Şimdi Ara

<<<COĞRAFYA...! <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Coğrafya bölüm yada Öğretmenlik isteyenler buraya yazsınlar netler puanlar vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelboy07 -- 29 Haziran 2010; 17:20:21 >

• bende sözelciyimde daha puanlar belli olmadıgı için nereyi yazacagımda kararsızım coğrafya listemde var ögretmenlik pek tutmaz ama tahmini puanıma
  • mrb arkadaşlar puanımı puanmatikten hesapladığimda coğrafya bölümün geleceğini düşünüyorum ve bu bölümüde okumayı çok istiyorum ancak öğr. gelmez ama kafamda uzun zamandır bi soru işareti var öğr. ve bölüm arasındaki fark üni. de nasıl kapatilabilir yada kapatılır mı bölüm olarak okumukla öğr. arasında ne gibi farklar var vs... bilgsi olan var mı acaba?????
  • ben epey araştırdım artık tarih coğ gibi bölümleride yazsan ögretmen olabiliyorsun okulda okurken formasyon dersleri veriliyormuş artık
  • Cografya bölümü veya tarih bölümünden mezun olanların iş olanakları nelerdir bilgisi olan varsa yazabilirmi tesekkürler.(Tm ciyim)
  • Coğrafya öğretmeni çok yüksek iş bulma potansiyeline sahip ama tarih için aynı şeyi söylemek neredeyse imkansız ancak özel sektörde iş bulur tarihçi o da kendini geliştirirse. Bizim dershanedeki coğrafyacıyı okulda ki hocamızı da antalyalardan başka yerlerden arıyorlardı gel bizimle çalış diye. Coğrafya da ciddi iş imkanız var söylemesi... Ayrıca coğrafya bölüm okursan meteoroloji de çalışma şansında var. O yüzden tarihi kesinlikle tavsiye etmem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: likable06

Coğrafya öğretmeni çok yüksek iş bulma potansiyeline sahip ama tarih için aynı şeyi söylemek neredeyse imkansız ancak özel sektörde iş bulur tarihçi o da kendini geliştirirse. Bizim dershanedeki coğrafyacıyı okulda ki hocamızı da antalyalardan başka yerlerden arıyorlardı gel bizimle çalış diye. Coğrafya da ciddi iş imkanız var söylemesi... Ayrıca coğrafya bölüm okursan meteoroloji de çalışma şansında var. O yüzden tarihi kesinlikle tavsiye etmem...

bu konuda katılıyorum nedense herkes tarih felan istiyor ama coğrafya gibi bölümleri çok tercih eden yok halbuki bu bölümde çok açık var şunuda söyleyeyim tarih bölümü mezunu işsiz kalır diyemem biraz sana bağlı dershanelerde rahat iş kpss le iyi puan alırsa atanmasıda olur kültür bakanlıgında da çalışma imkanı olabilir tarihi okuması epey zor osmanlıca dersi var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT COĞRAFYA :(
    3 yıl önce açıldı
    Ayt Cografya
    3 yıl önce açıldı
    Coğrafya hocası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Coğrafya öğretmeni çok yüksek iş bulma potansiyeline sahip ama tarih için aynı şeyi söylemek neredeyse imkansız ancak özel sektörde iş bulur tarihçi o da kendini geliştirirse. Bizim dershanedeki coğrafyacıyı okulda ki hocamızı da antalyalardan başka yerlerden arıyorlardı gel bizimle çalış diye. Coğrafya da ciddi iş imkanız var söylemesi... Ayrıca coğrafya bölüm okursan meteoroloji de çalışma şansında var. O yüzden tarihi kesinlikle tavsiye etmem...

Ögretmenlik degilde bölüm olarak diyorum mesela cografya bölümü okuyan meteorolijede calısıyo dedin baska nerelerde calısma imkanı var yada tarih bölümünü okuyanların iş imkanları nelerdir bilgin varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0zm092

quote:

Ögretmenlik degilde bölüm olarak diyorum mesela cografya bölümü okuyan meteorolijede calısıyo dedin baska nerelerde calısma imkanı var yada tarih bölümünü okuyanların iş imkanları nelerdir bilgin varmı

Hocam öğretmenlikte senin için iş okurken formasyon alır öğretmen olursun. Meteoroloji devlet garantili ve oldukça dolgun maaşlı bir iştir. Bunun dışında üniversitede akedemisyen olabilrisin. Başka hatırıma gelmiyor. Ama tarih konusu sıkıntılı dediğim gibi. Tarihte ya ünide kalacaksın ya da öğretmen olup atanamayacaksın. Türkiye şartlarında durum bu ne yazık ki dostum Bu ikisinden kesinlikle coğrafya tercih etmeni öneriyorum. Pişman olursun tarih için

• quote:

quote:

bölüm okusanda ögretmen olabilirsin önceden formasyon egitimi almak için not ortalaman 4 üzerinden 3.5 felan olması gerekiyordu formasyon almak çok zordu ama şuan yeni düzenlemelerle bölümlerde okuyanlarada formasyon egitimi veriliyor

• quote:

quote:

quote:

