Şimdi Ara

clio symbol içine su alıyor nerden bulamadım yardım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (5 Mobil) - 1 Masaüstü5 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
37.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • clio symbol içine su alıyor nerden bulamadım ön taraf paspaslar baya ıslak yağmur yağayınca su nereden giriyor olabilir bulamadım tecrübesi olan varsa yada tahmini lütfen paylaşın bu arada bagaj da göl oluyor yedek lastiğin olduğu yerde birikiyor

• Bir arkadaşım babasının başına gelmişti R19 unda antenin kenarından su alıyordu.
  • teşekkür ederim ama tavan kuru başka gelirse aklına onu da yaz ne olur moralim çok bozuk bu yüzden düşünüyorum düşünüyorum bir türlü bulamıyorum
  • selam ön kaputta cam suyu koyduğun yerde havalandırma fanı var orada su tahliyesi için bir hortum var o hortumu söküp temizle o hortuma yaprak pislik falan girip tıkıyo ve içi tıkanıyo su birikincede fandan içeri alıyo suyu orayı. O hortumu temizledinmi sorunun hallolur kolay gelsin.
    kaputu açıp sökebilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: metekar

clio symbol içine su alıyor nerden bulamadım ön taraf paspaslar baya ıslak yağmur yağayınca su nereden giriyor olabilir bulamadım tecrübesi olan varsa yada tahmini lütfen paylaşın bu arada bagaj da göl oluyor yedek lastiğin olduğu yerde birikiyor
  • quote:

clio symbol içine su alıyor nerden bulamadım ön taraf paspaslar baya ıslak yağmur yağayınca su nereden giriyor olabilir bulamadım tecrübesi olan varsa yada tahmini lütfen paylaşın bu arada bagaj da göl oluyor yedek lastiğin olduğu yerde birikiyor

arkadaşım sadece yağmur yağıncamı giriyor su,ön taraf ıslak demişsin normal havada da yapıyorsa kalorifer peteğin delik olabilir bilgin olsun
  • sadece yağmur yağınca oluyor arka bağaj ın sol üst(içte) taraftanda su zerrecikleri tespit ettim ama orada ne işi var akıl sır erdiremedim
    stepne yuvası göl durumda şu krikonun konduğu yerin üstünden bahsediyorum
  • Arka stop lambalarının somunları var bagajın içinde onları biraz sık gevşediği için oradan su alabilir bi sök istersen lambanın arkasında fitil var belkide o çürümüştür ön kısım ise arkadaşların dedigi gibi siyah ızgaranın altındaki tahliye hortumu tıkanmıştır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu arabanın model ne beyler
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim aracın ön tarafına girmişti su sağ çamurluk üstünde havalandırma bölümlerinin orda tıkanma olmuş su havalandırmanın içinden sızmıştı
  • quote:

* Benim imzamda görülen araçta benzer sorun vardı. Yağmur yağınca, içeri su giriyordu. Kontrol ettim, radyo anteninin kasayla birleşen yerinde fabrikasyon olarak yıpranmış conta takıldığı için içerisine su giriyormuş. Renault'un kalite depatmanına, bu olay sonrası bayağı bir dua ettim (!) Sorunu, normal gözle fark edemezsiniz, anteni dipliği ile birlikte sökerek bakmanız lazım. Aracınızda yoğun yağmur sonrası iç aydınlatma ışığının içine bakın. Su birikmişsse, sizde de problem anten contasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, anten dipliğini sökerek, silikon sürün ve kasaya yapıştırın. Sorun giderilecektir.

* Bir başka sorun kaynağı da sol ön cam fitili olabilir, zira 2002-2003-2004 modellerin sol ön cam fitilleri fabrikasyon hatalı.. Benimle birlikte Symbol alan bir çok arkadaşım sol ön cam fitili sorunu yaşamıştı ve bu çerçevede Renault ile görüşmelerim olmuştu, oradan biliyorum. Kontrol ettirin, gerekirse değiştirirsiniz.

