8-9 aylığına clio almayı düşünüyoruzda onun için sormuştum.yoksa clio'muz yok
dediğim gibi 8-9 aylığına belki 1 sene felan kullanmak için düşünüyoruz.şimdi yeni model tanıtılacakmış onun için 1-2 ay daha bekleyip mi alsak yoksa fazla şimdi mi diye sormuştum.
quote:
Orjinalden alıntı: X@ndeR
@turbox öncelikle teşekkürler.
8-9 aylığına clio almayı düşünüyoruzda onun için sormuştum.yoksa clio'muz yok
dediğim gibi 8-9 aylığına belki 1 sene felan kullanmak için düşünüyoruz.şimdi yeni model tanıtılacakmış onun için 1-2 ay daha bekleyip mi alsak yoksa fazla şimdi mi diye sormuştum.
Bence 1-2 ay sabredin, sizin de belirttiğiniz gibi daha hesaplı 2'nci el Symbol alabilirsiniz.
şehir içi 900 km yi gördüm amaç 1000 km yapmak araba henüz yeni biraz daha alışsın o zaman yazarım. şu an 2650 km
turbox
Sanırım haklısın.. ama asfaltta bıle yapabılıyor ,
Dün gece balığa gititm yol bıras bozuktu birazcık teyibin sesini açınca sorun kalmıyor ses duymuyorum içim rahat oluyor
Geçen ay tam 150 liralık benzin almıştım. Yaklaşık 44 litreydi galiba. Ve Her gün kesintisiz kullandım arabamı. Yeni iş yerime araba ile gidiyorum. Eskisi yakındı, yenisi de 6-7 km. mesafe de ve arabam ile gidiyorum. Neyse, PAzar gezmeleri ve hafta içi işe gidiş - geliş sürekli İstanbul trafiğinde tam 500 km. yol yaptım.
Bu gün 160 liralık benzin aldım ve tam 48 litre aldım. Sıfırladım yine bakalım bu ay kaç km. yol yapacağım.
brkcad34
istanbul trafiğinde aman amann hocam çok yakar valla hiç yakmıyan araba bıle ıstanbulda
herkez tatılde sanırım ramazandan oncekı son hafta
Hafta sonu megane dci ile 1500 km. yol yaptık.Megane kanım tekrar ısındı walla.uzun yolda çok rahat, çok az yakıyor.Sonra benim clio ile 20-30 km yaptım.Hakkatten sınıf farki bariz yahu..Yol sesi konfor megane kat kat yüksek.Uzun yolda megane çok rahat geldi bana.Passattan bile...Ama arabamı seviyorum, clioya göre kendimi kalibre etmem 1-2 gün alacak herhalde..
Daha önce Şubat 2008 tarihinde arıza yapan ve değiştirttiğim 2 adet ateşleme bobininden sonra, geriye kalan değiştirtmediğim 2 adet bobin de arıza yaptı ve cumartesi günü değiştirttim. 2 bobine 160 YTL sıkışmış.. Ayrıca araç bazen zor marş alıyordu. Bu nedenle hazır bobinler değişirken "Eksantrik Kaptörü" de açılarak temizlendi ve sorun giderildi. Şu Renault kadar mekaniği üfürükten ve kronik sorunları olan otomobil görmedim. Bundan önceki mesajımda da belirttiğim gibi "Harcıalem" otomobiller ve kesinlikle kalite beklememek lazım..
Tatilde Gerçekleşen Yakıt Tüketimimden Bir Başka Örnek :
TOPLAM KATEDİLEN YOL=620 Km Şehirler Arası (Hız 90-110 Km/s arası)
TÜKETİM=37,2 Lt 95 Oktan Kurşunsuz Süper Benzin ------------------------------------------------------------------------------------------- 100 Km'de Ortalama Tüketim=6 Lt 95 Oktan Kurşunsuz Süper Benzin
Bu Ortalama İle Kullanılması Halinde Ulaşılabilecek Menzil=50/6=833,3 Km
NOT:
1. 620 Km yolun tamamında klima AÇIK seyahat edilmiştir.
