Şimdi Ara

CODEGEN YENİ SÜPER TABLETİ ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni satışa çıkardığı CODEGEN QUANTUM 101 Tablet hakkında bilgisi olan var mı acaba? Ben sipariş verdim ama inşallah elimizde patlamaz. Özellikleri aşağıdaki linkde mevcut. artes1003 ün aynısı ama işlemcisi 1.8 ghz. onun dışında bir fark göremedim. Ne düşünüyorsunuz fiyatı da uygun gibi??

http://www.n11.com/codegen-quantum101-101-4cekiedekislemci-2gb-ddr3-16gbhafiza-5mp-autofocus-kamera-dual-camera-P16587734

• gerçekten fiyat ve özellikleriyle çok iyi duruyor ...
    bilenler,kullananlar yorumlarsa daha net olur.
  • ggunister kullanıcısına yanıt
    Hocam quantum101'i birebir görmedim ama pipo m9'un muadili olduğunu söylüyorlardı, yani artes q1003'le aynı model.
    Bu bilgi doğruysa işlemcisi 1.6 ghz'dir 1.8 değil çünkü pipo m9'un işlemcisi de 1.6 ghz'lik rk3188.
    Artı sizin verdiğiniz linkteki 8 çekirdekli grafik işlemcisi de doğru değil. Rk3188 işlemcisi kullanıyor tablet ki o da dört çekirdekli mali 400 grafik işlemciyle geliyor.
    Bir de o sayfadaki fotoğraflarda iki tane fatrklı model gözüküyor.
    Mesela bir tanesinde hoparlörler önde. O pipo m6, bu ürünle alakası yok.
    Sizin aldığınız modelde hoparlörler arka tarafta..

Her şeye rağmen fiyatı q1003'ten çok daha iyi... Bir ara pahalıya satıyorladı. Herhalde satamadılar şimdi bayağı uygun bir fiyata indirmişler.

Güle güle kullanın memnun kalırsınız bence...
  • Arkadaşlar birkaç gündür kullanıyorum,
    Beklentileriniz çok büyük değilse alınabilecek bir tablet. Android sürümünden mi kaynaklı bilmiyorum(4.2.2) ama güçlü donanımına rağmen bazen göze çarpmayan duraksamalar yaşanabiliyor. Dokunmatik hassasiyeti ve ekran performansı fiyatına göre kabul edilebilir düzeyde. Wifi çekiminde problem yok. Oyunlar akıcı. İşlemci 1.8 ghz bu arada.
  • Ayrıca kutu içeriğinden, otg kablo, usb kablo, kaliteli ve tablete özel suni deri kılıf çıkıyor. Ekran koruyucu da yapıştırılmış şekilde çıkıyor bilginize...
  • kulaklık da çıkıyor bu bu arada
  • Tableti alalı yaklaşık 3 hafta olmuş. İzlenimlerini bizimle paylaşır mısın? Inca Respect, Inca Noble ve Codegen'in bu modeli arasında kaldım. Inca'ların donanımları çok çok iyi, fakat servisi ile ilgili çok şikayet var bu sitede. Codegen'in servis hizmeti ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum. Bir önceki tabletim Mobee idi. Servis çok iyi hizmet vermişti arıza benden kaynaklandığı halde.

Biraz kullanımından bahsedersen sevinirim.

Erdoğan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dilbilimci

Tableti alalı yaklaşık 3 hafta olmuş. İzlenimlerini bizimle paylaşır mısın? Inca Respect, Inca Noble ve Codegen'in bu modeli arasında kaldım. Inca'ların donanımları çok çok iyi, fakat servisi ile ilgili çok şikayet var bu sitede. Codegen'in servis hizmeti ile ilgili hiç bir şey bilmiyorum. Bir önceki tabletim Mobee idi. Servis çok iyi hizmet vermişti arıza benden kaynaklandığı halde.

Biraz kullanımından bahsedersen sevinirim.

Erdoğan.

Öncelikle şunu bilin, yok 2gb rammiş, yok 4 çekirdek işlemciymiş, yok ekran kartı 4 çekirdekmiş bunlar çin malı tabletlerinde önemli kriter ama abartılacak kadar değil... Evet oyunlarda herhangibir takılma yapmıyor, donanımı güçlü, fakat o oyunları apple'ın çok daha düşük donanımlı makinesi de oynatıyor... Birçok uygulamada benim çift çekirdekli olmasına karşın samsung note 2 daha hızlı.Genel olarak şunu söyleyebilirim; 500 lira paradan fazla veremem ama sistemi de kötü olmasın işimi görsün diyen bir kişi codegen alabilir, ama acelem yok para biriktireyim o 500 liraya biraz daha ekleyiyim Samsung vs. alayım diyebiliyorsanız o daha iyi bir tercih olur.
    Net birşey var, inca noblenin tek farkı ekran çözünürlüğü ve bu durum eksta 100 tl vermenize sebep olacak ama şunu bilin ki belirtilen retina ekran bir samsung-apple ekranı gibi değil. Ben tercihimde şuna dikkat ettim; Çin tableti alırsam maksimum 500 lira vereceğim aksi durumda markalı bir cihaz alacaktım. (600 Lira verip inca noble alacağıma biraz daha eklerim Samsung alırım neticede)
    Sorunlara gelince; Şu aralar cihazı ilk açarken ekranın %10 luk bir bölümünde biraz beyaz bulutlanma gölgelenme oluyor bir dakika içinde düzeliyor ve kasa-ekran arasında bazen ufak bir boşluk sesi yapabiliyor. Ben şu aşamada bunları pek sorun etmediğim için servise yollamadım.

