Şimdi Ara

Coil Whine'siz ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    coil whinesiz ekran kartı lazım.
    tam olarak coil whine bilmiyorum ama.
    anlatılanlara göre hiç sevmedim.
    işte o yüzden hiç coil whine olmayan ekran kartı önerir misiniz ?

• Butce, sistem bilesenleri, guc kaynagi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçe sınır belirlemedim. sınır yok diyebiliriz. yalnız 2000'yide geçmesin.
    ekran kartı için max 2000 tl diyelim.
    oyunları en az orta - highte oynatsın. birde coil whine olmasın yeter.
    birde coil whinesiz psu önerim corsairlerdede coil whine varmış.
    öncelik ekran kartında ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abraham1 -- 21 Mart 2016; 23:50:33 >
  • abraham1 A kullanıcısına yanıt
    Msı GTX970 öneririm. Fazlasına hiç gerek yok.
  • Adam cwsiz istiyor şahısda gitmiş piyasada ki en fazla cw çıkan kart olan 970 önermiş, insanlar buraya bilmedikleri için konu açıp yardım istiyor, adamı dahada yanlış yönelendiriyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abraham1
    ekran kartı için max 2000 tl diyelim.

390x
  • quote:

arkadaşlar merhaba

S.a coil whine yüzünden çok kart değiştirdim coil whine bobinlerin sıkı sarilmamasindan kaynaklı titreşim yaparak ıslık veya sinek sesi gibi çıkan seslerdir.malesef gtx 970 özellikle ve980 lerde olan bir sorun artık şansına kalmış ama amd r9 380x veya r9 390 da neredeyse yok denecek kadar azdır bu sorun.

• Arranger. kullanıcısına yanıt
    390x lerde de cw cikabiliyor

• r9 390
  • abraham1 A kullanıcısına yanıt
    Coil whineiş indüktör bobinlerine sahip her komponentte olması muhtemel bir ses problemidir.
    Ekran kartlarında fazla görmemizin sebebi gpu ve belleklerin yüksek frekansının bobinler üzerinde oluşturduğu rezonans ses oluşumuna kadar gitmesidir. Nüve üzerine bobin ne kadar iyi sarılmış ise CW sorunu yaşamanız o kadar azalır.
    Performans düşmesine sebep oluyormu? Hayır. Ama o sese tutulursanız kasadan çıkartıp pencereden atmak isteyebilirsiniz.

AMD serisinde NVIDIA serisinden daha az rastlandığı doğrudur. Ancak bu AMD de bu sorunu yaşamayacağınız anlamına gelmiyor.

Markalarının daha kalileti komponent kullanılmış ve daha detaylı fabrika testlerine tutulmuş prestij ürünlerini tercih etmeniz bu sorunu yaşama ihtimalinizi en aza indirecektir.

MSI 100 ME gibi
  • r7 370 lerde cw sesi yokmuş bildiğim kadarıyla.

arkadaşlar en çok coil whine problemi olan gtx970'i önermişler.
    nasıl bir açlıktır bu ? bu gtx 970'e olan açlık :S anlam veremiyorum...
    tamam sen seviyorsundur o kartı kendin alır kullanırsın.
    ama millet 1500 lira verecek senin sevdiğin o coil whine sesini herkes istemeyebilir.
    (coil whine'nin ne yazık ki bir çözümü yok) oyunları 60 fps'de optimize etsen, photoshop gibi uygulamalarda yine sıkıntı yapacak.

r7 370'i coil whine'siz diye biliyorum. bildiğiniz varsa onları yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 23 Mart 2016; 5:39:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deatless22

Msı GTX970 öneririm. Fazlasına hiç gerek yok.

Coil Whine'siz ekran kartı
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Adam cwsiz istiyor şahısda gitmiş piyasada ki en fazla cw çıkan kart olan 970 önermiş, insanlar buraya bilmedikleri için konu açıp yardım istiyor, adamı dahada yanlış yönelendiriyorsunuz.

