Şimdi Ara

CM Stacker 810 modifikasyon (Yapım aşamasında) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
7
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, biraz daha güncelleme yapalım...

Güç kaynağı için yaptığım plakadan sonra kasayı tekrar toplayıp son durumuna bir bakmak istedim.
    Kasanın son hali kabaca aşağıdaki gibiydi...

CM Stacker 810 modifikasyon (Yapım aşamasında)

Aşağıdaki fotoğrafta da kabaca kabloların nasıl duracağına bakmak istedim. Anakart tepsisine açtığım delikleri kapatmak için kauçuk fitil bulsam çok iyi olurdu ama o iş zor olacak gibi.

• Bir sonraki işim güç kaynağı kısmının üstüne bir kapak yapmaktı. Böylece güç kaynağından çıkan kablolar ile hdd yuvası kapanarak daha temiz bir görünüm olacağını umuyorum.

Delikli sactan uygun ölçüde bir parça kestim...

Sacı kıvırarak yerine yerleştirdim... ve oldu! Bu modifiye çalışmasına başladığımdan beri yaptığım en kolay iş oldu. İlk denemede oturunca bir an inanamadım.

• Hocam öncelikle işçilik harika gidiyor sonucu görmek için sabırsızlanıyoruz

üst kısmıda neler olacak :) fan kontrol gibi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gracious92 -- 6 Mayıs 2016; 0:54:39 >
  • Çok gülme sonra ağlarsın gibi saçma bir atasözü gibi bir sözümüz vardır ama sanırım doğru. Hazır güç kaynağı kapağına sevinirken, ön ve üst kısmına yapmak istediğim kutuya başlayayım dedim. En çok zorlandığım parça da bu oldu ve sonuştan da açıkçası pek memnun kalmadım gibi.

Aşağıda kutunun alt kısmının kesimini görüyorsunuz. Oldukça karmaşık bir kesim oldu.

Daha sonra gerekli yerlerden büküp, kasaya yerleştirerek uyup uymadığını kontrol ettim.

Üzerinde biraz daha çalıştıktan sonra birşeye benzedi gibi.

Daha sonra kutunun üst kısmını da keserek yerleştirdim ama bu arada çalışmaya daldığım için fotoğraf çekmeyi unutmuşum sadece son halinin fotoları var.

Ertesi gün kutu üzerinde birkaç düzeltme yaptıktan sonra kasanın son halinin bir kaç fotoğrafını çektim.

Kasa aslında şekil olarak son halini aldı ama yapılacak o kadar çok ayrıntı ve ince iş var ki, yakın zamanda kasa üzerinde çok belirgin bir değişiklik olmayacak büyük ihtimalle.

Şu an en önemlisi ön kısma yaptığım kutuya kasanın power, reset vs. tuşlarını ve usb girişlerini monte etmek ama bunu ne şekilde yapacağıma henüz karar vermiş değilim.

Bundan sonra gelişmeler oldukça buradan yazmaya devam edeceğim ama büyük bir ihtimalle işler biraz yavaşlayacak gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Gracious92

Hocam öncelikle yine işçilik harika

üst kısma yaptığın tasarımda ön panele kadar gelmemişsin orası için bir şey mi düşünüyorsun ?
    Örneğin fan kontrol gibi ?

Mesajınızı görmeden cevabı vermiş oldum galiba. Fan kontrol olayını kasaya ilk başladığım zaman düşünüyordum ama fanları elle kontrol etmek bana zor geldi açıkçası. Ayrıca bu yöntemin oldukça verimsiz olduğunu düşünüyorum, çünkü her an kasanın içerisindeki ısıyı bilmemiz ve ona göre fanları ayarlamamız gerekli. Hazırda PWM gibi bir nimet var iken elle voltaj kontrolü oldukça ilkel kalıyor.

Benim planım, anakartın pwm çıkışına bir çoklayıcı takarak, fanları windows üzerinden otomatik olarak kontrol etmek. Bu şekilde fanlar sıcaklığa göre, önceden belirlediğim hızlarda çalışabilecekler.

