Arkadaşlar sadece CM 03/04 için açtıp bu topic i. Size burada Cm den anılarımı yazacam. Yorumlarınızı da bekliyorum tabii...
= BİR DEVİN UYANIŞI =
BÖLÜM 1: KULÜPTEKİ İLK GÜNLERİM VE ARJANTİN KAMPI
Yeni umutlar, yeni arayışlar ve yeni hedefler beni tek bir adrese itiyordu. Kulübün bana yaptığı sözleşme teklifi oldukça iyiydi. Üstelik takım hedefleri ve prestiji olan bir camiaydı. İyi oyunculara sahip, yetenekli gençler yetiştiren kadroları vardı. İşte bu yüzden Galatasaray kulübüne teknik direktör olarak geldim. Henüz ilk yılımdı bu meslekte ve oldukça heyecanlıydım kendimi Cimbom’a bağlarken. Ben takımıma, onlar da bana güveniyordu. Henüz çok gençtim. Beni futboldan uzaklaştıran şey sağ dizimdeki sakatlıktı. Hayatımın baharında, henüz öğrenecek çok şeyim varken, 23 yaşındayken bırakmak zorunda kaldım futbolu. Ve aradan geçen 4 yıl boyunca kendimi tamamen futbola verdim. Mükemmel çalışmalar yapıp UEFA’ dan antrenörlük belgesi aldım. Ülkemde de sesimi duyuruyordum. Evet, şimdi yeni hedefler peşindeyim. Artık bir Galatasaraylıyım ve bundan öte pes etmek yok. Seneye Galatasaray’ımızın 100. kuruluş yıldönümü. O yıl muhakkak Türkiye’de ve Avrupa’da başarılı olmalıyız. Bu yüzden hazırlıklara bu sene başlayacağım. 100. yıl kadrosunu bu sene kurup seneye tam bir takım halinde başlayacağız lige. Sağ olsunlar, sayın başkanımız Özhan Canaydın, Turgay Kıran ve bir abi bellediğim Ergun Gürsoy beni tamamen desteklediklerini belirttiler. Ancak medya Galatasaray’ı beni göreve getirmelerinden dolayı eleştirir oldu. Daha deneyimli birine ihtiyacı varmış kulübün. Ama ben kendime güveniyorum. Yaptığım basın açıklamasında da taraftarın, yönetimin, futbolcuların yani tüm camianın bana güvenmesi gerektiğini, başarıya çıkan merdivenleri tökezlemeden ancak bu şekilde çıkabileceğimizi söyledim. Medyanın ban olan güveni umurumda olmaz. Çünkü beni asıl ilgilendiren şey Galatasaray’ın başarısıdır. Başarı da medyayla değil, güven, cesaret ve çalışmayla gelir. Kulübe gelişimin ilk günü bir sürprizle karşılaştım. Akşama maçımız vardı :) Alman amatör küme takımlarından Erfurt ile bizim tesislerde oynayacaktık. Ayrıca bu maçın benim şerefime düzenlendiğini de öğrendim. Derhal tesislere gittim. Oyuncular tarafından mükemmel karşılandım. Komik olan bir durum vardı. Benden yaşça büyük insanlarla çalışacaktım. Bülent, Mondragon, Ergün, Hakan Şükür, Baliç, Hakan Ünsal, hatta Conceiçao bile benden büyüktü...Biraz yadırgadım durumu ama alışırdım zamanla. Oyuncuların performanslarını çok iyi biliyordum. Çünkü yaklaşık üç yıldır sadece Galatasaray’ı takip ediyordum. Onun dışında diğer kulüplerin analizlerini de yapıyordum ama özellikle Galatasaray’la özel ilgileniyordum. Akşamki maç mutlaka galibiyet almalıydık. Bu benim için önemliydi. Nasıl başlarsak öyle gider. Sistemimi oyunculara anlattım. Yaklaşık 3 saat sadece konuşarak geçti. Kimin nerede nasıl oynadığını, ikili