Şimdi Ara

Cnet modem ayarları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
175.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belki bana güleceksiniz ama(soruma) acemilik işte hoşgörün.
    Cnet modemim var yukarıda bahsi geçen tüm ayarları yaptım. USB ile bağlanabiliyorum. Kesinlikle bir problemim yok. Ama ben ethernet ile bağlanmak istiyorum onun için ayar yapmam gerekiyormuş. Nereye ne ayarı? Win 98 kullanıyorum.
    C:\WINDOWS\Desktop>ipconfig
    Windows 98 IP Yapılandırması
    0 Ethernet bağdaştırıcı :

IP Adresi . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    Alt Ağ Maskesi. . . . . . . : 0.0.0.0
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . :

1 Ethernet bağdaştırıcı :

IP Adresi . . . . . . . . . : 10.0.0.13
    Alt Ağ Maskesi. . . . . . . : 255.0.0.0
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . : 10.0.0.2

şimdi bu yukarıdaki hangi numarayı nereye yazmam gerekiyor?

Teşekkürler. Ayrıca Ethernet kartını yeni aldım taktım sürücüsünü falan da yükledim. Kartta problem olup olmadığını nasıl anlarım?

• bu c net modemin firewall ını tamamen devre dışı bırakmanın yolu nedir tamamen ama
  • bendeki firmware de böyle bir ayar mevcut değil ama istersen dmz ile 1 ip adresini port dışına alabilirsin
  • win98 ayarlarını tam hatırlamıyorum ama otomatik ip adresi al demen lazım gerisini modem hallediyo hiç bi ayara gerek yok
  • selam
    tribesman in cnet modem inin kurulumu ile ilgili brosurlerini reklamlardan dolayi tam okuyamiyorum , acaba butunune nasil ulasirim
  • birde adsl in yanindaki isik yanip sonuyor adsl hattinda mi bir sorun vardir ?

• ready ışığından bahsediyorsan onun yanıp sönmesi normal.hep öyle olacak.
    rxd ışığından bahsediyorsan,o okuma(read) ve download yaparken yanar söner olağan birşey.
    adsl ışığından bahsediyorsan o normal değil zaten sinyal gelmediğini belirtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezilvezir -- 5 Mart 2005, 1:41:35 >
  • sagol rezil vezir, splitterdaki kablolarla oynadim duzeldi, yani baglanabildim sonunda,adsl inyanindaki isik bazan cok yaniyor cogunlukla hafif yaniyor, bu normalmidir birde baglanti hizini nereden gorbilirim?

• bağlantı hızını online test ederek görebilirsin.ttnet'inkini ve ya diğer hız testlerini kullanabilirsin.adslin yanındaki ışığın şiddetinin azalıp çoğalması normal sinyal gelir gidiyor.normal olmayan yanıp sönmesidir ki sinyalin hiç gelmediği anlamına gelir.
  • Arkadaşlar cnet modem war bizim ewde ama arkadaşlarla lan'dan bi türlü diablo oynayamadık. üç makineninde interneti war dosya paylaşımı çok iyi, ama gelin görünki oyun oynayamıyoruz. Herhangi bi fikri olan war mı? oyun için ayrı portlar atamamız gerekir mi?
  • süper bir çalışma tebrik ederim...
  • Bendeki bu modem ile ADSL 7-10 gün sonra veya 15 gün kesiliyor.modemi restart yapıp ve 1-2 saat bekleyince bağlantı geliyor.
    Bu sorun nasıl düzeltilir?

Ayrıca bu forum çok faydalı.Teşekkürler...
  • bendede cnet war ama 3 haftadır bağlı. hiçbişey oladı senin modemde yada hatta bi problem olmasın sakın
  • Hatta Problem olup olmadığı nasıl anlaşılır?
    Modemde sorun yok gibi gözüküyor.Modem Ayarlarında eksik yaptığım bir şey mi var yoksa
  • saolasın
  • Böyle bir sorunu ancak splitter dan kaynaklanabilir sonuçta splittersız da adsl internete girebilir
  • Linkin gelememesi ile modem ayarlarının bozuk olduğu anlamı çıkarılamaz bence senin ya karşı ethernetin de ya da modemin 4 portundan birinde bir aksama olabilir.Ben rahatlıkla bağlanabiliyorum.Sadece ip atamasını farklı yapmam yetti
  • slm lar
    2 hafta kadar önce Cnet adsl modem aldım. gerekli konfigürasyon ve modem ayarlarını yaptım. şu aralar internet üzerinden online oynanan worl of warcraft adlı oyunu oynamak istiyorum. ancak modemim bu oyuna bağlanmamı engelliyor. sorunun kesinlikle modem ayarlarından kaynaklandığına eminim çünkü başka bir modemle kendi bilgisayarımdan bağlanmayı denedim ve oyuna sorunsuz girebildim.
    port ayarı olarak 3024 ve 8085 denedim ancak yine de sorunu çözemedim. eğer konu hakkında bilgisi olan varsa ve gerekli modem ayarlarını biliyorsa bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
  • oyunun kendi sitesinde hangi portları kullandığını görebilirsin belki
  • Cnet modem için en uygun olan firmware i hangi adresten idirebilirim? link verebilecek olan var mı?
    bir de yukarıdaki sorunu hala çözemedim....
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.