Şimdi Ara

CMD'YE Yazılan @Echo off Komutu Ne İşe Yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bizim bir arkadaş ıp gizleyelim diye cmd ye @echo off yazdı. Bende pc den anlamadığım için onayı verdim. Ip gizlendi dedi. Bu kod ne işe yarar zararlı mıdır tekrar eski haline nasıl döndüreceğim şüphelerim var. ???

• Yapay Zekanın Yanıtı

{@echo off} Komutu: Bir Bakış

Windows komut satırı arayüzünde (CMD), '{@echo off}' komutu, komut dosyalarında ve toplu işlerde yankı çıktısını kapatmak için kullanılır. Bu, komutların çalıştırıldığında ekranda görünmesini önler.

{@echo off} Komutunun İşlevi

Genellikle komut dosyalarının başında yer alan '{@echo off}' komutu, aşağıdaki işlemleri gerçekleştirir:

• Komutların komut satırına yankılanmasını devre dışı bırakır.
    • Komut dosyalarının daha temiz ve okunabilir olmasını sağlar.
    • Hata ayıklamayı kolaylaştırır.

Kullanım Örneği

Örneğin, aşağıdaki komut dosyası '{@echo off}' komutunu kullanarak komutların yankılanmasını kapatır:

@echo off dir /s

Bu komut dosyası, "dir /s" komutunu çalıştıracaktır ancak komutun kendisi ekranda görünmeyecektir. Bunun yerine, yalnızca "dir /s" komutunun çıktısı görüntülenir.

Faydaları

'{@echo off}' komutunu kullanmanın bazı faydaları şunlardır:

• Komut dosyalarının görünümünü iyileştirir.
    • Hata ayıklamayı kolaylaştırır, çünkü komutların yankılanması devre dışı bırakıldığında hata mesajlarını daha kolay tespit edebilirsin.
    • Komut dosyalarını aynı anda çalıştıran kullanıcıların deneyimini geliştirir, çünkü komutların yankılanması ekranı daha az karışık hale getirir.

Önemli Not

'{@echo off}' komutunu kullandıktan sonra, yankı çıktısını yeniden etkinleştirmek için '{@echo on}' komutunu kullanman gerekir. Aksi takdirde, komutların yankılanması devre dışı kalmaya devam edecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/bb490897.aspx

Eğer yazdırma özelliğini kapatmak (echo off) istiyorsanız ve yazdırma komutunun da yazdırılmasını istemyorsanız komutun başına @ işareti getirebilirsiniz.

Ör;
    @echo off

Dosyanın tamamı o değildir muhtemelen. Devamını de yazarsanız ne olmuş ne olmamış söyleyebiliriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/bb490897.aspx

Eğer yazdırma özelliğini kapatmak (echo off) istiyorsanız ve yazdırma komutunun da yazdırılmasını istemyorsanız komutun başına @ işareti getirebilirsiniz.

Ör;
    @echo off

Dosyanın tamamı o değildir muhtemelen. Devamını de yazarsanız ne olmuş ne olmamış söyleyebiliriz.

Hocam kıymetli yorumun için teşekkürler. Biz arkadaşla ıp gizleme ve konum gizleme için bu komutu kullandık (Malum hackerlar) Bu komutuda CMD komut sistemine girdik dosya vs yaratmadık veya var olduğunu göremedim ben. Olay şöyle oldu açtık CMD yi ve @Echo off yazıp enterladık. Bir riski var mı bu olayın. + .bat uzantılı bir dosya yaratırsan riski varmış diyorlar bu komutun ben ise sisteme girdim :D

• 112-Rammstein kullanıcısına yanıt
    Hayır, bu komut söylediğiniz işi yapmamaktadır ve normal koşullar altında bir zararı yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu komutun işi nedir ne işe yarar ? :)
    siz normalde ms-dos kmut sisteminden işlem yaparken arkanızdaki uzuun uzadıya giden cümleyi ortadan kaldırmaya yarar.
    sadece komutları
    " c:\users\administrator " gibi
    " c:\users"
    " c:\"
    " d:\"

sürücünün ve işlemin yapıldığı yerin gizlenmesinde işe yarar onunda pek bir esprisi yoktur.

