Şimdi Ara

CO2 lazer yapımı yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    youtube da gördügüm bazı videolar gaz lazerlerine oan ilgimi kamçıladı sonuç olarak co2 lazeri yapmaya karar verdim.Lazerlerin fizigini temelini ve sistemi biliyorum fakat bi kaç sorum var optik veya fotonik ile ilgii yada daha önce yapan birisi aklımda bir kaç soru var yanıtlayabilir mi acaba?

1-gaz lazerlerinin gücünün gaz hacmi ve verien voltajla dogru orantılı odugunu düşünürsek lazeri 1w'tan aşagı tasarlayabilir miyim?
    2-bir florasan tüpünü lazer tüpü olarak kullansam 1w veya 500mw arası bir güç için tahmini kaç volt vermem gerekir.
    3-yarım dakikadan daha az kullancaksam sogutma sistemine gerek var mı?
    4-niye bu sistemlerde vakum kullanılıyor yani gazın basıncı atmosferik basınc olsa olmaz mı?
    5-yani kısacası lazeri yapmam için en sade ve temel tasarımı nasıl yaparım?
    6-gereken %100 ve <%100 aynalar nerden bulunur?
    7-geçirgen ayna için %90 a kadar inebilir miyim?

yanıtlarsanız çok sevinirim..

• up
  • Yanlış yerde açmışsın.Hatta yanlış forumda.Hatta yanlış dilde.Laserpointerforums a yaz.Bu arada 2w 445 nm modülümü 450den satıyorum, almak istersen pm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Dışı gibi bir bölüme soru içeriğinde ''gazın basıncı atmosferik basınc olsa olmaz mı'' gibi teknik bilgi içeren bir şey sorman hata.

Elektronik bölümünde yardımcı olurlar illa ki.

Hatta laserpointerforums'a yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 2 Şubat 2016; 23:34:09 >
  • hocam merak ettim bu dediginiz sey lazer mi yoksa plazma mi benim bildigime gore bahsettiginiz lazer deil plazma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    Lazer deyince akla hemen onun adı gelir

• Laserpointerforumu pek sevmiyorum şu an en son sordugum şeyde dedim ki lazer modulu alamam dedim yok anlamıyorlar bak şurda şu kadar bak bulması zor degil.bazı şeyleri anlamıyorlar yoksa oraya yazmayı düşündüm bide nereye acacagımı bilemedigimden buraya açtım ilgili arkadaşlar taşırsa sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cevap: PCB Yapımı [Yardım]
    10 yıl önce açıldı
    3 yollu crossover yapımı YARDIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu lpf a da açtım gaz lazerleri altında bare minimum of gas lasers diye bir de hangi gözlügü önerirsiniz aklımda eagle pair var 10600nm od5 likleri var 100w a kadar koruyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.