Şimdi Ara

CM Stacker 810 modifikasyon (Yapım aşamasında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
7
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir kasamı değiştirmek istiyordum. Şu an eski Asus Vento kasalardan kullanıyorum, sanırım bir 10 yılı vardır. Sistemim artık kasaya sığmamaya başlamıştı, mecazi değil gerçek anlamda sığmıyor. Ekran kartımı takmak için HDD kafeslerini kesmek zorunda kaldım. Bu yüzden şöyle genişçe bir full tower kasa aramaya başladım ama ben en son kasa satın aldığımdan beri fiyatlar çok değişmişti. Neredeyse yeni sistem fiyatına full tower kasalar vardı. Ben de ikinci el bir kasa alıp gerekirse biraz modifiye ederek kullanmaya karar verdim.

Biraz araştırıp bekledikten sonra forumdan bir arkadaştan uygun fiyatlı bir CM Stacker 810 kasa aldım. Oldukça eski model bir kasa ama içinin oldukça geniş ve modifikasyona uygun olması beni cezbetti.

Kasayı aldığımda tek amacım kablo yönetimini kolaylaştırmak için anakart tepsisine bir kaç delik açıp, kabloları arkadan dolaştırmak ve kasanın ön kısmında da bir kaç fan takabileceğim bir aparat hazırlamaktı. Kasayı çok fazla değiştirmeyi düşünmüyordum ama tahmin edebileceğiniz gibi kasayı bir kere söküp kesmeye başlayınca işler çığrından çıktı diyebilirim.

Kasa henüz bitmemiş durumda, sadece boş zamanlarımda üstünde çalıştığım için çok hızlı ilerlemiyor. Gelişmeler oldukça buradan güncellemeye devam edeceğim.

Kasa ile tüm möodifikasyonları evde el aletleri ile kendim yapıyorum. Kullandığım aletler; el spirali, matkap, dremel çakması bir el motoru, perçin aleti ve diğer standart pense, tornavida vs. Bu yüzden kesme işleri ve yeni yaptığım parçalar her zaman mükemmel olmayabiliyor ama ben genel olarak sonuçlardan memnunum diyebilirim.

Lafı çok uzatmadan resimlere geçeyim. Modifikasyon işlemlerine başladığımda foruma yazma fikrim yoktu, o yüzden başta çok ayrıntılı resimler çekmedim ama bundan sonrası için daha detaylı olarak belgeleyeceğim.

İlk olarak kasayı ilk aldığım halindeki bir kaç resmi (Kasayı alır almaz parçaladığım için bende resim yoktu, o yüzden satın aldığım arkadaşın ilana koyduğu resimleri ekliyorum.);

[image]http://i1221.photobucket.com/albums/dd475/IsaAlp/stacker%20810/b5032b3f602bcbee05bcdbe2c1256c0b%20Copy.jpg[image]

Kasayı alınca ilk işim kasayı tamamen sökerek, anakart tepsisini çıkarmak oldu.

Daha sonra, kablo kanal delikleri ve işlemci soğutucusu için delikler açıldı.

Fakat bu arada, kasanın arka kısmında sadece 1 cm civarında bir boşluk olduğunu farkettim. Kabloları bu boşluktan geçirmek zor olacağı için, anakart tepsisini biraz ileri almaya karar verdim. Bu amaçla anakart tepsisinin arka kısmına ek bir parça takmam gerekiyordu. Ayrıca ön ve üste fanlar için açmayı planladığım delikler için delikli sac gerekliydi. Bu yüzden Ostim yollarına düştüm (Ankaralılar bilir ) Bu ostim ahalisinin malı çok değerli olduğu için bayağı bir gezdikten sonra bir atölyeden biraz düz saç biraz da delikli sac almayı başardım. Saclar 1 ve 1.5 mm kalınlıklarında. Bu yüzden oldukça sağlamlar ama işlemesi de bir o kadar zor.

Sac stoğunu hallettikten sonra, anakart tepsisini ileri almak için ön kısmından 1.5 cm kadar kestim.

Bu arada işlemci soğutucu deliğini de biraz daha genişlettim.

Tepsinin arkasına takacağım parçayı kestikten sonra 90 derece bükmem gerekiyordu. Tabii ki elimde sac bükücü bir alet olmadığı için kendim yapmaya karar verdim. İlk denemem pek başarılı geçti diyemem.

