Şimdi Ara

Çocuk yapmak bencillik midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş ilerledikçe böyle konuları daha çok düşünmeye başlıyorum. Bir insan neden çocuk yapar?

-neslini devam ettirme için mi?
    -evlilik bağlarını kuvvetlendirmek için mi?
    -can sıkıntısından mı?
    -hayvani iç güdüleri nedeniyle mi?

Ayrıca çocuk oldu diyelim,

-çocuğunuz sakat doğabilir.
    -çocuğunuz kanser olabilir
    -işsiz kalabilir
    -aç kalabilir
    -yanlış inanışlara göre cayır cayır yanabilir
    -ayrıca çocuğunuz da yaşlanacak, ölünceye kadar küçük büyük acılar çekecek.

Benim kaçırdığım bir nokta mı var? Hayatım boyunca çocuk yapmayı düşünmüyorum. Yanlış bir düşüncede miyim acaba?

• Bir sürü nedeni var insanların çocuk yapmasının. En önemliside dindir. Müslüman topluluklara bakın hepsi bakteri gibi üremektedir. Türkiyenin dogusuna gidildiginizde de dindarlık arttığı gibi üreme hızıda artıyor aynı şekilde yoksulluk artıyor. Aynı zamanda bu üreme sermaye ve politikacılar işine geliyor. Sermayeciler için ucuz işgücü, politikacılar için kandırılacak kitle haline geliyorlar. Fakirlik genetik geçişli bir hastalıktır ve her zaman kötüye gider. Baban fakirse sende 9/10 fakir olacaksın aynı şekilde zenginse fakir olma olasılıgın 1/10.
    Ülkemizde bir kesim var ki (maalesef büyük bir kısmı) cehaletin dibinde yaşıyor. Zeka da yok, ne yapsın? Tek hedefi evlenip çoluğa çocuğa karışmak. Hep farkında olmadan sürünerek sefil bir şekilde yaşamış. Çocuğunu da aynı pisliğin içerisine atmaktan çekinmiyor. Sermayeye taze köle üretmek üzere çalıştığının farkında değil. Umurunda da değil çünkü hiç düşünmüyor, düşünemiyor.

Aklı olan kimse bu ülkede çocuk doğurmaz. Uzun zamandır da aslında gerçekten zeki olan insanlar ya yurt dışına gittiler, ya da çocuk yapmadılar. Sonuç, halkın büyük bir bölümü düşük zekaya ve eğitime sahip. Ülke bataklığa dönmüş.
  • Bence çocuğu kendinin devamı olarak görüyor o yüzden veya dünyada bir eser olarak çocuğunu bırakmak istiyor.

Çocuk yapmamak çok sıkıcı olurdu bana göre.. Hayata bir kere geliyorsun. Çocuk yapıp, o çocuğun bebekliğini, ilk adımını, ilk "baba" deyişini, okula gidişini filan görmek isterim.

Bence çocuk yap ama biraz geç yaşlarda yap.
  • Ülkemizde bir kesim var ki (maalesef büyük bir kısmı) cehaletin dibinde yaşıyor. Zeka da yok, ne yapsın? Tek hedefi evlenip çoluğa çocuğa karışmak. Hep farkında olmadan sürünerek sefil bir şekilde yaşamış. Çocuğunu da aynı pisliğin içerisine atmaktan çekinmiyor. Sermayeye taze köle üretmek üzere çalıştığının farkında değil. Umurunda da değil çünkü hiç düşünmüyor, düşünemiyor.

Aklı olan kimse bu ülkede çocuk doğurmaz. Uzun zamandır da aslında gerçekten zeki olan insanlar ya yurt dışına gittiler, ya da çocuk yapmadılar. Sonuç, halkın büyük bir bölümü düşük zekaya ve eğitime sahip. Ülke bataklığa dönmüş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yaş ilerlememiş olsada çocuk yapmayı düşünmüyorum ancak çocuğun hayatını garantiye alır isem yapabilirim ki onunda bir kesinliği yok.

Çocuğun + yanları
    + Hayata bağlı değilseniz sizi hayata bağlayabilir, tam terside olabilir.
    + İşten yorgun dönerken çocuğunuz baba, babacığım diyerek size sarılırsa bütün enerjiniz yerine gelebilir.
    + Çocuğu iyi yetiştirirseniz ona her baktığınızda gurur duyarsınız.
    + Evliyseniz ve boşanmak istemiyorsanız. Boşanmamak için bir sebeptir.
    + Boş vakitlerinizi çocuğunuzla geçirebilirsiniz.

Çocuğun - yanları
    - Ekstra sorumluluk ve yük almış olursunuz.
    - Maddi yönden çok iyi değilseniz çocuk sizi zorlayabilir.
    - Eşinizle aranız iyi değilse çocuğun psikolojisini ve kendi psikolojinize zarar verebilirsiniz.
    - Boş vakitlerinizi çocuğa ayırmak zorundasınızdır. Bu bir zorunluluktur çünkü çocuk sevgiye muhtaçtır.
    - Çocuk sakat doğarsa, sizi suçlayabilir ( sanırım en kötüsü de budur )
    - Çocuğunuzu iyi yetiştiremezseniz hem kendinize, hem de çocuğunuza çok büyük bir kötülük yapmış olursunuz.
    - Sinirlerinize daha çok hakim olmanız gerekir ki bunu sağlayabilirseniz bu özellik artıdır.
    - Kendinize ayırabileceğiniz zamanı kısıtlar hobileriniz veya işleriniz ile ilgilenemeyebilirsiniz.