uyum konusunu ve en iyi sistemin ne olabileceğini konuştuk. Sağ olsunlar Bülent ve Ergün epey yardımcı oluyorlardı bana. Zaten direkt arkadaş gibi olmuştuk ama aramızda bir mesafede yok değildi. Ee o kadar da olsun artık. Yoksa bu kulübe zarar verir. Son kararım takımın 4-3-1-2 oynamasından yanaydı. Zaten mevcut kadro şimdilik buna çok elverişliydi. Maçta da eksikleri görüp transfer politikamızı belirleyecektim. Akşam 6 da maç başladı. Mondragon, Hakan, Bülent, Song, Sabri, Conceiçao, Baliç, Ergün, Hasan, Ümit ve Hakan Şükür den oluşan iddialı bir kadro sürdüm sahaya. Çünkü tamamen bir şov maçı olacaktı bu. Sağ defans açığını Sabri’yle doldurabilirdik belki çünkü bana orada oynayabileceğini söylüyordu. Maçta da deneyecektim zaten. Maçı 4-2 kazandık. Ancak galibiyete sevinemedik çünkü Hakan Şükür kötü bir sakatlık geçirmişti. Yeni sezonda umudumuz olacaktı ama kabusumuz oldu. Onun dışında takım sanki bir lig maçıymışçasına iyi oynadı. Uyum sorunu yoktu oyuncular arasında gördüğüm kadarıyla. İyi sinyaller vermiştik ama biliyordum ki bu maç hiçbir şeyin göstergesi olamazdı. Dengeler her an değişebilirdi. Maçta bazı açıkları tespit etmiştim. Mesela Sabri’nin defansif yönü zayıftı ve orada oynaması mümkün olmazdı benim için. Eğer Song sağda oynayacaksa Bülent’in yanına sağlam bir defans almalıydık. Ayrıca orta sahaya Ergün gibi soğuk kanlı ve yaratıcı bir oyuncu alınmalıydı. Kulübün finanssal durumu zaten biliniyordu. O yüzden aşırıya kaçamazdık. İlk etapta bonservisi elinde olan oyuncular arıyordum. Ortega ve Rivaldo iyi adaylardı. Önce Ortega’yla temasa geçtik. Yıllık 2 milyon dolar istiyordu. Bizde bunu kabul edip 2 yıllık anlaşma yaptık Ortega ile. Bir yandan da yabancı sınırlamasını düşünüyordum. Sonra bir Türk yıldız dikkatimi çekti. O da bu sıralar boştaydı. Evet Yıldıray’dan bahsediyorum. Hala Leverkusen’le beraber sanıyordum ama yolları ayırmışlar. Hemen masaya oturduk. Yıllık 1 milyon dolar istediğini söyledi. Yıldıray için bu para verilirdi tabii. Ayrıca kariyerine artık Türkiye’de devam etmek istediğin söyledi genç yıldız. Bizde gel o zaman sana 5 yıllık kontrat yapalım dedik. Yıldıray bundan böyle Galatasaraylıyım diye cevapladı bizi. Camia olarak çok sevinçliydik çünkü ilk 2 günümde dünya çapında 2 yıldızla anlaşmıştık. Yıldıray ve Ortega’nın ardından Rivaldo’yu almak anlamsız ve gereksiz olurdu. O yüzden vazgeçtik Rivaldo’dan. Şimdi defansa sağlam bir aday arıyordum. Brezilya’nın Sao Paulo takımında forma giyen 23 yaşındaki Cicinho’nun alınması için yönetime bildiri verdim. Onlarda onay verince Brezilyalının kulübüyle görüşmelere başladık. Bu arada kamp programımızı da belirledik. 