Biraz daha uğraşarak, depoda bulduğum bir mermer parçası ile sonunda bükebildim ama oldukça zor oldu.

Daha sonra, montajını yaparak uyup uymadığını denedim.

Ve en sonunda! Arka açıklık 25 mm kadar oldu, fazlasıyla yeterli diyebilirim. Kasa oldukça geniş olduğu için ön kısımda da daha 19 cm kadar boşluk var, yani her türlü tower tipi soğutucu için yeterince yer var.

Devamı bir sonraki mesaja....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa.alp -- 4 Mayıs 2016; 22:13:10 >

• Son fotolar için rezerve...
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa.alp

Son fotolar için rezerve...
    Anakart tepsisi, ön kısımda 5.25 yuvalarına bağlı olduğu için, ileri aldığımda biraz uyumsuzluk oldu. Ben de hem bu yüzden hemde zaten 5.25 yuvaları kullanmayacağım bunları kesmeye karar verdim.

Tabii ki daha sonra kestiğim kısımla anakart tepsisini tekrar birleştirmek için araya bir parça yapmam gerekti. Bu yüzden 1.5 mm sactan araya uyacak şekilde bir parça kestim.

Fakat anakart tepsisi ve kesilen 5.25 yuvaların kalan kısmı aynı düzlemde olmadığı için bu parçayı biraz bükmem gerekiyordu. Son bükme deneyimimden sonra, bükme işini biraz daha ciddiye almam gerektiğini düşünerek bir sac bükücü yapmaya karar verdim. İnternette biraz araştırdıktan sonra ne yapacağıma karar verdim.

Biraz sunta ve bir çift menteşe ile basit bir alet yaptım. İyi ki de yapmışım, çünkü bu aletle bile 1.5 mm sacı bükmek oldukça zor oldu. Bu yüzden sacın bükeceğim kısmına önceden spiralle hafifçe bir kanal açtım, bu şekilde hem bükmek daha kolay oluyor hem de tam olarak istediğim yerden bükebiliyorum.

Tasarladığım parçanın bükülmüş hali

Bu da kasaya montajlanmış hali;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa.alp -- 1 Mayıs 2016; 19:30:17 >

• quote:

Anakart tepsisi, ön kısımda 5.25 yuvalarına bağlı olduğu için, ileri aldığımda biraz uyumsuzluk oldu. Ben de hem bu yüzden hemde zaten 5.25 yuvaları kullanmayacağım bunları kesmeye karar verdim.

Tabii ki daha sonra kestiğim kısımla anakart tepsisini tekrar birleştirmek için araya bir parça yapmam gerekti. Bu yüzden 1.5 mm sactan araya uyacak şekilde bir parça kestim.

Fakat anakart tepsisi ve kesilen 5.25 yuvaların kalan kısmı aynı düzlemde olmadığı için bu parçayı biraz bükmem gerekiyordu. Son bükme deneyimimden sonra, bükme işini biraz daha ciddiye almam gerektiğini düşünerek bir sac bükücü yapmaya karar verdim. İnternette biraz araştırdıktan sonra ne yapacağıma karar verdim.

Biraz sunta ve bir çift menteşe ile basit bir alet yaptım. İyi ki de yapmışım, çünkü bu aletle bile 1.5 mm sacı bükmek oldukça zor oldu. Bu yüzden sacın bükeceğim kısmına önceden spiralle hafifçe bir kanal açtım, bu şekilde hem bükmek daha kolay oluyor hem de tam olarak istediğim yerden bükebiliyorum.

Tasarladığım parçanın bükülmüş hali

Bu da kasaya montajlanmış hali;

Alıntıları Göster
    İlk mesajda da bahsettiğim gibi, başta kasaya çok fazla bir şey yapmayı düşünmüyordum ama insan bir kere işin içine girince kendini kaybedebiliyor Ön kısma takmayı planladığım fanlara ek olarak, kasanın üstüne de 3 adet 120 mm fan yuvası açmaya karar verdim. Böylelikle istenirse üst kısma 360 mm radyatör takılabilecekti. Fakat burada beni rahatsız eden şey, kasaların üst kısmındaki fan deliklerinin hoş olmayan görüntüsüydü. Ayrıca ben kasayı masanın yanında yerde kullandığım için üst kısmı benim için ufak bir sehpa işlevi de görmekte. Bu yüzden açacağım fan yuvalarının üstüne hem göze hoş görünecek hemde kasanın üstünü kullanabilmemi sağlayacak bir kapak yapmaya karar verdim. Bu arada ön kısma da aynı sactan bir kapak yaparak uyumlu bir görüntü sağlamaya karar verdim.

