slm,,,,arkadaşlarım iyi bir p55 anakart tavsiye edebilirmisiniz,,özellikle;;; --iyi overclock olabilen-- sağlam bi p55 anakart tavsiye edebilirmisinz,,,konu ile ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederm,,,,,
NOT: EN FAZLA MAX. 400TL +/- BÜTÇE VAR ANAKART İÇİN,,,,,,SATA 3 YADA USB3.0 ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL...!
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
teşekkürler,,,,,biostar gözüme iyi gibi geldi,,,gigabyte ud5 te iyi gibi,,ama msi hoşuma gitmedi gibi..
birde asus p55 anakartlar çok karışık hangisi güncel hangisi değil, asus modelleri ile ilgili bilgisi olan yokmu..? evo modeli, deluxe modeli, pro modeli,lx falan var overclock amaçlı hangisi iyidir...?
Biostar da sata 3, usb 3.0 desteği yok, fakat yurtdışında çok beğenilen bir oc kartı.MSI görünüm ve renk olarak biraz sade ama bu seni yanıltmasın, süper bir karttır.Asus alırsan P7P55D-E Deluxe veya P7P55D-E Evo tavsiye ederim.Bu iki kart ta pahalıdır ama çok kaliteli oc kartlarıdır.
P7P55D-E Evo o kadar pahalı diil galiba ,,,bu anakart nasıldır peki...?
ooppss hocam yapılır mı bu akşam akşam.Şimdiye kadar Türkiye de satılmıyor diye kendimizi avutuyorduk.Artık bahanemiz de kalmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: Iron Mask
ooppss hocam yapılır mı bu akşam akşam.Şimdiye kadar Türkiye de satılmıyor diye kendimizi avutuyorduk.Artık bahanemiz de kalmadı.
araba gibi anakartta ,,,çok tuzlu,,,
asus'un E İLAVESİ OLANLARLA OLMAYANLAR ARASINDA NE FARK VAR ACABA,,,MESELA -P7P55D E EVO- VAR BİDE -P7P55D EVO- VAR,,SATA3 VE USB3.0 FARKI VAR GALİBA ARALARINDA ,,PEKİ FSB VE RAM BELLEK HIZ DESTEKLERİNDE FARK VARMIDIR,,,
Dediğiniz gibi " -E " ilavesi kartın yeni nesil yani sata 3, usb 3.0 destekli olduğunu gösteriyor.İlerde standartlaşacakları için bu özelliklerde kart almanız sizin için iyi olur.FSB ve ram hızı desteklerinde de fark yok.
quote:
Dediğiniz gibi " -E " ilavesi kartın yeni nesil yani sata 3, usb 3.0 destekli olduğunu gösteriyor.İlerde standartlaşacakları için bu özelliklerde kart almanız sizin için iyi olur.FSB ve ram hızı desteklerinde de fark yok.
o zaman asus almak daha mantıklı , dediğim gibi usb3.0 sata3 şu an için gereksiz zaten bu arabirimler tam olarak yerine oturana kadar 1 sene geçer,,o zaman p65 anakartlar çıkar ve takrardan alacağım anakartımı değiştirim olur biter
Hayırlı olsun hocam.Dediğiniz gibi daha ssd ler bile sata 2 destekli.Sata 3 ler ancak 2011 sonlarında yaygınlaşır.Hem böylece, yeni serilerin gelmesi ile fiyatları düşen P7P55D Evo ve Deluxe 'ü daha ucuza alabilirsiniz.
quote:
Hayırlı olsun hocam.Dediğiniz gibi daha ssd ler bile sata 2 destekli.Sata 3 ler ancak 2011 sonlarında yaygınlaşır.Hem böylece, yeni serilerin gelmesi ile fiyatları düşen P7P55D Evo ve Deluxe 'ü daha ucuza alabilirsiniz.
çok teşekkür ederim hocam yardımlarınız ve ilginiz için,,,biraz hesaplı alabileceğim bir yer bakıyorum şimdi,,vatan'da biraz pahalı gibi geldiler sanki,,
Sabertooth güzel kart, yalnız Deluxe modeli kadar overclock olmuyor. Stabilite amaçlı yapılmış ve seramikleri sayesinde çalışırken ısınmıyor.LEON-X hocama katılıyorum.Artık 1155 soketin ayak sesleri duyuluyor.Eskiyen 1156 sokete bu kadar para yatırmayın derim.Mesela ben 1 aydır Asus P7P55D-E LX kullanıyorum.Vatan dan 230 TL ye aldım.Hiç bir sorun yaşamadım.Tabii oc kabiliyeti düşük.Yine son karar sizin.
GIGABYTE P55A-UD7 ALDIM,,yarından sonra elime geçicek