• Arkadaşlar benim 2007 model arac su aliyor dün tamire gittim bagaz ve kaluferin oradan su aldığı yerleri tamir ettirdim ama sabah kalktıgımda arka olduğun ara olduğu gibi havuzdu bildiğin göl olmuş nerden su aliyor cozemedim bu konu hakkinda bir bilgisi olan var bana yardim etmesini rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim 2007 model renault clio sembol arac su aliyor dün tamire gittim bagaz ve kaluferin oradan su aldığı yerleri tamir ettirdim ama sabah kalktıgımda arka olduğun ara olduğu gibi havuzdu bildiğin göl olmuş nerden su aliyor cozemedim bu konu hakkinda bir bilgisi olan var bana yardim etmesini rica ederim.

• 2000 model cliom var on ve arka sol paspasin alti su dolu. Sorunun kapi fitillerinin ustundeki diger fitilde (tavanda) yani onu tutan metal citadaki delikte oldugunu farkrttim silikonlayinca bir sey kalmadi. Orayada bakin derim

• 2000 model clio symbol rna var ön sağ paspasın olduğu kısım yağmur yağdığında göl oluyordu yok kapı fitili yok altmı delindi derken sonunda buldum arkadaşlar siliceği söküyorsunuz ordaki plastik abiyeside kaldırınca küçük bir havuz kısmı çıkıyor tam ortasında tahliye deliği ve aşşağı devam eden tahliye hortumu var buna hangi mantıkla yarım ağız kapak yapıldı bilmiyorum ama toz, yaprak kaçmasından tıkanmış su gidemediği için tahliyeden yükseliyor ve kalorifer peteginin ordan içeri doluyormuş o kapağı söküp temizledim zamanla yine doluyor en iyisi kapaksız hali gelen su , yaprak vs direk tahliye hortumundan akıp gidiyor.
  • 5 ay once aldigim europam da ayni sorun vardi. Her yagmur yagdiginda arka paspaslarin alti su icinde kaliyordu. Kaportaciya goturdum.kaca olur dedim, " Abi su atariz bakatiz silikon sikariz test ederiz bilemem kaca patlar dedi." Yani kendin hallet kaportaciya goturme. Ben guclu el feneriyle gece bagaji inceledim stop lambasindan su siziyordu. Lambayi soktum conta ve somun baglantilarina sivi conta surdum sorun ortadan kalkti. Sende gece yagisli havada guclu isikla kontrol et bulursun.

• Yillar sonra su alan yeri buldum. Arkadaşlar bagajdan dizip içeri giriyormuş aracin bagaj havalandırma menfezi var her iki yanda soldaki nin plastik çerçevesi nden su disardan yan arka tamponun sol birleşme yerinden (tekere yakin kisim) girip menfeze carpiyor oradan da bagaja giriyor 10×4 cm ebat bir küçük pencere... Simdi bu pencereyi yani menfezi bagajin içinden bakinca göremezsiniz solda krikonun olduğu plastik bölümün arkasında ...ama onu sokunce ileride biraz iki sac arasından edilince görülüyor.. Çözüm tamponu tam olarak sökülmesi oranin bir parca ve silikonla kapatilmasi ... Obur taraftaki menfez tek basina havalandırma için yeterli. Gelir ama biri mutlaka olmali yoksa bagaj kapanmaz hava basinci ..neyse çok uzattim yollar önce bana cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkürler ..umarim herkese yararli olur
  • Baya bi zaman sonra bulmussun hocam

• Merhaba bende de 2010 symbol var direksiyon tarafında yağmur yağınca paspaslar ıslanıyor. Bilgisi olan barmı acaba

• Konuyu hortlatcam ama konu kirliliği olmasını istemedim

Clio 2 hb (2001) aracım daha önceden sağ ön taraftan su almıştı. ön camın önündeki ızgarayı söktüm fan motorunun olduğu kısım su doluydu tahliyeleri temizledim sorunu çözmüştüm ama perşembe günü İzmir urlada sağlam bi yağmur yağdı. Su birikintisinde gittim bir 2-3 km falan sonra dün arabayı temizlerken arabanın taban halısının komple ıslak olduğunu gördüm. sizce suyu nerden almıştır abiler?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.