Kralsın hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'ÇOCUK YAPMANIN ZIRVA OLMASI' ZIRVALIĞI (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kapitalizm deyip durmuşsun da kapitalizm sadece kişinin lüks tüketiminden mi besleniyor? Çocuğu olan kapitalizm dışına mı çıkıyor? Bu saçmalığı da nerden çıkardın? Asıl kapitalizm insan sayısından beslenir. Dünyada ne kadar çok insan varsa o kadar çok tüketim ve o kadar çok köle sayısı var demektir. İnsan sayısı ne kadar fazlaysa o kadar değersizdir. Basit mantık. Dünyada da gereğinden fazla insan olduğunu düşünüyorum şahsen. Çocuk ise kendi isteği dışında biyolojik anne-babasının bencillikleri sonucu ortaya çıkmış olan canlı bir varlıktır. Kimse kabul etmek istemese de bu böyledir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapitalizm diyip durmuyorum sadece tek kelime ettim onunla alakalı, gereksiz ayrıntıya takılıp olayı kaçırıyosun, başka bir şey den bahsediyoruz. İnsanların geneli farkında olmadan hayatı kaçırıyor, örneğin telefonu olmayan insanın telefon almasında bir sorun yok fakat işini gören telefonu varken hep bi yeni modelini almaya çalışıyor insanlar, eşyası varken, eskimemişken daha pahalısını alıyor, arabası işini gördüğü halde üst modelini alıp bir kaç yılını o arabaya bağlıyor ve insanlar kendini bir şekilde uzun süreli borçlara bağlıyor. İhtiyaç için yapılan ve abartıya kaçmadan zevk için yapılan harcamaları bir kenara ayırıyorum konu o değil. Konu aslında birebir kapitalizm de değil, insanlar kapitalist sistemde yaşam standardını çevresinde gördükleriyle yarışarak o kadar yukarı çekiyor ki, sonrasında o standarda ulaşmak için çocuk yapmayı bir engel olarak görüyor. Aynı şekilde çocuk yapsa çocuğun da standartlarının çok yüksek olması gerektiğini, (elbette ki olabildiğince yüksek olmalı. ben gereksiz abartı standartlardan bahsediyorum) ve bu yüksek standartı da çocuğa yaşatamayacağı için çocuk yapmak zırvalıktır diye düşünüyor. Bense bu düşüncenin tam bir zırvalık olduğunu düşünüyorum.
-
Doğmamış bir çocuk doğmamayı isteyemez diyorsun, yukarıda da Bu dünyaya gelmek istememesi gibi çok doğal bir hakkı var diyorsun. Kendinle çelişiyorsun. Dersen ki çocuk ancak doğduktan sonra dünyaya gelmek istemeyebilir, onu da doğmadan öğrenemeyeceğimize göre bu sefer de paradoksa düşüyorsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: acemi28Doğmamış bir çocuk doğmamayı isteyemez diyorsun, yukarıda da Bu dünyaya gelmek istememesi gibi çok doğal bir hakkı var diyorsun. Kendinle çelişiyorsun. Dersen ki çocuk ancak doğduktan sonra dünyaya gelmek istemeyebilir, onu da doğmadan öğrenemeyeceğimize göre bu sefer de paradoksa düşüyorsun.
Yanlış yazmışım
"Doğmuş olan bir çocuk doğmamayı isteyebilir ama doğmamış bir çocuk doğmayı isteyemez"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 21 Temmuz 2020; 11:35:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Toy hayatta bir sey görmemiş yeni evli adam zirvaligi
O cocuk ergenlige girip dunyayi sana zindan edince görürsün cocuk yapmak neymiş
İyi insan diye bir sey yoktur insan bencil bir varlıktır bencil olan her varlık dunyaya zarardir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuk yapmak zırva değil Asgari ücretle çocuk yapmak zırvadır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANÇocuk yapmak zırva değil Asgari ücretle çocuk yapmak zırvadır.
Türkiye'de asgari ücret çoğunlukta olduğuna göre zırva
-
Kira + Fatura 1650 tl Mutfak Masrafı ve Yakıt hariç çocuk yap bakıyım bi sürünüyor musun çocuğumu evlatlık veriyorsun görürüm
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANKira + Fatura 1650 tl Mutfak Masrafı ve Yakıt hariç çocuk yap bakıyım bi sürünüyor musun çocuğumu evlatlık veriyorsun görürüm
Yukarıda yazdığımı okumadan cevap verdiniz herhalde.Aynı fikirdeyim.
-
Bu da senin düşüncen :) Her kişi farklı bir karaktere sahip, senin gibi hissedecek insan olduğu kadar kendi evladından ayırmayacak insanlar da var. Çok net konuşuyorsunuz, etmeyin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X