Şimdi Ara

ÇOCUK KOLTUĞU HERHALUKARDA ŞART MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Temmuzda yasak geld cidden tedirginim niye almıyorsun o zaman şuan pahalı geliyor ondan ozaman soruları sorayım biliyorsanız yazmanızı dilerim
    -Arabada çocuk yoksa koltuğa da ihtiyaç yoktur değilmi(mantıksız soru ama yinede cevabını öğrenmek isterim)
    -arabada çocuk var arka koltukta ve kucakta .ne olacak yine sorun varmı?
    -Arabada 2 tane çocuk var o zaman 2 tanemi çoçuk koltuğu olucak.arka taraf 3 kişi oturabiliyor 2 tane çocuk koltuğunu nereye koyucaz.2 side kucakta otursa sorun olurmu
    -Amaç AB reformları çerçevesinde emniyeeti sağlamak yani ALLAH korusun bir kaza anında çocukların emniyette olmasının sağlamak.peki kucakta olan arkda oturan çocuk yine emniyette mantıken sorun olmamalı yasa ne diyor bilen varsa paylaşabilir mi?

• Gordugum uzere araç kullanmaya ve trafige alısmıssın..

Aracın da hayırlı olsun :)

Araçta cocuk yoksa cocuk koltuguna da ıhtıyaç yok ondan emınım..

Ancak cocuk dıye kastedilen 0-kaç yaş arası onu da netlestırmek mantıklı olur..

Bu arada bır arkadasımın arabasın da gormustum muthıs yer işgal ettigi de aşikar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Gordugum uzere araç kullanmaya ve trafige alısmıssın..

Aracın da hayırlı olsun :)

Araçta cocuk yoksa cocuk koltuguna da ıhtıyaç yok ondan emınım..

Ancak cocuk dıye kastedilen 0-kaç yaş arası onu da netlestırmek mantıklı olur..

Bu arada bır arkadasımın arabasın da gormustum muthıs yer işgal ettigi de aşikar :)
    Tşk ederim.
    2 tane çocuğum var 2 tane koltuk olursa başkası oturamaz en büyük sorum şu.kucakta olursa yine ceza yermiyim?
  • -Arabada çocuk yoksa koltuğa da ihtiyaç yoktur değilmi(mantıksız soru ama yinede cevabını öğrenmek isterim)
    evet arabada çocuk yoksa koltuğada ihtiyaç yok
    sorun hem yasal olarak hemde güvenlik açısından var yasal olarak araçta cocuk varsa (gerekli boy ve kilo standartlarında) mutlaka koltuk veya yükseltici bulunacak.
    -Arabada 2 tane çocuk var o zaman 2 tanemi çoçuk koltuğu olucak.arka taraf 3 kişi oturabiliyor 2 tane çocuk koltuğunu nereye koyucaz.2 side kucakta otursa sorun olurmu
    evet arabada kaç çocuk varsa o kadar çocuk koltuğu olacak. benim bebeğim 16 aylık ve su anda bir bebek daha bekliyoruz.ilkinin araba koltuğu en sağda anneside yanına oturuyor diğeri gelince ana kucağıyla ilk 8-9 ay idare edecek ve anne ortaya anakucağıda sol tarafta olacak. ama iki koltuk olayı arka taraf için pratikte gerçekten çok zor olacak bakalım o zaman nasıl sığdıracağız.
    ama şu kucak ısrarından vaz geç
    -Amaç AB reformları çerçevesinde emniyeeti sağlamak yani ALLAH korusun bir kaza anında çocukların emniyette olmasının sağlamak.peki kucakta olan arkda oturan çocuk yine emniyette mantıken sorun olmamalı yasa ne diyor bilen varsa paylaşabilir mi?
    bak yine kucak ısrarıkuçakta oturan çocuk kesinlikle emniyette değil

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

-Arabada çocuk yoksa koltuğa da ihtiyaç yoktur değilmi(mantıksız soru ama yinede cevabını öğrenmek isterim)
    evet arabada çocuk yoksa koltuğada ihtiyaç yok
    sorun hem yasal olarak hemde güvenlik açısından var yasal olarak araçta cocuk varsa (gerekli boy ve kilo standartlarında) mutlaka koltuk veya yükseltici bulunacak.
    evet arabada kaç çocuk varsa o kadar çocuk koltuğu olacak. benim bebeğim 16 aylık ve su anda bir bebek daha bekliyoruz.ilkinin araba koltuğu en sağda anneside yanına oturuyor diğeri gelince ana kucağıyla ilk 8-9 ay idare edecek ve anne ortaya anakucağıda sol tarafta olacak. ama iki koltuk olayı arka taraf için pratikte gerçekten çok zor olacak bakalım o zaman nasıl sığdıracağız.
    ama şu kucak ısrarından vaz geç
    bak yine kucak ısrarıkuçakta oturan çocuk kesinlikle emniyette değil
    Sırf şu cocuk koltugu mevzusu yuzunden bıle evlilikten vazgeçilebilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTRACTION -- 13 Temmuz 2010; 11:47:15 >

• quote:

bahane bulmakta üzerine yok senin de valla
  • quote:

valla koltuğunu bilmem ama sırf çocuk için bile evllilik düşünülebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Gerizekalı bır kız arkadaşım vardı o geldi şimdi aklıma

Ayyyy cok şeker yaa hazır yapılmısı yokmu bunun dıye bır soru sormustu bana.. :)

anası hazır almıstı onu sanırım :)

Yeğen vs severız bızde hocam senınkılerı severız Go Kart oğretsın serhat amcaları onlara

junior Attractionlar yetişşsin :))

• quote:

quote:

quote:

Gerizekalı bır kız arkadaşım vardı o geldi şimdi aklıma

Ayyyy cok şeker yaa hazır yapılmısı yokmu bunun dıye bır soru sormustu bana.. :)

anası hazır almıstı onu sanırım :)

Yeğen vs severız bızde hocam senınkılerı severız Go Kart oğretsın serhat amcaları onlara

junior Attractionlar yetişşsin :))

Alıntıları Göster
    sen bizimkileri de sev ama insanın kendi çocugu gibisi yok.
    bunuda ancak hastande onu kuçağına verdiklerinde anlıyorsun.
    neyse sen zaten bu muhabbeti bayağı bir dinliyorsundur birde biz kafanı ütülemeyelim

• quote:

sen bizimkileri de sev ama insanın kendi çocugu gibisi yok.
    bunuda ancak hastande onu kuçağına verdiklerinde anlıyorsun.
    neyse sen zaten bu muhabbeti bayağı bir dinliyorsundur birde biz kafanı ütülemeyelim

Alıntıları Göster
    Kucakta oturunca çocuk çok güvende olur, anası çok güzel tutar onu.

• quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

Kucakta oturunca çocuk çok güvende olur, anası çok güzel tutar onu.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar internette bir ilanda tek kapı araçlarda çocuk koltuğunun yasak olduğunu, tek kapılı aracını o nedenle sattığını yazan biri vardı.
    Bu gerçek mi, yoksa satış yalanından mı ibaret..
    Çok emin olamadım, sormak istedim sizlere hazır konuyu görmüşken.

• quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

Arkadaşlar internette bir ilanda tek kapı araçlarda çocuk koltuğunun yasak olduğunu, tek kapılı aracını o nedenle sattığını yazan biri vardı.

ya yalan söylüyor
    ya adamı keklediler
    ya da araç ticari,arka koltukları ruhsata işli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

quote:

ya yalan söylüyor
    ya adamı keklediler
    ya da araç ticari,arka koltukları ruhsata işli değil.

Alıntıları Göster
    cevap için sağolun..
    araç rover coupe olduğu için ticari olma şansı pek yok:)
    dediğiniz iki ihtimal kalıyor geriye..

coupe araç sahibi olarak henüz çocuğum olmasa da rahatladım:)

• quote:

cevap için sağolun..
    araç rover coupe olduğu için ticari olma şansı pek yok:)
    dediğiniz iki ihtimal kalıyor geriye..

coupe araç sahibi olarak henüz çocuğum olmasa da rahatladım:)

Alıntıları Göster
    Ya arkadaşlar şu çocuk koltuğu olayı tırsıyor beni.ceza alan varmı?birde aklıma şu geliyor şimdi arkaya 3 kişi bindi 2 tanede çocuk var.peki 2 tane çocuk koltuğu koyunca 2 kişi açımkta kalıyor mesela bu şekilde çevirme oldu yani ön dolu arkada 3 kişi var 2 ufak çocukta kucakta ceza alırmıyız.çocuk koltuğu şuan pahalı ilerleyen zamanlarda ucuzlayacaktır mecburen bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekremdumanli

Ya arkadaşlar şu çocuk koltuğu olayı tırsıyor beni.ceza alan varmı?birde aklıma şu geliyor şimdi arkaya 3 kişi bindi 2 tanede çocuk var.peki 2 tane çocuk koltuğu koyunca 2 kişi açımkta kalıyor mesela bu şekilde çevirme oldu yani ön dolu arkada 3 kişi var 2 ufak çocukta kucakta ceza alırmıyız.çocuk koltuğu şuan pahalı ilerleyen zamanlarda ucuzlayacaktır mecburen bekliyorum.

arkadaşım uzun uzun anlattım.
    ama sorduğun soruya bak.
    sanırım sorduğun sorunun cevabını okuma zahmetine katlanmıyorsun.

o halde kısaca cevap vereyim evet ceza alırsın.
  • quote:

quote:

arkadaşım uzun uzun anlattım.
    ama sorduğun soruya bak.
    sanırım sorduğun sorunun cevabını okuma zahmetine katlanmıyorsun.

o halde kısaca cevap vereyim evet ceza alırsın.

Alıntıları Göster
    Beni şimdiye dek çevirmediler ama bi tanıdığımı yolda durdurup sormuşlar. Arabada 3 çocuk olunca...

Ben 2 tane koltuk aldım, birisi yükseltici diğeri çocuk koltuğu... Boş yere ceza yemeyelim...

Ortağım yarın tatile çıkıyor, benim yükselticiyi ödünç verdim, ne olur ne olmaz, tedbirli olmak lazım...

• valla bizim c ye çoçuk koltuğu taknca koltuğumu one çekmek zorunda kalıyorum ..bya buyuk oluolar
  • quote:

Arkadaşım ceza olayını bir kenara bırakın, 62 lira.. 6200 lira olsa ne olur bir şekilde ödenir..
    Ama alacağınız en büyük ceza, Allah korusun çocuklarınızın hayatı olur
    O yüzden olayı lütfen ceza yönünden değil, çocuklarınızın güvenliği açısından değerlendirin..
    Aracınızı bilmiyorum ama en basitinden 3-5 milyar olsa çocuğunuzun güvenliği için birkaç yüz liranın lafı olmaz, iyi düşünün..
    Ayrıca arka koltukta annesinin, teyzesinin kucağında güvende değil tam aksine daha fazla tehlikede..
    Çocuk tek başına otururken bir kaza durumunda ön koltukların sırtına çarpması birkaç yüz kg.a tekabül eder.. Detaylı hesabını bilmiyorum ama basit fizik kurallarına göre çocuk 20kg olsa kaza anında 10-15 katı bir yük binse üzerine 200-300 kg.lık bir darbeye denk gelir.. Ama annesi 60-70 kg olsa kaza anında birkaç tonluk yüke tekabül eden bir darbeyle karşı karşıya kalıyor.. Yani özetle kaza anında çocuk annesi ve ön koltuk arasına daha büyük bir yükle sıkışıyor..
    Olayı hala anlamayan arkadaşlar için başka bir örnek vereyim. Sadece kendi aracınızla bir yere çarparsanız (çocuğun tek başına oturması gibi düşünün) oluşacak hasara bakın, bir de siz aracınızı bir yere çarptığınız anda arkanızdan sizin aracınızın 5-6 katı ağırlığında (Çocuk 15-20 kg annesi 60-70kg gibi) başka bir aracın(kamyon vs. gibi) size çarptığında(zincirleme kaza gibi) oluşacak hasara bakın..

İşin şakası yok arkadaşlar, eşşeğe biniyorsan arpasını vereceksin..!!!

Ben oğlum 20 günlükten beri kullanıyorum, yaşına gelince kilosuna uygun olarak değiştirdik.. İlk ana kucağına (0-13kg Recaro) 300 lira verdim, şimdiki koltuğu (9-18kg Britax Römer) 600 lira verdim.. 10-12 milyarlık arabaya biniyorsam 900 lira çok bir para değil..

*** Benim aldığım markalar bu sektördeki en kaliteli, en güvvenli, onaylı markalardan ikisi.. Piyasada çok daha hesaplı modeller bulabilirsiniz..

Olayın ciddiyetini hala kavrayamayan arkadaşlara (sözüm meclisten dışarı) tavsiyem kaza testlerindeki çocuk videolarını bir izleyin.. 64 km hızda koltuğunda oturan çocukla oturmayan çocuğa kaza anında neler oluyor bir izleyin, sonra karar verin..

Sevgi ve saygılarımla..

• quote:

quote:

işte bu

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

quote:

quote:

işte bu

Alıntıları Göster
    Benimde bu koltuk olayında kafam çok karışıktı çünkü benim 2,5 yaşındaki cadı kızım 2 dakika yerinde durmayan bir çocuk,alıpta boş yere tutmakta işime gelmiyordu.Neyse konuyu fazla uzatmayayım,gözümü kararttım ve bir koltuk alıp arabaya taktım ilk başlarda kızım oturmak istemedi ancak daha sonra çok sevdi(arada bir uyuzluk yapıyor ya neyse).Uzun yolculuklarda hem kendi,hem annesi ve de ben çok rahatım,ş.içi artık kızım ile yanlız gezmeye gidebiliyoruz eskiden büyük sıkıntıydı.Kısaca iyi ki almışım.

Ancak bir daha sedan araç almam oda ayrı konu,biz araç alırken çoluk cocuğu düşünmüyoruz maalaesef

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.