TV yeni kuruldu bi film izleyelim dedik böyle bir görüntü var. Bu normal midir ışık sızması mıdır? Bu tarz durumlarda değişim oluyor mu?
TV Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler Konusunda Yardım
Merhabalar,
12.999TL 55nano916pa aldık.
Tv yi aldıktan sonra yapılması gerekenler kontrol vs. nelerdir? Işık sızması kontrolü ölü piksel kontrolü veya başka şeyler konusunda nerden nasıl neler yapılmalı bildiklerimizi paylaşabilir miyiz?
Saygılar.
PC de hiç bir sorunum yoktu. Masaüstü bu arada. Zorlamicak bir oyun oynarken 1 saat sonra falan monitör birden kapanıyor ama uyku modu gibi sarı olan ışığı turuncuya falan da dönmüyo. hiç güç gelmiyormuş gibi elektrik kesintisi gibi tamamen kapanıyor. Kasa çalışır durumda diğer her şey çalışır durumda. 10 dk sonra falan arka kablolarını çıkarıyorum üflüyorum falan geri takıyorum bunu bir kaç kere yapıyorum sonra ekran geri geliyor. tesadüf müdür öyle yapınca düzeliyor mu anlamadım. yarım saat sonra falan yine aynısı oluyor. sorun kabloda mı monitördemi güç kaynağında mı veya başka birşey mi hiç bi şey anlamadım birden böyle yapmaya başladı. ne yapmam lazım?
Sony KD-55X85J veya TCL 55C728
Merhabalar. 12.000,00TL civarı tv bütçem var. 20 kasımda fiyatlar zıplamasaydı normal şartlarda bütçem yettiğince şu sıralamadan hangisini alabilirsem onu alıcaktım;
LG A1 OLED55A16LA : before; 11.000,00TL after; 13.600,00TL
LG B1 OLED55B16LA : before; 13.000,00TL after; 15.100,00TL
LG C1 OLED55C14LB : before; 14.600,00TL after: 17.300,00TL
BÜTÇEMİ C1E ZORLAMAYA ÇALIŞIRKEN A1 ALAMAZ OLDUM !
Şimdi kendime dedimki olum sen böyle beklemeye devam edersen yakında evde radyo dinlersin. Dolayısıyla bütçeme göre ne alabilirim diye baktığımda karşıma bu başlığa yazdığım iki tv çıktı. Onun haricinde Philips 58PUS8506 ve Samsung 55Q70A gibi seçeneklerde var. Burada benim anlamadığım olay bu tv'lerin kendince HDR ve ekran özellikleri var ve bazıları her tv'lerde olan ortak özellikler bazıları da her tv'nin markasına göre kendine özgü.
Özelliklerin hangisi diğerinden iyidir bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?
Mesela SONY'de ekran özelliklerinde Frame Dimming özelliği varken TCL'de micro Dimming özelliği var. bunun gibi.
Evde Sosyal Alan Fikirleri
Evimizin çatı katını dairenin içinden merdiven çıkarak kullanıma açıyoruz. Bu katı sosyal alan olarak kullanmak istiyoruz. Ön tarafı mangal yapılabilecek şekilde geniş bir balkon düşünüyoruz iç kısımda da boş alan oluşuyor. Aklımıza ilk gelen tv ve köşe grubu ile iyi bir dizaynla sinema odası yapmak oldu. Veya evdeki 2 çocuk için oyun oynama odası olabilir, çocuklar büyüdüğünde ise mecbur ütü odası ve evdeki vır zıvırların bir araya toplandığı oda olabilir. Spor odası da düşündük fakat çok spor yapan tipler değiliz. Evde bunun gibi aklınıza gelen farklı fikirler ne olabilir? Aile içi veya misafirlerle güzel vakit geçirmek için neler yapılabilir?
5000TL civarına LAPTOP Önerisi
|
Kilo Verme Hakkında Konu göremedim. Yardım
|
|
Çocuk yapmanın zırva olmasına zırvalık dememe zırvalık demek kelimenin tam anlamıyla zırvalıktır !
"ÇOCUK YAPMANIN ZIRVA OLMASI" ZIRVALIĞI
Aramızda çocuk yapmanın zırva olduğunu düşünen ve bu düşünceye katılanlar olduğunu görünce başlık açmak zorunda hissettim.
Kişinin ekonomik durumunundan bağımsız düşüncesizce yapılan aile planlaması sonucu oluşan "felaket" yine o kişinin cahilliği ile alakalıdır. Cahil insandan da kıyas olmaz. Asgari ücretle çalışıp 4 çocuk yapan bir ailenin cahilliği, bunu baz alarak çocuk yapmak zırvalıktır cahilliğini ancak burun farkıyla geçer.
Çocuk yapmak zırvalık falan değildir. zırvalık olan suni mutluluklar peşinde olmaktır. Kısmen de olsa kapilatizm içinde yoğrulduğunun farkında olamamaktır. Mutluluk (şayet öyle düşünüyorsanız) ev sahibi olmak araba sahibi olmak güzel kıyafetler iyi bir telefon bilgisayar her neyse maddi olan hiç bir şey sizi belirli bir süre dışında tatmin etmez ama kafa dengi bir eşle bir hayat kurup birde evlat sahibi olmak tarif edilemez.
3.5 yaşında bir oğlum var. çok şükür gayet iyi gidiyo her şey. Bu dünyaya iyi insan yetiştirmek çok çok önemli. Bence buna biraz vakit ayırıp bu konuyu bir düşünün. Dünyanın ilerideki halini.. Ben ekonomik gücüm arttıkça kendimi maddi olarak güvende hissettikçe bu dünyaya iyi insanlar yetiştirmeye devam edeceğim. belki 1de kalır belki 5 olur.
Meslek: Muhasebeci
Hakkı ÖZTÜRK |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 97
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 13.010 (Bu ay: 199)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic