Şimdi Ara

Çocuğunuzun seyrettiklerini kontrol ediyor musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzde çoğunlukla ABD'de üretilen filmler, yine ABD kaynaklı bir kuruluş olan MPAA (Motion Picture Association of America) tarafından derecelendirilmekte ve bu amaçla filmlere G, PG, PG-13, R ve NC-17 kodlarıyla dereceler verilmektedir.

Bu derecelerin anlamları aşağıda verilmiştir:

G: General Audiences - Her yaş grubu seyredebilir.
    PG: Parental Guidance Suggested - Ebeveynlerin rehberliği tavsiye edilir. İçerik çocuklar için uygun olmayabilir.
    PG-13: Parents Strongly Cautioned - Ebevenlerin çok dikkatli olması gerekir. İçerik 13 yaşın altı için uygun olmayabilir.
    R: Restricted - 17 yaşın altı için bir ebeveynin refakati gereklidir.
    NC-17: 17 yaşın altında olanlar seyredemezler.

Bu dereceler, bir filmi hangi yaş grubunun izleyebileceği yönünde bir fikir verse de, ticari kaygılar duyan yapımcı firmaların etkisi altında kalınarak birçok film için içeriğine uygun olmayan derecelendirmeler de yapılabilmektedir. Ayrıca MPAA'nın yaptığı derecelendirmeler, kendi üyelerinin, dolayısıyla da Amerikan toplumunun değer yargılarına dayanmaktadır.

Kendilerini ve çocuklarını filmlerin zararlı içeriklerinden korumayı hedefleyen insanlar için bu derecelendirme çoğunlukla yeterli olmamaktadır.

Amerika'da bu konuda ebeveynleri bilgilendirmeyi amaçlayan birçok web sitesi bulunmaktadır.

Örneğin kids-in-mind.com isimli Internet sitesi, filmleri herkesin kendi değer yargılarına göre değerlendirebilmesi için çok güzel bir çözüm oluşturmuştur. Sitenin editörleri yeni vizyona giren her filmi izeleyerek filmin negatif içeriği hakkında notlar almakta ve bu notlara dayanarak filme "Müstehcenlik", "Şiddet" ve "Küfür/Argo" başlıkları altında dereceler vermektedir. Ayrıca her başlık için alınan detaylı notlar da sitede yayınlanmaktadır. Bu sayede sitenin okuyucuları, bir filmi seyredip seyretmeme kararını bu derecelendirme ve notlara bakarak rahatlıkla verebilmektedirler.

Filmler hakkında bilgi alabileceğiniz diğer Amerika kaynaklı siteler aşağıda verilmiştir:

http://www.screenit.com/search_movies.html

http://www.parentpreviews.com/index.php

http://www.commonsensemedia.org/

Bu konuda Türkçe olan tek web sitesi ise seyretsek.com.

http://www.seyretsek.com

Sitede 3000'e yakın film hakkında müstehcenlik, şiddet ve küfür/argo başlıkları altında değerlendirme yapılmış. Sitede listelenen yabancı filmlerin değerlendirmeleri için yukarıda adresleri verilen sitelerdeki bilgiler referans alınıyor.

Ebeveynlere tavsiyemiz, evde seyretmek için film kiralamadan veya sinemaya gitmeden önce muhakkak yukarıdaki sitelerden birini ziyaret edip film hakkında ön bilgi edinmeleri. Çünkü çocuğunuzla veya eşinizle sinemada veya DVD'den bir film izlerken bir anda önünüze çıkan bir cinsel sahne veya kanlı bir görüntü hiç de hoş olmuyor.

• bu forumda o kadar büyük biri oldugunu sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chemx

bu forumda o kadar büyük biri oldugunu sanmıyorum

Birkaç kişi var, forumun en yaşlısını 65 yaşında diye biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Ben 36 yaşındayım. Diğer arkadaşlara göre yaşlı mı oluyorum şimdi ?
  • Bence forumda 30 küsür yaşlarda baya bi üye var.Çünkü birçok kere rastladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mickey~

Bence forumda 30 küsür yaşlarda baya bi üye var.Çünkü birçok kere rastladım.

