Şimdi Ara

cmos checksum error-defaults loaded (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
32.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CMOS CHECKSUM ERROR bende de var. Araştırdım bios pilini değiştirmek lazımmış ama çoğu kişi sonuç alamıyor. Daha sonra şöyle birşey duydum bu hatayı verip pc çalışırken kendine reset atıyorsa sorun ramde yok pc açılmıyorsa ara sıra, sorun güç kaynağında
  • Aynı sorun bendede var biosu güncelledim bili değiştirdim ama hala düzelmedi.
  • CMOS checksum error hatası aynı bendede var bios ayarları saat tarih hepsi fişi çekince sıfırlanıyor ama bilgisayar calısıyor resetlenme felanda yok dediginiz gibi pilide degiştirdim cmos clear jumperında da sorun yok valla bir türlü çözemedim birde benim anakart dual bios mesela birinci bios bozuldu desek neden o zaman 2cisi devreye girmiyor anakartım gigabyte ga-965p-ds3
  • arkadaşım bios ayarların a gir ok ordan bütün hatalrı kapat seçeneği var onu seç ok
  • valla abi yapıyorum olmuyor ya delirecem bütün herşeyi denedim pil degistirdim bios update ettim ayarlı sıfırladım hataları kapat secenegini sectim herseyi denedim olmadı yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nightmare70

valla abi yapıyorum olmuyor ya delirecem bütün herşeyi denedim pil degistirdim bios update ettim ayarlı sıfırladım hataları kapat secenegini sectim herseyi denedim olmadı yaa

bir şeydende anlasan:P sana yeni bi pc toplayalım en iisi:P
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratyetimova

arkadaşım bios ayarların a gir ok ordan bütün hatalrı kapat seçeneği var onu seç ok

onla alakası yok, ayarlar eski haline alındığında o ayar da iptal oluyor bu yüzden de yine f1 e basıp geçmek gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nightmare70

valla abi yapıyorum olmuyor ya delirecem bütün herşeyi denedim pil degistirdim bios update ettim ayarlı sıfırladım hataları kapat secenegini sectim herseyi denedim olmadı yaa

dostum bu hatayı ben de alıyordum ve resetlenmeler oluyordu bilgisayarda deli olmuştum..

daha sonra harddiskin kablosunu çıkarttım sağlamca taktım..

ramleri çıkarttım temizledim sağlamca ( tam oturduğundan emin ol ) taktım

şimdi cmos checksum error diye bir hata mesajı gelmiyor.. ve uzun süredir bilgisayarım açık hiç resetlenme yaşamadım.. yani tamamiyle düzeldi mi bilemiyorum ama şimdilik düzgün gidiyor.. bir kaç gün daha test edip kullanıp anlıycam bakalım ne oluyor..

ben de pil bitiyor sandım değiştirmeyi düşünüyordum ama dur şunları bi kurcalıyım dedim.. söylediğim şeyleri yaptım.. yani pilde bir bitme söz konusu olsa aynı hatayı vermesi gerekirdi diye düşünüyorum..

bakalım ne olacak

• ben biostan saati ayarladım birkaç kez kapatıp açtım bende de düzeldi
  • bence bios yalılımının yenilenmesi gerekir
  • aynı hata bendede vardı pili attım yenisini taktım düzelmişti
  • bazı anakartlarda özellikle asusun fabrika çıkışı bu özelliği açık geliyor..ve sapıttığı zamanlar çok oluyor..otomatik overclock özelliği açıksa kapayın biostan
  • O bordları çöpe atıp GigaByte board alıyosunuz mesele çözülüyor :)
  • GigaByte yapmıyor sanki hepsinde yapar bu hatayı bıos güncellenecek

nasıl olur dersen arkadasım
  • valla arkadaslar bence anakart farkı yok burda gercı mesajlar uzerınden baya zaman gecmıs ama ben yınede yazayım dedım..su an aynı sey benım basımda var pılını degıstırdım olmadı bıos update yaptım olmadı saat ını degıstırdım olmadı ( ama bellı bır sure sonra saat yıne eskı halıne donuyor..)benımkınde resetleme yok bılgısayar sıfırdanda kuruldu..baska ıslemcı bıle taktım...bulan banada soylesın :)
  • Bios ayarlarını değiştirsende bir şey farketmiyor ki bu problemde. Her seferinde kapatılıp açıldığında bu hata mesajını alıyorsan bios zaten fabrika ayarlarına her açılışta dönüyor demektir. Bios içinden menülerden ayar yapmak bir şeyi değiştirmez.

Tek çare bios update diye düşünüyorum bende, bios update yapınca düzelecekmi orasıda bilinmez tabi belki adamlar yeni yazılımda düzeltmemişlerdir.
    Pil problemli değilse bios neden sıfırlansın orasıda başka bir hadise ya =))

pil alırken saat tamiri yapan sağla yerleden alın derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl_@şkiya

Arkadaşlar bende de benzer sorun var!
    bende cmos battery low uyarısı yapıyor saat ve tarih ayarlaması yaptıktan sonra açılıyor ama
    sonra çat diye kapanıyor!sonra bir daha görüntü alamıyorsun!
    pili değiştim jumperı denedim ama pcde işlemci fanı çalışıyor anakart üzerindeki
    ışıklar yanıyor ama hdd,floopy,cdrom vs.de tepki yok!
    Uzun zaman güç fişi çıkarılıp bekleyince yani bir kaç gün bir kaç dk açılıyor!
    kasadan söküp kısa devre var mı diye baktım göremedim!
    karton üzerinde sadece ekran kartı,hdd,ram,floopy ile çalıştırdım aynı!!
    LÜTFEN YARDIM EDİN!!!
    http://support.intel.com/support/motherboards/desktop/d850mv/

- BIOS pilini değiştirip yeni bir BIOS pili takmayanlar bunu bir denesinler. Ama yeni olacak o şart. Sağdan soldan devşirme olmaz...
    - BIOS pilini değiştirip yeni bir BIOS pili takan ama sonuç alamayanlar clear-cmos jumper'ı da normalse gigabyte anakartlara bakmaya başlasınlar
    - BIOS update denemek de işe yarayabilir. Teknik Yardım bölümünde BIOS update anlatılıyor arayın bulursunuz.
    - Hiçbir yol fayda etmediyse pamuk eller cebe... Gigabyte EP35-DS3R anakart 211YTL...

Kızıl_@şkiya bu sonuncusunu özellikle senin için söyledim. Son 1-2 aydır sürekli seninki gibi sorunlar yaşadım ve forumda araştırdım. Sen de bir bak ama sonunda anakart almak zorunda kalman büyük ihtimal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 23 Nisan 2008; 18:50:54 >

• suan bnde kı anakart gigabyte ve hatada aynı.... cigabaytmıs peh
  • ben de böyle bir hata alıyorum genelde asus anakartlarda böyle hata alınıyormuş araştırdım. benim anakartım matsonic nasıl düzeltebilirim.Bios pilleri standart mıdır ve pahalımıdır?
  • Bende de aynı sorun var hala çözebilmiş değilim. Bios pili benim eski exper pc 2032 bios pili deyince bilgisayarcı verir. Fiyatı 1 TL. Konu eski ama işe yarayabilir diye yazdım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.