Şimdi Ara

cliodan memnun değilim, bu paraya octavia geçilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Malzeme kalitesi ve yol tutuş olarak hiçbir üstünlüğü yok. Sedan aracın bagajı doğal olarak daha büyük ancak yükleme verimliliği her daim düşüktür. Clio yerine alınacak araçta da bagaj büyüklüğü aranmaz herhalde

Mqb a1 platformu değil chr segmentindeki hiçbir araca yol tutuş olarak üstünlük sağlayamaz. Geyik testlerindeki rezil sonuçlar da bunu temiz bir şekilde destekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 10 Ekim 2024; 22:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

Siz iki araca da binmediniz heralde. Zira chr nin arka kapı yanları full dandik plastik . Arka havalandırma bile yok ve çok klostrofobik . Octavia'nin malzeme kalitesi iyi gerçekten iyidir. İçi daha ferak hissetirir. Yol tutuş doğal olarak chr den daha iyidir. Zira chr SUV tipi bir araçtir . Altı yerden yüksektir bir sedan gibi yol tutması imkansizdir. Siz bence baya bir atıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 10 Ekim 2024; 22:46:1 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

İkisinin arka kapısı da sert plastik, bu seviyede arka kapıda kalite beklenmez. Arka havalandırma donanımdır, chr'ın alt paketiyle octavia'nın alt paketini karşılaştırırsan donanım farkı neymiş görürsün

Bak bunlar da ön kapı içleri, sabaha kadar incele

cliodan memnun değilim, bu paraya octavia geçilir mi?

Babamda aynı aracın 2023 model 1.0 e-TEC Elite paketi var.

Öncelikle Corolla vs. arabalardan çok daha kaliteli bir araç.

Corolla'da göğüs olarak yumuşak plastik yok, altları dolgusuz deriler var. Elinde vurduğun an tak tuk ses gelir.

Octavia'da göğüs üst kısımda en son kısma kadar yumuşak, orta ve en alt kısımda yumuşak plastik. Boydan boya balina döşü gibi yumuşak plastik var.

En alt

Orta

Göstergenin üstü

Tavan döşemesi bez tavandır. Dokunmatik tavan lambaları vardır. Elite pakette en büyük eksi ışıklı makyaj aynasıdır.

Kapı üstleri yumuşak plastik, kapı paneli deri, cepler ön-akra halı kaplı. Arka kapılarda da üst kısım hariç deriler var.

Elite pakette cam kumandaları sade.

Burada içi kısmen halı kaplı bir göz var.

Araç inanılmaz az yakıyor. Uzun yolda 140 ile sabit giderken 5 litreleri tutturmak mümkün. Elektrik desteği olduğu için yüksek sürate çıkıp hemen klimayı kapatıyorum. Fanı en son kademeye alıyorum. Bu şekilde motor kapalı vaziyette 10-15 dk gidebiliyorsun.

Kendi LPG'li aracımdan daha az yakıyor uzun yolda. Ben 70-80 gidiyor ve nadiren 120 km/h vs. yapıyorum. Octavia ile 140 üstü gidiyoruz daha az yakıyor, hem litre hem kuruş bazında.

Yol tutuşu muhteşemdir. Yola zıpkın gibi yapışıyor. Golf'ten iyi yol tutuyor. Yol tutuşuna hastayım. Hankook Ventus Prime'larda çok güzel lastik.

Konuya dönersek, Clio değil Megane'dan sonra bile çok çok iyi gelir.

Bu arada rüzgar direnci acayip bir araba. Mesela 180'le gidiuorum, araba motoru kapatıyor. O şekil yavaşlamadan gidiyor.

Bizim millette uzun yolda boşa atılmaz diyor. Adamlar 180'le giderken motor kapatan araba yapmış.cliodan memnun değilim, bu paraya octavia geçilir mi? 

• ufak olması kısıtlı park alanları olan ilçeler için büyük avantaj. Ayrıca octavia da araç ilk çalıştığında Drive mode da gider (sakin) isteğe bağlı sport a çekersiniz. Clio da ise öyle bir ayar yok pire gibi gider siz isterseniz eco moda a alırsınız. Clio da Dsg deki gibi clutch sesi / şıkırtısı hiç olmadı.

Ayrıca dizel için konuşuyorum clio inanılmaz az yakıyordu. İstanbul içi Clio 3,5-4lt/100 iken octavia 5,8-6,5lt/100 bandında seyrederdi. Ama işte clionun parçası ucuz ama malzemesi kalitesiz.

