Şimdi Ara

Eczacılık düşünenler varsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
6
Favori
41.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar, hepinize derslerinizde kolay gelsin
    Ben ygs/lys dönemimde donanımda takılırdım buranın çok faydasını gördüm, aydınlandığımız zamanlar oldu bol bol. 2 senedir pek uğramıyordum. Bakayım dedim de sizin de tercih döneminiz yaklaşıyor; aklınızda bir çok meslek vardır tahmin ediyorum ki.
    Ben Eczacılık 1. Sınıf'ı bitirmek üzereyim. Çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum yazarken tereddütlerim vardı ama şuan iyi ki seçmişim diyorum :)
    Eczacılık ile ilgili kafanıza takılanlar olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 2 Mayıs 2017; 1:36:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eczacılık Okumayı Düşünenler için Bilgi Verici Bir Kılavuz

Eczacılık, ilaçların hazırlanması, dağıtılması ve kullanımını kapsayan, hızla büyüyen bir sağlık mesleğidir. Eczacı olarak çalışmakla ilgileniyorsanız, bu zorlu ancak ödüllendirici kariyer yolu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz.

Eczacılık Okumak Zor Mu?

Evet, eczacılık okumak zordur. Eczacılık programları, kimya, biyoloji ve farmakoloji dahil olmak üzere bilim ağırlıklı derslerden oluşur. Ayrıca, öğrencilerin ilaçların hazırlanması ve dağıtılmasıyla ilgili pratik deneyim kazanmaları da beklenir.

Eczacılık Dersleri Zor Mu?

Eczacılık dersleri, özellikle ilk yıllarda oldukça zordur. Öğrencilerin, ilaçların kimyasal yapısı, etkisi ve yan etkileri hakkında derin bir anlayış geliştirmeleri gerekir. Ancak, eczacılık programları, öğrencilere başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları kaynakları ve desteği sağlar.

Eczacılıkta Üniversite Önemli Mi?

Evet, eczacılıkta üniversite önemlidir. Eczacılık lisansı, eczacı olarak çalışmak için gerekli olan bilgi ve becerileri sağlar. Ayrıca, saygın bir eczacılık okulundan mezun olmak, iş piyasasında rekabet avantajı sağlayabilir.

Eczacılık İyi Bir Kariyer Mi?

Eczacılık, sürekli talep gören ve tatmin edici bir kariyerdir. Eczacılar, hastaların sağlıklarını yönetmelerine yardımcı olur ve sağlık hizmetleri sisteminde hayati bir rol oynarlar.

Eczacılık Okumak 2023 Yılında Mantıklı Mı?

Evet, eczacılık okumak 2023 yılında da mantıklıdır. Yaşlanan nüfus ve karmaşık ilaç rejimlerine olan artan ihtiyaç, eczacılık mesleğine olan talebin önümüzdeki yıllarda da yüksek kalmasını sağlamaktadır.

Eczacılık Zorlukları

Eczacılık kariyeri ödüllendirici olsa da, bazı zorlukları da beraberinde getirir. Uzun çalışma saatleri, yoğun iş yükü ve stres, eczacılar için yaygın sorunlardır. Ayrıca, sürekli değişen sağlık hizmetleri ortamına ayak uydurmak da zor olabilir.

Eczacılık okumayı düşünüyorsanız, zorlu ancak ödüllendirici bir kariyer yoluyla karşılaşacağınızı bilmeniz önemlidir. Eczacılık programları zordur ve başarılı olmak için sıkı çalışma ve özveri gerekir. Bununla birlikte, eczacı olarak çalışmanın sağladığı tatmin ve kariyer olanakları, bu zorluklara değmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam mezunum. sizce 310 küsür puana yazılım mühendisliğimi yoksa 1 sene daha kalıp yani 3. seneye kalıp eczacılık için çalışmak mı?
  • Eczacılık öldü diyolar sen ne diyorsun
  • Bitirince dükkan açmak harici nerelerde çalışılıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started From The Bottom -- 2 Mayıs 2017; 1:45:53 >
  • Faydali hocam bilgilendirirseniz seviniriz
  • Hangi üni hocam
  • ertugdur E kullanıcısına yanıt
    Yazılım ve eczacılık çok farklı alanlar, bana göre tabiki eczacılık ama 3. Senenin stresi çok çok daha farklı olur ve puanının nasıl geleceği yine garanti değil. O yüzden 1 sene daha kalman konusunda emin olamadım, yazılım kafana yatıyorsa (ki önü açık bi mühendislik) girmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Techk

