Şimdi Ara

Çocuklarla Arduino Öğrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben ruhunda teknikerlik, tamircilik olan ancak istemeden de olsa sosyal bilim okuyup sabah akşam masa başında yöneticilik yapan biriyim. Kendim teknik şeylere meraklı olsam da eğitim alamadığımdan elimden bir şey gelmiyor.

Oğullarım da meraklı piller, motorlar ledlerle oynuyor.

Hiç bilmesem de Arduino seti alıp oğlanla (7) yavaştan öğrenme gibi bir niyetim var. Basit kodları yazmayı başarabilirsek ilerisi için heveslendireceğini düşünüyorum. Sizce ortaya bir şeyler çıkarabilir miyiz yoksa okuluna gitmek şart mı?

Bu işte en son hedefim evdeki akvaryuma otomasyon sistemi yapmak. Otomatik su tamamlama, yemleme, ışıklandırma vb.

• Okuluna gitmek şart değil fakat tamamen uzak biri için başta baya zor gelecektir çünkü yeni başlayanlar için algoritma mantığı kodlama mantığı kafada soyut kalıyor öyle olunca da kendiniz bir şey üretme kısmında tıkanıyorsunuz. Yani kesinlikle okuluna gitmeden olur ama başta kafanıza yatmayabilir istikrarlı bir şekilde bir süre çalışmaya devam ederseniz pes etmezseniz arduino kodlayacak düzeye gelmeniz çok uzun zaman almaz. daha önce kendim arduino kodlamadım o konuda tam olarak yardımcı olamayacağım sadece kaba bilgim var ama çok zor olmadığını söyleyebilirim yapılır yani. çocuğunuza öğretme kısmında ise bence kodlama için erken olur fakat devreyi kurma kısmını daha kolay kavrar diye düşünüyorum o kısımları öğreterek heveslendirebilirsiniz.

başlangıç için önce algoritma nedirle başlayabilirsiniz sonrasında yani ilk yazılım dili olarak c++ öğrenmek ne kadar doğru olur bilemiyorum fakat arduino genelde c++ ile kodlanıyor direkt sonuç odaklı gitmek isterseniz c++ öğrenmelisiniz. youtube ve udemy üzerinde güzel kaynaklar mevcut oralardan faydalanabilirsiniz. kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.