Şimdi Ara

Clio Symbol 1,4 16v Bilgi Paylaşımı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
1
Favori
62.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://forum.donanimhaber.com/m_23299795/tm.htm adresinde ve "CLİO SYMBOL 1,6 16V artık neden üretilmiyor.." başlığı altında yer alan metinlerin bu adresin altına taşınması ile ilgili olarak forum yöneticisi veya moderatörlerinden talepte bulundunuz mu? Bu başlığın altına aktarılırsa, konu bütünlüğü sağlanacaktır. Zira, "CLİO SYMBOL 1,6 16V artık neden üretilmiyor.." başlığı altında güzel bilgiler var ve buradaki konularla benzerlik gösteriyor. Kendilerine bir PM atıverseniz..

• Hrdt_Carlone34'den haber yok herhalde?
  • dostlar 15w-40 yağ+filtre değiştirdim 50 lira
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

dostlar 15w-40 yağ+filtre değiştirdim 50 lira

Kaç Lt? Ayrıca serviste kampanyadan faydalanarak mı değiştirdiniz?
  • hocam bizim burda özel servis var ama yetkili servis kadar iyi bilgisayarlı falan kaç kmde yağ değişimi yapıldı kayıt tututluyo 4litre yağ+yağ filtresi 50 lira üstelik arızalara bilgisayarla müdahele ediyolar ve sadece RENAULT a bakıyolar
  • turbox yetkili servis 100den aşağı yapmaz birde yarım litre antifiriz bile ekledi soğutma suyuna ilgi alakada iyi olunca hatta cam suyuna bile antifreeze bile ekledi hepsi 50 lira
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

turbox yetkili servis 100den aşağı yapmaz birde yarım litre antifiriz bile ekledi soğutma suyuna ilgi alakada iyi olunca hatta cam suyuna bile antifreeze bile ekledi hepsi 50 lira

Makul ve mantıklı..
  • Arkadaşlar uzun zamandır takip edemedim modernatör kim sitemizde yardımcı olursanız sevinirm
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hrdt_Carlone34

Arkadaşlar uzun zamandır takip edemedim modernatör kim sitemizde yardımcı olursanız sevinirm

http://forum.donanimhaber.com/m_23396819/tm.htm# adresinde yer alan "Set" e PM atabilirsiniz.
  • Arkadaş gereken konuda istekte bulundum
  • quote:

Arkadaş gereken konuda istekte bulundum

Haydi bakalım hayırlısı.. Umarım kısa sürede cevap verirler.
  • Turbox arkadaşm senin aracında abs de var clio symboller önler disk hepsinde bu durumda abs verimi nasıl farkını hissedebiliyormusunuz?...Abs etkili oluyor mu?
  • quote:

Turbox arkadaşm senin aracında abs de var clio symboller önler disk hepsinde bu durumda abs verimi nasıl farkını hissedebiliyormusunuz?...Abs etkili oluyor mu?

Aracımı 2003 yılında "0" Km olarak alırken, ABS+Yolcu hava yastığından oluşan güvenlik paketine yaklaşık 1500 YTL fark ödemiştim, ancak iyi ki ödemişim diyorum. Normal şartlarda ABS devreye girmiyor, bu nedenle ABS'siz versiyonlarla ABS'li versiyonlar arasında frenleme performansı açısından hiçbir fark bulunmuyor. Ancak, zeminin ıslak olması halinde "Blok" fren yapıldığında aracın savrulmayarak düz çizgide durması, frene basılıyken bile önünüze çıkan engelin sağı veya solundan manevra yapılabilmesi ve verdiği güven hissi ABS'li araçları üstün kılan faktörler. Bu açıdan, "0" Km alacak arkadaşlara bugüne kadar "Aracınızda klima olmasın ancak ABS/EBD mutlaka olsun" tavsiyesini yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Genellikle Türkiye'de müşteriler araç alırken, konfor donanımlarını ön planda değerlendiriyor ve güvenlik donanımlarına tercihlerinde 2'nci sırada yer veriyorlar. Bunda "Nasıl olsa ben aracı sert kullanmıyorum, ABS olmasa da olur" veya "Aracı satarken, alanlar araçta klima var mı diye soruyor ama ABS var mı diye sormuyor" yaklaşımı etkili oluyor. Gelişmiş ülkelerde artık ABS'siz aracın satılması mümkün değildir. Bunda tüketicilerin bilinçli olmasının yanı sıra, hükümetlerin insan hayatına/güvenliğine verdiği değer de önemli rol oynuyor. Maalesef Türkiye'de tüketiciler bilinçli olsa bile, kanunlar/düzenlemelerde oluşan boşluklar tüketicilerin daha güvenli araçlara binmesine engel teşkil ediyor. Ancak inanıyorum ki bu tip sorunlar zaman içerisinde aşılacaktır. Güvenli sürüşler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbox -- 9 Haziran 2008; 23:39:40 >