Örnek veriyorum siz komut ekranına "dir" yazın normal dosyaları gösterir "dir/a:h" yazın gizli dosyaları gösterir, gidersini baya bi işlem yaparsınız "cls" yazarsınız tüm işlemleriniz sayfada silinir. bu da kısmen onun gibi bir şey, çok da önemli değil.CMD'YE Yazılan @Echo off Komutu Ne İşe Yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametusta43 -- 5 Temmuz 2017; 16:27:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sametusta43

siz normalde ms-dos kmut sisteminden işlem yaparken arkanızdaki uzuun uzadıya giden cümleyi ortadan kaldırmaya yarar.
    sadece komutları
    " c:\users\administrator " gibi
    " c:\users"
    " c:\"
    " d:\"

sürücünün ve işlemin yapıldığı yerin gizlenmesinde işe yarar onunda pek bir esprisi yoktur.

Örnek veriyorum siz komut ekranına "dir" yazın normal dosyaları gösterir "dir/a:h" yazın gizli dosyaları gösterir, gidersini baya bi işlem yaparsınız "cls" yazarsınız tüm işlemleriniz sayfada silinir. bu da kısmen onun gibi bir şey, çok da önemli değil.CMD'YE Yazılan @Echo off Komutu Ne İşe Yarar?

Teşekkürler kıymetli yorumlarınız için bir sorum daha olacaktı. Bu komutu nasıl eski haline getiririz. + .bat dosya uzantıları bu komutla neden çok tehlikeli virüs vs diyorlar ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    estğ. normalde virüs ve tehlikeli komut deyip biraz insanları ürpertiyorlar aslında yapılan şey not defterinde yazılan komutun (*.txt) uzantısının bat haline gelmesinden kaynaklanan bir kodlama sitemidir. isterseniz bir kısayol eklersiniz, isterseniz virüs yaparsınız, isterseniz bilgisayarın otomatik açılması kapanması... kısacası siz ne isterseniz ms-dosta onu yaparsınız. Siyah ekranda yazdıklarınızı not defterinde yazın sonra kaydet deyin. dosyanın uzantısını .txt değil de bat yaparsanız siz de hazır komut gelmiş olacaktır. Komut sistemini kapattığınız zaman cihaz kaldığı yerden devam ediyor.komutut eski haline getirme gibi bir şey yok çıkınca iş bitiyor siz yeter ki bat uzantılı farklı bir program çalıştırmayın. en sağlıklı çözüm ise bilgisayarın yeniden başlatılmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametusta43

estğ. normalde virüs ve tehlikeli komut deyip biraz insanları ürpertiyorlar aslında yapılan şey not defterinde yazılan komutun (*.txt) uzantısının bat haline gelmesinden kaynaklanan bir kodlama sitemidir. isterseniz bir kısayol eklersiniz, isterseniz virüs yaparsınız, isterseniz bilgisayarın otomatik açılması kapanması... kısacası siz ne isterseniz ms-dosta onu yaparsınız. Siyah ekranda yazdıklarınızı not defterinde yazın sonra kaydet deyin. dosyanın uzantısını .txt değil de bat yaparsanız siz de hazır komut gelmiş olacaktır. Komut sistemini kapattığınız zaman cihaz kaldığı yerden devam ediyor.komutut eski haline getirme gibi bir şey yok çıkınca iş bitiyor siz yeter ki bat uzantılı farklı bir program çalıştırmayın. en sağlıklı çözüm ise bilgisayarın yeniden başlatılmasıdır.

Teşekkürler tekrar peki INDEX dosyasında virüs olma ihtimali ne kadardır ?

• bat (batch) dosyaları virüs değildir ama tehlikeli olabilirler. Bilgisayardaki programları (virüsler dahil) çalıştırabilirler, dosyaları silebilirler vb.. bir çok şey yapabilirler. İyi ya da kötü amaçlı olabilirler. Virüs programları bat dosyalarını yakalayamaz. Kaynağı güvenilir değilse çalıştırmayın.
  • RAR'dan çıkardım txt dosyaları bana lazımdı ve uygun klasöre attım index kısmına ellemedim sanırım. Onu bir yerden bir yere atmak mı önemli açmak mı önemli hocam ?

NOT:O zamanlar antivirüs yoktu bende şimdi aldım tarattım temiz çıktı rahatlayayım mı ?
  • hiçbir sorun olmaz mesela hamachi ile server kuruyorsun bat ile dosya çalıştırırken mesela dosyanın adı falan çıkar @echo off o yazıları kapatır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.