Sacın kesilmiş hali

Bu da bükülüp ön kısma takılmış hali

Daha sonra üst kısma yapacağım kapak için kesime başladım;

Yeterli uzunlukta sacım olmadığı için, iki parçayı birbirine eklemem gerekti;

Üst kısma takacağım kapağı (nedense?) daha estetik duracağını düşündüğüm için iç bükey yapmaya karar verdim, hem böylece alttan fanlardan gelen havayı yanlara doğru daha iyi saptırabilecekti. Bü yüzden sac bükmenin yanında sac yuvarlamayıda öğrenmem gerekiyordu Öncelikle boş bir tüp üzerinde denedim ama çapı yeterince küçük olmadığı için yeterli derecede bükemedim.

Depoda daha uygun birşey bulamadığım için, evi araştırmaya başladım. Vileda kovası uygun gibi gözüküyordu. Kovanın eğiminden yararlanarak büktükten sonra kapak cuk oturdu.

Sırada kapağı kasaya monte etme vardı. Fanları söküp takmak için kapağın çıkması gerektiği için vidalı bir sistem yapmaya karar verdim. Biraz araştırdıktan sonra bulabildiğim en uygun sistem ağaç somunu oldu. 5 mm ağaç somunu, saca açılan 6 mm çapındaki bir deliğe sıkı bir şekilde geçebiliyordu. Ek olarak bunu epoksi bazlı çift bileşenli yapıştırıcı ile destekleyerek sağlam bir vida yuvası oluşturmuş oldum.

Somunları çaktıktan sonra fazla kısımları kesildi.

Bu da son hali, şimdilik biraz böyle bekleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa.alp -- 1 Mayıs 2016; 19:34:15 >

• quote:

İlk mesajda da bahsettiğim gibi, başta kasaya çok fazla bir şey yapmayı düşünmüyordum ama insan bir kere işin içine girince kendini kaybedebiliyor Ön kısma takmayı planladığım fanlara ek olarak, kasanın üstüne de 3 adet 120 mm fan yuvası açmaya karar verdim. Böylelikle istenirse üst kısma 360 mm radyatör takılabilecekti. Fakat burada beni rahatsız eden şey, kasaların üst kısmındaki fan deliklerinin hoş olmayan görüntüsüydü. Ayrıca ben kasayı masanın yanında yerde kullandığım için üst kısmı benim için ufak bir sehpa işlevi de görmekte. Bu yüzden açacağım fan yuvalarının üstüne hem göze hoş görünecek hemde kasanın üstünü kullanabilmemi sağlayacak bir kapak yapmaya karar verdim. Bu arada ön kısma da aynı sactan bir kapak yaparak uyumlu bir görüntü sağlamaya karar verdim.

Sacın kesilmiş hali

Bu da bükülüp ön kısma takılmış hali

Daha sonra üst kısma yapacağım kapak için kesime başladım;

Yeterli uzunlukta sacım olmadığı için, iki parçayı birbirine eklemem gerekti;

Üst kısma takacağım kapağı (nedense?) daha estetik duracağını düşündüğüm için iç bükey yapmaya karar verdim, hem böylece alttan fanlardan gelen havayı yanlara doğru daha iyi saptırabilecekti. Bü yüzden sac bükmenin yanında sac yuvarlamayıda öğrenmem gerekiyordu Öncelikle boş bir tüp üzerinde denedim ama çapı yeterince küçük olmadığı için yeterli derecede bükemedim.

Depoda daha uygun birşey bulamadığım için, evi araştırmaya başladım. Vileda kovası uygun gibi gözüküyordu. Kovanın eğiminden yararlanarak büktükten sonra kapak cuk oturdu.

