Şimdi Ara

çok ACİL audi a3 1.4 tfsi DSG yardım bonus passat sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2008 model audi a3 almanın eşiğindeyim. 14 tfsi s tronic şanzıman olacak. eşime golf 6 1.4 tfsi aldıktan sonra ( dsg 7 ileri)bu karara vardım. Kullanımı çok hoşuma gitti. yakıt ekonomisine de bayıldım. Bu sebeple 2011 model i30 1.6 crdi mode paket olan aracımı sattım. (ister inanın ister inanmayın golf benim araçtan az yakıyor) Sıra geldi a3 almaya.

Kafamı karıştıran üç nokta var.

1. si : Bazı 2008 - 2009 modellerde vites 6 ileri s tronic. Bazılarındaysa 7 ileri s tronic. Yakıt tüketim değerlerine bakabiliyorum bir tek. 6 ileri nin yakıt tüketimi biraz daha fazla görünüyor. Bu ikisinin farkını tam olarak bilen birileri var mı acaba ? kafam allak bullak oldu artık yabancı forumlara saldırdım. tam olarak bu soruyu soran yada cevaplayan birilerine rastlayamadım. 7 ileri dsg den şüphem yok lakin 6 ileriler 3000 tl daha ucuz. Ayrıca 6 ileri buldugum arac daha temiz ve az kilometrede. Kısacası 6 ileri dsg şanzuman ocağıma incir ağacı diker mi dikmez mi ?

Not: Hafta içi her gün beylikdüzü - şişli arası git gel yapıyorum. 2-3 haftada bir de sakaryada aile ziyaretlerine gidiyoruz. anlayacagınız ömrü direksiyon başında geçenlerdenim.

2.si : Yine Bazı 2008 - 2009 hatta 2010 modellerde gösterge ekranı siyah üzerine beyazken, diğerlerinde siyah üzerine kırmızı. Ayrıca Benzin göstergesinin yerleri farklı. Bu ne anlama geliyor acaba ? biri daha yeni diğeri daha mı eski, yoksa bir anlam cıkarmaya calısarak hata mı yapıyorum ?

3. sü ( bu soru opsiyonel ) ilk iki soruyu hiç düşünmeyip direk gidip passat 1.4 tsi dsg mi alsam ? 42 - 43 bin'e 2009-2010 temiz bişeler bulabiliyorum. Tek sıkıntısı koltugu ne kadar indirirsem indireyim direksiyonu da ne kadar kaldırırsam kaldırayım bir türlü golfteki düşük oturuş pozisyonu rahatlıgına kavuşamadım. Dizlerim direksiyonun altındaki kutuya çarpıyor. Araç boyutu da büyük ama ona fazla takılmıyorum.

En geç çarşamda hatta yüksek ihtimal yarın tercih yapıp aracı alacagım.

Saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burningashes -- 30 Eylül 2013; 20:50:22 >

• bu akşam birileri beni aydınlatırsa çok dua edeceğim saygılar tekrardan
  • Tercihlerinin arasina premium bir arac koymazsan konu tutmuyor arkadasim. Koy bak e180 520i falan yanina konuyu takip edemezsin.

Saka bir yana siyah uzerine kirmizi ekran seviyorsan onu al 6 ileri sanzuman seviyorsan 6 vitesli al 7 ileri seviyorsan 7 ileri al. Yani neyi begeniyorsan onu al. Bazisi soyle bazisi boyle tum otomobillerin. Begendigine bak begendigini al. Yoksa kirmizi ekranli beyazdan iyi diye birsey yok.

Edit: yahu araba alip ta ordan niye gitgelle ugrasip tonla benzin parasi veriyorsun ki. Passat parasini pesinat yap sisliden guzel bir ev al aylik benzin kasko gibi masraflar tutari kadar kredi cek kendine niye aci cektirip araba pesinde kosturup 1 tane olan ömrunun en guzel caglarini yollarda harab ediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 30 Eylül 2013; 21:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Tercihlerinin arasina premium bir arac koymazsan konu tutmuyor arkadasim. Koy bak e180 520i falan yanina konuyu takip edemezsin.

