Şimdi Ara

HAYATINIZ NASIL DÜZELİR BİLİYOR MUSUNUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abicim aileniz olsun cevreniz olsun birisi çıkacak
    Ve diyecek ki gel seni şurada işe sokayım yada sana şu işi kurayim yada sana şu parayi vereyim veya gel seni şu ülkeye götüreyim vb bir maddi destek yapacak

Çevremde hayati düzgün olan her ama herkes böyle kardeşim

Torpille işe girenler
    Ailesi taksi dolmus alanlar
    Ailesi işe sokanlar
    Dayisi tanidigi torpil referans yaptiranlar
    Arkadasi sayesinde yurt disina gidenler
    Vs vs

Bi insanin 30 35 yasina kadar ciddi bir çevre yapmasi kendi kendine imkansiz illaki onceden guc kazanmis insanlarin gözüne girecek ve onlar da ona yardim edecek hepsi bu

Bugun istersen kibrista parayla işletme oku doğru bağlantı seni alir özel bir bankada sube muduru yapar
    Yada muhendis ol bosun da bosu ol hic fark etmez seni alırlar herhangi bir şirkete
    Yada doğuda bir koyde ilk okul terk ol doğru akraba seni alir almanyaya

Vs vs

Bunun dışında kalan her sey yalan dolan bizim bi arkadas vardi hukuk icin kendini parcaladi cocuk senelerce staj yapti okulda 2. Uniye gitti falan filan stajda kendini parcaladi gene cocuk en son bu sektorde torpiksiz hiçbir sey olmayacagini anlayip asker oldu :D

Düşünsene hukuk okuttuğun adami alip asker yapiyonla :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu ülkede 15 yıldır iş ilanı açmayan ama gene de sürekli işe alım yapan çok büyük şirketler var. ve bunlar özel şirket değil. yani kağıt üzerinde özel diye geçiyorlar ama aslında %100 devlet yönetimindeler.

zaten devlet kurumu olarak geçmiyor olmaları devletin işine geliyo çünkü devlet kurumu statüsünde olsa işe alımların neden ilansız yapıldığı konusunda açıklama yapmaları gerekir. %100 devlet kontrolünde olan bu şirketler kağıt üzerinde özel şirket statüsünde olunca "benim şirketim, işe alımı canım nasıl isterse öyle yaparım" modunda oluyor ve kimse hesap soramıyo.

bu şirketlerde ilansız (yani iş başvurusu yapmadan) işe giren kişiler:

1- babası bu şirketlerde çalışmış ve ordan tanıdık çevre yapmış çocuklar.
    2- iktidara yakın gruplara mensup kişiler. bu gruplar çok çeşitli oluyor kimi dernek statüsünde, kimi dini tarikat.

bu şirketler ülkenin dört bi yanında istihdam yapan, çok çok büyük şirketler. genelde zarar ederler çünkü içleri boşaltılır. eskiden bunlar zaten devlet şirketiydiler. şuanda ise, senin benim vergimle zararı kapatılan bu şirketlerde ayrıcalıklı bir grubun çocukları işe el altından sokuluyor.

şunu da söyliyim. bu şirketlerin hizmetleri de çok kalitesizdir çünkü çalışanlar umursamaz modda iş yaparlar.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Belediyelerin de böyle sirketleri var
    Devlet gerekli kurumlari isletmiyor gereksiz kurumlardansa vazgeçmiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    haa evet çok iyi yakaladın. aynen, belediyelerde de çok döner bu olaylar.

yaa bak bişey söyliyim mi, bu ülkede zerre iş yapmadan ömrünü geçirip müthiş iyi statülerde emekli olan o kadar çok insan var ki Çin ordusu gibi. büro çalışanı olan memurlardan falan bahsetmiyorum bak. genel olarak hiçbir memurdan bahsetmiyorum burda. benim bahsettiğim bu belediye şirketleri ya da diğer özel statüdeki devlet şirketleri. alayı tarikat vs ile işe girip ömür boyu yatarak 60-70 bin maaş alan vasıfsız dolu.

