Şimdi Ara

Sony KD-55X85J veya TCL 55C728

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 12.000,00TL civarı tv bütçem var. 20 kasımda fiyatlar zıplamasaydı normal şartlarda bütçem yettiğince şu sıralamadan hangisini alabilirsem onu alıcaktım;

LG A1 OLED55A16LA : before; 11.000,00TL after; 13.600,00TL

LG B1 OLED55B16LA : before; 13.000,00TL after; 15.100,00TL

LG C1 OLED55C14LB : before; 14.600,00TL after: 17.300,00TL

BÜTÇEMİ C1E ZORLAMAYA ÇALIŞIRKEN A1 ALAMAZ OLDUM !

Şimdi kendime dedimki olum sen böyle beklemeye devam edersen yakında evde radyo dinlersin. Dolayısıyla bütçeme göre ne alabilirim diye baktığımda karşıma bu başlığa yazdığım iki tv çıktı. Onun haricinde Philips 58PUS8506 ve Samsung 55Q70A gibi seçeneklerde var. Burada benim anlamadığım olay bu tv'lerin kendince HDR ve ekran özellikleri var ve bazıları her tv'lerde olan ortak özellikler bazıları da her tv'nin markasına göre kendine özgü.

Özelliklerin hangisi diğerinden iyidir bilmiyorum. Konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi?

Mesela SONY'de ekran özelliklerinde Frame Dimming özelliği varken TCL'de micro Dimming özelliği var. bunun gibi.

• X85J'yi bilmiyorum, 55C728 kullanıyorum.TV'den memnunum. Siyah seviyesi, renk gamutu ve doygunluğu iyi, hareketli sahnelerde güzel, 100 hz iyi çalışıyor, kontrast 5000:1, parlaklık 330 nit ama yeterli. Qled, direct led, A73 işlemci, 3/32GB, Android 11. Olumsuz yönleri tkgs yok, va panel olduğundan açılı görüntülemede soluklaşıyor, yazılımı oturmamış, problemler yaşatabiliyor. Ama alırken fiyatına göre iyiydi, şimdi 10.800 tl vermem heralde. Alanlardan bazıları DSE nedeniyle (Dirty Screen Effect) şikayetçi oldu.

Sony özelliklerine baktım, o da 100 hz, kontrast 6300:1, parlaklık 500 nit, LED, A73 işlemci, 4/16 GB, Android 10.

Çok benzer TV'ler, ama dediğim gibi yazılımda sony fark atar. Bence gidip elektromarketlerde inceleyin iki tv'yi de, açılı seyir, tv yayınları, sd yayınları gözünüzle görün.

• Merhabalar. Giresunda yaşıyorum bugün teknosaya gittim sony satıyorlar fakat hiç sony tv yok. siparişle getirtiyolarmış. en yakın nerde bakabilirim trabzon samsun var mı diye sormamda çalışan arkadaş baktı ve kendi de şaşırdı çünkü sadece istanbul ve izmirde var. teknosa dışında sony bulup bakabileceğim bir yer yok. bu arda söylediğim tv ler bugün 2şer bin daha zıpladı ne yapacağımı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemi28 -- 16 Aralık 2021; 15:47:31 >
  • acemi28 A kullanıcısına yanıt

TV'yi gözünüzle göremiyorsanız işiniz zor. Belki youtube üzerindeki incelemeleri veya güvenilir sitelerin yaptığı testleri (rtings gibi) seyredebilir, avforums gibi forumlarda diğer kullanıcıların deneyimlerini okuyup karar verebilirsiniz.

Veya Amazon gibi iade sorunu olmayan siteden internet üzerinden alışveriş yapıp iade edebilirsiniz.

Bu iki tv sözkonusu olsa sony tercih edilir bence. TCL'ye 11 bin vereceğime yarı parasına 50 hz Vestel alırım.

• Bu arada X85J de VA panelmiş, yan açıdan bu tv de soluk gösterir.

Frame dimming veya micro dimming local dimming gibi pahalı teknoloji kullanılmayan bir alt kalite tvler için geliştirildiği söylenen teknikler. Asla local dimming kadar başarılı olamazlar. Yine de normal tv lerden daha iyi siyahlar. HDR ve Dolbyvision ise sinemacıların 4k filmler için geliştirdikleri renk/paraklık/kontrast standartları. TV nin parlaklığı ne kadar yüksek olursa bu teknoloji ile çekilmiş filmler o kadar gerçeğine uygun izleniyormuş. Ama benim tv 330 nit, buna rağmen hdr veya dolbyvision lu filmler karanlık değil, canlı. Sonyde hdr, hdr10 ve dolbyvision varken tcl de bunlara ilaveten hdr 10 + ve dolbyvision IQ var.

• hibo H kullanıcısına yanıt

Kararsızlığım gitgide artıyor almadıkça fiyatlar da artmaya devam ediyor. Şimdi son değişen fiyatlarda radara LGNANo866 PA da girdi. öyle bi duruma geldimki ne alsam mutsuz olucam artık :(

• Bugün yarın aldınız aldınız, dolar 17 lira oldu, sağlam zam gelecek tv'lere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TCL 55C755 VS SAMSUNG 55Q70D
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.