Şimdi Ara

ÇOK ACİL -BYPASS DEVRESİ - lütfen yardım edin arkadaşlar (kimseden cevap yok mu?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba ve şimdiden tüm forum arkadaşlarımızın bayramı kutlu olsun.

Arkadaşlar acilen bir devreye veya fikre ihtiyacım var.

Kısaca konuyu yazayım,
    iki tane akım kaynağım var. Bunlar 0-6 volt arasında değişen voltajlarda. Yani 0 ile 6 arasında herhangi bir voltajda olabilirler. Kafanızda canlandırmanız için mini pervane jenaratör gibi düşünebilirsiniz. Birinin adı A diğeri B olsun.

A dan her zaman 0 ile 6V arasında bir değer geliyor.
    B ise bazen gönderiyor bazen göndermiyor. Gönderdiği zaman onun akımı da net değil. Yani 0V ile 6V arasında herhangi bir değer olabilir.

İhtiyaç;
    A nın değeri ne olursa olsun, B den herhangi bir voltaj gelinceye kadar A kullanılsın. B den ne gelirse gelsin A yı bypass edip B nin kendi voltajı devre çıkışında olsun.

En büyük sorun, gelen voltajlar sabit değil. Analog bir kaynak olduğu için voltaj adımları belli değil. Yani A dan 3,8V gelirken B 0V sonrasında B , 2.3V olabilir. B akım üretinceye kadar A, üretmeye başlayınca çıkışta hiç bir kayıp olmadan 2.3V olmalı.

Bununla ilgili transistörlü ya da entegre devreli bir şema bulamadım. Bu konuda yardım etmenizi rica ediyorum. Fikir alabileceğim bir adres veya şema da olabilir.
    Ya da elinizde benzer bir şema varsa mükemmel olur.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ispir2000 -- 18 Eylül 2009; 10:05:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.