Şimdi Ara

Coil Whine'siz ekran kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: deatless22

quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen_GG

Coil whineiş indüktör bobinlerine sahip her komponentte olması muhtemel bir ses problemidir.
    Ekran kartlarında fazla görmemizin sebebi gpu ve belleklerin yüksek frekansının bobinler üzerinde oluşturduğu rezonans ses oluşumuna kadar gitmesidir. Nüve üzerine bobin ne kadar iyi sarılmış ise CW sorunu yaşamanız o kadar azalır.
    Performans düşmesine sebep oluyormu? Hayır. Ama o sese tutulursanız kasadan çıkartıp pencereden atmak isteyebilirsiniz.

AMD serisinde NVIDIA serisinden daha az rastlandığı doğrudur. Ancak bu AMD de bu sorunu yaşamayacağınız anlamına gelmiyor.

Markalarının daha kalileti komponent kullanılmış ve daha detaylı fabrika testlerine tutulmuş prestij ürünlerini tercih etmeniz bu sorunu yaşama ihtimalinizi en aza indirecektir.

MSI 100 ME gibi

Olay bu kadar açık ve net. Şansına kalmış cw sorunu. Yüksek kartların hepsinde olabilir. O ihtimal de seni bulabilir.

deatless22 sen nasıl bir eziksin. önce pm at sonra engelle. xD
    korkudan engelleme bari. delikanlı ol yazılacak mesajı bekle ;)
    bak bana birşey olmaz. benim profil 25 - 30 mesaj senin profile olan olur.
    birde yazmışsın ki artislik yapıyorsun falan. senin gibi dengesizleri düzeltiyorum burda.
    konuyu okumadan etmeden cevap yazmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 23 Mart 2016; 21:57:32 >

• abraham1 A kullanıcısına yanıt
    önce burayi bi arastirsaydiniz, bu kadar insan birbirine girmezdi:http://forum.donanimhaber.com/m_101764906/tm.htm

adamlar yazmis cizmis anlatmis, marka modeline kadar istatistik yapmaya calismis. Hep sizler icin!

yorum yapmislar video koymuslar, hepsine tesekkür ederiz, okumadan soruyorsunuz, sonra yine okumayan biri cevap veriyor, ortalik karisiyor....
  • pc hakkında pek birşey bilmieyen adam araştıramamıştır, ve konu açmayı mantıklı bulmuştur.
    konu açmasının sebebide bilen arkadaşlardan yardım istemesidir.
    cw'nin ne olduğunu bildiği halde marka sevdası yüzünden gtx970 tavsiyesi yapan adamları alıntı yapın kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 24 Mart 2016; 1:53:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Valla benim Asus Strix 970 te tık yok. Benchmark dahil coil whine çıkmadı. Dünyadaki en bahtsız bedevilerden birisi olarak nasıl böyle denk geldi hala şaşkınım

Ancak bu 900 serisinde %80 gibi bir oranda bu sorun yaşanıyor. Şans biraz.

Noktası virgülüne kadar bunu yazacaktım iyiki okumuşum mesajları :)

Gtx 9x0 lerde çok var bu sorun ama bana da denk gelmedi çok şükür. Ama denk gelse bile değişim yapıyorlar.

Maxwell serisi performans olarak gerçekten harika. Cw testi yapıp tertemiz teslim alabilme şansı olsa tavsiye ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Adam cwsiz istiyor şahısda gitmiş piyasada ki en fazla cw çıkan kart olan 970 önermiş, insanlar buraya bilmedikleri için konu açıp yardım istiyor, adamı dahada yanlış yönelendiriyorsunuz.

Kullanamadığın kart hakkında yorum yapmamalısın. MSI gtx970 en az cw yapan karttır. Kaldi ki 2 yıl içinde böyle bir sorun yaşarsan servis değişim yapıyor. 2. Değişimde iade hakkiniz doğuyor.
    Bilmişlik taslamana gerek yok. Sagdan soldan okuduklarınla gelme. Önce kullan.