• isa.alp İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Pwm de makul :)

bu arada power buttonlar var piyasada oldukça güzel modellerde var
    hattahttps://youtu.be/46TSChI-hsg forumdan bir arkadaş yapmış hiçde fena değil senin kasada heybetli kaldırır bu tarz bişeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gracious92

Kesinlikle Pwm de makul :)

bu arada power buttonlar var piyasada oldukça güzel modellerde var
    hattahttps://youtu.be/46TSChI-hsg forumdan bir arkadaş yapmış hiçde fena değil senin kasada heybetli kaldırır bu tarz bişeyi

Evet kesinlikle olabilir ama bu tarz butonlar kasada çok çıkıntı yapıyorlar, ayrıca fiyat olarak ta pek ucuz sayılmazlar.

Kasanın heybeti konusunda ise çok haklısınız, üstüne çıktığım kattan sonra resmen iki oda bir salon ev gibi oldu

• isa.alp İ kullanıcısına yanıt
    O zaman bas çek buton kullanabilirsiniz hocam
  • O konular kafam biraz karışık aslında. Kasanın kendi standart butonları şimdilik kalacak gibi. Ayrıca ışıklandırma ve yan kapağa pencere yapıp yapmama konusunda da kararsızım. Kasaya komple airbrush yapmayı düşünüyordum aslında, tema olarak da fallout olacak gibiydi. Bu yüzden yan kapağa pencere yapmayı düşünmüyordum. E pencere olmayınca ışıklandırma da çok anlamlı olmuyor tabii. Ayrıca düzgün bir led ışıklandırma yapmak ayrı bir ustalık istiyor ve ben de bu konuda pek tecrübeli değilim.

Neyse, ileriki günlerde bu konular netleşir büyük ihtimal.
  • aynı kasadan kullanıyorum cok kaliteli ve saglam kasa size tavsiyem alt tekerlek ile kullanın hem yerden yuksek olur hem tabandan hava alması için, bende fırsat bulursam modifiye edicem üzerine 20-22 cm fan acmayı düşünüyorum yan kapaga da aynı 23cm fan ile yaz kış soguk olur. önüne 4lü fan güzel olmuş lakin cok ses yapar, fan ne kadar buyuk olursa o kadar sessiz olur konuyu takip ediyorum bakalım nasıl olucak basarılar
  • Cevap için teşekkür ettim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: _3GeN_

aynı kasadan kullanıyorum cok kaliteli ve saglam kasa size tavsiyem alt tekerlek ile kullanın hem yerden yuksek olur hem tabandan hava alması için, bende fırsat bulursam modifiye edicem üzerine 20-22 cm fan acmayı düşünüyorum yan kapaga da aynı 23cm fan ile yaz kış soguk olur. önüne 4lü fan güzel olmuş lakin cok ses yapar, fan ne kadar buyuk olursa o kadar sessiz olur konuyu takip ediyorum bakalım nasıl olucak basarılar

Yorum için teşekkürler,

Fan büyüklüğü konusunda oldukça araştırma yaptım aslında. İşim dolayısı ile HVAC konularında da bir miktar bilgim var. Evet, söylediğiniz gibi büyük fanlar daha sessizler, çünkü çok düşük devirlerde bile kanat büyüklükleri sayesinde yüksek hava akımı sağlayabiliyorlar ama bunun eksi yönü statik basınç konusunda çok kötü olmaları. Bu tür fanların önüne konacak bir fan filtresi bile sağladıkları hava akımını oldukça düşürüyor. Zaten piyasadaki yeni kasalara bakarsanız artık 200 mm fanların demode olduğunu görebilirsiniz. 120 ve 140 mm fanlar bu konuda optimum büyüklükler. Kasa içine hava sağlayacak veya radyatör ile kullanılacak fanlarda cfm değerinden önce statik basınç değerlerine bakılması daha faydalı diye düşünüyorum. Cfm değeri sadece filtresiz olarak kullanılacak egzoz fanları için önemli.

Benim bu kasada kullanacağım fanlar yüksek statik basınçlı endüstriyel soğutma fanları. 1300 rpm değerlerine kadar seslerini duymak neredeyse imkansız, ki kasa soğutması için oldukça yeterli seviye. Eğer istenirse 3900 rpm değerine de çıkabiliyorlar ama buna hiç gerek kalacağını sanmıyorum.

• Hocam devam ediyor mu proje?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekliyoruz hocam
  • Takipteyim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim
  • Takipteyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yok aylardır proje ne oldu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leqvar -- 14 Ekim 2016; 3:41:11 >
  • Takip
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.