Şimdi Ara

Haf-X 942 Hafif Mod ve Sıvı Soğutma Projesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Eyüp Y

Güzel gidiyor. Devam

quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

vay be gerçekten güzel oluyor, tebrikler umut abi

quote:

Orijinalden alıntı: Eskiden Olsa..

takipteyim :)

Hepinize teşekkürler, modumuz devam ediyor. :)

Boyası tamamen sertleşen parçalar yerine montajlandı.

Haf-X 942 Hafif Mod ve Sıvı Soğutma Projesi

Radyatörümüze fanlar montajlandı. Montajlanırken püf noktası olarak süngerimsi çift taraflı bant ile önce yerine titreşim önleme amaçlı yapıştırdım.
    Daha sonra radyatör vidaları ile tamamen sabitledim. Böylece titreşim önleyici pad vazifesi görecekler.

Tüm fanları montajlanan radyatörümüz kasa arkasına özel kestirdiğimiz vidalar ile montajlandı ve kaya gibi sabitlendi.
    4xFm121 push / 4xCooltek+Xilence 17db'lik sessiz-ledli fanlar da pull için kullanıldı. (Fanlarla birlikte 4-5kg civarı geliyor.)

Pompayı gizleyeceğim yeri belirledim. Kasanın kablo karmaşasını gizleyen parçası sayesinde psu soketlerindeki kablo karmaşası
    ve pompa kasa içinde gizli duracak böylece görsellik katılacak. Ayrıca renk cümbüşünden kurtulmak adına power/hdd/reset buton-led'lerinin kabloları sleeve yapıldı.

Haf-x kasanın alt psu kablolarını gizleyici kapak parçasına panç ile 2 tane tygon hortumun giriş/çıkış yapacağı delikler açıldı böylece pompa bu kutuda gizli duracak.
    Ayrıca kenarındaki şerite de görsellik olsun diye uv boya attım. Tamamen kuruduğunda kenar pürüzleri hafif zımparalanarak tam düz hale gelecek.

Kasanın 3.5" yuvalarının yanındaki metal kısmı rezervuarı montajlamak için uygun gördüm. Ortaya da montajlanabilirdi fakat
    oraya takıldığında ekran kartını çok engelleyip sıkıştırıyor. Bu montajda ekran kartımız rahat bir nefes alacak.
    Kasa çeliğine 3mm matkap ucu ile 2 adet aynı hizada delik açıldı ve rezervuar tutucu parçalar vidalandı.
    Rezervuar altından aşağıya inen su direkt pompanın girişine doluyor böylece ilk seferde rahatça dolum yapabileceğiz.

Kabloların tamamı da çok yakında sleeve'lenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Eylül 2012; 18:35:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

quote:

Orijinalden alıntı: Eyüp Y

Güzel gidiyor. Devam

quote:

Orijinalden alıntı: Alpcan Aksoy

vay be gerçekten güzel oluyor, tebrikler umut abi

quote:

Orijinalden alıntı: Eskiden Olsa..

takipteyim :)

Hepinize teşekkürler, modumuz devam ediyor. :)

Boyası tamamen sertleşen parçalar yerine montajlandı.

Radyatörümüze fanlar montajlandı. Montajlanırken püf noktası olarak süngerimsi çift taraflı bant ile önce yerine titreşim önleme amaçlı yapıştırdım.
    Daha sonra radyatör vidaları ile tamamen sabitledim. Böylece titreşim önleyici pad vazifesi görecekler.

Tüm fanları montajlanan radyatörümüz kasa arkasına özel kestirdiğimiz vidalar ile montajlandı ve kaya gibi sabitlendi.
    4xFm121 push / 4xCooltek+Xilence 17db'lik sessiz-ledli fanlar da pull için kullanıldı. (Fanlarla birlikte 4-5kg civarı geliyor.)

Pompayı gizleyeceğim yeri belirledim. Kasanın kablo karmaşasını gizleyen parçası sayesinde psu soketlerindeki kablo karmaşası
    ve pompa kasa içinde gizli duracak böylece görsellik katılacak. Ayrıca renk cümbüşünden kurtulmak adına power/hdd/reset buton-led'lerinin kabloları sleeve yapıldı.

