Şimdi Ara

Çocukluğumuzun gizlendiği çizgi filmler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Heman: Gögelerin gücü adına repliği oyunlarımızda kullandığımız artistik laflardan biri olmuştu. Çok yakışıklı bulurdum Heman'i. Bir de titrek vardı. Yırtıcı bir aslana dönüşmesi Heman'in de güçlü bir savaşçıya dönmesi çok eğlrnceliydi. Uçan kırmızı bir yaratık vardı unuttum ismini. Ha bir de iskeletor... Ne çok korkardım ondan. Şimdi düşünüyorum da karizmatik bir karakter.

Clementine: En çok etkilendiğim çizgi filmdir kendisi. Ne kadar korksam da izlemekten alamazdım kendimi. Bir şeytan vardı. Neydi onun ismi? Çok korkunçtu. Şeytanın uşakları başarısız olunca alevler içinde şeytana yapışıyorlardı. Dehşet verici bir sahneydi. Clementine'yi kötülüklerden koruyan peri gibi bir şey vardı. Zor anlarda bir baloncuğun içinde uçarlardı. Kısır bir döngüydü. Clementine hep kurtulur ve şeytanın uşakları da hep başarısız olurdu. Anlamadığım bir şey var. Bir çizgi film olarak hitap ettiği kesim düşünüldüğünde yayına nasıl konduğu merak konusu. Şimdi izlesem hiç korkunç gelmez elbet ama. O sıralarda ne çok korktuğumu anlatamam. Rüyalarıma girerdi.

Müziği beni çok etkilemişti. Geçenlerde buldum. Dinlerken çocukluğuma doğru bir yolculuk yaptım. Güzeldi.

• Müziğini dinleyebildim sadece. Birkaç bbölüm indirebileceğim bir adres var mı? Aradım ama bulamadım.
  • http://www.youtube.com/watch?v=IZI2-K6cZBE&search=clementine

burada başlangıç videosu var. paylaşım programlarında tam bölümlerini bulabilirsin sanırım ama fransızca olacaktır tabii.

bu arada o şeytanın adı malmoth'tu.
     Çocukluğumuzun gizlendiği çizgi filmler

bir neslin ruhunda tuhaf izler bıraktı bu çizgi film.

• Hadi yaa. Bırak Fransızcayı İngilizce bile bilmem. TRT ye ricada mı bulunsak tekrar yayınlasa. Sanırım şimdiki çocukları pek de ürkütmez Clementine. Çünkü daha fazlasını gördüler sanırım.
    Clementine'yi tekrar izlemek istememin nedeni çocukluk yıllarıma bir an olsun geri dönebilme umudum. O anki düşüncelerimi ve hislerimi yaşamak.
  • AAaaaaaaaaa
    Malmottu evet. Görmedim bir an. Malmotun bir de uşakları üzerine yapıştığı resmi vardı. Nereden buldun bu resmi. Dediğim resim de var mı? Çünkü gözümün önüne hep o geliyor
  • http://www.shefilms.com/clementinehometr.htm

bu adreste bazı resimler ve duvarkağıtları bile var bir bak istersen. ayrıca ekşi sözlükte 12 sayfa yorum var clementine hakkında oraya da uğrayabilirsin

http://www.shefilms.com/pictures/16.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abbas The Traveler -- 13 Temmuz 2006; 12:41:37 >

• Çok teşekkür ederim, sağolasın
  • bir şey değilde fake mişsin sen öyle diyorlar

http://forum.donanimhaber.com/m_8083684/tm.htm
  • Yok be ne fake'i. Gevezelik yapıyorlardı biraz geyik yaptık sadece. Yoksa ne alaka. Fake olma gibi bir durum sözkonusu değil. Zamanla da anlaşılır fake olmadığım
  • ben şimdi hatırladıım ve int.bulduum çizgifilmleri vs. buraya yazıyom

şeker kız candy (anthony öldükten sonra candy terry diye süper yakışıklı bi çocukla tanışmıştı ama reddetti nedense!!!!!!)

heidi
    jetgiller
    taş devri
    tsubasa
    casper
    redkit
    temel reis(ya ben safinaza sinir oluyodum upuzun çöp gibi bişeydi üstelik çok çirkindi yinede 2 adamı peşinden koşturuyodu)