Sırada kapağı kasaya monte etme vardı. Fanları söküp takmak için kapağın çıkması gerektiği için vidalı bir sistem yapmaya karar verdim. Biraz araştırdıktan sonra bulabildiğim en uygun sistem ağaç somunu oldu. 5 mm ağaç somunu, saca açılan 6 mm çapındaki bir deliğe sıkı bir şekilde geçebiliyordu. Ek olarak bunu epoksi bazlı çift bileşenli yapıştırıcı ile destekleyerek sağlam bir vida yuvası oluşturmuş oldum.

Somunları çaktıktan sonra fazla kısımları kesildi.

Bu da son hali, şimdilik biraz böyle bekleyecek.

Alıntıları Göster
    Harika gidiyor emeğine sağlık. Görünmeyen fotoları da düzeltirsen çok güzel olur. Takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlsberger

Harika gidiyor emeğine sağlık. Görünmeyen fotoları da düzeltirsen çok güzel olur. Takipteyim

Alıntıları Göster
    Takipteyim Üstad
  • quote:

Teşekkürler, fotoları düzelttim (sanırım!).

Biraz daha fotoğraf ile devam edeyim....

Üst kapağın kurumasını beklerken, kasanın önüne takacağım fan yuvasını yapmaya başladım.

Öncelikle uygun ölçüde bir parça sac kestim, katlanılacak yerleri işaretledim.

Sonraki adım fan yuvalarını açmak. Bunun için internetten fan yuvaları için birkaç şablon indirdim ama pek işime yaramadılar, çünkü tek parça olarak 480 mm uzunluğunda bir şablon bulamadım. Bulduğum en büyük şablon 360 mm idi ve o da 2 parça halinde olduğundan uygun değildi. Bu yüzden, Autocad ile kendi şablonumu yapmaya karar verdim. İleride su soğutma kullanma ihtimaline karşın, şablonu standart radyatörler ile uyumlu olacak şekilde çizdim. Fan aralığı olarak en çok kullanılan ölçü olan 15 mm seçtim.

Daha sonra, plotter dan çıktısını alarak sac metalin üstüne yapıştırdım.

Yukarıda gördüğünüz şablonun ilk versiyonu. Kesim işini kolaylaştırmak ve köşeleri daha düzgün kesebilmek için daha sonra, fan deliklerinin her bir köşesine teğet olacak şekilde 5 mm çaplı daireler yerleştirdim. Böylece kesmeden önce bu delikleri matkap ile delerek köşelerin düzgün olmasını sağlamak istiyordum.

Matkabın kaymaması için biraz uğraşak bir sabitleyici de yaptım. Oldukça sağlam oldu diyebilirim ama matkabın kolu sağlam olmadığı için pek işe yaradı diyemem. Zaten 22.5 TL ye aldığım matkaptan da daha fazlası beklenmezdi

Daha sonra tornavida ve çekiç ile deleceğim yerleri önceden işaretleyerek düzgün bir şekilde deldim diyebilirim (Çok ta diyemem aslında, bir kaç mm hatalı delikler de oldu)

Kesim işi bittikten sonra fanlar ile deneme

Hazır kesime başlamışken, kasanın üstünü de alıverdim.

Daha sonra ön fan yuvasını bükerek, kasaya takıp denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa.alp -- 1 Mayıs 2016; 19:40:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PLEXİ KASA (YENİ TASARIM) FİNAL
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Teşekkürler, fotoları düzelttim (sanırım!).

Biraz daha fotoğraf ile devam edeyim....

Üst kapağın kurumasını beklerken, kasanın önüne takacağım fan yuvasını yapmaya başladım.

Öncelikle uygun ölçüde bir parça sac kestim, katlanılacak yerleri işaretledim.

Sonraki adım fan yuvalarını açmak. Bunun için internetten fan yuvaları için birkaç şablon indirdim ama pek işime yaramadılar, çünkü tek parça olarak 480 mm uzunluğunda bir şablon bulamadım. Bulduğum en büyük şablon 360 mm idi ve o da 2 parça halinde olduğundan uygun değildi. Bu yüzden, Autocad ile kendi şablonumu yapmaya karar verdim. İleride su soğutma kullanma ihtimaline karşın, şablonu standart radyatörler ile uyumlu olacak şekilde çizdim. Fan aralığı olarak en çok kullanılan ölçü olan 15 mm seçtim.