En boş Octavia.

Arka havalandırmaları da dokunmatik ekrandan açıp kapatabiliyorsun. Ben ön tarafı iptal edip sadece arkaya ve cama üfletiyorum, ofis konforunda oluyor.

Yardıra yardıra gidiyoruz, köy yoluna giriyoruz, otoyol yerine parasız yollardan gidiyoruz arabada hayvan gibi yürüyen aksam var. VW'den sağlam gidiyor bozuk yolda. Kapıları da belli olmuyor ama çok yüksekteler.

Şu taşların yanında dalgınlıkla açtım, taşı gördüğüm an aha kapı mundar oldu dedim ama sürtmedi bile.

Herifler dehşet araba yapıyor. Bu böyleyse A6 fln nasıldır acaba bilmek istemiyorum.cliodan memnun değilim, bu paraya octavia geçilir mi? 

• hocam mükemmel bir bilgi paylaşımında bulunmuşsun gerçekten teşekkür ederim. bu açtığım konuyu iyi ki açmışım çok güzel tartışmalar oluyor :)

tekrardan teşekkür ederim.

Octavia chr den daha kaliteli . Daha fazla uzatmaya gerek yok . Bu iki araç arasından hayli hayli Octavia tercih edilir. Sizin chr'niz var galiba . Yoksa kimse babasının malı gibi savunmaz bu aracı .

• Ben corolladan mı bahsetmişim ?

• clio çok zayıf ve plastik gibi bir araç, bundan yeni kasa i20'ye geçtim arada çok büyük fark var. clio resmen dağılacak gibi gidiyordu.

Bende alfa romeo tonale ve elektrikli corsa var. Önceden chr, leon ve sportage kullandım. Chr sportage'dan bir tık, leondan 2 tık iyiydi. Sattığıma pişman olduğum tek araçtır.

Sadece kaliteli, nerede kalitesi diyorum sadece laf :) octavia kaliteli güzel araç tabi ki ancak chr ondan aşağı kalmaz.

Sedan ve alman eli değmiş dsgli 2 sene garantili araç almak istiyorsan octavia alırsın, şehir içinde 4lt yakan ve sorunsuz 10 sene garantili bir araç almak istiyorsan chr alırsın, bu kadar basit. Bunun dışında bunlar benzer kalitede araçlar, sundukları belli ve sınırlı

• Nerminator N kullanıcısına yanıt

Focuslar da vardır belki bu donanımlar

chr olmadı tonale. cliodan memnun değilim, bu paraya octavia geçilir mi? 

nerde gitmeyen, alsan elinde patlayacak araba, onu tavsiye ediyorsun adama.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

clio i20'den daha kaliteli diyorlar?

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Buzdolabı sevmiyorum dostum, evde beyaz eşya çok

• Clio'yu sadece Büyükeşirde yaşıyorsan şehir içi kullanımda ararsın. Manevra, park vs çok iyi oluyor.
    Octavia veya üst paket c segment araçlar clioya göre her yönü ile tercih edilesidir.

Maddi olarak değer mi diyorsan, kafanda şüpheler varsa çokta ihtiyacın yok demektir. Clioyu sevmeye çalış, paran cebinde dursun derim.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

abi çok mantıklı yorum yapmışsın teşekkür ederim. ancak gerçekten clioyu sevemiyorum, zorluyorum ama olmuyor :)

gitmemesi, kalitesizliği, çok yakması (7.5 litrelerde geziyor), yokuş çıkamaması vs vs arabadan tiksindim resmen :D bu arada başkaları bayılıyor, geçen arkadaş bindi mesela olm bu yeni clio çok iyiymiş lan falan diyor.

• SHIHAD kullanıcısına yanıt

eğer ki yanlış bakmıyorsam ve en üst paketi titanium x ise, koltuk ayarlamaları bile manuel 2023 modelin...

• Cliodan iyidir belki ama 1.5 milyonada gidip octavia alınmaz vizyon yoksunu bi araba olmasını geçtim ama 1.0 motor üstelik ustası bulunmaz parçası pahalıdır , dsg patlar çatlar. Bu kadar riski göze aldıysan a3 al en azından ettiğin masrafa değer kalite marka olursun hayata karşı bi duruşun olur. Onun dışında 1.5 K ya tonale , compass , 216i , Q2 , CLA , GLA hayata 1-0 önde başlayabilmek bakımından incelenebilir. Range rover her kapıyı açar bunu sakın unutmayın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.