Servis konusunda şu an için net birşey söyleyemem çünkü işim düşmedi. Fakat sistem olarak, cihazın arızası durumunda ücretsiz kargo ile yolluyorsun, tamiri yapılıp ücretsiz tekrar kargo ile yolluyorlarmış. Fakat tekrar söylüyorum gerek servisin gerek cihazın bir apple, bir samsung kalitesinde olmadığını net olarak söyleyebilirim.

Anafikir: Çin tabletlerine çok para yatırmayın 450-500 arası codegen q101 işinizi rahatlıkla görecektir inca'ya gerek yok, 500 tl barajını aşacaksanız belirttiğim diğer bilindik markaların uygun fiyatlı daha düşük donanımlı olanları ilk tercihiniz olmalı... Emin olun Samsung'un daha düşük donanımlı ürünü de şu an alacağınız Çin malı tabletin yaptığını fazlasıyla yapıyor...

Çin malı tablet kullanan biri olarak umarım objektif bir açıklama olmuştur...

• kardeşim codegen ultimix 88 aldım. şarj olmuyor sıkıntısıyla servise gönderdim. tabletim tam 2 ay sonra geri gönderildi ve doğru dürüst tamir edilmemiş olarak. 45 iş günü ya normalde geri dönmeleri gereken süre bunlar 44. günde geri gönderdi. illallah ettim ya. servis içinde Aras ya da sürat kargoyla anlaşmalılardı. kapıdan alıp kapıya bırakıyorlar ama berbat bi servis..
  • ggunister kullanıcısına yanıt
    Merhaba ggunister,

Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bu kadar zaman ayırıp tecrübelerini paylaşmışsın. Benim bütçem 500 - 600 TL arasıydı tablet için. Açıkçası 100 TL daha fazla bile olsa IPAD ya da Samsung almayı hiç düşünmedim. Çabuk démodé olan bu teknolojiye daha fazla yatırım yapmak istemiyorum.

Çin tabletlerin kalitesi konusunda haklısın. Bu aletler sanki disposable - kullan-at gibi, özellikle 200 TL'ye satılanlar benim gözümde böyle. Ve elbette işlemci, ekran görüntü kartı kalitesi bir Samsung ya da Ipad ile boy ölçüşemez. Fakat bu iki markada olmayan ve benim de elzem gördüğüm HDMI ve USB gibi bazı portların olması. Ek aksesuar kullanmak zorunda olmak bana saçma geliyor. Tabletteki esnek kullanım felsefesine ters bir durum bu.

Inca Respect hakkında epeyce dokunmatik sıkıntısı olduğuna dair haberler artmaya başladı. Bu da beni çok tedirgin etti. Bu nedenle dün Gittigidiyor'dan dün uygun fiyata Inca Noble sipariş ettim. Fiyatı 594 TL. World karta da 50 TL veriyor. Bu durumda 544 TL'ye geliyor alet. Bu da senin mesajında üst sınır olara verdiğin 500 TL'nin biraz üstünde. Değer mi? Tablet geldiğinde göreceğiz. Umarım beni pişman etmez.

Açıklamaların için tekrar teşekkür ederim.

Erdoğan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilbilimci

Merhaba ggunister,

Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bu kadar zaman ayırıp tecrübelerini paylaşmışsın. Benim bütçem 500 - 600 TL arasıydı tablet için. Açıkçası 100 TL daha fazla bile olsa IPAD ya da Samsung almayı hiç düşünmedim. Çabuk démodé olan bu teknolojiye daha fazla yatırım yapmak istemiyorum.

Çin tabletlerin kalitesi konusunda haklısın. Bu aletler sanki disposable - kullan-at gibi, özellikle 200 TL'ye satılanlar benim gözümde böyle. Ve elbette işlemci, ekran görüntü kartı kalitesi bir Samsung ya da Ipad ile boy ölçüşemez. Fakat bu iki markada olmayan ve benim de elzem gördüğüm HDMI ve USB gibi bazı portların olması. Ek aksesuar kullanmak zorunda olmak bana saçma geliyor. Tabletteki esnek kullanım felsefesine ters bir durum bu.