Aynen öyle biz de kafayı yiyelim issizlikten

ABİ SERBEST PİYASA YAAA :d

yaa yemek yaparken Atilla Yeşilada videosu denk geldi, dayanamadım yarıda sonraki videoya geçtim.

milyarlarca ciro yapıp 1 TL vergi vermeyen şirketleri savunuyor, diyo ki işte Türk insanı mızmız mış, servet düşmanıymış. yaa delirecem. adam bize "çalışın sizin de olsun" muhabbeti yapıyo.

yaa bu adamlar konyak dikseler bu kadar uçamazlar arkadaş. ulan yemin ederim halktan o kadar uzaklar ki. zaten köpek meselesi için de halkı suçlamıştı bu Atilla denen herif. zaten takip etmiyorum ama ayda bir videosu araya karışınca deliriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Ağustos 2024; 22:2:51 >
    Kapitalistler halinden memnun bunun devami icin her yalani söylüyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazıları var, sıfır torpil sıfır parayla başlıyorlar biz onlardanız işte ama başaracağız her şeye rağmen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Atilla Yeşilada gelsin özel okullarda ve dershanelerde öğretmenlik yapanlara anlatsın serbest piyasayı. şey desin mesela: "sevgili öğretmenler, servet düşmanı olmanın alemi yok, eğer patronunuz size verdiği maaştan memnun değilseniz rakip şirketlerde iş arayın" desin :)

patron geçen sene 50 bin olan okul ücretini yeni yılda %200 zam ile 150 bin liraya çıkartıyor. aynı patron o okulda çalıştırdığı çalışanlara %50 zam yapıyor.

Atilla'nın gerçek yaşam ile alakasız terosine göre çalışanlar istifa edecekler ve rakip şirkette işe girecekler. gerçek ise şu: kimse bu şekilde rakipten öğretmen almaz kolay kolay. serbest piyasa rekabeti diye birşey yok.

Yav zaten sirketler aralarinda anlasiyor her seyi :D artik rekabet kalmadi tekelci kapitalizme gectik ornek : araba sirketlerinin hepsinin ortak fiyat politikalari

• bu Atilla sakın ev almayın derken ben ev aldım. kısa sürede evin TL değeri 15 kat arttı. benim kredi kuş kadar kaldı. Atilla isimli saygın ekonomist'i dinlemiş olsaydım hapı yutmuştum.

aynı adam şimdi bize 1 TL vergi ödemeyen milyarlık şirketleri savunuyo. servet düşmanlığı yapmayın diyo. servet dediği şey %99 bile değil %100 hırsızlık ile elde edilmiş para.

• hamza oncelikle uzun zamandır actigin en mantıklı konu tebrik ediyorum ve 100% katılıyorum hocam

yani kısaca çevren olması lazım ÇEVRE HOCAM

bunun disinda sen yine sanslisin en azından ailen falan baskı yapmiyo evinizde huzur var bizim gibi degil hocam sukret

elbet iş bulacaksın bir gün o zamana kadar idare et

benim gibi her gün cehennemi yaşamıyosun en azından

Can Değer bile Türkiye'de iş değiştirememiş. kendi diyo, şirketler anlaşmış aralarında diye. sonra torpil ile yurt dışına çıktı (başvuru yapmadan çıkmış yani gittiği firmanın Ceo'ya bunun adını vermiş biri bunu işe al diye, öyle gitmiş)

e zaten öyle. bizde de böyle. bizde mesela kendi müdürün izin vermeden rakip şirket seni işe almaz. adam kendi şirketinden habersiz başka şirkete başvurup mülakata gitti. ertesi gün üst düzey müdür odasına çağırdı, soruyo neden gitmek istiyorsun diye.

serbest piyasa meeeğğğnn

• Turizm sektöründe çalışın :) Piyasada ağır top kim varsa tanıyorsunuz vesselam :D

• Aynen marazi taktir ediyorum o yüzden adam wc kagidindan daha degersiz hukuk diplomasi ile 40k maas aliyo

Senin diploma bizimkinden de kötü olacak knk kpss kasman lazimyoksa bittin

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Son konuma da gel

ismail Nuryoutube
    reis, sedat peker, ismaiil türüt http://www.ismailturut.com.tr/ Rize'den el imalatı ''kuzine soba'' satın almak isteyenler https://www.kuzinesoba.net/ kuzine satış sitesi üzerinden özel Trabzon tipi ve özel Rize tipi kuzineler sipariş verebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=Op89TW6i9vU
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.