Şimdi Ara

Clio Symbol 1,4 16v Bilgi Paylaşımı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
1
Favori
62.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: biz

Normalde Avrupada bu şekilde ama bizde yolunmuş....

Clio Symbol 1,4 16v Bilgi Paylaşımı

Avrupadaki versiyona çok benziyor sadece koltuklar farklı ve gösterge tablosu alt fotoğraftaki gibi.
    Yani symbol avrupa ile eşleşmiş.Eski symbol ile çok faklı.
    Aracımdan memnunum.Aldığıma pişman olmadım ne kadar isabetli bir karar verdiğimi anladım.
    Yol bilgisayarı, ABS, arka cam otomatik, dijital klima,çelik jant,sis farı,platin gri.
    Daha söze gerek yok.Sorun yok inşaallah bundan sonra çıkmaz.
    17.75 lt benzin ile şehirler arası 4 kişi
    normal kullanım 2500-3500 devir arası
    300 km yol yaptım.
    Yani 1 lt benzin ile 17 km.Yakışı çok az.
    Ben 2 el megane alıp sorun yaşamaktansa sıfır almayı tercih ettim.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaliteli5 -- 12 Mayıs 2008; 18:42:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaliteli5

Avrupadaki versiyona çok benziyor sadece koltuklar farklı ve gösterge tablosu alt fotoğraftaki gibi.
    Yani symbol avrupa ile eşleşmiş.Eski symbol ile çok faklı.
    Aracımdan memnunum.Aldığıma pişman olmadım ne kadar isabetli bir karar verdiğimi anladım.
    Yol bilgisayarı, ABS, arka cam otomatik, dijital klima,çelik jant,sis farı,platin gri.
    Daha söze gerek yok.Sorun yok inşaallah bundan sonra çıkmaz.
    17.75 lt benzin ile şehirler arası 4 kişi
    normal kullanım 2500-3500 devir arası
    300 km yol yaptım.
    Yani 1 lt benzin ile 17 km.Yakışı çok az.
    Ben 2 el megane alıp sorun yaşamaktansa sıfır almayı tercih ettim.
    İyi günler.

Bence isabetli bir karar almışsınız. Symbol'ler fiyatına göre iyi bir otomobil..

• Ben 20 gün oldu alalı ve yakıt tüketimini denemek için 2000 clio sembol 1.4 depoyu fulledim.Şehir içi 112 km yaptım tekrar fulledim.27 YTL (kurşunsuz benzin 95 oktan 3390 Ytl/lt ) km de 240 YTL yakıyor.(25 gün önce)
    Yeni depoyu fulledim.105 YTL (kurşunsuz benzin 95 oktan 3390 Ytl/lt) benzin aldım.411 km yaptı.300 km ş.içi, 100 km dik rampalı iniş çıkışlı,sürekli vites değiştirmeli,virajlı ş.dışı yol yaptım.Benzini aynı yerden aldım.Fark sürüşten mi?Yoksa 100 km rampalı,virajlı yoldan mı? Yakıt tüketimi normal mi?Selamlar.
  • UZUN YOLDA EN AZ YAKAN ARAÇ 1,4 16 W DİYEBİLİRİM. Arkadaşlar bende aranızdayım.... clio hb olmasına rağmen.... çünkü benim için bu motorun önemi herşeyden daha fazla... 5 yıldır bekliyordum symbole HB ile aynı dizaynı yapsınlar diye sonunda oldu...Araç bu motorla 1,6 lara bile toz attırıyor 120 üzeri şu virajlarda yatmasıda olmasa 2000 cc araçların bile performansını aratmıyor.
    Birde 2008 lerin direksiyonlar hidrolikmi yoksa elektrohidrolikmi.. sonbaharda bende 2003 hb imi satıp aranızda olmak dileği ile Hepinize hayırlı huzurlu yolculuklar......
  • güncel
  • güncel
  • Bugün benzin aldım. 550 Km'si uzun yol (100-110 Km/s hızla), 150 Km'si Ankara şehir içi olmak üzere toplamda 700 Km yol yaptım. Aldığım 40 lt 95 oktan kurşunsuz süper benzin. Ortalamaya vurduğunuzda 100 Km'de 5,7 Lt'ye karşılık geliyor. 1,4 16V'in neredeyse dizel araç kadar düşük tüketimi var. Bir araçtan yakıt ekonomisi anlamında daha ne beklenir?
  • Ekonomisinin dışında da kalkışları çok seri eminim ilk kalkışlarda çoğu arabaya toz yutturur clio symbolleerrr
  • Temizlik yaptım biraz nasıl olmuş?

