Şimdi Ara

HAYATINIZ NASIL DÜZELİR BİLİYOR MUSUNUZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • torpilin yoksa kişiliğinden ödün vererek birilerini yalaman gerekiyor. benim hiçbir zaman torpilim olmadı. çok uzun yıllar çalıştığım şirkette bulunduğum birim ve lokasyonda en donanımlı 2-3 kişiden biri olmama rağmen (bunu sadece ben değil, belgeler ve diğer insanlar da söylüyor) yıllarca beni terfi etmediler. çünkü birilerini yalamadım ve bana yapılan haksızlıklara her zaman karşı geldim. koyun gibi boyun eğmedim. sonuç olarak artık orada daha fazla kalamadım. torpiliniz yoksa gerçekten bir hiçsiniz.

• LastStand L kullanıcısına yanıt
    yöneticinle muhabbeti ilerletmeye çalışmayıp, normal şekilde profesyonelce işini iyi yapan kişiler, zamanla o işyerlerinde barınamıyolar. bunun sebebi "alfa öpen beta öder" sisteminin sadece kız-erkek ilişkilerinde değil, her ilişkide var olması. işyerinde de mesela müdürler zamanla istemsizce şu koşullanmayı yaşıyolar:

1- kendileriyle iyi muhabbet kuran kişileri hem daha az çalıştırıp, hem de daha çok zam/terfi vermeye meylediyolar.
    2- profesyonelce işini yapan kişileri ise, hem daha çok çalıştırıp, hem de daha az zam/terfi vermeye meylediyolar.

kötü niyetli olmayan yöneticiler bile istemsizce bu ikilemi yaşıyolar. çünkü "alfa öper beta öder" sistemi insan fıtratında olan bi sistemdir. yani engellenemez.

bu yüzden gerçek hayatın Redpill'i olarak şu kuralları söylüyoruz:

1- temel odaklandığın konu kendini geliştirmek değil çevreni geliştirmek olmalı.
    2- işyerinde işi en düzgün yapan kişi olmaya odaklanacağına, yöneticinin en iyi kafa dengi arkadaşı olmaya çalış.

- kendini değil iletişimini geliştir
    - kendini değil çevreni geliştir

bu şekilde kariyer yapılır. işi düzgün yaparak, çalışkan olarak, sadece ırgat olunur, işyerlerinin betası olunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

aynen yöneticinle aranı iyi tut. aşağılayan, tepeden bakan, sabah günaydın diyenlerin suratına bakıp cevap vermeye tenezzül dahi etmeyecek korkunç bir egoya sahip, tehdit ve mobbingi her fırsatta çalışana uygulayan bir yöneticiyle aramı iyi tutarım aynen. nefret etmek bir yana, midemi bulandıran kişiliksiz bir yöneticiyle aramı iyi tutmaya çalışacak kadar omurgasız değilim.

ne acıdır ki içinde bulunduğumuz dünyada böyle iğrenç rezil karakterli kişiler en üst mevkilere getirilip el üstünde tutuluyor. bunu sadece türkiyede değil amerikada da yaşadım ne yazık ki.

• Güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.