Haf-x kasanın alt psu kablolarını gizleyici kapak parçasına panç ile 2 tane tygon hortumun giriş/çıkış yapacağı delikler açıldı böylece pompa bu kutuda gizli duracak.
    Ayrıca kenarındaki şerite de görsellik olsun diye uv boya attım. Tamamen kuruduğunda kenar pürüzleri hafif zımparalanarak tam düz hale gelecek.

Kasanın 3.5" yuvalarının yanındaki metal kısmı rezervuarı montajlamak için uygun gördüm. Ortaya da montajlanabilirdi fakat
    oraya takıldığında ekran kartını çok engelleyip sıkıştırıyor. Bu montajda ekran kartımız rahat bir nefes alacak.
    Kasa çeliğine 3mm matkap ucu ile 2 adet aynı hizada delik açıldı ve rezervuar tutucu parçalar vidalandı.
    Rezervuar altından aşağıya inen su direkt pompanın girişine doluyor böylece ilk seferde rahatça dolum yapabileceğiz.

Kabloların tamamı da çok yakında sleeve'lenecek.

Çok güzel gidiyor devam hocam

• Takipteyim güzel gidiyor.
  • Bu arada uzun resimli mesajları lütfen alıntılamayın konuyu yoruyor ve göz bozuyor.
  • 8000mcd değerindeki mavi ledlerimizi fanlara yukarıdaki verdiğim devreyi baz alarak lehimliyoruz. Böylece kasamız artık ışıklanmaya başlıyor.
    Haf-x bence mavi ışıklandırma ile çok daha şık durdu. Fanlarda ise mavi ve yeşilin uyumu güzel oldu gibi.

• Kasamızın ters çevrilen egzos fanı için yandan artan toz filtresini kesip monte ediyoruz.

Ekran kartımız geliyor ve önce hava soğutmalı testlerden sonra montaj işlemlerine başlıyoruz.

Windforce soğutucusu çıktığında böyle bir görüntüyle karşılaşıyoruz ve normalde soğutmaya dahil olmayan vrm fazları dahil bileşenleri
    ve ramleri heatsink ile korumaya alıyoruz.

Gpu bloğunu montajlıyoruz..

Ekran kartıyla işimiz bittikten sonra anakartın arkasına easy mount backplate mekanizmasını montajlıyoruz.
    İlk montajdan sonra bir daha sök çıkar yapmaya gerek kalmıyor. Blok önden sökülebiliyor.
    Ve cpu bloğumuzu işlemci üzerine montajlıyoruz.

Rezervuarımızı ışıklandırıyoruz

Montajımız tamamlandıktan ve sızdırmazlık testi tamamlandıktan sonra sistemi açıyoruz.

Kapak kapalı durumdayken sleeve'ler hariç sistemimiz son halini almaya başlıyor:

Kablo sleeve'leri tamamen bitmedi malesef, onlar da sisteme eklendiğinde tekrar fotoğraf atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 25 Eylül 2012; 13:48:30 >

• Hocam tebrikler, muazzam bir iş çıkmış ortaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historian_

Hocam tebrikler, muazzam bir iş çıkmış ortaya

Teşekkürler dostum, beğenmene sevindim.

Son halinin fotolarını da atalım, kablolar sleeve yapıldı böylece güç kaynağının kendi kablolarının verdiği renk karmaşası ve dağınıklıktan kurtulmuş olduk.

• Sleeve ler çok güzel olmuş üstad !

Güle güle kullanın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

Sleeve ler çok güzel olmuş üstad !

Güle güle kullanın :)

Teşekkürler dostum, atx sleeve'lerin büyük kısmında emrah(djemo) arkadaşımızın emeği var.
    Arka kısımdan radyatördeki 8 adet fana giden kabloları da spiralle çevirerek derli toplu bir hale getirdim.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worms_ -- 28 Şubat 2013; 13:12:21 >
  • güzel gidiyor başarılar dilerim....
  • Konuyu yeni görüyorum ama cidden, süper ötesi bir şey çıkmış ortaya
  • Ohaaa nasıl oldu yaw bu kasa ben sıvı soğutma takmayı bile bilmiyorum Helal kardeş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.