5 Temmuz’da Arjantin’e gidip Santa Fe kasabası yakınlarında kampa girecektik. Burada Arjantin 1. lig kulüpleriyle 4 maç yapıp aynı ayın 20’sinde Almanya’ya geçecektik. Buradaki rakiplerimiz daha dişli olacaklardı. Yönetime bildirdiğim isimlerin içerisinde Cicinho’yla beraber Gökhan Tokgöz ve Servet Çetin’de vardı. Bir de Gallardo işe yarayabilirdi. Nihayet 5 Temmuz günü gelmişti. Uçağımız sabah 9 da hareket etti. Uzun bir yolculuğun ardından Bounes Aires’e indi uçak. O günü şehri dolaşmakla geçirdik. Akşama doğruda Santa Fe’nin yolunu tuttuk. Mükemmel bir yerdi burası. Doğayla iç içe ve yemyeşildi her taraf. Ertesi gün ilk maçımıza çıkacaktık. Ortega ve Yıldıray ilk kez forma giyeceklerdi. Erfurt maçında sakatlanan Hakan Şükür’ün 3 ay futbol oynayamayacağı açıklanınca onu İstanbul’da bıraktık. Akşam saat 19:00, maç saati gelmişti. Rakip Colon’du. Rakibimize karşı iyi mücadele ettik ve sahadan 2-1 galip ayrıldık. Goller Yıldıray ve Ergün’den geldi. Maçın ardından İstanbul’dan gelen haberler sevindiriciydi. Gökhan ve Servet’in transferleri bitmek üzereymiş. Ayrıca Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum Mondragon’a talipmiş. Eğer Gökhan imza atarsa Mondragon’u verebilirdim belki. Nihayet bu iki transfer çözümlenmişti. Kısıtlı bütçemizle iyi transferler yapıyorduk. Arjantin’deki ikinci maçta iki oyuncuda forma giyeceklerdi. Ve maç günü gelmişti. Rakip yine Arjantin ekiplerinden Gimnasia idi. 33. dakikada Necati’nin tek golü aynı zamanda maçında skoruydu. Maça özellikle Mondragon’un mükemmel kurtarışları ve Yıldıray’ın hırsı damgasını vurmuştu. Bu iki maçın ardından Mondragon’un gitmemesi gerektiğine karar verdim. Kendisiyle daha çalışabilirdik. Nede olsa 2 yıldır takımı tanıyordu. Arjantin’deki üçüncü maçımız bir zamanlar Mondragon’un da formasını giydiği Argentinos’laydı. Zemini mükemmel bir statda oynadık maçı ve sahadan 2-0 galip ayrıldık. Cicinho transferi için kesenin ağzını iyice açmıştık ama kulübüyle hala anlaşma sağlayamamıştık. Temmuz ayının 18 i olmuştu. Son maçımıza çıkıyorduk bu güzel yerdeki. Rakip Huracan’dı. Maçın tek golü Emektar Kaptan’dan geldi. Ve Arjantin’e veda etme zamanı. Uçağımız bizi Münih havaalanına götürmek üzere hazır bekliyordu. Bu güzel topraklara veda edip Almanya yoluna tuttuk bu seferde.
bu kadar abartmayın bu işi yaw.
nasıl yani?? CM benim için bi yaşam stili. Zaten bütün CM ciler için öyle
cm dedinmi duracaksın bir daha düşüneceksin abi
Çok komik sen kendini kaybetmişsin :) CM cd sini almak lazım elinden
Selamlar
Uzun bir bekleyis sonrasi ramlerimi 1 Gb'ye cikarabildim. Fakat ne yazik Cm 01/02 oynayamiyorum. oyunu acip kayitli oyun baslatmak istedigimde; "Yetersiz bellek" hatasi aliyorum. Simdilik diger uygulama ve oyunlarda sorun yok. Sadece CM 01/02 de yapiyor.
Acaba bu sorunu nasil cozebilirim.
okanka sonuna kadar haklı meteceri: CM cd siz çalışıyo koçum bilmiş ol. Kuvvet_Mira: senin sorunu bilmiyorum abi. Ama 1 gb ram nie aldın ki çok gereksiz bana göre. 512 neyine yetmiyo yawf. Bi de bilgisayarının ram leri tanıdığına emin misin? Cm yi silip tekrar yüklemeni öneririrm. hem nie 01/02 oynuyon? 03/04 oynasana daha ii.