Eczacılık öldü diyolar sen ne diyorsun
    Hastalıklar bitmediği sürece eczacılık da bitmez arkadaşlar bunu bilin öncelikle. Eczacılık demek sadece eczane eczacılığı demek değildir, eczane açsanız bile göreviniz sadece ilacı hastaya vermek değil. İlaç konusunda en bilgili uzman 'Eczacı'dır. Malesef halk bu konuda bilinçsiz. Eczacının görevi aslında ilaç konusunda insanları bilgilendirmektir ama bunu şuanki eczanelerin büyük bir kısmında göremiyoruz. Şunu söyleyebilirim, eczacının hastayla olan sağlık iletişimi artıyor artık; eczaneler farklılaşmaya başlıyor mesela majistral eczane (içerisinde kendi laboratuarı olan, ilacı eczacının o an yaptığı) diye bir şey var fakat kaçımız biliyoruz? Ben bile bölüme girince öğrendim. Kısacası eczacılık denince ilacı raftan alıp hastaya veren eczacı düşüncesini kafanızdan silin, tabi öyle bir eczacı olmak istemiyorsanız :)

Ayrıca EUS sınavı onaylandı, uzmanlık alanları Klinik ve Fitoterapi alanında uzmanlaşabilirsiniz. Hastanelerde klinik eczacı bulunmak zorunda, ayrıca uzmanlık yapmadan da hastanelerde çalışabiliyorsunuz hastane eczacısı olarak fakat sizi pek tatmin eder mi bilemem.

Ve bitkinin geçtiği her alanda çalışabilirsiniz çünkü yine bitkiler konusunda en bilgili kişiler eczacılardır.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar,başka sorularınız olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım :)

• Turbolinea gibiler hakkinda ne dusunuyorsun
  • Hocam bende eczacılık istiyorum, ama çevremdekiler hep tıp okumami istiyorlar. Tıp yerine eczacılık seçsem pişman olurmuyum.

Bir eczacılık öğrencisinin sosyal yaşamı nasıl olur, yani dersler çok ağır oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Started From The Bottom

Bitirince dükkan açmak harici nerelerde çalışılıyor ?

Hastanelerde çalışan eczacılar oluyor
  • Bende türkiyenin en iyi eczacılık fakültelerinin birinde 2.sınıfı tamamlamak üzereyim bana da sorarsanız başka bölümlere yönelin derim keza ben öyle yaptım ve üniversite sınavına da hazırlandım.. Ygs sonucum iyi umarım tıp veya diş olur kurtulurum.
  • Hocam kimyayı sevmeyen biri eczacı olabilir mi ? Teorik kimyayı kastediyorum. Normalde kimyayı seviyorum ama kağıt üzerine dökünce yapamıyorum.

Hangi üniversite de okuduğumuz önemli mi eczacılık için ?

Yurt dışında iş imkanları nasıl ?

Dersler ve sınavlar zor mu, sürekli ders çalışmak mı gerekiyor ? Sıkıcı mı ?

Marketlere ilaç satma yetkisi gelecek diye bir laf dolanıyor. Öyle bir şey olursa eczacıların çalışabileceği farklı alanlar var mı ?

Şimdilik bu kadar sorularım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord.Hazretleri -- 2 Mayıs 2017; 17:9:52 >
  • ygs kaç k idin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turaciokan

Hocam bende eczacılık istiyorum, ama çevremdekiler hep tıp okumami istiyorlar. Tıp yerine eczacılık seçsem pişman olurmuyum.

