Şimdi Ara

Haf-X 942 Hafif Mod ve Sıvı Soğutma Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar radyatörüm ve bloğum(SupremeHF Full EN Nickel) geldi sonunda, dolayısıyla aylardır modlayamadığım haf-x'e artık birşeyler yapma zamanı geldi.
    Öncelikle yapacağım proje ağır bir mod olmayacak, sadece varolan kasayı monotonluktan kurtaracak şekilde fanlarını modlamak ve çeşitli iç bağlantı ekipmanlarına biraz renk katmak olacak.
    Bu arada kasa içinde istediğim montajı elde edebilmek adına sürücü kısımlarını da bir miktar modifiye etmem gerekecek tabi. Kasada ayrıca kasa dışına montajlayacağım
    tek radyatörlü sıvı soğutma döngü sistemi yer alacak. Işıklandırmanın neredeyse tamamı hazır kit yerine benim tarafımdan elektronik diy çalışması ile yapılacak.
    İleriye dönük olarak fanlardan bağımsız yapacağım böylece mikrokontrolör ile ileride pc'den tam(ses dahil) kontrol sağlamayı düşünüyorum. Kasa dışına pek bir değişiklik yapmayacağım
    için özellikle ışıklandırma ve detayların modifikasyonu konusunda paylaşım yapacağım. Haf-x'in dış renginden memnunum.

Daha önceden 360mm X 34mm'lik ince radyatör kullanıyordum fakat sisteme ekran kartını da dahil ettiğimizde bu radyatörün performansı karşılaması imkansızdı,
    çünkü ekran kartı çok ısı üretiyor. Önce çift radyatör kullanayım dedim fakat sıvı akışını düşüreceği ve radyatörün birini kasa içine monte etmek gerekeceği, ve yer sıkıntısı yaratacağı için
    vazgeçtim. Sonradan araştırmalarım sonucu çift radyatörden çok daha fazla ısı dağıtma gücüne sahip olan büyük bir radyatör satın almaya karar verdim.
    Araştırmalarım ve Ali(darkstone) arkadaşımızın da kullanıcı olarak memnun olmasından dolayı XSPC - RX 480 (480mm X 60mm) radyatörde karar kıldım ve satın aldım.
    Bu radyatörün en büyük özelliği düşük devirli fanlarda bile çok iyi performans verebilmesi, böylece kafa ütülemeden düşük devirlerde mükemmel soğutma sağlayabiliyorsunuz.
    Radyatörü kasa dışına-arkasına montajlayacağım ve kasa içinden etkilenmesini engelleyeceğim, böylece dışarıdan çektiği oda sıcaklığındaki hava ile dengelenecek.
    Radyatör oldukça kaliteli malzemeden yapılmış ve rev 2 versiyonu olduğu için mat boya ile kaplı, yapraklarının hava geçirgenliği oldukça yüksek.

Bu tozlu() kasayı temizleyip aşağıdaki örnek renk temasındaki gibi bir sisteme çevireceğim. UV Kırmızı, uv ışık altında pembe görünüyor o yüzden haf-x'in
    kırmızı ledli fan teması yerine renk teması olarak daha aydınlık renkler olan mavi + uv yeşilde karar kıldım. Verdiğim henüz elime ulaşmayan siparişler de geldiğinde sistemin montajını yapacağım ve teste tabi tutacağım.

Sıvı soğutma için mevcut malzemeler :
    XSPC RX-480 EXTREME (4xSilverstone FM121 PUSH / 4xCooltek(17db) PULL)
    SWIFTECH MCP 655
    EK SUPREME HF CU FULL EN NICKEL (CPU)
    EK VGA SUPREME HF ACETAL/COPPER (GPU)
    DARKSTONE CUSTOM 25cm RES
    TYGON R-3603 (3mm duvar 1/2" ID) Antibakteriyel Hortum
    Bitspower 3 boğumlu rotary rakorlar, 90 derece köşe rakorlar ve düz barb rakorlar (sıkmatik kullanmadım)
    Bitspower Drain Valve
    Bitspower Flow Meter
    Bitspower G1/4 Şeffaf stop (ışıklandırma için)
    Aqua Computer Inline Sensor / Temp Lcd

Örnek alınan ışıklandırma/tema :

