Şimdi Ara

CM Rc 692 Mi Haf 912 Plus ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok testlere baktım ama hala kararsızım?

Benim için önemli olan soğutması.

• Soğutma olarak eş sayılırlar diyebiliriz ama 912 inin içinde bulunan fanlar daha geniş çaplı olduğu için bir miktar daha sessiz çalışacaktırlar kalite olarak ikisinde cooler master üretimi olduğu için kalite kokarlar..
    tip olarak 692 daha tipli.. (en azından bana göre)
  • rc692 alır.912 de sogutmayı sade bir 20 cm ve bir 12-14 cm ile saglayabiliyorsun.bana cok da mantıklı gelmiyor.haf modelli kasa yapmışsın.koysana alta 2 fan yuvası yan kapaga da bir pleksi ve 20 cm lik yuva.fiyatı da 150 lira degil 180 lira olsun.ama harbici haf olsun.

edit:karanlıkta klavyeye bakarak yazmaya çalışıp imla hatası yapan genç modeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zıp.Zıp -- 9 Nisan 2011; 2:20:39 >
  • bende 912 plus ı cok begendim xpredator u satıp bunu almayı bile düşündüm bir ara sonra kendime geldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

rc692 alır.912 de sogutmayı sade bir 20 cm ve bir 12-14 cm ile saglayabiliyorsun.bana cok da mantıklı gelmiyor.haf modelli kasa yapmışsın.koysana alta 2 fan yuvası yan kapaga da bir pleksi ve 20 cm lik yuva.fiyatı da 150 lira degil 180 lira olsun.ama harbici haf olsun.

692'de de fan çöplüğüne dönmüş. O kadar 120mm fan koyacaklarına 200mm fan koysalardı ya! Kısacası öyle ve böyle yapacaklar ki ürün satılsın. Dediğinize katılıyorum yan kapak plexi olsa ve 200mm takılsa muhteşem olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vdtkc

quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

rc692 alır.912 de sogutmayı sade bir 20 cm ve bir 12-14 cm ile saglayabiliyorsun.bana cok da mantıklı gelmiyor.haf modelli kasa yapmışsın.koysana alta 2 fan yuvası yan kapaga da bir pleksi ve 20 cm lik yuva.fiyatı da 150 lira degil 180 lira olsun.ama harbici haf olsun.

692'de de fan çöplüğüne dönmüş. O kadar 120mm fan koyacaklarına 200mm fan koysalardı ya! Kısacası öyle ve böyle yapacaklar ki ürün satılsın. Dediğinize katılıyorum yan kapak plexi olsa ve 200mm takılsa muhteşem olur.

yoruma bittim.gören de rc692 sanki 8 tane kara kasa fanı ile geliyor sanacak.alta ve yana koyulacak birer düzgün fanla o çok övülen haf912 den daha iyi soğutma sağlanır.
    şahsi fikrimdir.üste 20 cm'lik egzos fanı için yuva koyuyorsan bir tane alta bir tane de yan kapağa 20 cmlik yuva koy ki harbiden o egzos fanına ihtiyaç duyacak kadar sirkülasyon sağlayabilelim.
    bilmiyorum valla.önümüzdeki ay bi terslik olmazsa 650 watt rc692 alıcam.çok mantıklı bir seçim gibi geliyor.280 liraya 52 amper verebilen güç kaynagı ve rc 692.daha iyi bir f/p kasa yok sanırım.

• Yoruma bittin ama denedinmi ki 692 daha iyi soğuttuğunu idda ediyorsun? CM iki ayrı seri üretmiş HAF serisi kalitesi ortada, siz daha iyi soğutsun diye 8 tane Fan takın bu arada bu fanlara vereceğiniz paraya kaliteli bir kasa alınır.Unutmayınki bu kadar fan çalışınca ses de cabası, sonra da fan kontrolcü ihtiyacı! Neyse karar sizin.O psu' ya dikkat sesli olduğu söyleniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendiliğinden gelen fanların bir önemi yok önemli olan soğutma olanakları bu yüzden RC-692 daha başarılı.
  • Kasanın test'i olmaz şekli olur kullanım kolaylığı olur..

başkada bişey aramayın..

Cm Haf 912 geniş çaplı fan takılabilmesiyle bence şuan en alınabilir kasadır.. normal bir sisteme 2 tane fan her türlü yeter böyle cogage arrow gibi soğutucular alıp oc yaparsanızda üste 20 cm daha eklersiniz..

Cf-slı falan yaparsanızda yana 14cm fan takarsınız olur biter..

abartmamak lazım bu fan işini..
  • Doğru söze ne denilebilir ki!!
  • kardesim bence bu ikisini kiyaslamak olmaz rc 692 nin icine 2 tane 240 mm lik radayator takilabiliryor modifiyesiz.Biri alta biri uste arti ust tarafinda hdd yuvasi var harici daha nesini kiyasliyorsunuz anlamiyorum rc692 haf942x e bile meydan okuyabilir bence(biraz kucuk kalir gerci ama)Sogutma olarak rc692 daha iyi olucagini dusnuyorum ayrica ilerisi icinde avantajli su sogutma kurmak istersen yeni kasa almak zorunda kalmazsiniz bu arada bende rc690 var ve kasayla gelen guc kaynagi ciddi ses yapiyordu ben dayanamamamistim
  • Yakın takibe aldığım, hatta almakta ön plana çektiğim kasa oldu, ilgi için Ashes'a teşekkür...
  • haf 912 ufak kasa bence. 692 daha geniş iç hacmi var ve kablo saklamada daha başarılı. benim tahminime göre 692 nin eni haf serisine göre daha dar olduğu için (1,5-2 cm dar) yan kapağa 20 cm lik fan koyduğunuzda büyük cpu soğutucuları ile sorun olabilir o zamanda büyük fan koymanın bir anlamı kalmıyor. zaten dikkat ederseniz yan kapaktaki fan yuvaları işlemci soğutucularının karşısında değilde kasanın en arka kısmına yerleştirmişler. yinede 692 çok güzel ve karizma bir kasa.
  • daha önceki stacker 810 kasamdan sonra bana rc692 küçük geldi, ve acayip sesli geldi
    aynı fanları, aynı devirde kullanıyorum, öndeki filtreyi zıbıttım gitsin, sinek gibi vızıldıyordu fanla beraber koro halinde