Daha sonra, plotter dan çıktısını alarak sac metalin üstüne yapıştırdım.

Yukarıda gördüğünüz şablonun ilk versiyonu. Kesim işini kolaylaştırmak ve köşeleri daha düzgün kesebilmek için daha sonra, fan deliklerinin her bir köşesine teğet olacak şekilde 5 mm çaplı daireler yerleştirdim. Böylece kesmeden önce bu delikleri matkap ile delerek köşelerin düzgün olmasını sağlamak istiyordum.

Matkabın kaymaması için biraz uğraşak bir sabitleyici de yaptım. Oldukça sağlam oldu diyebilirim ama matkabın kolu sağlam olmadığı için pek işe yaradı diyemem. Zaten 22.5 TL ye aldığım matkaptan da daha fazlası beklenmezdi

Daha sonra tornavida ve çekiç ile deleceğim yerleri önceden işaretleyerek düzgün bir şekilde deldim diyebilirim (Çok ta diyemem aslında, bir kaç mm hatalı delikler de oldu)

Kesim işi bittikten sonra fanlar ile deneme

Hazır kesime başlamışken, kasanın üstünü de alıverdim.

Daha sonra ön fan yuvasını bükerek, kasaya takıp denedim.

Alıntıları Göster
    Biraz da kullanacağım fanlardan bahsedeyim.

Kasayı şimdilik hava soğutmalı olarak kullanacağım ama ileride su soğutmaya geçme ihtimaline karşı, fanları yüksek performanslı modellerden seçmeye karar verdim. Bu konuda en iyi fanlar endüstriyel server tipi fanlar olduğu için bu modelleri araştırmaya karar verdim. Sonuç olarak Delta AFC1212DE PWM model fanlarda karar kıldım. 120 mm genişliğinde ve 38 mm kalınlığında oldukça cüsseli bir model. En yüksek hızında 156 cfm hava üfleme ve 16 mm H2O civarı hava basıncı var. Özellikle çok yüksek olan hava basıncı değeri sebebiyle radyatörler için oldukça ideal bir model diyebilirim. Karşılaştırma amaçlı olarak Corsair SP model fanların maksimum hava basıncının 3.1 mm H2O olduğunu söyleyebilirim. PWM kontrolu sayesinde 500 ile 3900 rpm arasında çalışabiliyorlar. Kendi denemelerime göre 1300 ila 1500 rpm seviyesine kadar neredeyse sessiz olarak çalışıyorlar. Maksimum hızı olan 3900 rpm'e gelince ise odada küçük bir fırtına çıkartabiliyorlar

Tabii bu fanların kötü yönü, tam hızda 1.6 A akım çekmeleri. 8 fanın toplam akım değeri 13 amper, yani yaklaşık 156 watt ediyor. Güç kaynağına dikkat etmek lazım

8 x AFC1212DE = 1200 cfm!

Standart 25 mm kalınlıktaki fan ile yanyana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa.alp -- 2 Mayıs 2016; 0:59:13 >

• isa.alp İ kullanıcısına yanıt
    mrb hocam oncelikle cok güzel ilerliyorsunuz elinize sağlik  CM Stacker 810 modifikasyon (Yapım aşamasında)
    bende cooler master cosmos s kasamin 9 adet 5.25 yuvasini tek parça mesh yapmak istiyorum ledli fanlarim kendilerini gostermiyor 5.25 yuvalarin arkasindan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 1 Mayıs 2016; 21:21:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

mrb hocam oncelikle cok güzel ilerliyorsunuz elinize sağlik
    bende cooler master cosmos s kasamin 9 adet 5.25 yuvasini tek parça mesh yapmak istiyorum ledli fanlarim kendilerini gostermiyor 5.25 yuvalarin arkasindan

Teşekkürler, ben de ilk defa bu kadar derinlemesine bir modifiye işine girdim. Aslında oldukça zor ve zaman alıcı bir uğraş ama bir o kadar da zevkli diyebilirim. Size de kolaylıklar dilerim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

mrb hocam oncelikle cok güzel ilerliyorsunuz elinize sağlik

Teşekkürler, ben de ilk defa bu kadar derinlemesine bir modifiye işine girdim. Aslında oldukça zor ve zaman alıcı bir uğraş ama bir o kadar da zevkli diyebilirim. Size de kolaylıklar dilerim.

