Şimdi Ara

ÇOCUK KOLTUĞU HERHALUKARDA ŞART MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üreticiler zam yapmıyorlar, satıcılar fırsatcılık yapıyorlar. Toptancıdan normal fiyatında alıp fahiş fiyatlarda satıyorlar... Ben 2 gün önce koltuk yükseltici aldım 8 yaşındaki kızım için, fiyatı 40 TL... Bu fiyat normalde 70-80 i buluyor. Geçen ay 4 yaşındaki oğlum için 140 TL ye çocuk koltuğu aldım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yükseltici minder ama uzun yolda, yaslanma yeri olmadığı için çocuğunuz uyuyamayacaktır.Şehir içinde iş görür. 51 TL 12 taksit, aylık 4.23TL

http://www.hepsiburada.com/Liste/nania-dream-15-36-kg-oto-koltugu-yukseltici-party/ProductDetails.aspx?productId=oyunvonania1&categoryId=305661

ÇOCUK KOLTUĞU HERHALUKARDA ŞART MI?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sırtlıklı olan model ve ECE R44/04 standartlarına sahipmiş ki bu önemli ve fiyatı da güzel 179 TL 12 taksit, aylık 15 TL

http://www.hepsiburada.com/Liste/baby-bus-gr2-3-rway-oto-koltugu/ProductDetails.aspx?productId=oyunjabbus8399&categoryId=305661

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

İsofixli model, kaliteli ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor (ben de düşünüyorum bu koltuğu) 429 TL ve aylık taksit 35.70 TL

http://www.hepsiburada.com/Liste/jane-montecarlo-plus-isofix-15-36-kg/ProductDetails.aspx?productId=oyunvatmonte&categoryId=305661

Artık daha da beklemeye gerek yok derim. Bu koltuklar 1 Hazirandan önce de benzer fiyatlarla satılıyorlardı.

• Arkdaşlar son soru koltuk değilde sadece yükseltici alsam yine suçmu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekremdumanli

Arkdaşlar son soru koltuk değilde sadece yükseltici alsam yine suçmu olur.

Çocuk kaç yaşında?...
    Mantık sınırları içerisinde ise olur. Bebeğiniz varsa yükseltici almanız pek mantıklı olmaz.
  • Kardeş 1 tane var bir tanede bekliyoruz.4 yaşında çocuğum var.tam olarak yasa ne diyor onu yazın.şu kiloya göre galiba.
    2 tane alıcam bir tane bebek için bir tane çocuk için şuan bakıyorum hepsiburada.com a en ucuzu yasaya uygun olan hangisi bulabilirsen yardımcı olurmusun.
    yasa tam olarak ne diyor.onuda söylermisiniz.çocuk 36 kilodan ufaksa çocuk koltuğu bulundurmak zorundamı diyor.yada çocuk koltuğu olmasada yükseltici yeterlimi diyor.önce şunu öğreneyim sonra ona göre araştırma yapayım.
  • cevap yazarsanız sevinicem2 tane alıcam.bir tane bebek için bir tane 4 yaşındaki çocuk için
    yasa olarak uygun ve en ucuzunu araştırıyorum.lütfen gördüğünüz olursa linkini verirmisiniz bugün almaya niyetlendim.100 tl ni altında olmak kaydıyla
  • Valla içimi dökeyim biraz. Bende çocuktum ve benim dönemimde yoktu bunlar. Olsa görürdüm yani. Düşünün, 1980 yılında 5 yaşındaydım ve hatırlarım hayal meyal. Yani bizim canımız can değilde şimdi ki çocuklarınmı canı kıymetli? Şahsen bu satten sonra da bu koltuklarla işim olmaz. Bekar adamım, ömrümün geri kalan günleri de böyle geçer gider. Birileri bir şey icat etmiş ve para kazanmak için baktılar satışlar istenilen seviyede değil, haydi denip mecburi olsun diyerekten yürürlüğe girsin de millet zorunlu alsın. Ama bak, pahalı işte. Adam nasıl alacağını düşünüyor. Parayı düşünen yok. Almazsa yazarız cezayı, bu sebeple mecbur almaya. Boş işler boş. Güvenlik sanmayın ki ön planda. Maksat para kazanmak. Yahu düşün 2 çocuğun var. Üçü içinde üç koltuk aldın diyelim. Sığarmı arkaya? Haydi sığdı diyelim. Tatile gideceksin. Önde hanım ve arkada çocuk koltuğunda oturan 3 çocuk. Hanımın annesi veya babanın annesi de gelmek istedi. Maalesef gelemeyecek. Yer yok arkada. Otobüsle gelecek çok istiyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 22 Temmuz 2010; 10:54:25 >

• http://www.hepsiburada.com/Liste/chippolino-andy-yukseltici-oto-koltugu/ProductDetails.aspx?productId=oyuneb97044&categoryId=305661

Yani bu ürün için şunu diyebiliyormuyuz?bu ürünü 4 yaş ve üstü olan çocuk kullandığında yasal olarak normal.ayriyeten koltuk almaya gerek yok mu diyoruz.birde bunun kemeri varmı nasıl çocuğua bağlıyoruz.yoksa arabanın emniyet kemeriylemi oluyor.bilgilendirirmisiniz.
    Anlayamadığım şu.aynı anda hem yükseltici ve koltuk olmak zorundamı yoksa sadece yükseltici olduğundada sorun olmazmı

• Güvenlik sanmayın ki ön planda. Maksat para kazanmak demişsiniz,
    maksat güvenlik olunca devlet bedava mı dağıtıyor..

Bence amaç güvenlik,
    Özellikle ön koltuğa oturup çocuğunu-bebeğini kucağına alanları gördükçe canım yanıyor o çocuklar için, yüreğim titriyor..
    Bu kadar riskli davranışları trafikte nasıl yapıyor insanlar şaşıyorum.
    Bence yerinde bir kural olmuş. Çocuklarımızın hayatlarını riske atmaya hiçbirimizin hakkı yok.
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/Liste/britax-romer-duo-plus-oto-koltugu-icin-havlu-kilif/ProductDetails.aspx?productId=oyunak86900188&categoryId=305661
    bu ürün ucuzmuş.boşuna almıyayım.işime yarıyormu bu.4 yaşındaki çocuk için.

SAKIN bu ürünü alma! Havlu kılıf diyor farkında değil misin hocam?

Ayrıca çocuğun 4 yaşında ve 15 kg civarıysa yükseltici alabilirsin. Sana yukarıda ayrıntılı anlattık, okusana hocam.

• Örnekler çoğaltılır. Diyelim ki aile tatile uçak ile gitti. Oldu ya araba lazım oldu. Araba kiraladılar. Hemen gidip çocuk koltuğumu alacaklar. Veya diyelim ki aile akrabasının yanına gitti. Arabasını aldı akrabasının ve çocuk koltuğu yok. Hemen gidip o koltuktan mı alacak? Misal, evime çocuklu bir misafir geldi. Arabaları, vs. yok. Gece geç vakit evlerine dönecekler. Bende onları evlerine bırakacağım. Evim Göztepede. Onlar da atıyorum Beylikdüzünde otursun. Bekarım ve doğal olarak çocuk koltuğum yok. Aldım bunları götürüyorum eve. Polis çevirdi, ceza yazması haklı sebep mi? Saçma bir yasa olmuş!!!!! Buna gelene kadar neler var.
  • cvp verecek yokmu?4 yaşındaki çocuk sadece yükseltci ile yolculuk yapabilirmi.cezası varmı?
    birde bebekler için anakucağı almama gerek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

Valla içimi dökeyim biraz. Bende çocuktum ve benim dönemimde yoktu bunlar. Olsa görürdüm yani. Düşünün, 1980 yılında 5 yaşındaydım ve hatırlarım hayal meyal. Yani bizim canımız can değilde şimdi ki çocuklarınmı canı kıymetli? Şahsen bu satten sonra da bu koltuklarla işim olmaz. Bekar adamım, ömrümün geri kalan günleri de böyle geçer gider. Birileri bir şey icat etmiş ve para kazanmak için baktılar satışlar istenilen seviyede değil, haydi denip mecburi olsun diyerekten yürürlüğe girsin de millet zorunlu alsın. Ama bak, pahalı işte. Adam nasıl alacağını düşünüyor. Parayı düşünen yok. Almazsa yazarız cezayı, bu sebeple mecbur almaya. Boş işler boş. Güvenlik sanmayın ki ön planda. Maksat para kazanmak. Yahu düşün 2 çocuğun var. Üçü içinde üç koltuk aldın diyelim. Sığarmı arkaya? Haydi sığdı diyelim. Tatile gideceksin. Önde hanım ve arkada çocuk koltuğunda oturan 3 çocuk. Hanımın annesi veya babanın annesi de gelmek istedi. Maalesef gelemeyecek. Yer yok arkada. Otobüsle gelecek çok istiyorsa.

Sen hele bir çocuk yap, ondan sonra tekrar yazışırız buradan.

Ayrıca bundaki mantık emniyet kemeriyle bağlanabilmek. Yani sen kendini bağlayacaksın ama çocuğu bağlamayacaksın olay bu, fazla senaryoya gerek yok ki...

• quote:

cvp verecek yokmu?4 yaşındaki çocuk sadece yükseltci ile yolculuk yapabilirmi.cezası varmı?
    birde bebekler için anakucağı almama gerek sanırım.

