Şimdi Ara

ÇOK ACİL ANAKART YARDIM LÜTFEN ( İNTEL E210882 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese selam. 2002 yılında aldığım dell dimension 4400 model pc mdeki işlemciyi upgrade etmek istedim. 1.7 diydi. ikinci el 2.8 aldım. taktım ama çalışmıyor. anakartın üstünde E210882 yazıyor. arattım bişeyler ama pek aklım ermiyor. :( 2.8 i desteklemiyormu bu anakart. tam olarak nasıl öğrenirim.

yoksa biosla mı alakalı bişey yapmam lazım.

lütfen acil cevaplarsanız sevinirim. olmuyosa yarın işlemciyi götürecem. başka bişe alırım en azından.

• Keşke bi anakart modelini öğrenip öyle alsaydın..
    CPU-Z ile öğrenebilirsin. Marka Dell olsa da içindekiler yine Asus, ECS, Acorp.. vb bir markaya aittir.
    http://www.cpuid.com/cpuz.php
    indir, çalıştır, Mainboard bölümünde marka ve model numarasına bak. Ona göre üreticinin sitesi varsa ordan CPU desteğine ve varsa BIOS güncellemesine bakarsın.
    Bir de bu 2.8'in sistem hızı ne? Üzerinde yazan 533 mü, 800 mü?

İlk tahmin olarak, 2002'de aldıysan bilgisayarı çipset Intel 845 ya da SIS650'dir, DDR266 RAM ve 400 Mhz'lik Pentium 4 2.4 Ghz'e kadar desteği vardır.. Ama daha da eski olabilir.

• Eh evet Intel 845'miş..
    http://support.dell.com/support/edocs/systems/dim4400/specs.htm#1101572
    ve 2.4 Ghz'liklerin 400 Mhz sistem hızındakilerine kadar desteği var. O 2.8'i geri satıp bi 2.4 alabilirsin ama söyleyim 1.7 ile 2.4 arasına %10 bile hız farkı olmaz.

Bu sisteme sadece RAM yükseltmesi yapmayı deniyebilirsin. Şu an 256 MB varsa bunu 1 GB'a kadar çıkart (toplamda 1 GB'ı geçemiyorsun), işlemciyi yükseltmekten daha fazla hızlanır bilgisayar.. Bir de üzerindeki HDD kaçlık? 20? 30?... Onu 80 GB'lık 8 MB önbellekli bir Samsung'la değiştiriver.
    Bu iki değişiklikle sistem rahat bi %30-40 hızlanma yapar.

• saolasın dostum. bende araştırmaya dalmıştım bakamadım foruma. aradım buldum. benim anakart d845pt miş. maximum 2.6 / 400mhz / 512kb destekliyor.

dediğin gibi işlemciyi değiştirmek şart. ya da diğer önerileri uygulayabilirim. ram olayını hallettim. 333 mhz iki tane 512 lik kingston koydum. ram olayı ok yani.

işlemci içinde gg de Pentium 4 2.5 / 512 / 400 buldum. anakarta uyumlu. bunun için ne dersin? yoksa işlemci olayından tamamen vazgeçip bahsettiğin diğer olaylara mı girişsem?

hdd makinenin üstünde gelen 40 gb maxtor. sonradan aynından takmıştım bitane daha.

ne dersin dostum? ne yapmalıyım sence?
  • İşlemci yine 400 Mhz'de çalışacağından dediğim gibi 1.7'den daha hızlı olmaz. Yeni HDD'ler o eski 30-40 GB'lara göre daha iyiler. 2008 üretimi 8MB önbellekli 45-55$'a 80-160 ya da 200 GB'lık bir IDE disk alabilirsin 2002'den bu yana 7200 devir aynı kalsa da gelişen başka teknolojilerle disk hızları arttı, disk daha hızlı olunca da windows'un başlangıcından programların çalışmasına kadar heryerde etkisini gösterecektir.

Öte yandan madem hazır 2.8 işlemci almışken anakartını ona uygun daha iyi bir taneyle değiştirebilirsin. Marka Dell olsa da içindeki herşey gibi anakart da değişebilir. Intel 865PE veya 875 çipset Soket 478 için en iyi seçeneklerdir. 40-45$'a kullanılmışı alınır. Bir de sıfır olarak 865GV çipset anakart bulabilirsin,
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=865GV&btnG=Google%27da+Ara&meta=lr%3Dlang_tr
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=152&productId=bd49597
    onlar da 45-55$+KDV civarındadır. Üzerinde onboard ekran kartı olan Mikro ATX yapıda kartlardır, 3 PCI yuvaya 1 AGP 8x ve SATA ile USB 2.0 şeklinde.

• sağolasın dostum. madem öyle bende gidip yeni bir hdd takayım makineye. en iiisi bu olacak bu durumda. Anladığım kadarıya işlemci anakart için en son model bile olsa 400 mhz de bişi farketmicek. etsede ben hissedemeyeceğim. O zaman yeni hdd daha mantıklı göünüyor.

çok minnettarım değerli görüşlerin için.

sağol.

quote:

Orjinalden alıntı: mselcuks

İşlemci yine 400 Mhz'de çalışacağından dediğim gibi 1.7'den daha hızlı olmaz. Yeni HDD'ler o eski 30-40 GB'lara göre daha iyiler. 2008 üretimi 8MB önbellekli 45-55$'a 80-160 ya da 200 GB'lık bir IDE disk alabilirsin 2002'den bu yana 7200 devir aynı kalsa da gelişen başka teknolojilerle disk hızları arttı, disk daha hızlı olunca da windows'un başlangıcından programların çalışmasına kadar heryerde etkisini gösterecektir.

Öte yandan madem hazır 2.8 işlemci almışken anakartını ona uygun daha iyi bir taneyle değiştirebilirsin. Marka Dell olsa da içindeki herşey gibi anakart da değişebilir. Intel 865PE veya 875 çipset Soket 478 için en iyi seçeneklerdir. 40-45$'a kullanılmışı alınır. Bir de sıfır olarak 865GV çipset anakart bulabilirsin,
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=865GV&btnG=Google%27da+Ara&meta=lr%3Dlang_tr
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=152&productId=bd49597
    onlar da 45-55$+KDV civarındadır. Üzerinde onboard ekran kartı olan Mikro ATX yapıda kartlardır, 3 PCI yuvaya 1 AGP 8x ve SATA ile USB 2.0 şeklinde.

• Rica ederim.
    Ancak bu 2.8'i geri vermediysen yukarda yazdığım 865 çipset anakart seçeneğini düşün istersen. Sadece anakart değişiyor, kalanlar aynı. 2x512 333 Mhz aldım diyordun, 2.8 533 veya 800 Mhz'lik ise yeni RAM'lerin de onunla beraber 333 olarak çalışacağından hızlanacaktır. Ayrıca bulduğun anakartta Dual Channel özelliği olursa oradan da bir hızlanma görürsün. 2.8 Ghz'de teknoloji olarak daha yeni olacağından Ghz hızıyla beraber artı bi %50 fark hissettirecektir. İlerisi için kart AGP 8x olduğundan yine PCI Express olmasa da daha kolay yeni ekran kartı takılacak ve SATA desteği de olduğundan IDE disk yerine daha hızlı bir SATA2 disk takılabilecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.