Şimdi Ara

Coax S/PDIF ile Optical Out arasındaki fark nedir ?? Bana öğretirseniz çok sevinirim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
11.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • asus kartlar dediğim gibi en iyi seçim şu an.

Coax S/PDIF ile Optical Out arasındaki fark nedir ?? Bana öğretirseniz çok sevinirim.

bahsettiğim decoder ekranı böyle birşey işte. eskiden vista altında yapamıyordunuz bunu. daniel_k sağolsun audigy 2 zs, x-fi xtrememusic ve titanium sahibleri built in decoder kullanabiliyorlar. digital bir sistem gereksinimleri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 14 Haziran 2010; 17:54:06 >
  • sn. Vatal arkadaşım çok doğru diyorsun sırf driver yüzünden bende kartımı satıyorum zaten bende sistemin yapabileceği şey için ektra para istemeleri benide deli etmişti. Ses eksik olsun creativede olmasın... dimi yaaa
  • Yanlız bir yanlış anlaşılma var sanırım sen yukarıdaki resimden ne anlıyorsun öncelikle, creative kartların donanımsal dd yada dts çözdüğünü mü.
    Pek ihtimal vermiyorum bu şekilde düşüneceğinizi ancak aksini düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içersindesiniz audigy geçtim x-fi kartlar dahil hiçbiri donanımsal dd-dts çözümü yapamıyor bu kabiliyetleri yok bu built-in olayının esprisi aygıt yöneticisi altında ''gizli aygıtlar'' başlığının etkinleşmesiyle görünür olan bir ac3 ''software' decoder'den ibarettir kilit yazılım odur.

Üstelik dijital bir ses sistemine gerek yoktur ne demek allah aşkına üzerinde an basit ses kartı olana sistemler dahi dd ve dts kaynakları yazılım ile yürütebiliyorken creative'i onlardan üstün kılan nedirki dijital sisteme gerek olmasın ben bunun testini sistemimde gerçekleştirdim aynı dts kaynağı aynı pc'de ve aynı hoparlör sistemi altında hem yazılımla hemde harici decoderle çözüp karşılaştırdım fark gece ile gündüz kadar net ve açık bu nedenli gerek yok filan demek çok iddalı ve içi boş bir iddadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

sn. Vatal arkadaşım çok doğru diyorsun sırf driver yüzünden bende kartımı satıyorum zaten bende sistemin yapabileceği şey için ektra para istemeleri benide deli etmişti. Ses eksik olsun creativede olmasın... dimi yaaa

Hangi kartı kullanıyorsunuz driver ile ilgili sorununuz nedir?
  • Yukarıda söyleyeceğim dışında bir eklemem yoktur.

@vatal tarafından verilen xfi yazılımı sekmesine gelince, donanımsal yada neyse kartın dts/dolby decodasyonunun kalitesi ile ilgisi yoktur. Bu sekmedeki ayar sadece ses kartı tarafından cipsetten alınan encode sinyale müfahale edilip edilmeyeceğinin kullanıcı tarafından ayarlanmasına imkan tanıyan bir sekmedir. İlk seçenekte ses kartı cipsetten pci veri yolu aracılığı ile aldığı sinyali, direkt olarak spdif çıkışına yönlendirmektedir. aynı işi örneğin pover dvd ile film yürütürken çıkış aygıtı ayar sekmesi de yapar. burada spdif seçmek spdif paastrougth seçeneğini seçmekle, diğer hoparlör yapılanmaları da built-in decoder seçeneğini seçmek, etkisini yapar.
    hemen hemen tüm codecler işlemci gücü olmadan dolby yada dts çözemez. bu nedenle mutlak donanımsal çözüm isteyenler harici decoder kullanmalılar.

Power dvd nin güncel yazılımı hiçbir codec yüklemeden ALC650 dahil tüm ses codec/cip lerine dolby yada dts yi çözdürmektedir.
    ses kartlarının DTS yi çözememesi olayı powerdvd 8 in çıkmasıyla sona ermişir.
    dolby i ise anakarta tümleşik ses kartları çıkışından beri üretilen tüm (5.1 olan) ses kartları çözer. bu nedenle anakarttaki onboard ses ciplerine genel olarak codec denilir. stereo/4.0 olanlarda çözer tabi ama çevresel çıkışları olmadığından doğru olarak çözer demek yanlış olur.