şirinler
    ayı yogi
    scooby doo
    pembe panter

çiftlik kızı ann (buda çok güzel bi çizgi filmdi kanal d'de çıkıyodu ama sonunu hatırlamıyom üniversiteye falan gitmişti galiba baya büyümüştü)

ay savaşçısı
    garfield (hala çıkıyo)

heatcliff (buna da bayılıyodum çok güzel bi müziği vardı,2 ayrı bölümden oluşuyodu)

ninja kaplumbağalar (hep leonardoyu seçiyodum bu da hala çıkıyo denk geldikçe izliyom)
    sonic
    snoopy (bayılıyodum)
    afacan dennis (buda sarı saçlı bi veletin maceralarını anlatıyodu bide yaşlı bi komşuları vardı)
    101 dalmaçyalı (şanslı vardı,küçük bi kız köpek,şişman köpek ve bitane kuş vardı atv de çıkıyodu)
    arı maya
    winnie the pooh (tiger a bitiyodum)

maske (buda çok güzeldi bi tane ufacık köpeği vardı,bide kafası yerinden çıkıp örümcek gibi gezinen bi adam vardı severek izlerdim)

denver (kılık değiştirdiği zaman dinozor olduğunu kimse anlamazdı!!!!)

kaptan mağara adamı ve oğlu (bunun da gövdesinden her bişey çıkardı başını belaya sokan kızları kurtarırdı oğlu da çok tatlıydı)

beverly hills (sosyete çocuklarının hayatını anlatıyodu bi tane sarışın kız vardı bide onun sevgilisi vardı troy,bide troy u ayartmaya çalışan blanca diye siyah saçlı bi kız vardı ama o kötüydü bide bunun şoförüyle sürekli bilgisayar kullanan bi çocuk vardı)

değerli (kıs kıs kıs diye gülen bi köpekti bide bunun bi sahibi vardı tweety nin sahibine benzetiğim yaşlı bi kadın)
    atom karınca (çok seviyodum)
    vikingler (milattan kalma bi çizgifilmdi burnunu ovalayıp buldum!!! diyodu ama kız mı erkek mi bi türlü anlayamamıştım)
    SUSAM SOKAĞI (keşke yine verseler... ediyle büdü vardı kocaman bol tüylü turuncu bi kuş vardı özellikle kurabiye canavarına bayılırdım)

dragon ball: kırmızı tulumlu kuyruklu(!) bi çocuk vardı üstü yıldızlı topları toplamaya çalışıyodu,bide bi kız vardı psikopat ruh hali sürekli değişiyodu,kaplumbağa efendi vardı hem moruktu hem sapık,ağzının suları falan akıyodu 40ından sonra azan misal ,bunun sırtında kaplumbağa kabuğu vardı,bide çocuğun-adını hatırlamıyom- bulutu vardı çağırınca gelirdi kinkon bulutu diye,bide meşhur bi sopası vardı)

düğme burun
    çilek kız
    domates adam (bide muz adam varmış ama ben hatırlamıyom)
    sihirli ötöbüs
    robin hood
    nascar yarışçıları
    tenten
    asteriks:)
    uçan fil dumbo (koca kulaklarını kanat niyetine kullanan bi fildi)

• hayalet avcıları (eski olan)
    the real ghostbusters
    marco (hatırlamıyom bunu pek)
    richie rich (acayip zengin bi çocuktu zaten köpeğinin ismi de dolar dı,robot bi hizmetçisi ve gloria diye bi arkadaşı vardı yanılmıyosam çok amaçlı bi papyonu da vardı)

sinbad
    remi (bi maymunu vardı omzuna tünemiş,gezip müzik aleti çalarak para topluyodu gariban,anasını arıyodu galiba)

darkwing duck (ben karanlık gecede uçan terör,ben saçlarına yapışan sakız vs. gibi replikleri vardı,mor giyiyodu,bi arkadaşı vardı adını hatırlamıyom,bide gasolin diye kızı vardı
    http://www.hemenpyls.com/download/573783/darkwing.wmv.html

buda açılış videosu

akıllı bıdık (mavi bi köpekti şapkası da çok garipti)
    afacan ayılar (bunların karınlarında çeşitli resimler oluyodu gökkuşağı,güneş vs. gibi bide aslan,tavşan ve fil vardı...bunların buluttan arabaları oluyodu)

