Şimdi Ara

coax ile optic dönüştürücüsü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Digiturke yeni üye oldum. Receiver olarak DCR 3900 OPTV 3900 verdiler. Arkasında koaksiyonel SPDF çıkış var. Ayrıca Panasonic 855 marka ve model bir sinema sistemim var. Bunun arkasında ise optical in bölümü var. Koaksiyonel bir giriş yok. İki cihazı biribirine nasıl bağlayabilirim. Ayrıca ikisinde de scart giriş/çıkışlar var. Bu durumda:

1- Koaksiyonel çıkışı optical in'e giriş yapabilecek bir çevirici ve özel bir kablo varmı, varsa nerede bulabilirim?

2- Digiturkteki film ve müzik kanallarında surraund/ac3 vs.. gibi dijital imkanlar bulunuyor mu? ( Eğer yok ise iki cihazı scart kablo ile bağlamanın da bir sakıncasının bulunmadığını düşünüyorum )

Yardımlarınız için teşekkürler...

• vestel alıcının arkasında ki s/pdif dijital koaksiyal çıkış olduğu net değil mi? hoş panasonic hop. setinde optical yada tos/link bağlantın olduğunu ifade ettin genelde bu setlerde ilk olarak optik giriş bulunur.sonrasında varsa s/pdif dijital koaksiyal giriş.
    s/pdif sinyali; tos/lin optical yapabilen kablo yada hazır düzenek yok.ya da ben görmedim.
    en azından ses kartın olsa idi s/pdif sinyali optical tos/link dönüştürmenin bir yolunu bulurduk.
  • Böyle çeviriciler var. Ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. Google'da "coaxial to optical" diye aratınca epey bir ürün çıkıyor.
  • böyle çeviriciler var tabi hatta devresi de var çok basit.internette elbette tabi ki sipariş olunabilse.bizim piyasa da satılan hazır, kullanıma uygun ne PC malzemelerinde ne elektronikçilerde ben hiç rastlamadım. insanlık hali görmedik desem rastlayan varsa Allah rızası için yazsın.alırım çünkü bulunsun bir yerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    insanlık hali görmedik desem rastlayan varsa Allah rızası için yazsın.alırım çünkü bulunsun bir yerde.

Buyurun.

http://www.tvcables.co.uk/cgi-bin/tvcables/Optical-to-Coaxial-Converter.html?id=f42VaBiX&mv_pc=154

• internette olanı kör de bilir. çarşıda, Türkiye nin bir yerinde gördüysen. verdiğin linkte çalışmıyor.
  • merhaba arkadaşlar

oehlbach 6071 modeli

coaxial optic dönüştürücüdür

ilgilenenlere pm yoluyla bilgi verilebilir
  •  coax ile optic dönüştürücüsü var mı?

canım burada bilgi verilirse herkes faydalanır? Türkiye de satılıyormuydu?

basit bir kabloyla s/pdif dijital sinyali tos/link optical e çevrilmeyeceği anlaşılmıştır umarım.
  • pm attım

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

canım burada bilgi verilirse herkes faydalanır? Türkiye de satılıyormuydu?

basit bir kabloyla s/pdif dijital sinyali tos/link optical e çevrilmeyeceği anlaşılmıştır umarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hometheatre

merhaba arkadaşlar

oehlbach 6071 modeli

coaxial optic dönüştürücüdür

ilgilenenlere pm yoluyla bilgi verilebilir

Bu kadar gizli olan nedir?
  • oehlbach 6071 covertörü işinizi görecektir.Fiyatı yaklaşık 100 euro olması lazım.
    srs eletronikde bulabilirsiniz

www.srcelektronik.com

• quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

oehlbach 6071 covertörü işinizi görecektir.Fiyatı yaklaşık 100 euro olması lazım.
    srs eletronikde bulabilirsiniz

www.srcelektronik.com

/>

100 euro'mu divx player'ımın kendisi bile 144 YTL bende aynı dertten muzdaribim birkaç gün önce başka bir topic açıp sormuştum orda da verdim çok daha ucuz bi çözüm buldum ama maalesef yurtdışından sipariş gerektiriyor ÜRÜN BU

• çok basit bir devre elektronikten anlayan arkadaşın varsa yaptırabilirsin
    http://www.esrac.ele.tue.nl/~leon/spdif/
    http://www.taligentx.com/projects/opticalconverter/
  • Arkadaşlar çok eski bir konuyu hortlatıyorum amma,

Amplimde 2 coaxial + 1 optic input mevcut.

D-Smart uydu alıcımdan optic kablo ile sesi digital olarak ampliye aktarıyordum. Ancak şimdi kendime bir adet Western Digital TV Player aldım ve işin kötü tarafı bu aletin de aktarımı optic.

E tabi benim amplide tek optic input olduğundan şimdi çıkmaza düştüm Uydu alıcısından sesi analog aktarayım dedim berbat ötesi bir kaliteye iniyor ses, haliyle onu yapamadım.

Şimdi aşağıdaki gibi bir aleti e-bay'den falan getirtsem sizce uydu alıcımı coaxiale çevirmemde işe yarar mı? Yani deneyen var mı böyle bir ara aparatı?

Saygılar...

• Kendi soruma kendim cevap yazayım, bir önceki mesajımdaki çeviriciyi 20$'a ebay'den aldım ve çok da başarılı çalışıyor. İlgilenen olursa en azından bir feedback vermiş olayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.