Saka bir yana siyah uzerine kirmizi ekran seviyorsan onu al 6 ileri sanzuman seviyorsan 6 vitesli al 7 ileri seviyorsan 7 ileri al. Yani neyi begeniyorsan onu al. Bazisi soyle bazisi boyle tum otomobillerin. Begendigine bak begendigini al. Yoksa kirmizi ekranli beyazdan iyi diye birsey yok.

Edit: yahu araba alip ta ordan niye gitgelle ugrasip tonla benzin parasi veriyorsun ki. Passat parasini pesinat yap sisliden guzel bir ev al aylik benzin kasko gibi masraflar tutari kadar kredi cek kendine niye aci cektirip araba pesinde kosturup 1 tane olan ömrunun en guzel caglarini yollarda harab ediyorsun

iyi dileklerin için teşekkür ederim lakin hiç bir sorumu cevaplamıyor bu yazdıkların.

edit bölümüne cevap: hiç bir aklı başında insan bir nedeni olmadan bu yolu yapıp eziyet çekmez. lakin eşim ögretmen ve atanamıyor şişliye. bu eziyeti ya ben cekecegim ya o çekecek. bu ikilemin çözümü de basit tabi ki ben çekecegim. karmaşayla geçen birgünden sonra sakin bag bahçe biyerde evin olması ve oraya geldiginde buldugun huzur da bu eziyete deyiyor. ömrümün güzel yılları da geçeli oluyor biraz.

tekrar teşekkürler.

• Kırmızı aydınlatmalı kadran eskı tıp beyaz aydınlatma ıse makyajlı olan kasada var bende 2008 1,4 tsı vardı son derece memnundum ama manueldi s tronıc hakkında bılgım yok senı yanıltmak ıstemem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmz56

Kırmızı aydınlatmalı kadran eskı tıp beyaz aydınlatma ıse makyajlı olan kasada var bende 2008 1,4 tsı vardı son derece memnundum ama manueldi s tronıc hakkında bılgım yok senı yanıltmak ıstemem

yakıt tüketiminiz nasıldı ? bir depoyla şehir içi kaç km yapabiliyordunuz ?

kadran konusunda aydınlatmış oldunuz cok teşekkür ederim cevap için.
  • Hatırladığım kadarıyla s.ici 7,5-8 lt cıvarında yakıyordu paket olarakta ambıtıon yada s lıne almanızı tavsıye ederım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic 1.4 HB Hakkında
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rmz56

Hatırladığım kadarıyla s.ici 7,5-8 lt cıvarında yakıyordu paket olarakta ambıtıon yada s lıne almanızı tavsıye ederım

allah razı olsun :)

şu 6-7 ileri çıkmazından da kurtulursam benden mutlusu yok bu akşam saygılar
  • Tam emin değilim bu aralar bende benzer A3 baktığım için biliyorum.

6 ileri otomatik eski tip tam otomatik şanzıman tritronik diye yazılan ismi var. şehiriçi 10 litre yakar diyo katalog.
    7 ileri ise şimdiki yarı otomatik çift kavrama şanzıman , volkswagende DSG adı verilen şanzıman audide s-tronik olarak yazılıyor. 1.6 motorda şehiriçi 9.4 litre yakar diyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

Tam emin değilim bu aralar bende benzer A3 baktığım için biliyorum.

6 ileri otomatik eski tip tam otomatik şanzıman tritronik diye yazılan ismi var. şehiriçi 10 litre yakar diyo katalog.
    7 ileri ise şimdiki yarı otomatik çift kavrama şanzıman , volkswagende DSG adı verilen şanzıman audide s-tronik olarak yazılıyor. 1.6 motorda şehiriçi 9.4 litre yakar diyo.

hemşerim selamlar :)

1.6 diye bir seçenek yok benim için. benim işim 1.4 tfsi yle.

yani 2008 den itibaren (belki de 2007 dir) olan 1.4 t versiyonları için kafam karışık. 1.6 zaten çok yakıyor, 1.4 tsi dsg golf le şehir içi 820 km filan rahat yaptım efendi gibi kullanıp. 7 ileri 1.4 tfsi stronic a3 le de benzer bir performans yakalayacagımdan eminim aracta bir terslik çıkmazsa. sorun 1.4tfs inin 6 ileri stronic ile arasında çok fark olur mu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burningashes -- 30 Eylül 2013; 23:35:14 >