Kullanamadığın kart hakkında yorum yapmamalısın. MSI gtx970 en az cw yapan karttır. Kaldi ki 2 yıl içinde böyle bir sorun yaşarsan servis değişim yapıyor. 2. Değişimde iade hakkiniz doğuyor.
    Bilmişlik taslamana gerek yok. Sagdan soldan okuduklarınla gelme. Önce kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: deatless22

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Adam cwsiz istiyor şahısda gitmiş piyasada ki en fazla cw çıkan kart olan 970 önermiş, insanlar buraya bilmedikleri için konu açıp yardım istiyor, adamı dahada yanlış yönelendiriyorsunuz.

Kullanamadığın kart hakkında yorum yapmamalısın. MSI gtx970 en az cw yapan karttır. Kaldi ki 2 yıl içinde böyle bir sorun yaşarsan servis değişim yapıyor. 2. Değişimde iade hakkiniz doğuyor.
    Bilmişlik taslamana gerek yok. Sagdan soldan okuduklarınla gelme. Önce kullan.

https://www.youtube.com/results?search_query=Msi+970+coil+whine

Cwsiz kart isteyene 970 önerip üstüne bunu savunuyorsun neyse senle daha uğraşmayacağım. Her ay 1-2 tane senin gibi tip donanım bölümünde türüyor.

Seni çok net blokladım.

• deatless22

kardeşim sen gtx 970'in esiri olmuşsun :S nedir bu gtx970 aşkı yahu. adam demiş cw'siz ekran kartı. sen en çok cw çıkanı önermişsin....

FairLighty kardeşim
    r9 390x'de de cw var.

Arranger.
    okuduğunuzu anlıyor musunuz ? böyle böyle yazarak mı 18000 küsür mesaj sayısına ulaştınız ?

DH COIL WHINE ANA KONU
    http://forum.donanimhaber.com/m_101764906/tm.htm

yahu adamlar cw'siz ekran kartı istiyor. bu ne demek oluyor ? hiç cw olmayacak çıkma ihtimali azda olsa istemiyorlar. herkez sizin gibi değil.
    bakın diğer konudaki arkadaş msi 970'i iade etmiş. kimse sevmiyor bu cw sesini. illaki gtx970 yada r9 390x önermenize gerek yok.
    arkadaşlar herkes 3-5 fps'nin peşinde olmayabilir. mesela adamlara gtx970 vs vs önerdiniz, adamlarda gidip aldı. ve cw çıktı mutlu mu olacaksınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 23 Mart 2016; 13:08:19 >

• Yok öyle birşey malesef.
  • Valla benim Asus Strix 970 te tık yok. Benchmark dahil coil whine çıkmadı. Dünyadaki en bahtsız bedevilerden birisi olarak nasıl böyle denk geldi hala şaşkınım

Ancak bu 900 serisinde %80 gibi bir oranda bu sorun yaşanıyor. Şans biraz.
  • resep_paltas kullanıcısına yanıt
    Coil Whine hatta elektronik tamamen sans isidir. Alacaginiz kartta %100 cw cikacak diye birsey yoktur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Coil Whine hatta elektronik tamamen sans isidir. Alacaginiz kartta %100 cw cikacak diye birsey yoktur

quote:

arkadaşlar merhaba

bu konuyu okuyup anlayabildiniz mi ?
    hocam anlıyorum %100 cw cikacak diye birsey yoktur. yalnız eski kartların çoğunda, yada yeni kartların düşük orta segmentlerinde cw yok diye biliyorum. yalnız en asgari cw çıkan kartları önermekten başlayalım ? mesela bazı arkadaşlar bu konu olsun diğer konu olsun, cw istemiyorlar, cw istemedikleri için sizden tavsiye istemişler. r7 370 mesela onda cw sesi yok diye biliyorum.
    yinede tebrik ederim sizi. en azından gtx970, gtx980'i önermemişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 23 Mart 2016; 22:07:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.