HDMI çıkışı kullanılacaksa da ses kartının codec özelliğinin hiçbir önemi yoktur.
    (bu durumda software ses üretimin encodasyonu açısından encoder özelliği önem kazanır. Ancak bu da latency e yol açtığından ne derece başarılı olduğu tartışılır konumdadır.)

• quote:

Orijinalden alıntı: activ

quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

sn. Vatal arkadaşım çok doğru diyorsun sırf driver yüzünden bende kartımı satıyorum zaten bende sistemin yapabileceği şey için ektra para istemeleri benide deli etmişti. Ses eksik olsun creativede olmasın... dimi yaaa

Hangi kartı kullanıyorsunuz driver ile ilgili sorununuz nedir?

Hocam auzentech prelude şuan için kullanıyorum fakat satıyorum, hop takımım ve amp. imzamda var... win7 altında oyun seslerini dd/dts kodlayınca hoplar aşırı distirsiyona giriyor, alt frekansları subla beraber uydularada iletiyor patlama seslerini sis düşünün, ondan dolayı sadece analog kullanıyorum ve asio sürücüleri hiç bir media programında çalışmıyor mesala foobar2000 asio sürücü eklentisi ile kulllanınca ses vermiyor, media center 12-15 dahil... Müzik veya stereo (mp3, film,video vb.) kodlu ses dosyalarını pcm olarak dinlerken hafif pıtırtılar veya uğultular geliyor analogta öyle bir sorun yok... Herşey aynı koşullarda olmak kaydı ile xpde hiç bir sorunum yok malesef.... İşin kısacası daha sayayımmı...? Kartı satıpta onboard (realtek 889a) kullanıcağım bakem idare ederse bir süre ses kartı almayacağım....

• quote:

win7 altında oyun seslerini dd/dts kodlayınca hoplar aşırı distirsiyona giriyor

encoder (encodasyon) dediğim bu kastteğiniz.
    ama sorunlu. Basları azaltırsanız distorsiyon azalır.
    ancak latency e çözüm yok.

bu nedenle oyunlar ve müzik için en iyi bağlantı multi ch analog.

filmler için harici decoderiniz varsa yukarıdaki passtrougt (pover dvd deki karşılığı hoparlör yapılandırması olarak spdif i seçmek) seçeneği ile ses kartını pasif hale getirmek, ancak bazen bunu ses kartı yazılımına bağlı DDLDTSConnect pack engelliyor. gerekirse daniel k yada youpax driverleri ile kullanarak DDL/DTS connect pack in aktif olmasını önleyiniz. Bu paket aktifse ne yazıkki ses kartı devreden çıkarılamıyor ses çözülüp geri sıkıştırılıyor.
  • quote:

Hocam auzentech prelude şuan için kullanıyorum fakat satıyorum, hop takımım ve amp. imzamda var... win7 altında oyun seslerini dd/dts kodlayınca hoplar aşırı distirsiyona giriyor, alt frekansları subla beraber uydularada iletiyor patlama seslerini sis düşünün, ondan dolayı sadece analog kullanıyorum ve asio sürücüleri hiç bir media programında çalışmıyor mesala foobar2000 asio sürücü eklentisi ile kulllanınca ses vermiyor, media center 12-15 dahil... Müzik veya stereo (mp3, film,video vb.) kodlu ses dosyalarını pcm olarak dinlerken hafif pıtırtılar veya uğultular geliyor analogta öyle bir sorun yok... Herşey aynı koşullarda olmak kaydı ile xpde hiç bir sorunum yok malesef.... İşin kısacası daha sayayımmı...? Kartı satıpta onboard (realtek 889a) kullanıcağım bakem idare ederse bir süre ses kartı almayacağım....

ddl ve dts connect konularında aynı kanaatteyim sizin kartla gelen özelliğe ben birde para vererek satın aldım ancak kullanabiliyormuyum hayır!!!
    creative'in bunca zaman yaptığı eşekliği görmemesi gerçekten şaşırtıcı yani anlam veremiyorum ben makinada ddl özelliğini etkinleştirdiğimde artık ses kartı kaynağın ne olduğunu tamamiyle görmezden geliyor varsa yoksa dd üstelik dts gibi bir kaynağı yazılımla çözüp decodere tekrar kodlayarak gönderiyor o sesin ne hale geldiğini tahmin edin halbuki burun kıvırdığımız realtek ürünü ddl özelliği bulunan kartlar sadece kaynak stereo iken decodere dd aktarım yapıyor kaynak dd-dts iken müdahale etmeden decodere gönderiyor işte şunu creative yapamıyor.Kartın ddl-dts connect özelliğini görmezden gelmeniz akıl sağlığınız açısından hayırlı olandır.

win7 altında güncel sürücüler ile foobar2000 ve asio eklentisi bende sorunsuz çalışıyor tabii bende audigy olduğunuda belirtmeliyim sanki güncel x-fi sürücülerinden asio desteğinin çıkarıldığı ve ancak birkaç üçkağıt çevirerek tekrar aktif edilebildiği gibi bir yazı okuduğumu hatırlıyorum o yazıya denk gelirsem buraya yapıştırırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: activ

Yanlız bir yanlış anlaşılma var sanırım sen yukarıdaki resimden ne anlıyorsun öncelikle, creative kartların donanımsal dd yada dts çözdüğünü mü.
    Pek ihtimal vermiyorum bu şekilde düşüneceğinizi ancak aksini düşünüyorsanız büyük bir yanılgı içersindesiniz audigy geçtim x-fi kartlar dahil hiçbiri donanımsal dd-dts çözümü yapamıyor bu kabiliyetleri yok bu built-in olayının esprisi aygıt yöneticisi altında ''gizli aygıtlar'' başlığının etkinleşmesiyle görünür olan bir ac3 ''software' decoder'den ibarettir kilit yazılım odur.

Üstelik dijital bir ses sistemine gerek yoktur ne demek allah aşkına üzerinde an basit ses kartı olana sistemler dahi dd ve dts kaynakları yazılım ile yürütebiliyorken creative'i onlardan üstün kılan nedirki dijital sisteme gerek olmasın ben bunun testini sistemimde gerçekleştirdim aynı dts kaynağı aynı pc'de ve aynı hoparlör sistemi altında hem yazılımla hemde harici decoderle çözüp karşılaştırdım fark gece ile gündüz kadar net ve açık bu nedenli gerek yok filan demek çok iddalı ve içi boş bir iddadır.

benim düşünceme göre bu built in decoder olayı xp üzerinde karta çözdürülüyordu. böylelikle işlemci kullanımında gözle görülür bir düşüş sağlanıyordu. vista ile birlikte ses kartına direk müdahale etme özelliği kaldırılınca vista altında yazlımsal olarak yapılıyor olabilir. ama benim dikkati çektiğim nokta creative in bu işleri nası hallettiği değil müşterisine olan tutumudur. dediğim gibi zamanında bu software decoderi bile müşteriye başka bir ses kartı aldırarak satacaklardı.

digital sisteme gerek yok demem de bu yüzdendir. bir creative s750 z5500 den üstündür bana göre. ayrıca ben spdif passthrough kullanıp dd dts yi z5500 dekoderine çözdürmekle ac3filter üzerinden yazılımsal olarak işlemciye çözdürmek çok bir fark göremiyorum. ses kalitesinde aman aman bir değişiklik kesinlikle olmuyor. bu nedenle s750 alınıp built in dekoderle idare edilebilir demek istedim orda... bana göre fark yok kullanılan filme vs göre değişebilir. tabiki imkan varken harici dekoder kullanmak daha iyi olur. ama herkste z5500 yok creative bunu görmezden gelmiştir vakti zamanında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 15 Haziran 2010; 0:47:12 >

• Konu nereden nereye geldi bee Aç gözlü bir kaç firma yüzünden insanlar aralarında tartışır oldu resmen, creative burada 1. suçlu aslında... microsoft ne iyi ettide directsound özelliğini kapattı bence insanları kaz gibi yolunmaktan kurtardı diye düşünüyorum buna bende dahil... bu sezonu kapattık önümüzdeki maçlara bakacaz artık yani win8 neler getirecek ne süprizlerle gelecek....
  • @umur BEY
    quote:

asio sürücüleri hiç bir media programında çalışmıyor mesala foobar2000 asio sürücü eklentisi ile kulllanınca ses vermiyor

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=3&t=182645&p=1602503&hilit=asio#p1602503 göz atın işe yarıyabilir.
  • Cevabın için teşekkür ederim işe yaradı en azından foobarda asio sürücüsü çalıştı. Böyle packlerle felan olacak iş değil ama bizi bu hale düşürenler utansın ne diyelim....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.