• s-tronicler dsg gibi problem çıkarmıyor,fakat çıkarabiliyor.
    o açıdan garantisiz bir a3e bulaşmanı kesinlikle önermem.
    o golfün de garantisini uzat.
    dsg nin bütün serisi sorunlu.
  • internette araştırdım ve sanki 1.4 tfsi lerde sadece 7 ileri s-tronik şanzuman var gibi.

alıntı:

MAKYAJLI AUDI A3 AİLESİ TÜRKİYE’DE!
    21.08.2008 00:26
    Alman lüks otomobil üreticisi AUDI AG’nin lüks kompakt sınıfta yer alan ve satış rekortmeni Audi A3 model ailesinin makyajlı versiyonları Ağustos ayı itibariyle Doğuş Otomotiv-Audi tarafından Türkiye’de de satışa sunuldu. 24 bin 659 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla satışa sunulan Audi A3 model ailesi, hem yenilenen iç/dış tasarım özellikleri hem de 7 ileri S tronic şanzıman ve Audi Manyetik Sürüş gibi ilerici teknolojilerle donatılmış olmasıyla ön plana çıkıyor. Audi Park Asistanı sayesinde yenilenen Audi A3 ailesi, artık kendi kendine de park edebiliyor!

İlk olarak 1996 yılında satışa sunulan ve 2003 yılında yenilerek ikinci nesliyle global pazarlara çok daha başarılı bir giriş yapan Audi A3 model ailesinin makyajlı versiyonları, Doğuş Otomotiv-Audi tarafından Ağustos ayından itibaren ülkemizde de satışa sunuldu. 3 kapılı hatchback karoserli Audi A3 modeli 24 bin 659 Euro’dan; 5 kapılı Audi A3 Sportback modeli ise 25 bin 824 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Audi AG’nin 2008 yılında 1 milyonuncusu ürettiği ve markanın satış rekortmeni unvanlı ikinci nesil Audi A3 model ailesinin yenilenen versiyonları, ülkemize 4’ü benzinli olmak üzere toplam 7 motor seçeneğiyle ithal ediliyor. Audi A3 ve Audi A3 Sportback modellerinin 1.6 lt, 1.4 lt TFSI ve 1.8 lt TFSI motor seçeneklerinde yeni nesil 7 ileri S tronic şanzıman seçeneği sunulurken, 2.0 litrelik TFSI ve TDI motor seçeneklerinde ise 6 ileri vitesli S tronic opsiyonuna da yer veriliyor.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler.

arkadaşlar sordugum sorulara cevap verirseniz cok memnun olacagım. rencide etmek istemem zahmet edip yazmışsın ama ben sana dsg yada stronic sorunlu mu sorun cıkarır mı diye birşey sormadım. bunları zaten araştırdım. kilitlendiğim noktalar için yardıma ihtiyacım var. saygılar.
  • sen cevabi okumamışsan ben ne yapayim?
    sana diyorum ki garantisi devam eden bir araç al 6sı 7si farketmez:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

sen cevabi okumamışsan ben ne yapayim?

yakıt acısından farkeder mi etmez mi ? kullandın mı ? bir tanıdıgında var mı ? yada bilgi sahibimisin bu konuda ? 6sı 7si farketmez derken sorun cıkarıp cıkarmama olayı icin mi diyorsun yoksa yakıt tüketimi için mi ?

edit :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-daymotors-a3-dogus-bakimli-acil-135577856/teknik-detaylar/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ferro-motors-2008-audi-a3-1.4-tfsi-sportback-otomatik-vites-139315923/teknik-detaylar/

mesela burda biri neden 6 ileri digeri neden 7 ileri ?

sitenin sisteminde mi bir saçmalık var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burningashes -- 1 Ekim 2013; 0:09:53 >

