Merhaba arkadaşlar, biraz daha php ile iç içe olmaya karar verdim ve Php freamworklerini araştırdım. Arama sonuçlarıma göre çoğu php yazılımcısı codeigniter tercih ediyor. Peki codeigniter ile yapılmış web sitelerini yayınlamak için herhangi bir hosting özelliğine ihtiyacımız varmı yoksa sıkıntısız bir şekilde hemen her hosting paketinde çalışır mı ? Ayrıca farklı freamworkler hakkında da bilgi verebilirmisiniz? Php yazılımcısı olarak sizler ne tür yöntemler ile geliştirme yapıyosunuz? Şimdiden gelen cevaplara teşekkürler ;)
selomany
kullanıcısına yanıt
soruna siralari ile cevap vereyim arkadasim.
1: CI icin php hostingine ihtiyaciniz var baska bir seye gerek yok 2: Suan bir cok framework mevcuttur bende CI Kullaniyorum ama diger framework leride deniyebilirsin cunku CI bir baska tarafindan alindi diye biliyorum gelistirildiginide pek sanmiyorum artik, laravel kullanabilirsin veya phalcom, phalcom framework ler arasinda en hizlisidir cunku bir .dll olarak gelmektedir bu yuzden diger framework lere gore hizli calismaktadir. 3: Ben genellikle kendi sistemimi yazmaktan yanayim cunku hazir sistemler de bazen mudahale sikintisi olusabiliyor ama CI kullanma demiyorum hatta ogren cunku buyuk projelerde duzen acisindan isine yariyacaktir. 4: yii, phpcake, zend php framework, phalcom gibi framework lerde mevcuttur.