Inca Respect hakkında epeyce dokunmatik sıkıntısı olduğuna dair haberler artmaya başladı. Bu da beni çok tedirgin etti. Bu nedenle dün Gittigidiyor'dan dün uygun fiyata Inca Noble sipariş ettim. Fiyatı 594 TL. World karta da 50 TL veriyor. Bu durumda 544 TL'ye geliyor alet. Bu da senin mesajında üst sınır olara verdiğin 500 TL'nin biraz üstünde. Değer mi? Tablet geldiğinde göreceğiz. Umarım beni pişman etmez.

Açıklamaların için tekrar teşekkür ederim.

Erdoğan.

Bence o fiyata iyi bir tercih. İnca güvenilir bir markadır. Üstelik 32 gb hafıza ve yüksek çözünürlük önemli. Unutmayın beklentiyi nekadar yüksek tutarsanız bir okadar da mutsuz olursunuz, hayatta böyle değilmidir zaten... Hayırlı olsun...

• Güle güle kullanın hocam...
    Ucuza satıyorlarmış gerçekten.
    Çoğu yerde fiyatı 650-700 tl arası değişiyor.
    Gelince ilk izlenimlerinizi yazarsınız.
    Benim de hoşuma gitti bu tablet...
  • Codegen Quantum 101

Gerçekten muhteşem özellikleri yazılmış çizilmiş. Ama 150 tl değerindeki bir tabletle aynı oyunları oynaması beni çok şaşırttı çünkü daha fazlasını bekliyordum. S4 minimdeki oyunların aynısını oynuyor ki ben bi note3 oyunlarını oynar diye bekliyordum. Hiç hevesinizi kırmak istemem ama gerçekten apple samsung kadar olamayacak vihazlar bunlar. inçine ve çözünürlüğüne göre fiyatları değişiyor tabi ama hepsinde bir sorun var çin tabletlerin içi boş arkadaşım alacaklara duyurulur. Millet boşuna marka yapmıyor bunu bir kez daha anlamış oldum.

Tablete 150 mb üzeri hatta gblık oyunlar attım ekranını bile göstermedi ya!
    Önceden piranah business vardı neredeyse aynı ya ona 100 tl para vermiştim buna 420 tl para verdim ama ürünü iade etmeyi düşünüyorum.

Çok bir beklentiye girmesemde en azından şu oyunu oynasa yeter demiştim onu bile yapamayan cihazlarmış. Hangi marka ve türde olursa olsun ucuz çin tablet almayın boşuna paranızı çöpe atmayın derim.

• Yasiiin2014 kullanıcısına yanıt
    400 tl lik tableten note 3 perfomsnasi bekliyosun. Sence mantiklimi. İslemci belli zaten samsung s3 un islemcisine denk gelir. Yazilimdan dolayi limitlerine ulasamamis bir islemci rockchip. 2 arkadaşima aldirttim bundan 350 tl ye geldi. Parasini hak eden bir cihaz. Gayette memnunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasiiin2014

Codegen Quantum 101

Gerçekten muhteşem özellikleri yazılmış çizilmiş. Ama 150 tl değerindeki bir tabletle aynı oyunları oynaması beni çok şaşırttı çünkü daha fazlasını bekliyordum. S4 minimdeki oyunların aynısını oynuyor ki ben bi note3 oyunlarını oynar diye bekliyordum. Hiç hevesinizi kırmak istemem ama gerçekten apple samsung kadar olamayacak vihazlar bunlar. inçine ve çözünürlüğüne göre fiyatları değişiyor tabi ama hepsinde bir sorun var çin tabletlerin içi boş arkadaşım alacaklara duyurulur. Millet boşuna marka yapmıyor bunu bir kez daha anlamış oldum.

Tablete 150 mb üzeri hatta gblık oyunlar attım ekranını bile göstermedi ya!
    Önceden piranah business vardı neredeyse aynı ya ona 100 tl para vermiştim buna 420 tl para verdim ama ürünü iade etmeyi düşünüyorum.

Çok bir beklentiye girmesemde en azından şu oyunu oynasa yeter demiştim onu bile yapamayan cihazlarmış. Hangi marka ve türde olursa olsun ucuz çin tablet almayın boşuna paranızı çöpe atmayın derim.

Bende büyük boyutlu 3d oyunları gayet güzel bir şekilde oynatıyor. Sanırım siz cihaza uygun olmayan bir oyun yüklediniz yani biryerlerde hata yaptınız. Ben henüz açamadığı oynatmadığı oyun görmedim. Ama genel anlamda derseniz, özellikle webde bir samsung yada apple ın verdiği dokunma hassasiyeti ve akıcılığıseriliği maalesef vermiyor doğal olarak. Ama benim için hdmi bağlayıp tv den film izlemek önemliydi ve bu özellik de o saydığımız pahalı cihazlarda yok. Düşünsene apple alıyorsun ama televizyona bağlayamıyorsun... Eğer bu özellik senin için önemli değilse ve daha çok paran var ise 420 liraya 200-300 lira daha koy samsung al

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.