Yapılacak işlemler :
    Kasa kapağı kesilerek sıvı soğutma için daha uygun bir görselliğe getirilecek. Haf-x yerine Corsair 800D tarzı bir soğutma düzeni uygulanacak.
    Kasanın içinde gelen komple siyah ve ışıksız fanlar modlanarak led çalışması ve uv boya çalışması uygulanacak.
    Kasa içi kızaklar ve konnektörler uv boya ile renklendirilecek.
    Psu kabloları uv sleeve ve makaron ile modifiye edilecek.
    Sıvı soğutma sistemi için en uygun döngüyü sağlayabilmek adına kasada bir takım kesme/delme işlemleri yapılacak.
    Psu kablolarını gizleyen kutu kısmının üstüne delikler açıp mcp 655 pompayı buraya kasa tabanına gizlemeyi düşünüyorum.
    Sıvı haznesi tutamaçları ve kendisi ışıklandırılacak ve modifiye edilecek.
    En son olarak ise sıvı soğutma sistemimizin montaj ve birleştirme işlemini tamamlayarak projeyi tamamlayacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Ağustos 2012; 11:25:41 >

• Mod çalışmama ufaktan başladım....
    İlk yaptığım şey kasadaki tüm siyah fanları demonte etmek oldu.
    Bunun için fanların arka tıpalarını çıkarıyoruz ve önce sekmanını, sonra da siyah contasını nazikçe çıkarıyoruz. Böylece fanların motor mili serbest kalıyor ve
    pervane kısmını sökebiliyorsunuz. 200MM(20cm) olan fanlarda kendinden led yuvaları mevcut, fakat 14cm'lik kendi fanında malesef mevcut değil, bu sebeple
    5mm'lik matkap ucu ile 14cm'lik fanımızın dış kasasına 4 adet led yuvası açıyoruz.

Fan pervaneleri siyah renkte olduğu için asıl rengini almadan önce beyaz astar boyası atıyoruz, böylece siyahlar alttan fırlayıp görüntüyü rezil etmeyecektir.

Benim projemde fan yaprakları uv yeşil renkte olacak ve her bir fan 4 adet güçlü mavi led ile aydınlatılacak. Ledlerde mavi seçimimin en büyük sebebi renk olarak daha çok hoşuma gitmesi ve mavi ledlerde ayrıyetten uv ışın yayma özelliği de bulunması. Böylece uv katot kapalıyken bile kasa içindeki uv duyarlı nesneler parlamaya devam edecek.
    Uv yeşil ve mavi ışık ayrıca güzel bir ikili oluşturuyorlar. Kasanın düz siyah ve sıkıcı fanlarına epey bir görsellik katacağıma inanıyorum.

Kullanılacak ledler 2000mcd olup 3.4v/20mA ile çalışmaktalar. 12v kanalına bu sebeple en fazla 3 seri led bağlanabiliyor, bizim ise 2'şer serili paralel devreler halinde bağlamamız gerekiyor. Seri bağlı 2'li mavi ledler için hesaplara göre 270ohm'luk R270 direncini kullanmamız gerekecek. Yoksa ledlerimiz kızaracaktır

20CM'lik default fan :

20CM'lik fanın sökülmüş kasası :

Astar boyasını yaptığım fan pervaneleri ve çeşitli kasa içi parçaları :

Devamı gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Ağustos 2012; 13:10:28 >

• güzel gidiyor takip
  • takip.
  • Proje için kesimi yapılan yan kapağımız... Orjinaline göre daha büyük plexiglass kullanıldı. Ekran kartı sıvı soğutma yapıldığından yan kapak fanına pek ihtiyacımız kalmıyor.
    Bu fanı da oradan kasanın üstüne, sıcak hava egzos kısmına transfer ediyoruz. Bu sayede daha şık bir görüntü elde ediyoruz. Amfibi üstada işçiliği için teşekkürler.

• Maşallah.. Kolay gelsin.. kaç tane fan kontolcünüz var öyle ?
  • Takip. Hocam Hollanda'damı oturuyorsunuz? Benim Anne Tarafı Hollanda'da Yaşamıştı Bi Ara, Güzel Mekan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 6 Ağustos 2012; 13:42:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: edemirbas

Takip. Hocam Hollanda'damı oturuyorsunuz? Benim Anne Tarafı Hollanda'da Yaşamıştı Bi Ara, Güzel Mekan

Hocam Hollanda nereden çıktı ? İstanbul'da oturuyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

Maşallah.. Kolay gelsin.. kaç tane fan kontolcünüz var öyle ?