ama aynı ikilemde kalmıştım ve rc692 aldım, alıştım
    tek kötü tarafı küçük gelmesi(küçükte kasıt; anakartın üzerinde eski kasam gibi kocaman boşluk olmadığı için işlemci soğutucusunu takmak eziyet oluyor, ama bu soğutucuya göre değişir)

birde haf 912 nin kablo toplama delikleri daha güzel bence, daha küçük olduğu için aradaki dolu kalan yerlerin arkasından kabloları geçirmek ve saklamak daha rahat olur diye düşünüyorum,
    bunları bilerek aldım, araştırmıştım
    ve hala memnunum
    saygılar
  • Su soğutma kullanan ve ileride kullanmayı düşünen için, HAF912 uygun değil tabiiki.

Ama sadece hava soğutma kullanayım, kablo saklaması güzel olsun, hava sirkülasyonu yeterli olsun, tipi de şahane olsun diyen için 10 numara kasadır.

RC692 kullanan "en iyi budur" diyor, HAF 912 kullanan da aynısını iddia ediyor.

İkisini de görmüş, incelemiş biri olarak ben de diyorum ki: Yeni bir kasa alacak olsam, yine HAF912 alırdım.

Resimde kendi kasamın arka tarafındaki kablo tomarını görüyorsunuz. Bu durumda kapak hiç zorlanmadan kapandı.

CM Rc 692 Mi Haf 912 Plus ?

• bende rc 690 var yeni gelen 692 kasalar daha gelmeden dikkatimi çekmişti üst kısımdaki sata takma kısı biraz kalitesiz durmuş diye kararsız kalmıştım ,benim rc 690 da gördüğüm en büyük sorun harddsikler yeterince soğutulamıyor ,hdd ler yatay uzanıyor ve öndeki fan bunlara yeteri kadar hava üfleyemiyor ,yeni 692 modelinde delikler biraz daha genişlemiş ama ben çok fark getirdiğini sanmıyorum kullanan arkadaşlar hdd sıcaklıklarını yazarlarsa özellikle oyun çıkışında daha anlaşılır olur ,bu arada bende sistem genel ısındığından hdd ler çok ısınıyor ama misal crysis 2 çıkışı hdd 50 dereceyi gördü ,ön fanı çalıştırınca 46 -47 dereceye düştü ama yeterli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: rozek

daha önceki stacker 810 kasamdan sonra bana rc692 küçük geldi, ve acayip sesli geldi
    aynı fanları, aynı devirde kullanıyorum, öndeki filtreyi zıbıttım gitsin, sinek gibi vızıldıyordu fanla beraber koro halinde

ama aynı ikilemde kalmıştım ve rc692 aldım, alıştım
    tek kötü tarafı küçük gelmesi(küçükte kasıt; anakartın üzerinde eski kasam gibi kocaman boşluk olmadığı için işlemci soğutucusunu takmak eziyet oluyor, ama bu soğutucuya göre değişir)

birde haf 912 nin kablo toplama delikleri daha güzel bence, daha küçük olduğu için aradaki dolu kalan yerlerin arkasından kabloları geçirmek ve saklamak daha rahat olur diye düşünüyorum,
    bunları bilerek aldım, araştırmıştım
    ve hala memnunum
    saygılar

@rozek, ben de kasa konusunda hala kararsızım. Aslında bir yerde zevk meselesi, ama RC-692 çok şık görünüyor bana. Gerçi, 20 yaş daha genç olsaydım, HAF-912 daha hoşuma gidebilirdi ya, neyse.

Yalnız şu sinek gibi vızıldama sesi konusunu biraz açar mısın? Oturma odasında duracağından ses benim için çok önemli. Ses, işlemci boştayken de çok var mı? Fan kontrolcü takarak kısılabilir mi dersin? Bir de, vızıltıyı yapan fan mı, yoksa havanın öndeki ızgaradan geçiş sesi mi?

• RC692 daha yakışıklı bir kasa bana göre.

Haf 912'nin en büyük artısı fan yuvaları ve mevcut fanları büyük bu da daha sessiz ve serin olmasını sağlıyor.

RC692'de ön ve üstteki yuvalara 12cm yerine 14cm fan takıp havalandırmayı güçlendirebilirsiniz, ancak fan kontrolcü öneririm.

En hesaplı kontrolcü, kasanın arkasına takıp 3 adet fan bağlayabilirsiniz;

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-mono-cool-mono-cool-fan-kontrol/productdetails.aspx?I_ID=45704

mesela RC692!de üst kısıma 2 tane 14cm fan taktınız bunları kontrolcüye verip geceleri devirini düşürüp sesten kurtulabilirsiniz, zaten 1000rpm'lik oluyor genel de 14cm'lik fanlar.

• @rozek birde oyun çıkışı yani sistem en sıcak durumda iken harddsik sıcaklıkları hakkında bilgi verirmisin
  • Sunbeam Rhemost kontrolcüsü bildiğim kadarıyla PWM konumu var.Fanları bu şekilde bağlanabilirse gayet sessiz olur ama öncelikle bu fan kontrolcünün ülkemize gelmesi ve bu dediğim bağlantı şeklinin denenmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.