Hocam öğretmenlikte senin için iş okurken formasyon alır öğretmen olursun. Meteoroloji devlet garantili ve oldukça dolgun maaşlı bir iştir. Bunun dışında üniversitede akedemisyen olabilrisin. Başka hatırıma gelmiyor. Ama tarih konusu sıkıntılı dediğim gibi. Tarihte ya ünide kalacaksın ya da öğretmen olup atanamayacaksın. Türkiye şartlarında durum bu ne yazık ki dostum Bu ikisinden kesinlikle coğrafya tercih etmeni öneriyorum. Pişman olursun tarih için

Hmm anladım tesekkür ederim ya işte bu sezon mezun oldum sıanva girdim sonucları bekliyorum tm ciyim aslında ama sözelede girdim olursa neden gitmiyim diyorum kendi kendime yani tarih & cografya kıyaslarsak cografya daha iyi diyosun anladım ögretmenlik zor zaten sözelci olmadıgım icin ama bölüm okuyabılırım olursa.

• quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

quote:

quote:

bölüm okusanda ögretmen olabilirsin önceden formasyon egitimi almak için not ortalaman 4 üzerinden 3.5 felan olması gerekiyordu formasyon almak çok zordu ama şuan yeni düzenlemelerle bölümlerde okuyanlarada formasyon egitimi veriliyor

Evet bu yeni düzenlemelerede bakmak lazım bölüm okusamda ögretmen olabiliyosam bu iyi bişi ama zorlugu ne kadardır bunu bilmiyorum yinede verdigin bilgiler icin tesekkür ederim arastırıcam.

• bn Coğrafyacı olmak istiyorum öğretmenlik olmazsa bölümede giderim ama eğitimi biraz ağır oluyor diyorlar herhangi bir bilginiz varmı? formasyon alınabiliyor tarih coğrafya gibi bölümlerde ama sağlam üniversiteler kaliteli olanlar veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebelboy07

bn Coğrafyacı olmak istiyorum öğretmenlik olmazsa bölümede giderim ama eğitimi biraz ağır oluyor diyorlar herhangi bir bilginiz varmı? formasyon alınabiliyor tarih coğrafya gibi bölümlerde ama sağlam üniversiteler kaliteli olanlar veriyor.

evet acaba tarih mi daha agır cografyamı? tarih daha agır olabilir bence ama bilenlere sormak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zm092 -- 30 Haziran 2010; 21:19:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rebelboy07

bn Coğrafyacı olmak istiyorum öğretmenlik olmazsa bölümede giderim ama eğitimi biraz ağır oluyor diyorlar herhangi bir bilginiz varmı? formasyon alınabiliyor tarih coğrafya gibi bölümlerde ama sağlam üniversiteler kaliteli olanlar veriyor.

evet acaba tarih mi daha agır cografyamı? tarih daha agır olabilir bence ama bilenlere sormak lazım

Kesinlikle tarih eğitimi daha ağırdır arkadaşlar..! Forumda da okumuştum. Tarih okuyup yarıda bırakmayı düşünenler bile olmuş. Zor yani. Ama tarihi sevene kolay. Mesela ben de tarihi çok severim ve ilk hedefimdi tarih öğretmenliği ama vazgeçmek durumunda kaldım şimdiki şartlar yüzünden. Seversen kolay istemeyerek yapacaksan hiç bulaşma. Coğrafya içinde geçerli...

• likable : formasyon hakkında bi bilgin var mı kardeş???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ossus
    likable : formasyon hakkında bi bilgin var mı kardeş???

ossuz dostum formasyon konusu soyle eskiden sahiden zordu formasyon olayi ama bu sene yok yeni kanun cikardi okurken formasyon almayla ilgili kolaylik sagladilar hemen hemen tum universiteler verecek egitimi artik ama soyle bir durum da var egitim okuyanlar bu kanunu mahkemeye vermisler davalik yani danistay iptal edebilir yani ki bence de kisitlanmali formasyon yanlis anlamayin bende egitim okuyacgm ama yuksek puanla ben egtim okurken bolumdekilerin dusuk puanla formasyon almasi sacma
  • coğrafyada bu kadar çok iş imkanı olduğunu ilk defa bu forumdan duyuyorum. halbuki hangi coğrafya hocasına sorsam "uzak dur" diyordu...

severek isteyerek çalıştığım gerçekten ilgimi çeken bir dersti coğrafya. fakat bu ülkede bir işi sevmek okulunu bitirmek yetmiyor yapabilmek için. herşeyden önce bir dayınızın olması lazım.
  • bende çoğrafyanın iş imkanın çok olduğunu duydum
    bence hocalar kendilerine rakip istemiyor
  • bende coğrafya ve tarihi tercihlerimde yazacam ne birini çok istiyorum nede digerini ikiside eşit benim için ama araştırma yapmadan da yazmak istemiyorum arkadaşlar biraz araştırayım sizide bu konuda bilgilendiririm hangisinde iş imkanı daha fazla kpss de şansı yüksek vs gibi çünkü tarih coğrafya gibi bölümleri çok fazla kişi yazmayında diyor özellikle tarih için doğrulugu nedir bilemem mesela gazetecilik gibi halkla ilişkiler gibi bölümlerde de iş imkanı kısıtlıymış çalışşanların çoguda zaten meslegini yapmıyormuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.