• s-tronicten bahsediyorsak zaten dsg türevi ikisi de,çift kavrama yani.
    önceki nesildeki tiptronicler haliyle yakıyordu,s-troniclerde aman aman fark olmayacaktır neticede ikisi de çift kavrama şanzıman bunların.
    Zaten düşük hacim turbo araç alacakmışsın senin kullanım karakteristiğin devreye giriyor basarsan şanzımanın uçak tronic de olsa içer o araba benzini.
    Sakin kullanımda ise ekonomik ve keyifli üniteler bunlar.
    Bahsettiğin aracı da kullandım a3ü yani,güzel otomobildir.
    Yenisini de plazada incelemiştim onun da kalitesi inanılmaz.
    7 ileriler daha seri tabi,fakat kuru tip olduğundan sorun çıkarmaya daha da meyilliler.
    ondan sana garantili ürün al dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 1 Ekim 2013; 0:13:30 >
  • 1.4 tfsi 7 ileri s-tronik A3 ü aynı motor ve şanzımana sahip golf ile kıyaslarsak A3 ün golf e göre daha ağır olduğundan daha fazla yakacağını düşünüyorum. 2. el 2008 1.4 tfsi 7 iler s-tronik A3 ün yol bilgisayarına baktığımda 8 litre ortalama görünüyordu. istanbul daydı araç. tüketim kıyaslamada tüketicinin mevcut tüketimine göre yrum yapmak yanlış sonuç verebilir. tüketimi etkileyen çok çok fazla faktör vardır. yol şartları, trafik yoğunluğu, yokuşlu veya düz arazi, yaz kış şartları, spor - sakin kullanım ve daha sayamadığım bir çok faktör etkiler.

daha sağlıklı veri için test sürüş sonuçlarına bakabilirsin ama malum test sürüş yorumları da taraflı olabiliyor maalesef...
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    baba şu cevabı ilk mesajında yazsaydın ya :)

çok teşekkür ederim yardımın için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burningashes

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

sen cevabi okumamışsan ben ne yapayim?

yakıt acısından farkeder mi etmez mi ? kullandın mı ? bir tanıdıgında var mı ? yada bilgi sahibimisin bu konuda ? 6sı 7si farketmez derken sorun cıkarıp cıkarmama olayı icin mi diyorsun yoksa yakıt tüketimi için mi ?

edit :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-daymotors-a3-dogus-bakimli-acil-135577856/teknik-detaylar/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ferro-motors-2008-audi-a3-1.4-tfsi-sportback-otomatik-vites-139315923/teknik-detaylar/

mesela burda biri neden 6 ileri digeri neden 7 ileri ?

sitenin sisteminde mi bir saçmalık var ?

üretim yıllarına bakılırsa sanki 6 ileri kısa süre üretilmiş ve kullanılmış gibi görünüyor.

7 ileri:
    Üretim Yılı
    (İlk / Son)
    2008 / 2014

6 ileri :
    Üretim Yılı
    (İlk / Son)
    2007 / 2008

• quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

1.4 tfsi 7 ileri s-tronik A3 ü aynı motor ve şanzımana sahip golf ile kıyaslarsak A3 ün golf e göre daha ağır olduğundan daha fazla yakacağını düşünüyorum. 2. el 2008 1.4 tfsi 7 iler s-tronik A3 ün yol bilgisayarına baktığımda 8 litre ortalama görünüyordu. istanbul daydı araç. tüketim kıyaslamada tüketicinin mevcut tüketimine göre yrum yapmak yanlış sonuç verebilir. tüketimi etkileyen çok çok fazla faktör vardır. yol şartları, trafik yoğunluğu, yokuşlu veya düz arazi, yaz kış şartları, spor - sakin kullanım ve daha sayamadığım bir çok faktör etkiler.

daha sağlıklı veri için test sürüş sonuçlarına bakabilirsin ama malum test sürüş yorumları da taraflı olabiliyor maalesef...

ben aracı çok sert ve devirsiz kullanırım. önümdeki 20 metre boşlugu doldurmak için tam gaz kalkarım falan. daha dogrusu 1.4 tsi dsg golfü kullanana kadar böyleydi. tüm kullanım şeklimi degistirdi bu araç. ben hala benzinli bir aracın şehir içi 750 km den fazla yapabilmesine inanamıyorum. bastıgımda gidecegini bilmek yetiyor artık. o sebeple a3 e yöneldim. aynı haneye iki golf sacma geldi bana. o yüzden a3 ve passat düşündüm. muhtemelen a3 alacagım.

hemşerim saolasın yardımların icin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.