Bir eczacılık öğrencisinin sosyal yaşamı nasıl olur, yani dersler çok ağır oluyor mu

Yani aslinda bu sana bagli eger eczacilik sana daha uygun geliyorsa yaz, cevreni fazla takma cunku bolumu sen okuyacaksin onlar degil.

Ayrica 1. Sinif icin soyluyorum gayet sosyal bir yasantim oldu, ozellikle bizim bolumde kongreler etkinlikler fazla oldugu icin ister istemez sosyal bir yasamin oluyor tabi bu sana bagli oturup gereksiz bir sekilde 7/24 ders de calisabilirsin :)

Derslerimizde latince kelimeler cok fazla bu arada, lab dersleri cok guzel eglenceli bir bolum diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 3 Mayıs 2017; 2:10:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Hocam kimyayı sevmeyen biri eczacı olabilir mi ? Teorik kimyayı kastediyorum. Normalde kimyayı seviyorum ama kağıt üzerine dökünce yapamıyorum.

Marketlere ilaç satma yetkisi gelecek diye bir laf dolanıyor. Öyle bir şey olursa eczacıların çalışabileceği farklı alanlar var mı ?

Benim de kimyam iyi sayilmazdi lisede, fakat universitedeki farkli oluyor yani calisirsan neden olmasin.

Universite belki farkedebilir ama kendini gelistirmen daha onemli.

Yurtdisi imkanlari fazla, Amerika'da eczacilik yapan bircok Turk eczaci var mesela.

Dersleri pek kolay sayilmaz ama her bolumun kendine gore zorluklari vardir, eczacilik dersleri agir ama en azindan eglenceli diyebilirim:)

(Market konusunu cevaplamak dahi istemiyorum umarim inanarak sormamissindir:D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 3 Mayıs 2017; 2:19:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kessy

quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Hocam kimyayı sevmeyen biri eczacı olabilir mi ? Teorik kimyayı kastediyorum. Normalde kimyayı seviyorum ama kağıt üzerine dökünce yapamıyorum.

Benim de kimyam iyi sayilmazdi lisede, fakat universitedeki farkli oluyor yani calisirsan neden olmasin.

Universite belki farkedebilir ama kendini gelistirmen daha onemli.

Yurtdisi imkanlari fazla, Amerika'da eczacilik yapan bircok Turk eczaci var mesela.

Dersleri pek kolay sayilmaz ama her bolumun kendine gore zorluklari vardir, eczacilik dersleri agir ama en azindan eglenceli diyebilirim:)

(Market konusunu cevaplamak dahi istemiyorum umarim inanarak sormamissindir:D )

Teşekkür ederim, market olayı bana da çok saçma geliyor zaten, öyle bir sorayım dedim fikirleriniz için.

• Belki faydası dokunur +Up
  • 1)İstediğin yerde eczane açmak artık çok mu zor?
    2)Eczane sınırından dolayı eczane açamıyorsak devralmak nasıl fikir maddi boyutu nedir?
    3)Eczacılığın eczane eczacılığından daha fazla para kazandırabilecek başka bir çalışma alanı var mı?

Kimya ve biyolojiyle aram çok iyi severek okuyacağım severek yapacağım bir meslek olacağını düşünüyorum umarım hüsrana uğramam.
  • Melanozom kullanıcısına yanıt
    1) istediğin yerde eczane açmak evet zor, çünkü birbirine yakın birçok eczane açıldı ve sen istediğin yerde açsan bile iyi para kazanamayacağın için gerekli bir kısıtlama bence

2) evet devralabilirsin, birçok ilanda da devir yapan yerler gördüm ama maddi boyutu fazladır. Yeri güzel olursa verdiğin parayı çok rahat çıkarırsın diye düşünüyorum

3) tabiki vardır. Eczacılığın birçok alanı var Klinik, endüstri, ruhsatlandırma vs hangisinden çok kazanacağın hiç belli olmaz işini iyi yaparsan maddi imkan çok geniş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.