hillbilly bears (miskin bi baba ayı,bi anne ayı ve 2 çocuk ayıdan oluşuyodu)
    pinokyo
    3 küçük domuz (klasik şey..kurt gelip bunları yemeye çalışıyodu)
    alaaddin
    hackle ve jackle (2 tane uyuz kargaydı bunlar)
    flipper
    çiko
    inspector gadget
    powerpuff girls
    jackie chan (mıymıymıy diye büyü yapan bi amcası ve basını sürekli belaya sokan bi yeğeni vardı)
    sihirli kurdele (takınca istediğin kişinin görünümüne bürünüyodun hayal meyal hatırladıım çizgifilmlerden)
    polis akademisi
    küçük kadınlar
    popples (bunlar da çeşitli renklerde pofidik yaratıklardı sinir bozucu bi şekilde zıplayıp dururlardı)
    cedric (süper bi çizgifilm hala çıkıyo)
    benjamin (kırmızı şapka ve tişörtlü bi fil,hala çıkıyo)
    silvan (çok güzel bi çizgifilmdi,kardeşlerim ve kuzenimle elele tutuşarak ve silvan diye çığrışarak odanın ortasında manyak gibi dönerdik...)
    catdog:)
    bobby nin dünyası (hala çıkıyo)
    pokemon
    digimon
    monster ranger
    beyblade (bunu da çok severdim)
    yugi-oh
    batman
    spiderman
    superman
    x-man
    he-man
    she-la

winx club
    witch etc.gibi bizim pek bilmediimiz çizgiler

simpsons
    spongebob
    southpark

veeee..
    SEVİMLİ KAHRAMANLAR
    bugs bunny
    duffy duck
    taz
    tweety&sylvester
    tom&jerry
    road runner&coyote
    lola bunny
    tiny toon lar
    karavana sam
    saftirik elmer
    speedy gonzalez
    bide korkak bi domuzla pepe diye bi kokarca vardı

+disney çizgileri
    mickey
    minnie
    donald&yeğenleri
    daisy
    varyemez amca
    goofy&pluto

• jetix çizgifilm veriyo sanırım...
    şirinler de hafta içi hergün 7:40 ta kanal d de...

alice harikalar diyarında yı unutmuştum ....kırmızı bi şapkası vardı dimi onun.....

bide ağaçkakan woody yi unutmuşum......nasıl becerdiysem..
    o müthiş gülüşünü taklit etmeye çalışırdık

bigün de jetix de küçükken de izlediim bi çizgifilmi gördüm...sylvanian ailesi miydi neydi adı..bi tavşan ailesi vardı bunların bi havuç tarlaları vardı..bide havuçlarını çalmaya çalışan tilkilerle onlara yardakçılık yapan beyaz iğrenç moron suratlı bi yarasa vardı.....

bide süperfare vardı...salak bi kedi hep bunun kızarkadaşını kaçırır o da kediyi bi temiz pataklardı (rutin)..ama ben yinede çok severdim hatta bunun bölümleri vardı hackle ve jackle denen uyuz kargalar süper farenin içindeydi mesela....bide şerif yardımcısı bilmemne diye siyah şapkalı beyaz bi köpek vardı safçaydı biraz...bide çizgifilmin jeneriğinde bissürü çığrışan tavşanı kızağa bindirmiş kaçıran bi kurt görülürdü...
    ah be özledim şimdi.....

• spiderman jetix de çıkıyo...

trt de barış mançonun 7 den 77 ye programını gördüm adam olacak çocuk da vardı...küçükken her hafta sonu izlerdim....izlerken biraz sıkıldım ama olsun...nostalji olsun diye izledim biraz da....bu arada ben BARIŞ MANÇOyu çoooook seviyodum öldüünde çok üzülmüştüm

kanaltürk beverly hills i veriyo ve daha bikaç çizgifilm...

her cumartesi pazar 9:30da trt1 de ayı yogi,taş devri,jetgiller ve bugs bunny,duffy duck vs gibi çizgifilmler çıkcakmış reklamını gördüm....

afacan dennis de kanal1 yada kanaltürkte çıkıyo..

pokemonu da kanal 7 veriyo....

kanal d de d çocuk gibi bi kanal açıyomuş diye duydum susam sokağından maskeye çocukluk çizgifilmlerimiz yayınlancakmış sanırım....

bu arada voltran ve transformars vs unutmuşum ama pek hatırlamıyom ben onları baya küçüktüm galiba....

• Jetgiller
  • Çocukken en sevdiğim çivkim Dr.Slump idi.Bayılırdım o Slump'ın bi de robot Arale'nin yaptıklarına
  • o hangisi yav.? Sen yeni yetmesin galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.