Teşekkür ediyorum. Bir an kendimi çok yaşlı hissetmiştim. Yüreğime su serptiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzuna

quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Ben 36 yaşındayım. Diğer arkadaşlara göre yaşlı mı oluyorum şimdi ?

Bölümüne göre değişiyor. Örneğin Konu Dışı bölümünün yaş ortalaması 13-14 iken, Kültür Bilim'in 30'lara varabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Derece yapanlar itiraf edin
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uzuna senin yaşıtın bulunması zor
  • Yaş 30 (Klup filanmı kursak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 22 Kasım 2008; 16:03:44 >
  • quote:

uzuna senin yaşıtın bulunması zor

Sağol Chemx. Ama unutma, sen de yaşlanacaksın. (I know what it is to be young, but you don't know what it is to be old !)

Benim kızım 12 yaşında. Buna göre bu forumda yazan arkadaşlar benim çocuğum yaşında mı oluyorlar ?

Her neyse, yukarıda yazdığım mevzu benim çocuklar büyürken bir ihtiyaç sonucu yaptığım araştırmaların ürünü.

Çocuklarının seyrettiklerini veya seyredeceklerini kontrol etmek isteyen büyükleriniz varsa onlarla paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada genç arkadaşlar ne bulurlarsa seyrediyorlar mı yoksa filtreleme yapıyorlar mı, merak ediyorum !

• hocam ben zaten 25 yaşındayım.

evet çocugun yasında kısılerde var forumda ama 15,16 dıyelım cogunlukda.
  • Forumu takip eden arkadaşlara sormak istiyorum:

İçinizde çocuğu olanlar çocuklarının seyrettikleri filmleri, girdikleri internet sitelerini kontrol ediyorlar mı ?

Ben bir baba olarak çocuklarımı sıkmadan mümkün olduğunca kontrol etmeye çalışıyorum.

Örneğin kızımın bir laptop'ı var ve Internet'e bağlanıyor. Internet'te ne kadar dip noktalar olduğunu bildiğimden ve bu dip noktaları gösteren siteler bazen siz hiç istemeden pat diye önünüze fırladığından Vista'da ebeveyn denetimini aktif hale getirdim ve sadece benim listelediğim sitelere bağlantıya izin veriyorum. Kızım yeni siteler istediğinde listeye ekliyorum.

Seyretmek istediği filmleri de yukarıda listesini verdiğim sitelerden kontrol ettikten sonra kiralıyorum.

Peki siz nasıl davranıyorsunuz ? Çocukları isyan ettirmeden çamurlu bölgelerden korumanın başka yöntemlerini biliyor musunuz ?

• abi keşke bi erkek çocuğum olsada kontrol etsem

biraz nasihat versem,oğlum yapma desem

yada bir tane kızım olsa giydiği kıyafete kızsam

ve bunların olması için keşke onunla evlensem
  • İnşallah en yakın zamanda evlenirsiniz ve boy boy çocuklarınız olur.
  • quote:

İnşallah en yakın zamanda evlenirsiniz ve boy boy çocuklarınız olur.

abi valla zor kızınızın yaşı burdaki cocuklarla aynı sayılır.bunlar erkek oldugu icin pek izlenecegini zannetmiyorum.
    fakat kız olunca biraz işlerin değişmesi gerektigini düşünüyorum.
    kişinin şahsına bi şüphem yok fakat internetten korkum...

ben yerinizde olsan keylogger tarzı programlar kullanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayd

quote:

İnşallah en yakın zamanda evlenirsiniz ve boy boy çocuklarınız olur.

abi valla zor kızınızın yaşı burdaki cocuklarla aynı sayılır.bunlar erkek oldugu icin pek izlenecegini zannetmiyorum.
    fakat kız olunca biraz işlerin değişmesi gerektigini düşünüyorum.
    kişinin şahsına bi şüphem yok fakat internetten korkum...

ben yerinizde olsan keylogger tarzı programlar kullanırım...

bu forumda 12-14 yaş arası fazla kişi yoktur.

• Anladığım kadarıyla aranızda ergenliğe yakın çocuğu olan yok. Cevaplarınız için teşekkürler...
  • Arkadaşlar,
    A.R.O.G.'u seyreden var mı ? Sizce çocuklar seyredebilir mi ?

Not:http://www.seyretsek.com 'da değerlendirmesi henüz yapılmamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.