Alıntıları Göster
    Resmen içindeki çılgın insanı açığa çıkarmışsın :D Son halini anımsar gibiyim kasanın, çok güzel görüneceği için kıyamayıp yerden masanın üstüne alacaksın kasayı bu lafımı
    unutma :):) şimdiden eline sağlık güle güle kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: Benz Jilzay

Resmen içindeki çılgın insanı açığa çıkarmışsın :D Son halini anımsar gibiyim kasanın, çok güzel görüneceği için kıyamayıp yerden masanın üstüne alacaksın kasayı bu lafımı
    unutma :):) şimdiden eline sağlık güle güle kullan

Alıntıları Göster
    Ellerinize sağlık, şimdilik güzel gidiyor, dremel ile mi kesiyorsunuz?

takip.

• quote:

Orijinalden alıntı: LINIKISIA

Ellerinize sağlık, şimdilik güzel gidiyor, dremel ile mi kesiyorsunuz?

takip.

Alıntıları Göster
    Yorumlar için teşekkürler,

Kesme işlerinin çoğunu aşağıdaki fotoğraftaki alet ile yapıyorum, taşlama aleti veya spiral diyorlar. Dremel ile kesmek hem çok uzun sürüyor hem de tutuşu daha zor olduğu için düz kesmek zor oluyor. Zaten bendeki alet orjinal dremel de değil, oldukça dandik birşey.

• quote:

Yorumlar için teşekkürler,

Kesme işlerinin çoğunu aşağıdaki fotoğraftaki alet ile yapıyorum, taşlama aleti veya spiral diyorlar. Dremel ile kesmek hem çok uzun sürüyor hem de tutuşu daha zor olduğu için düz kesmek zor oluyor. Zaten bendeki alet orjinal dremel de değil, oldukça dandik birşey.

Alıntıları Göster
    Biraz daha güncelleme yapayım,

Anakart tepsisi üzerinde aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi oldukça kötü görünen ve gereksiz deliklere sahip bir kısım vardı. Bir süredir sürekli gözüme takıldığı için, o kısmı kapatmaya karar verdim.

Öncelikle bahsettiğim kısma uyacak şekilde bir parça kestim,

Daha sonra perçin ile monte ettim. Görünüş böylece biraz olsun düzeldi.

• quote:

Biraz daha güncelleme yapayım,

Anakart tepsisi üzerinde aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi oldukça kötü görünen ve gereksiz deliklere sahip bir kısım vardı. Bir süredir sürekli gözüme takıldığı için, o kısmı kapatmaya karar verdim.

Öncelikle bahsettiğim kısma uyacak şekilde bir parça kestim,

Daha sonra perçin ile monte ettim. Görünüş böylece biraz olsun düzeldi.

Alıntıları Göster
    Sırada 2.5 inç sürücü yuvaları var. Hava akışını engellememesi için kasaya çok fazla sürücü yuvası eklemek istemiyorum. O yüzden anakart tepsisinin sağına birkaç 2.5 inç sürücü adaptörü ve aşağıda güç kaynağının arkasında ise 2 adet 3.5 inç sürücü taşıyabilecek bir aparat yapmaya karar verdim.

2.5 inç adaptörleri için 12x9 cm boyutlarında 3 adet parça kestikten sonra katlanacak yerleri belirleyip taşlama aleti ile kanal açtım.

Daha sonra fazla kısmlar kesildi

Son olarak da belirlediğim yerlerden katlayarak son şeklini verdim.

Sonraki işim ise, adaptörlerin takılacağı plakaya daha önce anlattığım gibi ağaç somunları kullananarak vida yuvası yapmaktı.

Adaptörlerin plakaya montajlanmış hali.

• quote:

Sırada 2.5 inç sürücü yuvaları var. Hava akışını engellememesi için kasaya çok fazla sürücü yuvası eklemek istemiyorum. O yüzden anakart tepsisinin sağına birkaç 2.5 inç sürücü adaptörü ve aşağıda güç kaynağının arkasında ise 2 adet 3.5 inç sürücü taşıyabilecek bir aparat yapmaya karar verdim.

2.5 inç adaptörleri için 12x9 cm boyutlarında 3 adet parça kestikten sonra katlanacak yerleri belirleyip taşlama aleti ile kanal açtım.

