Şimdi Ara

Çok acil cevap lazım . 91 model şahin hakkında . . .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir arkadaşın tanıdıgı bize 91 model şahin satıcak . Bizde bugün itibari ile gördük . Araca baktık . Yani bilmiyorum . Motoruna felan baktık . Motor kapagını açınca üfleme yada kaynatma gibi sıkıntısı yok . Moturun sesi düzgün . gaz debriyaj fren pedalları sıkı gibi . Sağlam sert yani .

Kapılarına baktık vs . . .

Aklıma takılan soru burada . Kapıları ne bileyim dökülecek gibi degilde nasıl söyleyeyim Mesela ön kapısında , kapıyı açıp kendimize dogru çekerken kapı az birşey yere bırakıyor kendini sonra bize dogru geliyor . Tam anlayamadım . Adama sorduk onun az bi ayarı var yapılır sıkıntı degil dedi . Ayarlanan bişey dedi . . .

Yani bu bize baya masraf çıkarır mı ? Kapıyı değiştirmek gerekir mi yoksa adamın dedigi gibi ayarla olacak iş mi ?

91 model şahin adam bize 4.500 gibi bırakmak istiyor . Ne dersiniz alınır mı ?

Not : Biraz daha para kat başka araba al demeyin lütfen . ÇÜNKÜ BİRAZ KATIP BAŞKA ARABA ALMASINI BENDE BİLİYORUM . ancak param bu kadar ancak 4500 bulabiliyorum ...

Yani yukardaki sıkıntıya bir açıklık getirip önerinizi yaparsanız çok teşekkür ederim . . Almak istiyorum açıkçası . . neyse çok konuştum

saygılarımla . . . .

• acil arkadaşlar . . . teşekkürler
  • Hocam 91 model araç alıyorsun kapı sarkması inan karşılaşabileceğin basit arızalardan birisi.. Şansın şu ki parçası ucuz o araçların. Şimdi kapıyı görme lazım ama madem ayarla çözülecek bir durum arkadaşınız ustasında ayarlatsın öyle getirsin size değil mi ? Bir de şanzımanına ve defransiyeline baktırın mutlaka vitesten atma/ ötme kronik sorunlarıdır bunların. Ben size temiz bir lada önerirdim.
  • bi 500tl masrafı olur onun baya düzgün bişeye döndürmek istiyorsanız, temiz 2. el() kavramı çok zor çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Hocam 91 model araç alıyorsun kapı sarkması inan karşılaşabileceğin basit arızalardan birisi.. Şansın şu ki parçası ucuz o araçların. Şimdi kapıyı görme lazım ama madem ayarla çözülecek bir durum arkadaşınız ustasında ayarlatsın öyle getirsin size değil mi ? Bir de şanzımanına ve defransiyeline baktırın mutlaka vitesten atma/ ötme kronik sorunlarıdır bunların. Ben size temiz bir lada önerirdim.

Anlıyorum çok teşekkürler değerli yorumunuz için . Arkadaş zaten sizin böyle kapıya TAKACAGINIZI bilsem yaptırıp getirirdim dedi . Alacağımız zaman yaptırıp getirmesini söyleyeyim zamanı varsa yaptırır heralde. Ama zamanı pek olmuyor ...

Ayrıca şanzımana filan baktırın demişsiniz arkadaşın gerçekten zamanı yokmuş ustaya götüremeyeceğiz ne yapsak alsak mı bilmiyorum ....

ustaya götürme şansı yok bana güvenin diyor . Gerek yok diyor bilmiyorum dogrusu

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

bi 500tl masrafı olur onun baya düzgün bişeye döndürmek istiyorsanız, temiz 2. el() kavramı çok zor çünkü

