Şimdi Ara

ÇOK ACİL! WINDOWS 8.1 KURULUM HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba dün akşam bir arkadaşın bilgisayarına Windows 8.1 kurmaya başladık. Bilgisayarı boot ettik ve Windows kurulum yerine geldik, disklerimiz C ve D olarak bölüktü. D diskine kişisel dosyalarını attık. Özel seçeneğine tıklayıp disk seçimine geldik, D diskini ellemiyoruz zaten, C'yi "Sil" dedik. Sildikten sonra C diskini yeniden yaratmak için "Yeni" dedik ve MB'ını belirledik. Tamam tuşuna basamıyoruz, oluşturamıyor. Hata veriyor, hata kodunu şu an unuttum. Ayrıntılarda;

Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde, Windows sadece GPT disklere yüklenebilir hatasını veriyor.

Forumda bir kaç çözüm seçeneğini denedim.

BIOS ayarlarından IDE ayarını SATA'ya çeviremiyorum. Şöyle ki tek bir seçenek var, IDE ve ACHI olarak iki ayrı seçenecek yok. Sadece ACHI vardı sanırım. Bunun çözümü nedir? Bilgili hocalarımız yazarsa sevinirim. Laptop şu an bende değil, çözümleri akşam üstü deneyeceğim. Çok teşekkürler.

• StevyJobs S kullanıcısına yanıt
    Hocam ide sata olayını tam bilmiyorum ama siz c diskini sildik demişsiniz atıyorum 100gb di 75 gb mi olmasınımı istediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoNNiE- -- 22 Şubat 2015; 13:36:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoNNiE- kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, C'de Windows kuruluydu ve virüs vardı, bu yüzden C'deki her şeyi silmek için, kurulum ekranında diski sil dedim, ondan sonra sorun başladı
  • Biçimlendir kısmını seçeceksiniz orda

Hocam sorun orada sil dedikten sonra hiç bir hamle yapamıyorum diske
  • Tam anlayamadım orayı şimdi biçimlendir deyince olmuyormu disk bicimlrnmiyormu

• Silmekle biçimlendirmek farklı işlemler o yüzden sordum

Yok hocam hiç bir seçenek açık değil, yeni seçeneği açık o da hata veriyor tamam dediğimde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bide flash bellek ile format atin ama flash bellegi rufus programıyla boot edin uefi şeklinde

• quote:

Orijinalden alıntı: StevyJobs

Yok hocam hiç bir seçenek açık değil, yeni seçeneği açık o da hata veriyor tamam dediğimde

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=89869701&p=1

Hocam sunu buldum belki isinize yarayabilir. Kisa bi goz attimda diskin yedegini alin baslamadan

• quote:

formatı ne ile atıyorsunuz dvd mi usb mi mbr formatında uefi kurulum yapmaya çalışmışsınız. döndüğünüzde yazın yardımcı olmaya çalışayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfr+10 -- 23 Şubat 2015; 15:54:15 >
  • Ya orjinal dvd bulacaksınız (EFI boot edebilen) ya da efi boot edemeyen dvd ise bios (efi) ekranından eski sürüm kimisinde csm launcher falan yazar eski sistem bios seçip öyle kuracaksınız

IDE AHCI ayarı ile alakası yok boşuna uğraşmayın
  • sfr+10 kullanıcısına yanıt
    Hocam USB ile format atıyorum

• quote:

Hocam USB ile format atıyorum

https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-1.4.12.exe

öncelikle verdiğim linkteki programı indirin program iso dosyasını usb ye iso dosyasını yazmak için kullanılır yükleme gerektirmez.

daha sonra programı çalıştırın güncelleme kontrolü filan yapar hayır deyip devam edin

aygıt bölümünde bilgisayarınızın usb portuna taktığını flash belleğinizi gösterin

2. kısımda disk bölüm düzeninde 'bios yada ufei bilgisayarlar için mbr bölüm düzeni kısmını seçin

3. kısımda ntfs olsun

4. ve 5. bölümü ellemeyin

son olarak iso dosyası yazan yerin sağ kısmındaki cd resmine tıklayıp bilgisayarınızda kayıtlı olan windows imaj dosyasını gösterin ve başlat deyin

sorun halinde tekrar sorun sonucu da bizlere bildirin

• sfr+10 kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol hocam, sen olmasan yapamazdık, vallahi kral adamsın, Allah'a emanetsin
  • quote:

Çok sağ ol hocam, sen olmasan yapamazdık, vallahi kral adamsın, Allah'a emanetsin

eyvallah hocam yapabildiğinize sevindim siz de Allah'a emanet olun hayırlı forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.