• Güncel...
  • Sis farımın ampulü kesmiş H11 55W 14 YTL bugün değiştirdim
  • Arkadaşlar bir tanıdığım galericiliğe başladı filo alımı yapmış 2008 symbol baz donanım olan klima airbag li araçları 16500ytl den satıyor gri ve beyaz ilgilenenlere duyurulur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Arkadaşlar bir tanıdığım galericiliğe başladı filo alımı yapmış 2008 symbol baz donanım olan klima airbag li araçları 16500ytl den satıyor gri ve beyaz ilgilenenlere duyurulur.

"0" Km mi? Ayrıca 1,4 8V mi, 1,5 DCI 65BG mi?
  • Arkadaşlar, bugün aracı Renault yetkili servisine yıllık periyodik bakıma götürdüm. Bakım ücreti olarak 190 YTL ödedim. Araca 15.000 Km'de bakım periyodu verilmesine rağmen, her yıl Km dolmasa da periyodik bakıma götürüyorum. En son geçen sene Mayıs ayında araç 29.500 Km'de iken bakıma götürmüştüm, şimdi araç 36.500 Km'de.. En son bakımdan bu yana yaklaşık 7.000 Km yapmışım. Bakım esnasında yapılanlar özet olarak şu şekilde:

* 5W 30 standardında 5 lt yağ, yağ filtresi ve conta değişimi,
    * 4 Lastiğin sökülerek, disk ve balataların kontrol edilmesi, temizlenmesi ve yerine takılması,
    * Yürür aksamdaki civata ve vidaların tork değerine uygun olarak sıkılması,
    * Hava ve yakıt filtresi değişimi,
    * 4 adet bujinin değişimi (Usta gider dedi, ama her bakımda değiştirtiyorum. Ne de olsa aracın ateşleme ünitesinin bir numaralı elemanı)
    * Motorun temizlemesi,
    * İç ve dış yıkama,
    * Fren ve direksiyon hidrolik seviyelerinin kontrolü ve tamamlanması,
    * Soğutma sıvısı kontrolü,
    * Aracın lifte alınarak amortisörlerinin ve aksların sızdırmazlık ve durum kontrolü,
    * Bobinlerin sökülerek temizliklerinin yapılması,
    * Aracın diagnostik cihazına bağlanarak self testinin icra edilmesi, elde edilen verilerin servis veri tabanına kaydedilmesi,
    * Lastik hava basınçlarının kontrolü,
    * Aydınlatma ayarının, sinyal, far ve stop lambalarının kontrolü,
    * Karter kapağının sökülerek greslenmesi,
    * Klima faaliyet kontrolü,
    * Egzost ve katalitik konvertör kontrolü,
    * Silecek süpürgelerinin durum kontrolü,
    * Lastiklerin diş derinliği ve durum kontrolü.

Özet olarak aklıma gelenler bunlar. Renault fix paketten bakım yaptırmayı düşünen arkadaşlarımıza fikir verebilir. Kampanya 20 Haziran 2008'e kadar geçerli.

• 75 hp benzinli motor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

75 hp benzinli motor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.