Yapma bunu mübarek cw = gtx970 dir. Bilmesek inanacağız. Forumda zibilyon tane konu vardır.
    CW biraz şans işidir. AMD 3xx serilerinde bu sorun az görülüyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ddsmurat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Adam cwsiz istiyor şahısda gitmiş piyasada ki en fazla cw çıkan kart olan 970 önermiş, insanlar buraya bilmedikleri için konu açıp yardım istiyor, adamı dahada yanlış yönelendiriyorsunuz.

Kullanamadığın kart hakkında yorum yapmamalısın. MSI gtx970 en az cw yapan karttır. Kaldi ki 2 yıl içinde böyle bir sorun yaşarsan servis değişim yapıyor. 2. Değişimde iade hakkiniz doğuyor.
    Bilmişlik taslamana gerek yok. Sagdan soldan okuduklarınla gelme. Önce kullan.

Yapma bunu mübarek cw = gtx970 dir. Bilmesek inanacağız. Forumda zibilyon tane konu vardır.
    CW biraz şans işidir. AMD 3xx serilerinde bu sorun az görülüyor diye biliyorum.

kardeşim, forumun böyle çocuklardan yada egosu tavan yapmış ergenlerden temizlenmesi lazım. bunlarla pazara bile gidilmez işin özü budur.
    bir diğer konuda r9 380 de vede gtx960 dada cw var dedim ikisini ayırt etmeden ve çocuk gelip fanlık yapma diyor. bayağı bir ezdim akıllanmad. deatless22 kafasından onlar.

adama anlatmak için hızlı yazıyorsun anlatım bozukluğu oluyor link atıyorsun adam kabul etmiyor. ilkokul mezunu falan demiş birde üstüne =)

benim sadece önerdiğim r7 370 =)

http://forum.donanimhaber.com/m_115515085/f_//tm.htm#115523378

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 24 Mart 2016; 2:18:08 >

• resep_paltas kullanıcısına yanıt
    CW de kart güçlendikçe risk artıyor. Güncel kartlardan en akla yatanı bence r9 390x. Nasip olursa bu karttan alacağım inşallah bir şey çıkmaz.
    Yazdığın cevapları açıklamaları anlamıyor veya anlayamıyorsa suç sende değil ki boş ver o tipler vardır hep.

• evet r9 390 ve r9 390x de daha az coil whine varmış. yalnız yeni pascal serisi beklenmeli. amd'nin yeni işlemcilesi olan zen'i zaten bekliyoruz.
    r9 4 seriside beklenmeli bu arada.
    fiyat olarak r9 390x ile gtx970 aynı fiyata sahip ve r9 390x daha güçlü bir ekran kartı.

benim asıl demek istediğim 1500-2000 lira vereceğiz ve garantiye git gel yapacağız. bu sıkıntıları çekmemiz hiç mantıklı değil.
    usta bu şartlar altında hiçbirşey alınmaz. zaten fiyatlar çok yüksek.
    biraz düzeltmeye gitmesi lazım bu ekran kartı üreticilerinin. msi konusunda da yazdım. yine yazarım batman + süperman logosu şeklinde kuzey güney soğutucusu yapıyorlar. 2 tane bobinle mi başa çıkamıyorlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_115505230/f_//tm.htm#115505558

ve bu forumdaki çocuklar böyle yaptıkça zararı bize dokunuyor.
    adam diyor 1750 lira param var sistem tavsiyesinde bulunur musunuz ? çocuklarda yazıyor gtx970 al geç. ve bunu bilen üreticiler, çocuklar zaten ne olursa olsun alıyorlar, bobini cw sıkıntısını gözden geçirmemize gerek yok. hatta 3.5 gb vramli gtx970 ve diğer tüm sıkıntılı parçalarıda bunlara dayadık mı iyidir diyorlar =) fiyatlarda bu çocuklar yüzünden artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resep_paltas -- 24 Mart 2016; 2:37:57 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.