2. Gidişte 100 Km'de gerçekleşen 5,6 Lt ortalama tüketim ile dönüşte gerçekleşen 6 Lt ortalama tüketim arasındaki fark, klima AÇIK seyahat edilmesi nedeniyle oluşmuştur. Yol ve sürüş şartları hemen hemen aynıdır.
3. Demek ki, Klima AÇIK gidilmesi halinde aracımın uzun yol yakıt tüketiminde yaklaşık %7'lik bir artış gerçekleşiyor.
SYMBOL'ün AŞIRI YAKIT TÜKETTİĞİNİ İDDİA EDENLERE İTHAF OLUNUR.
turbox
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YAKIT VERİLERİ
SYMBOL ahalisi cümleten s.a. tatildeyim nete fazla giremiyom haftaya İnşallah görüşürüz kendinize iyi davranın
Arkadaşlar ben clio dizel alayım diyorum ama benzinli mi alsam. Ayda 2,500km yol yapıyorum. Benim için önemli olan, az yakması, parçasının ucuz olması ve satmak istediğim anda satabilmem. Tarif Clio'yu gösteriyor. Elimde 16,000 Ytl var. Öğrenciyim, tavsiyeniz hangisi olur? Dizelini mi alsam yoksa benzinlisiniz mi?
Ayda 2500 Km yılda 30.000 Km'ye karşılık gelir. Bu kadar çok km yapmayı planladığınıza göre, dizel daha mantıklı.. Ya da LPG'li bir Symbol düşünülebilir.
Ben de lpg düşünüyorum ama emniyet konusunda güvenemediğim için dizel diyorum. Yalnız dizelde de 65 beygir olanı alma çok yakar 80 beygir olanı al diyorlar, bunların arasındaki farkı nasıl bulabilirim, bir de 80 beygir daha mı az yakar? Ha bir de bana uygun araba acaba var mı çevrende, varsa 2005 model üstü bana yardımcı olur musun. Temiz araba bulmak çok zor. İnternet almış başın gidiyor.
Dizel gerçekten mantıklı bir seçim olabılır.. oncekı araclarım LPG liydi ( LPG li arkadaşlar üzerine alınmasın,belki bana denk gelmiştir)çok çektirdi valla.. LPG montaj yuzunden motor yakmıstım Golfun Şimdi aracım dızel çok memnunum alalı 1 ay olucak bence benzınlı alıp LPG taktıracaksan hıc ugrasma dostum.. Mutlaka ki LPG nın avantajları var.. bu iş birazda şans işi... Ama Dizeli düşün rahat edersin Şimdiden hayrılı olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: ice_crashed
Ben de lpg düşünüyorum ama emniyet konusunda güvenemediğim için dizel diyorum. Yalnız dizelde de 65 beygir olanı alma çok yakar 80 beygir olanı al diyorlar, bunların arasındaki farkı nasıl bulabilirim, bir de 80 beygir daha mı az yakar? Ha bir de bana uygun araba acaba var mı çevrende, varsa 2005 model üstü bana yardımcı olur musun. Temiz araba bulmak çok zor. İnternet almış başın gidiyor.
80 BG Intercooler donanımına 185 NM ile (160 NM 65 BG'lik Clio) daha yüksek tork değerine sahiptir. Yüksek tork, düşük hızlarda yüksek viteslerde gitme imkanı tanır, bu da daha az yakıt tüketimi demektir. Bu nedenle, 80 BG daha az yakıt tüketir ve daha yüksek sürüş konforu sunar. Yakıt tüketimi değerleri de bunu doğruluyor zaten. Ancak, 65 BG'lik versiyon da kötü bir seçim değildir. Çevremde temiz araç satan olursa haberdar etmeye çalışacağım. @Sessiz@Saglıkcı'ya denk geldiği gibi gelirse çok iyi olur.
turbox
inşallah arkadaşım.. valla temiz araca bınmek gıbısı yok guvenle kullanıyorsun.. diğer kullandıgım araçlarda müzik son ses açıp yolda gıdemıyordum.."nedenıne gelınce acaba bıyerınden sesmı gelıcek bıseymı olucak korkusu"
yalnız beyler aklıma takılan bir konu daha var, clio albeaya göre biraz dayanıksız diyorlar, cliolar motoru çabuk yakıyor albeanın motoru daha sağlam diyorlar ve hangisi daha az yakar