Daniel Braathen i dene daha cok adam var aslinda bende bjk den sonra auxerre ile oynuorm takima geldigimde forvet eksikligi vardi nasil olsa cisse var striker'a gerek yok evandro roncatto u aldim sorun kalmadi derken sakatligi geldi ve mounir bekrar i aldim. bu arada sao paolo dan lucio gibi 14 yasinda 1 tane sweeper buldum sonra suleiman mohammmed su anki cabam A takiminin yas ort 18 yapabilmek.pazzini yi almak istiorum ama cok pahali. oyunda lionel morgan var AML cok iyi alonso solis var sergen gibi Flair Ve teknik 20.DL de la cuesta manyak 1 eleman. DL rain oniani var ii 1 eleman daha ama cok yasli 29 yasinda galiba daha cok varda uzun ya omrum yetmez yazmaya %1 i bilem deil bu daha
quote:
Orjinalden alıntı: bolonor
okanka sonuna kadar haklı meteceri: CM cd siz çalışıyo koçum bilmiş ol. Kuvvet_Mira: senin sorunu bilmiyorum abi. Ama 1 gb ram nie aldın ki çok gereksiz bana göre. 512 neyine yetmiyo yawf. Bi de bilgisayarının ram leri tanıdığına emin misin? Cm yi silip tekrar yüklemeni öneririrm. hem nie 01/02 oynuyon? 03/04 oynasana daha ii.
Yaa hoca sen benim mesaji iyi okumadin heralde baska hic bir uygulamada sorun yok sadece Cm01/02 de oluyor. Daha onceden boyle bir sorun oldugunu duymustum ama o zamanlar bu kadar ramimiz olmadigi icin dikkate almamistim
03/04 e isinamadim o yuzden 01/02 daha iyi benim icin.
CM4 ün önerilen işlemci hızının 1.4GHz olduğunu yeni öğrendim ve affalladım. Bendeki 800 MHz işlemci en düşük işlemci diye de okudum. CM4 ün bende niye ölü gibi çalıştığını anladım ama işlemcisi iyi olanlar bile oyunun hızından rahatsızdı. O zaman yeni çıkacak CM ve FM bende çalışmayacak anlamına geliyor. Yakında 3 Boyutta geldi mi artık ekran kartına da kasacağız demektir. Şu anda bile en çok işlemci, bellek ve disk kasan oyunlardan biri CM. Üstelik yavaş. Yeni oyun hızlı olacak diyorlar ama tabii bu eski sisteminizde değil ancak iyi bir sistemde hızlı olacak anlamına geliyor. Ben yeni çıkan bir oyunun önceki versiyonlarına göre daha hızlı olması demekle bunun eski sistemde hızlı çalışacağına anlamına geldiğini sanmıyorum. Mutlaka sistem gereksinimleri artacaktır. Yani yeni önerilen sistemlerde ancak bu oyunun hızının farkına varacağız. Bu arada yeni CM nin sistem gereksinimleri nedir?
Arkadaşlar şuanda 2012 yılındayım her sene şampiyonlat ligi şampiyonluğu aldım. Bir sene super cup'u shaktar kaptırdım. Ve 2011 yılın 2. oldum trabzon baya kuvvetlendi aramızda üç puan fark vardı. 3. ile benim aramda 25 puan vardı. Eğer genç ve iyi oyuncu istiyorsanız santos takımına bakın.
BOL CM'Lİ GÜNLER ARKADAŞLAR.............................
KISA VE ÖZ
bu oyunda altyapı madeni her zaman atalanta..bi deneyin celtic de bi kac sene sonra iyi oluyo..
quote:
Orjinalden alıntı: NinjaScroll
bu oyunda altyapı madeni her zaman atalanta..bi deneyin celtic de bi kac sene sonra iyi oluyo..
eet atalanta manyaq super 1 takim pazzini ve montolivo yeter zaten
bu oyun network ten nasıl oyannır.. bizim arkadaşla 4 portlu bi modemden adsl var.. birbirimize dosya falan gönderirken 100 200 kb/sn ile geliyor sanırım network bağlantısı var..nasıl yapacaz..cm yi..01/02
varmı cm gibisi be bi ara atletico madriyleydim.İyide gidiyoruz son maçlara girdik hiçbir maçı kaybetme lüksümüz yok.Betisle deplasmandayım.Ya hangi taktiği uygulasam herifler akın akın geliyor durduramıyorum.Ama hala gol atamıyorlar benim daha atağım bile yok son dakikaya geldik benim ümidim iyice azalmışken son saniyelerde bir korner kazandım ulan bir gol olmazmı aklım kaçtı be.Sevinçten resmen göbek attım. CM is life style.
nasil adam ???
Ben bu adamı biliyom defansın solunda acayip işe yarıyor.Çok da pahalı bir oyuncu değil bence oyundaki en iyi sol beklerden biri
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme