Şimdi Ara

Çocuk yapmak bencillik midir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: byob

Yaş ilerledikçe böyle konuları daha çok düşünmeye başlıyorum. Bir insan neden çocuk yapar?

-neslini devam ettirme için mi?
    -evlilik bağlarını kuvvetlendirmek için mi?
    -can sıkıntısından mı?
    -hayvani iç güdüleri nedeniyle mi?

Ayrıca çocuk oldu diyelim,

-çocuğunuz sakat doğabilir.
    -çocuğunuz kanser olabilir
    -işsiz kalabilir
    -aç kalabilir
    -yanlış inanışlara göre cayır cayır yanabilir
    -ayrıca çocuğunuz da yaşlanacak, ölünceye kadar küçük büyük acılar çekecek.

Benim kaçırdığım bir nokta mı var? Hayatım boyunca çocuk yapmayı düşünmüyorum. Yanlış bir düşüncede miyim acaba?

Neslimi devam ettirmek, baba olmak en önemliside müslumanların dünymda çoğalmasına katkıda bulunmaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bu dünyaya çocuk getirmeyerek onu tüm kötülüklerden, acılardan, cefalardan, sıkıntılardan koruyacağım.

ünlü bir söz vardı; -birebir aynısı olmayabilir- "çocuğuma yapacağım en büyük iyilik, onu hiç dunyaya getirmemektir." bu söz bana göre çok doğru bir sözdür.

yazdığınız maddelere ek olarak, insan çevresinde böyle görüp şartlandırıldığı için de çocuk yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sürü nedeni var insanların çocuk yapmasının. En önemliside dindir. Müslüman topluluklara bakın hepsi bakteri gibi üremektedir. Türkiyenin dogusuna gidildiginizde de dindarlık arttığı gibi üreme hızıda artıyor aynı şekilde yoksulluk artıyor. Aynı zamanda bu üreme sermaye ve politikacılar işine geliyor. Sermayeciler için ucuz işgücü, politikacılar için kandırılacak kitle haline geliyorlar. Fakirlik genetik geçişli bir hastalıktır ve her zaman kötüye gider. Baban fakirse sende 9/10 fakir olacaksın aynı şekilde zenginse fakir olma olasılıgın 1/10.

• quote:

Orijinalden alıntı: byob

Yaş ilerledikçe böyle konuları daha çok düşünmeye başlıyorum. Bir insan neden çocuk yapar?

-neslini devam ettirme için mi?
    -evlilik bağlarını kuvvetlendirmek için mi?
    -can sıkıntısından mı?
    -hayvani iç güdüleri nedeniyle mi?

Ayrıca çocuk oldu diyelim,

-çocuğunuz sakat doğabilir.
    -çocuğunuz kanser olabilir
    -işsiz kalabilir
    -aç kalabilir
    -yanlış inanışlara göre cayır cayır yanabilir
    -ayrıca çocuğunuz da yaşlanacak, ölünceye kadar küçük büyük acılar çekecek.

Benim kaçırdığım bir nokta mı var? Hayatım boyunca çocuk yapmayı düşünmüyorum. Yanlış bir düşüncede miyim acaba?

Kardeş çocuk evliliğin meyvası ve neşesidir anne ve babayı mutlu eder ve hayatlarına anlam katar çocuk herşeyden önce Allah'ın bir armağanıdır ve bilgisi dahilinde doğar yaşınız kaç ? Benimde çok şükür 10 yaşında aslan gibi bir tane oğlum varKardeş çocuk evliliğin meyvası ve neşesidir anne ve babayı mutlu eder ve hayatlarına anlam katar çocuk herşeyden önce Allah'ın bir armağanıdır ve bilgisi dahilinde doğar yaşınız kaç ? Benimde çok şükür 10 yaşında aslan gibi bir tane oğlum var

• Evet bencilliktir
  • Daha çok insan nesli için gereken bir şey diye düşünüyorlar. Kimi de dozu kaçırıyor, 10 çocuk yapıyor tabii.
    Dolayısıyla 1-3 çocuk soyun devamı, 10 çocuk bencillik oluyor.
  • Çocuk materyalist manada insanın kendini evladı edinmesi gibi bir şeydir. Kişi kendine bakar maddeye bakar ve ben değerliyim ayrıca maddi guç de mevcut der bir kadınla anlaşır ve kendilerini evlat edinirler.

Çocuk mana anlamında kişilerin kendini haşridir. Kişi hesap meydanında hesap vereceğine inanmıştır bir kadını da ikna eder ve kendilerini haşrederler.

.........

Çocuk bir süstür iki kişi anlaşır.......

Çocuk altın bir toptur oyun oynanır iki kişi....

Çocuk şu koca dünyada yalnızların kimsesidir iki kişi..

...... Kadar çocuğa anlam yuklenebilir. Ancak en iddialı olanlar yukarıdaki iki kişiyi temsil ediyor. Birisi kendisinin değerli olduğuna ve dunyanın kendisine ihtiyacı olduğuna inanırken diğeri kainatı her ne yarattıysa ona hesap verebilecek konumda olduğuna inanmaktadır.

.....

Bana göre çocuk materyal anlamda meal taşır. Parasız pulsuz olamaz. Mana ise muazzam bir özgü ven içeriyor. Her babayiğit bu işin altından kalkamaz.

Ben hem mana hem de madde için aynı zamanlı çocuk yapamam. Ancak her ikisine de inanırım.

Demek ki kamil insan madden ve manen guçlu bir kişi olmalı ki maddesiyle güven manasıyla da kainat denen yerde akıl sağlığını koruyabilir bir güç olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.