Şimdi Ara

cmos checksum error-defaults loaded (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
32.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

• ARKADAŞLAR 8 YILDIR BU İŞLERİ YAPIYORUM SORUN ŞUAN BENDE VAR... 2 HAFTADA ÇÖZDÜM
    SORUN ŞU:
    ANAKART ÜZERİNDE Bİ ENTEGRE VAR. BİOS ENTEGRESİ. SÖKÜLÜP TAKILABİLEN CİNSTEYSE BUNUN AYNISINI BULUP DEĞİŞTİRMENİZ LAZIM. AMA ANAKART ÜZERİNE MONTALI İSE BUN YAPCAK BİŞEY YOK O ŞEKİLDE GİDECEK.
    BİRDE ARKADAŞLAR DEMİŞ BİOS PİLİ FELAN.
    BİOS PİLİ BATTARY CMOS HATASI VERİR.

JAMPERLARA GELİNCE... EGER MAKİNA HİÇ AÇILMIYOSA BUNU JAMPERLARLA AÇABİLİRSİNİZ.. BİOS JAMPERININ TAKILDIĞI YER 3 AYAKLIDIR. 2 SİNE TAKILIR. YERİNİ DEĞİŞTİRİP AÇIN BİLGİSAYARI. AÇILMIYORSA EKRARNIN ISIĞI AYNI İSE KASANIN FİŞİNİ ÇEKİP AYNI ESKİ YERİNE TAKIN .. GÖRECEKSİNİZ AÇILCAK...
    NOT: CMOS ERROR HATASINI GİDEREMEDİYSENİZ. BİOSTA Bİ DEĞİŞİKLİK YAPAMAZSINIZ. MUHTEMELEN BAŞLANGIÇTA CD.ROM SEÇİLİ DEĞİLSE FORMAT BİLE ATAMAZSINIZ.

YARDIMCI OLSUYSAM ARKADAŞLAR NE MUTLU SİZLERE... HERANGİ BİR SORUNLA KARŞILAŞIRSANIZ PC DONANIM HAKKINDA FACE-MSN ADRESİ VERİM ORDAN YARDIMCI OLURUM
    GENELDE FACE KULLANIYORUM (qarizma-560@hotmail.de)

• Arkadaşlar birde yeni pil takmadan önce veya taktıktan sonra aynı hatayı veriyorsa kasayı açın cmos piline parmağınızı çok şiddetli olmayacak şekilde bastırın bilgisayarı fişten çekin 10 saniye kadar bekledikten sonra takın ama hala eliniz cmos pilinde olsun sonra bilgisayarı açın, pilde temassızlık olabilir ama adımları aynen dediğim şekilde uygulayın teşekkürler...
  • arkadaşlar selam...pc yi açıyorum.f1 le açılıyor.yani "cmos checksum error-defaults loaded" bu bios hatasını veriyor.load setup defaults yaptım bios pilini denedim ramleri denedim ama bir sonuç alamadım nedir bu sorun ya bana yardım edebilirmisiniz? LÜTFEN YARDIM
    ANAKARTIM GIGABAY GA 945PL-S3 İŞLEMCİ PENDUM 4 3,00 RAM KINGSTON 1GB 667 EKRANKARTI 6200TC
  • Çözüm basit.

Önce BIOS pilini çıkartın ve BIOS pili takılı değilken PC yi çalıştırın yine hata vericektir. Daha sonra PC yi kapatın ve BIOS pilini takın PC çalıştırın. (Hata vermeden açılabilir.)
    Açılırsada F1 tuşuna basın ve hatayı atlayın sonra PC açılıcaktır. Tekrar PC yi yeniden başlatın bir daha hata vermez.

Umarım birilerine yardımcı olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: borno_vali

arkadaşlar selam...pc yi açıyorum.f1 le açılıyor.yani "cmos checksum error-defaults loaded" bu bios hatasını veriyor.load setup defaults yaptım bios pilini denedim ramleri denedim ama bir sonuç alamadım nedir bu sorun ya bana yardım edebilirmisiniz???

Her açtığında mı f1 gerekiyor yoksa o gün ilk açtığında mı? O gün ilk açtığında f1 istemiyorsa bu ısınma sorunu anlamına gelir ancak ısı değerlerini yine de kontrol et!
  • BIOS pilini değiştirdim düzeldi.  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.