Şimdi Ara

ÇOK ACİL POTANSİYEL VİRÜS YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
2
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son 3-5 gündür bilgisayar açıkken saat başı yada 2 saatte bir, çok hızlı bir şekilde cmd dosyası açılıp kapanıyor. oyunda değilken google vs açık değilken bile açılıp kapanıyor.
    yaklaşık 0.5 sn içinde oluyor, hiçbirşey yazmıyormuş gibi geliyor gözle görünürde ama dediğim gibi çok hızlı.
    göremediğim bir komut dizini bir virüs sayesinde bilgisayarıma giriliyor gibi kuşkuya kapıldım, ekran kartını vs update ettim bir farklılık yok.
    işletim sistemi windows 8.1 industry pro
    gtx 1070
    i7 6700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 28 Nisan 2017; 1:30:28 >

• Yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • easygamee kullanıcısına yanıt
    Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumalarınu kapat. Protection ayarlarındaki "Scan for rootkits" seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat.

Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Tarama sonucunda "Malware" olursa haber ver. Tehdit adını tam olarak söyle ve ekran görüntüsünü at.

Virüsten de olabilir ama uygulamalarını falan kontrol et.

• eset yükledim 30 günlük premium veriyordu.
    hiçbir virüs vs çıkmadı, tehdit algılanır mı ki öyle bir yazılımda ? virüs programı algılar mı ?
    cmd /k gibi bişi yaptım geçen komut dosyası kapanmadan durdu son açıldığında, micsoroft root office 2016 ...... gidiyordu göremedim tam dizini
    nasıl çözücem
    Belki zamanlanmış görevlerden oluyordur.

ESET yüklemeyin diyoruz. Yüklüyorsunuz.

İllâ virüsten olacak diye bir şey yok.

Şuna bakın:https://uzmanim.net/soru/windows-10-da-zamanlanmis-gorevler-nasil-silinir/75149

Link bazenleri çalışmıyor nedense Google'a "windows 10 zamanlanmış görevler uzmanim.net" yazarsınız o zaman.

• zararlı birşey göremedim,
    oyundayken vs sürekli alttan 0.5 sn çıkıp kapanıyor oyun aşşağıya vs iniyor saat başı falan, büyük sıkıntı.
    eset yükleme sebebim bir cyber güvenlik kampından ücretsiz premium vermişlerdi, sonra yükleyecekken pcye cd driver almadığımı hatırladım.
    internet sitesinden yükleyip cd keyi giricektim ki, site 1 aylık premium veriyormuş ilk onu kullanayım dedim sonra cd keyi kullanırım :Dhttp://i.imgur.com/grL7IHD.png?1
    ESET'in gerçek zamanlı korumasını kapat. Malwarebytes'ı yükle. Malwarebytes'ın gerçek zamanlı korumalarını kapat. Yukarıda dediğim "Scan for rootkits" seçeneğini aç. ESET'in gerçek zamanlı korumasını aç. Malwarebytes ile tarama yap. Tarama sonucunda "Malware" yazarsa ekran görüntüsünü al ve ya siteden yükle ya da HızlıResim'den. Bir de tam olarak tehdit adını söyle. Karantinaya al sonra. Zamanlanmış görevlerde bir şey vardır diye düşünüyorum bunun haricinde virüs yoksa. Bir de programlarını kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 29 Nisan 2017; 14:43:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tekrar o cmd dosyası çıkıp kapanınca zamanlanmış görevlere egirdim last run time da birşey göremedim ama bana da öyle geliyor, bikeresinde yakalamıştım eset tarama yaparken çıkmıştı, donmuştu ekranda bi 5 sn falan. microsoft/root outlook yada onenote a doğru gidiyordu hatırladıgım kadarıyla

malwarebytesı yükledim, esetin g.z korumasını kapattım .
    birde taramadan önce tekrar mı açayım esetinkini ?
    taramaya malwarebytesınkini açık esetinkini kapalı başlattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 29 Nisan 2017; 14:59:0 >
    Amacım ikisinin çakışmasını önlemek. Arayüzünde 4 tane sonu protection ile biten şeyler var. Onun üstüne bas. 4'ünü de kapat. Protection seçeneklerindeki "Scan for rootkits" seçeneğini aç. ESET'in korumasını aç. Tarama başlat.
    ESET'e nedense bir türlü ısınamadım. Bir kullanıcı ile reklam virüsleri konusunda uğraşıyorduk. Zemana Anti-Malware diye bir program var. Onun yüklenmesini engellemiş. Bir de virüslerin girmesine izin vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 29 Nisan 2017; 14:59:58 >
  • esetinkini kapatıp malwarebytesı açık başlattım, rootkits temiz çıktı,şuan scanfile systemde.
    korsan oyun vardı 2-3 tane onlardan cracktool.agent ve riskwaregam... çıkıyor şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 29 Nisan 2017; 15:2:31 >
    Onları karantinaya alıp denersin. Olmazsa karantinadan "Restore"ye basıp geri yüklersin. Sıkıntı değil kısaca.

• açılıp kapanan cmd dosyası için birşey yapamaz mıyız ? o dosyayı durdurabilir miyiz kapanmadan
    Ya virüsten oluyor ya da başlangıçta çalışan programlardan:http://ademocut.com/cmd-kendi-kendine-aciliyor-sorunu-ve-cozumu/
    1:https://uzmanim.net/soru/ekranda-surekli-cmd-ekrani-acilip-kapaniyor/69071
    2:https://uzmanim.net/soru/cmd-kendiliginden-aciliyor/67681

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 29 Nisan 2017; 15:10:45 >

• araştırdım yaklaşık 9 enabled vardı startup da,hepsi güvenilir kaynak
    sadece birisi microsoft corporation publisher. büyük ihtimal cmd dosyasının gittiği yere o gidiyordu, one note tool.
    disabled yaptım beklicez şimdi
    Tamam.

Umarım sorun düzelir.

• devam ediyor ama
    sonunda yakalayabildim.
    elimden kaçmadan ss aldım

ÇOK ACİL POTANSİYEL VİRÜS YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi easygamee -- 29 Nisan 2017; 15:44:49 >
  • ÇOK ACİL POTANSİYEL VİRÜS YARDIM
    dizinin gözüken kısmına kadar yazıp dosyayı buldum.
    şimdi ben bununla ne yapıcam ?
    Bence Microsoft Office'ı kaldırabiliyorsan kaldır. Öyle dene bir de.

Kaldırıp denicen artık. Yapacak bir şey yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 29 Nisan 2017; 15:50:8 >
  • https://linustechtips.com/main/topic/771311-microsoft-office-background-task-handler-flash-popup/

başkalarında da başlamış aynı sorun. exeyi kendim açmaya çalıştım aynen cmd dosyası gelip gitti, bu exe sürekli kendini açıyor. karantinaya falan alsam yada bunu silsem sadece ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.