•  Clio Symbol 1,4 16v Bilgi Paylaşımı

• quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Temizlik yaptım biraz nasıl olmuş?

Gayet şık görünüyor. Ancak önerim, bir sonraki temizlikte direksiyon kolonu ve kokpite daha az parlatıcı kullanmanızdır. Zira, özellikle yaz günlerinde kokpit parlama yaparak sürücünün gözünü alır. Bu da sürüş emniyetini olumsuz etkileyebilir. Keyifli sürüşler..

• Bu da benim Symbol'ün iç mekanı..

• Arkadaşlar merhaba.Benim aracın debriyajı debriyajı bırakmaya 2-3 cm kalınca kavrıyor.Sanki aldığımdan beri hep böyleydi.(0 Almıştım).Debriyajın bittiğini nasıl anlarız??Benim bildiklerim:araçta kalkarken titreme yok.3. viteste el freni çekik kalkmaya çalışınca araba stop ediyor.Hala 100 km.yi yaklaşık 3200-3300 devirde yapıyor.Bundan başka bilebileceğiniz yöntem varmı??arabamın özellikleri imzamda var.Uzun süreli dönemde merak ettiklerinizde varsa cevaplayabilirim..Araba konusunda her ne kadar mesleğim olmasada kendime güveniyorum.
  • 110.000 km yol yapmışsın debriyaj balatası biraz yıpranmış olabilir motorcu ustası debriyaj kavrama ayarı yapacak sanırım 200.000 kmye kadar gider aracı çok dik bi yokuşta 1.viteste takılı bırak motoru stop et el frenini çekme eğer aşağı doğru kayma yapmıyosa mesele yok kavrama ayarı yaptır yeter
  • turbox
    aracın çok şık
  • 2001 clio symbol 1.4 16 aracım var sıralı lpg yaptırdım aracım 145000 km de . aracımıçok seviyorum ama hayatı benim gibi şehir içinde geçenler için 16 v ye gerek yok. uzun yolda 3000 devir dolayında çok bağırıyor bu beni rahatsız ediyor. 16 v alt devirlerde zor bir araç sürekli dur kalklarda şehir içinde yoruyor.
    yüksek süratlerde savurma olayını lastikleri 185/60/14 yaparak çözdüm diyebilirim. şu anda 2008 extrem almayı planlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

turbox
    aracın çok şık

Teşekkürler. Sizin ki kadar şık olmasa da, idare eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurme

2001 clio symbol 1.4 16 aracım var sıralı lpg yaptırdım aracım 145000 km de . aracımıçok seviyorum ama hayatı benim gibi şehir içinde geçenler için 16 v ye gerek yok. uzun yolda 3000 devir dolayında çok bağırıyor bu beni rahatsız ediyor. 16 v alt devirlerde zor bir araç sürekli dur kalklarda şehir içinde yoruyor.
    yüksek süratlerde savurma olayını lastikleri 185/60/14 yaparak çözdüm diyebilirim. şu anda 2008 extrem almayı planlıyorum

1,4 16V, sizin de belirttiğiniz gibi alt devirleri çok kuvvetli olmayan bir araçtır. Bu nedenle, şehir içi dur kalk trafikte biraz yorabilir. Ancak, buna rağmen konforunu hiçbir dizel araca değişmem. 2008 Extreme modelinin bildiğim kadarıyla, 1,4 8V ve 1,5 DCI 65 BG versiyonları bulunuyor. Almayı düşündüğünüz Exterme 1,4 8V motorlu ise, özellikle yüksek devirlerde 1,4 16V'in sürüş keyfini arayabilirsiniz. Yine de tercih sizin..

• Arkadaşlar sizde bu vidanın yeri dolumu 2003 1,4 16w trger setini değiştiriken unutmuşlar olabilirmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 23 Mayıs 2008; 20:33:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: biz

Arkadaşlar sizde bu vidanın yeri dolumu 2003 1,4 16w trger setini değiştiriken unutmuşlar olabilirmi.

Sanki o bölge fabrikasyon boş diye hatırlıyorum.. Yarın bakıp teyit edeyim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.