Bunlar benim görüşlerimdir bir bilimsel kanıtı yoktur

• ileride çocuğum olursa ve kuyuya yaklaşırsa ,düşüp ölürse ben ne yaparım misali olmuş

çocuğu olmayanlar bu işe sadece ticari bakıyor ama sen o çocuğu kucağına aldığın zaman duyacağın hisleri hiçbir şeyde duyamazsın

tabi çocuk sayısı ise kişinin gelir düzeyi ile biraz dengeli olmasında fayda var ,diğer türlü yapıp yapıp sokağa salacaksan bu işe hiç girme

ayrıca çocuğun sakat doğması işi sizin için bir sınavdır (ister inançlı olun ister olmayın ,bu böyle)

yani çocuğum sakat olursa diye düşünürsen o zaman senin sakatlanmayacağının ne gibi bir garantisi var ?

çocuk aileler için bir meyvedir ama meyveyi fazla kaçırırsan ya ishal yada kabız olabilirsin

• Keşke anneniz ve babanız bencil olmasaydı.
  • hoşuma gittiği için paylaşıyorum ,başka niyetim yoktur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seks yapmak nasıl bir duygu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ulkede ve bu tarihte gerçekten bakamayacaksan yapmak bencilliktir bakmaktan kastim cebine para koymak degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes çocuk yaptığı için (topluma uygun hareket etme güdüsü) ya da çevre baskısı da olabilir.

• Evli değilim ama ileride çocuk yapsam bile onun geleceğini güvene almadan bu işe kalkışmazdım.Çocuğa bakabilecek durumdaysa bence çocuk yapmalı aileler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan2707 -- 5 Ocak 2015; 23:13:25 >
  • arkadaşlar biraz duygu çocuklara evcil hayvan muamelesi yapıyorsunuz yok fazla yük bindirir falan biraz insaf
  • Garip bir şekilde ufak bir çocuk serçe parmağını tutunxa bir insanın mutlu oluyor.

Sanırım bundan bir 10-15 yıla sonra evlenip çocuk sahibi olursam.

O elimi tutan çocukta kendim olursa karıma döner sorarım bunu biz mi yaptık? Diye.

Bilmiyorum.Sanırım çocuk insanı hayata bağlayan bir şey.

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    Size şunu söylemek isterim.

Çocuk sahibi olmak isteyen 1 den fazla çocuk yapmamasında fayda var.

Çünkü bugün ve yakın gelecekte Türkiye'nin ekonomisi tahmin edildiği gibi gelişmeyecek.

Türkiye'yi sermayedarlar için ucuz emekçi / işçi cenneti yapmak istiyorlar ve yaptılar bile bugünden.

Türkiye'ye alınan en az 2 milyon Suriye'li işgücünü maliyetini aşağı çekmiş vaziyette, Türkiye'de zaten yeterince işgücü fazlası vardı Suriye'liler sayesinde daha da katlandı gitti.

O yüzden maddi durumu orta düzey olsa bile 1 çocuktan fazlası Türkiye'ye zararlıdır.

Maalesef Türk halkının özellikle kaderci zihniyetli alt kesimi gelecekte kendi çocuklarını bekleyenden bihaber şekilde çocuk yapmaktadır ve ne kadar hatalı bir tutum olduğu
    anlaşıldığında çok geç olacaktır.

Ama hep böyle olmadı mı ? Yumurta kapıya geldiğinde bir şeylerin yanlış olduğunu Türk halkının çoğu anlamadı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Ocak 2015; 1:10:08 >

• saldım çayıra mevlam doyura

• yaşım bunun için genç biraz belki anlayamam henüz ama bence bencilliktir. dünyayı katleden 7 milyar insanın içine neslini yıllar boyu sayısını katlaya katlaya artıracak bir canavar yaratmak...

şimdilik işi ben böyle görüyorum. farklı bakış açısı kazanın, bir de bu gözden bakınız.

• byob kullanıcısına yanıt
    Ayrıca çocuk oldu diyelim kısmına benim gibi olabilir yazsaydın daha ciddiye alırdım,

ama hayatta ilk sorgulamamız gereken şey bu değil herhalde,

bu yüzden şöyle başlayayım, herşeyi bu şekilde sorguluyor musun ? hesabını bu şekilde yapıyor musun ? oldu diyelim kısmına artıları da koyabilir miyiz ? et yiyor musun ? vs... daha yüzlerce soru yazılabilir bu tarafa... gerçi donanımhaber in bu kısmında bile ciddi ne bekliyorsam sorun bende görüşürüz.
  • Onu ilk gördüğünde parmağını tuttuğunda bencillik olmayacak iyi yetişmesi için herşeyi yapıcaksın kahvelerde sürtmiceksin ileride başarılı olduğunda ona gurula bakacaksın.
  • Çocuk yapmak o çocuk annenin rahmine düştüğü andan itibaren omuzlara yerleşecek çok ağır bir sorumluluktur, yüktür "ben özgürlüğümden vazgeçiyorum" demektir, no çocuk no cry

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Fight4Freedom_ -- 11 Ocak 2015; 1:49:14 >
  • bizim gibi akıllı adamlar çocuk yapmadığı için ülke bu halde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryancaswallan

Çocuk yapmak o çocuk annenin rahmine düştüğü andan itibaren omuzlara yerleşecek çok ağır bir sorumluluktur, yüktür "ben özgürlüğümden vazgeçiyorum" demektir, no çocuk no cry

Aynen sayın kardeş kadercilik + cehalet Türkiye'yi kemiren bir ihanet
    zincirinin parçasıdır.

2 Milyon Suriye linin sorgusuz sualsiz alınması ,hala çocuk rızkıyla gelir
    kafasıyla hareket eden cahil güruh varken Türkiye nin dertlerini katlamaktan başka bir işe yaramayacaktır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.