Daha sonra fazla kısmlar kesildi

Son olarak da belirlediğim yerlerden katlayarak son şeklini verdim.

Sonraki işim ise, adaptörlerin takılacağı plakaya daha önce anlattığım gibi ağaç somunları kullananarak vida yuvası yapmaktı.

Adaptörlerin plakaya montajlanmış hali.

Alıntıları Göster
    Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Gracious92

Takip

Alıntıları Göster
    Takip hocam güzel gidiyorsunuz. Kaliteli bir işçilik var. Sanırım diskler direk olarak metal hazneye temas ediyor. Bilgisayar çalıştığı zaman disklerin titreşerek metale değecek ve daha çok tangır tungur ses çıkaracaktır. Ama metalle disk arasına herhangi bir kauçuk koyduysanız böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum. Takipteyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dualcoreyhy

Takip hocam güzel gidiyorsunuz. Kaliteli bir işçilik var. Sanırım diskler direk olarak metal hazneye temas ediyor. Bilgisayar çalıştığı zaman disklerin titreşerek metale değecek ve daha çok tangır tungur ses çıkaracaktır. Ama metalle disk arasına herhangi bir kauçuk koyduysanız böyle bir sorun olacağını zannetmiyorum. Takipteyiz.

Teşekkürler,

sürücüler metale doğrudan temas etmeyecek, arada yalıtım malzemesi olacak tabii ki ama bu işler boyadan sonra olacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dualcoreyhy

Teşekkürler,

sürücüler metale doğrudan temas etmeyecek, arada yalıtım malzemesi olacak tabii ki ama bu işler boyadan sonra olacak.

Alıntıları Göster
    Biraz daha güncelleme...

2.5 inç sürücü adaptörleri bittikten sonra, hemen karşılarına gelecek şekilde anakart tepsisine kablo delikleri açtım.

Daha sonra kasanın üstüne yapacağım havalandırma kafesinin kapağını montaj etmeye karar verdim. Bu işi bir süredir erteliyordum çünkü kapağı epoksi yapıştırıcı ile yapıştırmaya karar vermiştim ve açıkçası ne kadar sağlam olacağını bilemiyordum. En son ne olacaksa olsun deyip yapıştırdım.

Herhangi bir kayma olmaması için etrafta ne bulduysam ağırlık olarak üzerine yığdım. Bunu bu şekilde 2 gün kadar beklettim.

• quote:

Biraz daha güncelleme...

2.5 inç sürücü adaptörleri bittikten sonra, hemen karşılarına gelecek şekilde anakart tepsisine kablo delikleri açtım.

Daha sonra kasanın üstüne yapacağım havalandırma kafesinin kapağını montaj etmeye karar verdim. Bu işi bir süredir erteliyordum çünkü kapağı epoksi yapıştırıcı ile yapıştırmaya karar vermiştim ve açıkçası ne kadar sağlam olacağını bilemiyordum. En son ne olacaksa olsun deyip yapıştırdım.

Herhangi bir kayma olmaması için etrafta ne bulduysam ağırlık olarak üzerine yığdım. Bunu bu şekilde 2 gün kadar beklettim.

Alıntıları Göster
    Havalandırma kutusu kururken, kasanın tabanındaki delik ile ilgilenmeye karar verdim. Bu delik te bir süredir kafamı meşgul ediyordu. Güç kaynağını fanı aşağı bakacak şekilde yerleştireceğim için alt kısımda bir açıklık olması gerekliydi fakat kasada bulunan delik 9x30 cm gibi saçma bir boyuttaydı. Güç kaynağı için hem çok dar hem de çok uzundu.

Bu yüzden bu açıklığı kapatacak hem de güç kaynağı için daha uygun bir açıklığa sahip bir plaka yaparak, kasa tabanına monte etmeye karar verdim.

Öncelikle kasanın tabanındaki açıklık uygun bir şekilde genişletildi.

Daha sonra buraya uygun bir levha kestim.

kestiğim levhaya, güç kaynağı fanına uygun bir delik açtım. Yaklaşık 200 mm lik güç kaynaklarına kadar uygun bir açıklık oldu.

Burada, yapacağım hdd kutusu ile ne kadar açıklık kaldığını kontrol ediyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.