Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
27.471
Cevap
84
Favori
1.919.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ice_crashed

yalnız beyler aklıma takılan bir konu daha var, clio albeaya göre biraz dayanıksız diyorlar, cliolar motoru çabuk yakıyor albeanın motoru daha sağlam diyorlar ve hangisi daha az yakar

Albea'nın Clio'ya göre avantajı 1248cc motoru ile vergi avantajına sahip olması, triger kayışı yerine triger zinciri tasarımı sayesinde büyük bakımlarda masrafının daha az olması ve daha geniş iç hacimdir. Clio'lar motoru çabuk yakmaz. Zannediyorum burada ima edilmek istenen, Clio'nun büyük bakımlarda triger değişim mecburiyeti nedeniyle Albea'dan biraz daha masraflı olması olabilir. Sonuçta aynı şartlarda kullanıldığı sürece, iki markanın motor dayanıklılığı birbirinden çok farklı değildir. Albea'nın Clio'ya göre dezavantajı, daha zayıf frenler ve yol tutuş özellikleridir. Clio'nun dizel motorunun tork dağılımı daha homojen ve turbo giriş devri daha düşük olduğu için kullanım konforu Albea'dan daha iyidir. Ayrıca Clio daha "tok" bir kasaya sahiptir. Yakıt hususunda ise iki marka arasında ciddi bir fark bulunmuyor.
  • cliolarda turbo varmı ? çok afedersınız bılmıyorum o yuzden soruyorum. messela DCI lerde turbo motormu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sessiz@Saglıkcı

cliolarda turbo varmı ? çok afedersınız bılmıyorum o yuzden soruyorum. messela DCI lerde turbo motormu ?

Evet. Yeni nesil dizellerin tamamında bulunuyor.
  • Peki benim araçta varmıdır sn.turbox?
  • quote:

Peki benim araçta varmıdır sn.turbox?

Elbette..
  • Tatil boyunca 100 liralık benzinle 465 km yaptım ve lamba yandı kmde 21.5 kuruş litre olarakta 100 kmde 6.6 litreye tekabul ediyor SYMBOLcü arkadaşların dikkatine....
  • quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Tatil boyunca 100 liralık benzinle 465 km yaptım ve lamba yandı kmde 21.5 kuruş litre olarakta 100 kmde 6.6 litreye tekabul ediyor SYMBOLcü arkadaşların dikkatine....

Klima Açık/Kapalı ve hangi hız ,yol ve yük şartlarında verdiğiniz tüketim gerçekleşti?
  • turbox

yok senın arabada Turbo felan dıyorlar arkadaşlar...
    Bunu anlamanın bır yolu varmı ?
  • arkadaşlar ben 2000 rna kullanıyorum. başka symbole binmedim hiç. peugeot partner kullandım bu yaz. direksiyonu kuş gibi hafif.benim aracın direksiyonu pejo ya göre çok sert. bizim araçların geneli mi böyle. kıyaslama yapar mısınız
    teşekkürler
  • 50 YTL lik benzinle 200 km yapıyorum.
  • quote:

turbox

yok senın arabada Turbo felan dıyorlar arkadaşlar...
    Bunu anlamanın bır yolu varmı ?

Aracımda Turbo donanımı bulunmuyor. Symbol'lerin sadece dizel versiyonlarında Turbo donanımı var, benzinlilerin tamamı atmosferik (turbosuz). Kullanım esnasında araçta Turbo donanımının olup olmadığını, belli bir devirden sonra bir anda artan aşırı bir çekiş ile anlayabilirsiniz. Bir anda çekiş artıyorsa araçta Turbo donanımı var demektir.Bu devir DCI motorlar için 1700 d/d civarındadır.
  • Evet haklısın birden gaza yükleniyorum araba nereye gideceğini şaşırıyor

ama kasanın hafif olması gerçekten kötü.. çünkü gerçekten kuvvetli gelmiş oluoyr turbo olayı..

teşekkürler açıklamalar için
  • akmanhoca benim direksiyonda sert aynı yani
    yakıt olayı 125 liraya 577 km yol tali kasab yolu çoğunlukla 1-2-3 vitesler kullanıldı nadir 4 ve 5 kullanıldı klima yok genelde 2-3 yetişkinle
  • hocam yakıt değerin müthiş. inanmayan çıkabilir. aracımız aynı. benimki 2000 model. ben lpg kullanıyorum. kasaba yolu genelde km de 166 ykr yakıyordum. ne olduysa ağustosta aynı şartlarda 150 ykr un altına düştü. direksiyonun sertliği moralimi bozmuştu. teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL

akmanhoca benim direksiyonda sert aynı yani
    yakıt olayı 125 liraya 577 km yol tali kasab yolu çoğunlukla 1-2-3 vitesler kullanıldı nadir 4 ve 5 kullanıldı klima yok genelde 2-3 yetişkinle
  • inanmayan olursa bana yolla 6.6 litre
  • Arkadaşlar, aranıza girmeme ramak kaldı, bir Clio dCi buldum, ama 70,000km'de. Cliolar 100,000km'de motoru yakıyor deniliyor, doğru mudur? Sizce alayım mı arabayı, 65beygir, 2005 model 14,750Ytl'ye verecek gibi. Ama km'si daha düşük bir araba mı baksam? Bu km'lerde, ne gibi bakım masrafları çıkar?
  • 100binde nası motor yaklıyomuş ?kim onu söyleyen
    yağsız susuz bırakırsan yakar tabi
  • 2005te arabayı alırken çalıştığım firma 2 adet 65lik dci aldı şu an motoru 373.000de tık yok ama her zaman bakımları zamanında ve eksiksiz yapıldı adam gibi kullanınca bişey olmaz eğer km orjinal 70.000de ise o paraya alınır yetkili servise göster servis kayıtlarına ulaş
  • Araç Autentique versiyonu ise 14.750 YTL bu Km'deki bir araca göre fazla.. Expression versiyonu ise + güvenlik ve/veya stil paketi varsa ve araç temiz/bakımları tam yapılmış ise, o zaman bu fiyata bu otomobil kaçırılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ice_crashed

Arkadaşlar, aranıza girmeme ramak kaldı, bir Clio dCi buldum, ama 70,000km'de. Cliolar 100,000km'de motoru yakıyor deniliyor, doğru mudur? Sizce alayım mı arabayı, 65beygir, 2005 model 14,750Ytl'ye verecek gibi. Ama km'si daha düşük bir araba mı baksam? Bu km'lerde, ne gibi bakım masrafları çıkar?

fiyat çok uygun arkadaşım.. eğer km si orjınal arabada duzgunse degısenı şusu busu yok ise al kaçırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sessiz@Saglıkcı -- 2 Eylül 2008; 19:40:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.