Hiç masrafsız al götür dedi . Bende gerçekten masraf yapmak istemiyorum 4500 tl yi verecegim ve para biticek zaten masraf yapamam dogrusu . . . .
  • ProLivee kullanıcısına yanıt
    Hocam yaşınız büyük ihtimal benden büyüktür akıl vermek gibi olmasında şu forumda kaç kişi eş dost kazığı yedi konusunu açtı bi bilseniz. Şöyle bir çözüm üretin araç sizde kalsın bir gün sanayide ustaya gösterin tofaş ustası çok zaten. Sonra çıkın çevre yoluna biraz basın 100-110 vites küçültün, sert fren yapın bakın vitesten atma/ defransiyelde ötme var mı gidişi nasıl.. Hiç masraf etmem gibi düşünmeyin bunun sigortası yakıtı v.s v.s derken yine harcarsınız 3-5.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Profilinize baktım sizde Ankaradaymışsınız. Vizelerim bitince 19 nisanda ankara'da olcam aracı almamış olursanız beraber bakabiliriz ostim'de ustamda var yardımcı olurum
  • Herhangi Bir Kaportacıya 2 Paket Sigara Alsanız Kapı Ayarını Yapar. Verin 50-60 Lira 4 Kapıyı da Ayarlatın
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuTuKoLaCI

Herhangi Bir Kaportacıya 2 Paket Sigara Alsanız Kapı Ayarını Yapar. Verin 50-60 Lira 4 Kapıyı da Ayarlatın

Çok haklısınız pek para tutmaz heralde basit birşeyse hemen yaptırıcam ...

Ayrıca adama söyledim kapıyı ayarlatıcam dedi . Bakalım kısmet ..

teşekkürler değerli yorumunuz için
  • quote:

Hocam yaşınız büyük ihtimal benden büyüktür akıl vermek gibi olmasında şu forumda kaç kişi eş dost kazığı yedi konusunu açtı bi bilseniz. Şöyle bir çözüm üretin araç sizde kalsın bir gün sanayide ustaya gösterin tofaş ustası çok zaten. Sonra çıkın çevre yoluna biraz basın 100-110 vites küçültün, sert fren yapın bakın vitesten atma/ defransiyelde ötme var mı gidişi nasıl.. Hiç masraf etmem gibi düşünmeyin bunun sigortası yakıtı v.s v.s derken yine harcarsınız 3-5.

Tabiki kazık yemekte var işin ucunda ama adam mülayim iyi birine benziyor o yüzden sıkışmış birde ...

pek zamanım yok hatta hiç zamanım yok diyor arabayı vermiyor zaten . Bir kaç kez söyledim 1 tur atalım falan diye yok diyor . Ancak ben sıkıntı yapmadım . Sonuçta arkadaşın arabası verir yada vermez ...

Tabiki masraf edilecek benzin vss ancak çok masrafı olmasın istiyorum . Adamda masrafı yok diyor . Tabiki masraf çıkacaktır onu allah bilir ancak inş çok fazla tutmaz . .

• quote:

Profilinize baktım sizde Ankaradaymışsınız. Vizelerim bitince 19 nisanda ankara'da olcam aracı almamış olursanız beraber bakabiliriz ostim'de ustamda var yardımcı olurum

evet ankaradayım . Teşekkürler çok memnun olurum . Ancak sizin vizeler bitince ben arabayı çoktan almış olabilirim . Kısmet hayırlısı . . .

Arabayı aldıktan sonra ostime gidebiliriz. Eğer hala istiyorsanız . Çok memnun olurum . Şeref duyarız .

Arabayı alırsam eğer genel bi baktırmak istiyorum aldıktan sonra pek faydası olmaz bazı şeyler için iş işten geçmiş olabilir

ancak bundan sonrası için olası sıkıntıları varsa bari onları düzeltirim diye düşünüyorum . . .

Teşekkürler . Saygılar . . .

