forumdan yusuf nickli kullanıcının yorumundan alıntıdır. 2009 yılında yorumlamış...
alıntı:
Audi A3 1.4tfsi (stronic) yakıt Tüketimim.
Merhabalar ,
Aracım 2009 (Model) Audi A3. 1.400cc tfsi. 125 Beygir olan versionu. 7 ileri vitesli stronic şanzıman.Bu ay ekonomi yapmak istedim ve bazı değerlere ulaştım. Bunlar tabiki astronomik değil ama araç hakkında bilgi sahibi yapmak amacı ile yazmak istiyorum belki birinin işine yarar. Öncelikle benzinimi BP'den lıyorum. 95 Oktan Full Depo.
En son benzin alma tarihim : 12.Ekim.2009 Benzinin bittiği gün : 3.Kasım.2009
Doldurduğum benzin tutarı 161,93TL . Depom 55 Litre. İçeride 30KM(Araç bilgisayarına göre)'lik benzin varken doldurdum depomu. Aracımı hafta içi hergün kullandım sadece haftasonları kullanmadım. Yani hesapta cumartesi ve pazarı saymayın
Aracı kullanım verilerime gelince. Ben aracı 90km/h'dan daha yukarıya çıkartmadım. Sabit olarak 70km/h ile kullandım. Bayır ve yokuşlarda hiç gaza basmadım aracın kazandığı hızı kullandım. Ay boyunca vites devamlı (D) Drive'da idi. Hiçbir zaman (S)Sport'a yada (M)'Manuel'e almadım.
Tüm bu koşullarda eve birkaç saat önce geldim ve yaptığım yol mesafesi tam : 913.1 KM .
Yol bilgisayarı verileri ise şöyle :
Kalan KM : 0 Ortalama Hız : 46.1km/h Ortalama Yakıt Tüketimi: 5.2lt / 100KM
Sonuç:
Sonuç olarak bu motoru çok merak eden vardı , özelden baya mesaj alıyordum onun dışında kendimde merak ediyordum. Çünkü tek depoda 400 maksimum 450km gidebiliyordum ful son gaz ile. Artık daha adam akıllı kullanıp ekonomi yapmaya karar verdim ve elde ettiğim sonuç bu . İlerleyen dönemlerde yeni mesafeler elde edebilirsem tekrar buraya eklerim.
demiş...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme