Şimdi Ara

ÇOK ACİL POTANSİYEL VİRÜS YARDIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne kadar güvensende yamuk oluyor abi
  • yarım yamalak hatırlıyorum 6 yıl önce falan bende birine güvenip tıklamıştım meer onu da patlatmışlar :D
    saçma salak bir uzantıya gidip birşey indirmeye başladığını görünce direk laptopta olduğum için wifi kapattım indirmesini durdurup.
    sonra sildim, sorun olmadı. arkadaşın farketmesi biraz uzun sürmüş heralde
  • easygamee kullanıcısına yanıt
    linki de resim dosyasına gider gibi kamufle etmişler hiç belli olmuyor.
  • Suan kullandigim Bitdefender de fidye korumasi var. Ozel dosyalarini(fotograf,belgevs) ransomwarelara karsi koruyormuş. Ama kullanmiyorum. Ev kullanicisi icin pek gerekli degil gibi. Sirketler icin gerekli birsey ama.

Birde crackli dosyalarla ilgileniyorsaniz virustotale atinca hep dikkatimi cekiyor, kaspersky viruslu olarak uyari vermiyor. Digerleri genelde crack oldugu icin virus isaretliyor. Kaspersky aslinda baya iyi o konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keremec kullanıcısına yanıt
    Bence Kaspersky'nin iyi olmadığı yönler var. Sistemi kastırıyor bir kere.

Verilerini yedeklemeyip antivirüs de kullanmayıp cryptolocker/ransomware bulaştıranları ne yapacaksınız? Onlar da eminim bir gün öncesine kadar antivirüs kulllanmak gereksizdir; sistemi gereksiz yere kastırmaktır diyorlardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok biliyorum sisteme zarar verebildiğini ama eskiden tavsiye edilen yazılım olurdu. O yüzden şimdi de bekledim.

Confickerı benim bilgisayardan temizlemişti o yüzden saygım var combo fixe.

• Yedekleyecekseniz kendiniz bellek alıp Yedekleri hiçbir programla yedeklemeyin. Gördük bulutu herkesin güvendiği koca sistemi 3 5 çocuk hackledi rezil ettiler tüm dünyayı . Online hiçbir yedekleme kullanmayı önermiyorum her sistemin bir açığı var demişler abilerimiz

• Verilerinizin korunabilecegi en iyi yer internetle bağlantısı olmayan sıradan tasinabilir hard disk.

• Böyle bir sonuç çıktı ne yapmalıyım.
    Var mı bir önerin.
    ÇOK ACİL POTANSİYEL VİRÜS YARDIM
  • Serdem1903 S kullanıcısına yanıt
    easygamee kullanıcısına yanıt
    Hepsini kaldır ya da karantinaya al. Ama arkadaşla aynı gözüküyor dosyalar. @easygamee

Malwarebytes AdwCleaner yükle. Programlarını kapatıp tarama başlat.

Malwarebytes AdwCleaner:https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/

• Programlarını kapat tarama başlatla neyi kastettiğini açarsan,
    yapabilirim sanırım.:D
  • Serdem1903 S kullanıcısına yanıt
    Tarama yaparken program kullanma. Çünkü tarama sonunda bilgisayarın yeniden başlayacak yani "Clean"a bastığında.

• Şöyle bir alet var bilgisayarı çöpe dönenler için. Tavsiye ederim.
    https://windows-repair-toolbox.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 30 Nisan 2017; 14:34:5 >
  • Ejihov E kullanıcısına yanıt
    Galiba arkadaşların bilgisayarlarına ücretsiz yazılımlardan program yüklenmiş. Malwarebytes Anti-Malware ikisinde de aynı yerde buluyor (Google Chrome'da). O sıkıntı yaratıyor galiba.
    CCleaner gibi mi bu şimdi?
    Düzenleme:
    Bayağı iyi bir şeye benziyor. Ama kendi programıyla yapmak daha sağlıklı buluyorum sahşen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 30 Nisan 2017; 14:37:4 >
  • Virüs temizleme aletlerini tıkladığın anda indirip sonra bilgisayarı taratmanızı sağlıyor. Windows bad sector tarama ve sfc /scannow şeylerinin kısayolu falan var.
  • Ejihov E kullanıcısına yanıt
    Bir de HerdProtect var galiba. Ama biraz deneyim gerektiriyor.

• olabilir abi, ama benimkinde wwww.newtab vs yoktu.
    benim sorun office16 daydı, çünkü o exeye tıkladığımda da saat başı olan olayın tıpa tıp aynısı oluyordu.
  • easygamee kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı şey seninkinde de var:https://store.donanimhaber.com/54/15/d5/5415d5e7f1763be263d1371cc7d171c1.png

• evet abi biraz araştırdım newtabtv virüsmüş, ama benim cmd office16 ya gidiyordu ve o exe tıpatıp aynısıydı. tuhaf, acaba öyle saklanıyor olabilir mi dicem? ama sorun düzeldi exeyi silmedim.
  • İlginçtir ki bende de dün akşama kadar 2-3 gündür bu sorun vardı. Şimdilik kayboldu tekrarlamıyor. Bir şey de yüklememiştim.

Bariz bir şekilde bilgisayarımın da yavaşladığını fark ettim. Tarayıcı, diğer uygulamalar vs. eski hızında açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Decoluce -- 30 Nisan 2017; 21:26:5 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.