Fan kontrolcü 2 tane var(modern v+touch 2000), ayrıyetten kasa üzerine mod ile fm121 fan ayar potlarını yerleştirmiştim, şimdi ise biraz daha değiştirip 4'lü düğme haline getireceğim.
    Fm 121 fanları harici kontrolcü ile kullanmak isteyen arkadaşlara ise 3 pin modu konusunda yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Takip. Hocam Hollanda'damı oturuyorsunuz? Benim Anne Tarafı Hollanda'da Yaşamıştı Bi Ara, Güzel Mekan

Hocam Hollanda nereden çıktı ? İstanbul'da oturuyorum.

abload.de yi görünce kafam karıştı bide .de almanyanındı onuda yeni farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirbas -- 6 Ağustos 2012; 15:03:35 >

• DominatorGT seti ile birlikte gelen fanımızı da söküyoruz ve pervanesini çıkarıp boyuyoruz. Fakat çapları küçük olduğu için bu sefer yaprakların alt kısmına boya atmadım.
    Çünkü küçük fanlar yüksek rpmde döndüğünden ağırlık dengesini değiştirirsek gürültü yapabilir o yüzden sadece görünen kısmına boya atmak yeterli geldi bana bu fanlar için.
    5mm led yuvası açmak ise zor olacak çünkü alan çok kısıtlı malesef. Belki yer açısından bu ufak fanlara 3mm led kullanabilirim.

Hdd kızakları ve 3.5"/2.5" dönüştürücü ssd kızağına astar boya atıldı.

• Hayırlısı olsun bakalım Güzel bir çalışma gelecek :) Ellerine sağlık takipteyim
  • takipteyim bende haf-x 942 var..
  • Güzel bir şeyler çıkacak gibi gözüküyor takip
  • Uv yeşil ve Uv sarı boyalardan belirli ölçüde kat çekerek nvidia yeşili tonunu elde edebilmeyi başardım. Üstelik de uv duyarlı oldu. Kasa içindeki sürücü konnektörleri ve hdd kızakları da aynı renge boyandı.
    Haf-x'in mat siyahı ve nvidia yeşili iç parçalar oldukça güzel bir ikili oluşturuyorlar.

Normal rengi :

Uv katot altında :

• Fanlarımızın boyası tam olarak kurudu ve tekrardan birleştirildi.

Pervane milleri ve üstteki sürtünen kısımlar yağlandı:

Pervane yerine yerleştirildikten sonra önce siyah lastik dibe takıldı sonra ise sekman yuvasına oturtuldu.
    Arka kısma da bir damla yağ damlattıktan sonra tıpası yerine takıldı.

Etiketler de tekrardan yapıştırılınca fanlarımız son hallerini aldı, katları ince çektiğim için ilk haldeki gibi sessiz çalışmaktalar :

• Güzel Gidiyor Proje, Bende Denemelik Bir Boyama Yapayım Bari Dedim, Kanatları Zımparalamadan Boya Vurduğum İçin Hep Damladı Bende 3-4 Kat Boya Atmak Zorunda Kaldımç Fanın Orta Kısmı Pürüzsüz Olmadığı İçin Fan Çalışırken İğnenin Ucuyla Çizgiler Çektim, Çalışırken Güzel Durdu
  • quote:

Güzel Gidiyor Proje, Bende Denemelik Bir Boyama Yapayım Bari Dedim, Kanatları Zımparalamadan Boya Vurduğum İçin Hep Damladı Bende 3-4 Kat Boya Atmak Zorunda Kaldımç Fanın Orta Kısmı Pürüzsüz Olmadığı İçin Fan Çalışırken İğnenin Ucuyla Çizgiler Çektim, Çalışırken Güzel Durdu

Aynen dostum, parlak yüzeyli fan pervanelerine zımpara yapılmazsa boya tutmuyor. Şansa benim fanların biri dışında hepsi pütürlü yüzeyli pervanelere sahipti.
    Parlak yüzeyli olanı da 1500 grit zımpara ile zımparalayarak matlaştırdım sonra astar attım.
  • Güzel gidiyor. Devam
  • vay be gerçekten güzel oluyor, tebrikler umut abi
  • takipteyim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.