--- Özellikle bu videodaki ses yani böyle sesler gelicekse ben hiç soğutucumu değiştirmiyim bilgilendirin beni :D --------------------------------------------------------
4. videodaki ses normal sesi. eğer siz pompanın dönüş hızını ayarlamak istiyorsanız o tıklamalı seslerle karşı karşıya kalırsınız. ben fx6200 ü 4.8 e çektim stabil olarak. 60 derecenin üstünü göremedi. bu birazda fanların yerleşimi sıcak havayı dışarıya atışınızla alakalı. pompayı anakart üzerindeki kasa fanlarından herhangi birine bağlayabilirsiniz. ama dediğim gibi voltajı kısayım sessiz olsun derseniz iyice ses çıkar.
anakartım gigabyte GA-990XA-UD3 şuanda thermaltake var pompayı pwr fan bölümüne taktım gayet normal çalışıyor normal zamanda boştayken çok çok inceden bi ses geliyor zar zar duyuluyor anca böyle kasa kapağı açıksa ki bende açık kulağınızı yanaştırırsanız zor zor duyuluyor ama şuada var klavyede yazı yazarken bile klavyeden çıkan ses bile bastırıyor. almadan önce ben bu konuyu açmıştım seidonu bilmiyorum ama thermaltake alınabilir =) herkese ilgisi için teşekkür ederim.