Alabilisin

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Valla içimi dökeyim biraz. Bende çocuktum ve benim dönemimde yoktu bunlar. Olsa görürdüm yani. Düşünün, 1980 yılında 5 yaşındaydım ve hatırlarım hayal meyal. Yani bizim canımız can değilde şimdi ki çocuklarınmı canı kıymetli? Şahsen bu satten sonra da bu koltuklarla işim olmaz. Bekar adamım, ömrümün geri kalan günleri de böyle geçer gider. Birileri bir şey icat etmiş ve para kazanmak için baktılar satışlar istenilen seviyede değil, haydi denip mecburi olsun diyerekten yürürlüğe girsin de millet zorunlu alsın. Ama bak, pahalı işte. Adam nasıl alacağını düşünüyor. Parayı düşünen yok. Almazsa yazarız cezayı, bu sebeple mecbur almaya. Boş işler boş. Güvenlik sanmayın ki ön planda. Maksat para kazanmak. Yahu düşün 2 çocuğun var. Üçü içinde üç koltuk aldın diyelim. Sığarmı arkaya? Haydi sığdı diyelim. Tatile gideceksin. Önde hanım ve arkada çocuk koltuğunda oturan 3 çocuk. Hanımın annesi veya babanın annesi de gelmek istedi. Maalesef gelemeyecek. Yer yok arkada. Otobüsle gelecek çok istiyorsa.

Sen hele bir çocuk yap, ondan sonra tekrar yazışırız buradan.

Ayrıca bundaki mantık emniyet kemeriyle bağlanabilmek. Yani sen kendini bağlayacaksın ama çocuğu bağlamayacaksın olay bu, fazla senaryoya gerek yok ki...

Zaten olur da öyle bir durum olursa (çok olacağını da sanmıyorum ya) önce gider ben alırım. Yeri geliyor çocuk koltuğu fiyatına model araba alıyorum. Ama işte alan var, alamayan veya alırken zorlanan var. Az buz para değil. madem öyle kır biraz fiyatları herkes sebepşensin bundan. Herkes derken yani bebeği, çocuğu olanlar.

• tamam anladım.bir tane yükseltici bir tanede ana kucağı alıcam.bunu anladık.
    hepsibura<da.comdan araştırayım bugün siparişimi vereyim.
    gittigidiyor.comdada uygundur aslında nerden alsam.yardımlarınız bekliyorum en uygunu hangisidir.hemen siparişimi vericem.
  • quote:

tamam anladım.bir tane yükseltici bir tanede ana kucağı alıcam.bunu anladık.
    hepsibura<da.comdan araştırayım bugün siparişimi vereyim.
    gittigidiyor.comdada uygundur aslında nerden alsam.yardımlarınız bekliyorum en uygunu hangisidir.hemen siparişimi vericem.

Bulunduğunuz ili bilmiyorum ancak bir de satıcıları gezip bakın,ürünleri görüp dokunun kalitesini inceleyin.Ben biraz fazla vererek bulunduğum ilden aldım,sonra izmire geldiğimde aynı ürünün burada da aynı fiyata satıldığını gördüm ve rahatladım.İnternetten özellikle hepsiburada dan çok alışveriş yaptım ancak bildiğim ürünleri aldım bilmediğiniz ürünlerde sıkıntı çıkabiliyor özellikle görüntüye aldanmamak lazım.

Son olarak şunu belirteyim özellikle uzun yolda büyük rahatlık.Çocuğu olan herkese tavsiye ederim.

• quote:

Zaten olur da öyle bir durum olursa (çok olacağını da sanmıyorum ya) önce gider ben alırım. Yeri geliyor çocuk koltuğu fiyatına model araba alıyorum. Ama işte alan var, alamayan veya alırken zorlanan var. Az buz para değil. madem öyle kır biraz fiyatları herkes sebepşensin bundan. Herkes derken yani bebeği, çocuğu olanlar.

Aynen Pırlantadan %0 kdv alınır, çocuk kolutuğundan %18
    Madem zorunlu kılıyorsun, çocukların güvenliğini düşünyorsun ayrıca tv lerden 3 çocuk 3 çocuk diye bağırıyorsun o zaman üzerine düşeni de yap. YASAKKKK diyerek olmuyor bazı şeyler. O zaman da insanın zoruna gidiyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Aynen Pırlantadan %0 kdv alınır, çocuk kolutuğundan %18
    Madem zorunlu kılıyorsun, çocukların güvenliğini düşünyorsun ayrıca tv lerden 3 çocuk 3 çocuk diye bağırıyorsun o zaman üzerine düşeni de yap. YASAKKKK diyerek olmuyor bazı şeyler. O zaman da insanın zoruna gidiyor işte.

Bak bu yorumun altına imzamı atarım,gerçekten doğru bir tespit,ancak unutmayın sayın başbakanımızın oğlu pırlantacıya ortak ama çocuk koltuğu üreten bir firmaya ortak değil,ortak olsaydı onda da vergi sıfır olurdu bir de unutmayın pırlanta temel ihtiyaç malzemesi ya neyse bişraz daha yazarsam terbiye sınırını aşacağım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.