• motoru şanzımanı diferansiyeli sağlamsa alın derim. kapı vs. bunlar küçük masraflar çıkarır ve yolda bırakmaz.

aracın kısa vadede sorun çıkarmamasını istiyorsanız aküsü ve lastiklerine bakın.

aracı aldıktan sonra motor yağı ve suyunu düzenli olarak kontrol edin. şanzıman ve diferansiyel yağını da kontrol ettirmeniz yararınıza olur.

aracın motoru sıcakken biraz gaza basın yanık yağ kokusu da gelmiyorsa alınabilir. ayrıca yukarıda yazıldığı gibi şanzımanı da test edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Nisan 2015; 19:37:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

motoru şanzımanı diferansiyeli sağlamsa alın derim. kapı vs. bunlar küçük masraflar çıkarır ve yolda bırakmaz.

aracın kısa vadede sorun çıkarmamasını istiyorsanız aküsü ve lastiklerine bakın.

aracı aldıktan sonra motor yağı ve suyunu düzenli olarak kontrol edin. şanzıman ve diferansiyel yağını da kontrol ettirmeniz yararınıza olur.

aracın motoru sıcakken biraz gaza basın yanık yağ kokusu da gelmiyorsa alınabilir. ayrıca yukarıda yazıldığı gibi şanzımanı da test edebilirsiniz.

Evet çok teşekkürler yorumunuz için . Aldıktan sonra tabiki yagı ve suyu kontrol ettirmek lazım . Yİne genel bi bakıma götürmek gerekebilir .

Aküsünü 1 sene önce aldım diyor. Sıkıntı olur mu acaba ? Lastiklerine gelecek olursak ön lastikler 4 mevsimlik arka lastikler kışlık . Karışık yani ..

Aracın motoruna baktık kapagını açıp yani kötü gaz çıkışı yada ne biliyim herhangi başka sıkıntı göremedim .

Saygılarımla

• ProLivee kullanıcısına yanıt
    Ankara'da hafta kalıcam hocam mutlaka burdan haber veririm size saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProLivee

quote:

motoru şanzımanı diferansiyeli sağlamsa alın derim. kapı vs. bunlar küçük masraflar çıkarır ve yolda bırakmaz.

Evet çok teşekkürler yorumunuz için . Aldıktan sonra tabiki yagı ve suyu kontrol ettirmek lazım . Yİne genel bi bakıma götürmek gerekebilir .

Aküsünü 1 sene önce aldım diyor. Sıkıntı olur mu acaba ? Lastiklerine gelecek olursak ön lastikler 4 mevsimlik arka lastikler kışlık . Karışık yani ..

Aracın motoruna baktık kapagını açıp yani kötü gaz çıkışı yada ne biliyim herhangi başka sıkıntı göremedim .

Saygılarımla

akü sıkıntı çıkarmaz ama lastiklerin değiştirilmesi gerekecektir. yazlık lastik takmak gerekir.

olmadı aynı model 4 tane çıkma lastik alırsınız.

• quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

akü sıkıntı çıkarmaz ama lastiklerin değiştirilmesi gerekecektir. yazlık lastik takmak gerekir.

Anlıyorum lastikleri full yazlık yapalım dedim zaten ancak adamda yokmuş zaten yok dedi . Lastikler bu şekil kalsa sıkıntı olur mu acaba ?

Hiç degiştiremem dogrusu

Teşekkürler yorum için bu arada . Yardımcı oluyorsunuz .

Saygılar

• quote:

quote:

quote:

quote:

Saygılarımla

Anlıyorum lastikleri full yazlık yapalım dedim zaten ancak adamda yokmuş zaten yok dedi . Lastikler bu şekil kalsa sıkıntı olur mu acaba ?

Hiç degiştiremem dogrusu

Teşekkürler yorum için bu arada . Yardımcı oluyorsunuz .

Saygılar

kışlık lastikleri hızlıca eskitmiş olursunuz. çok bir sorun olmaz. belki biraz ses yapar.

• Araca 4-5 kişi binince kapılar kasma yapıyor mu yapmıyor mu ona bir bakın.
  • Arkadaşlar hayatımın hatasını yapmaktan son anda KURTULDUM . . .

Tofaş şahin dogan vs ... kimse almasın aldırmayın . Bakmayın bile gerekirse GÖZÜNÜZE yazık . . . .

Ayrıntıya gerek yok....

Konuya nokta KOYULDU . . . Bu kadar . Haydi kalın sağlıcakla .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.