Şimdi Ara

Windows 10 ve Mavi Ekran Hatası Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; öncelikle forumda yeni olduğum için konuyu yanlış bir yere açtıysam hepinizden özür dileyerek başlamak istiyorum.
    Evimde kullandığım masaüstü bilgisayarımda aşağıda ekleyeceğim videodaki gibi bir MAVİ EKRAN hatası alıp duruyorum..Neden olduğundan tam emin değilim ama CACHE ile alakalı olabileceğinden şüpheleniyorum.Sorun şöyle gelişiyor;
    AİDA64 ile sistem kararlılık testi yaparken CACHE STRESS testine geldiğim anda 1 dk içerisinde ya hata veriyor test yada yada sistemim MAVİ EKRAN'a düşüyor..Ayrıca oyunlarda bir süre oynadıktan sonra da bu hatayı ara sıra almaktayım..Yada oyunlar kendisini kapatmakta..
    Her ne yaptım ise nafile; sistem parçalarını;ramleri HDD leri SSD leri hatta anakartın üzerindeki audio,sata vs bağlantılarını bile tek tek söküp denedim fayda etmedi :( Ayrıca sistemimi gerek microsft'un sitesinden indirmiş olduğum W10 güncel sürümü ile gerek başka başka 3-4 farklı windows sürümü ile denedim yine fayda etmedi :( hep mavi ekran hep mavi ekran.. :( Çeşitli yerli yabancı forumlardaki çözümleri okudum/araştırdım ve bazılarınıda uygulamama rağmen işin içerisinden çıkamadım :(
    Şimdi bu sorunun neden kaynaklandığından anlayabilecek bir insan evladı bana allah rızası için yardımcı olabilirmi rica etsem :( böyle giderse PC kasasını alıp camdan aşağı fırlatıcam :(

SİSTEM ÖZELLİKLERİM ve soruna ait VİDEO'nun linkleri DEYALI BİR ŞEKİLDE mevcuttur arkadaşlar
    www.dosya.tc
    sistem.txt dosyas�n� indir - download
    http://www.dosya.tc/server13/fhfzqj/sistem.txt.html
    (SİSTEM ÖZELLİKLERİM)https://www.youtube.com/watch?v=fpoi-zMi2k8 (ALDIĞIM HATAYA AİT VİDEO)

Şimdiden ilgilenen tüm arakadaşlara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım..

• En başta sabırlı olmanız gerekir,mutlaka bir yerde hata vardır,Bu konuda çok detaylı bilgi sahibi değilim ancak sabırla araştırarak bugüne kadar sorunlarımı çözdüm,mavi ekran hatasında ekranda çıkan hata kodu (videodan görebildiğim) system service exception araştırdığımda,

Hatalı yapılandırılmış, eski veya bozuk aygıt sürücüleri. (son derece yaygın)
    Son Windows ile ilişkili yazılım değişikliğinden (yükleme ya da kaldırma) kaynaklanan, Windows kayıt defterinde bozulma.
    Virüs ya da kötü amaçlı yazılım Windows dosyasını ya da ilişkili Windows Operating System program dosyalarını bozmuş.
    Yeni donanım takıldıktan sonra sürücü çakışması.
    Windows Operating System ile ilişkili yazılım ya da sürücü yükledikten sonra hasar görmüş veya kaldırılmış sistem dosyaları.
    Hatası 0x3B mavi ekranı zarar görmüş bir sabit diskten kaynaklandı.
    Bellek (RAM) bozulması nedeniyle SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Durdurma Hatası.
    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hataları çeşitli donanım, bellenim, sürücü veya yazılım sorunlarından kaynaklanabilir.

Alıntı yaptığım linkte (https://www.solvusoft.com/tr/errors/mavi-ekran-hatalari/microsoft-corporation/windows-operating-system/bug-check-0x3b-system-service-exception/)burası

Önerim temiz bir kurulum yapın,daha sonra anakart sürücülerini,ekran kartı sürücülerini güncelleyin,daha sonra hdd (hdtune ile test yapın ram'leri test edin mutlaka birisinde sorun vardır,unutmadan işlemci soğutucusu düzgün takılımı kontrol edin.

Aslında en başta sormam gerekirdi bu hatayı ne zaman almaya başladınız?Yani sistemi bir süre sorunsuz kullandınız,Sisteme yeni bir donanım ekledikten sonra mı?Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EĞİNLİ -- 8 Mayıs 2018; 3:29:11 >

• EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar; öncelikle vermiş olduğunuz cevaptan dolayı teşekkürlerimi sunarım :)

Bahsetmiş olduğunuz o link'e ben de buraya konu açmadan bakmıştım ancak oradaki hemen hemen tüm çözümleri denemiş olmama rağmen malesef sonuç hep aynı :(
    *HDD sağlam; test ettim baktım..
    *İşlemci soğutucusu ve işlemci de sağlam görünüyorlar; ısı vs problemleri de yok; keza AI SUİT programı vs gibi program ile kontrol ettim ama tek bakmadığım işlemci ile ilgili fanı söküp macun durumuna bakmadım; macun yok çünkü..%99 sağlamlar ama dediğim gibi..
    *Ramleri piyasadaki hemen hemen her RAM test programı ile test ettirdim; sağlam çıktılar..
    *PASSmark ile test ettim orada da bir sorun görünmüyor..
    *Ekran kartı testleri de normal çıkıyor
    *Anakartımın bios'u vs de düzgün/güncel
    *Driver'larım vs bunlarda kontrol ettim hepsi güncel durumdalar
    Nereden kaynaklanıyor kafayı yemek üzereyim inanın şu an sabahın 5'i oldu hala keşfedemedim :(
    Ama dikkatimi bir şey çekti;PSU'dan kaynaklanabilirmi acaba?? detaylı bilgi verebilirmi birisi rica etsem..
    teşekkür ederim.

• mockingbird666 M kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağından olabilir sistem yüke girdiği zaman gerekli enerjiyi veremiyorsa sıkıntı çıkması olasıdır,genelde güç kaynağına çok dikkat etmeyiz ancak en önemli bileşen odur,farklı bir güç kaynağı ile denemek gerekir.
  • Oc var mı sistemde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Aynen sipariş ettim yeni bi PSU gelince onuda takıp bakacağım; termal macun da alayım; temizleyelim bakalım onlarıda iyice görelim faydası olacakmı :)

Dün kasa ile uğraşırken PASSMARK programını açınca pc den Uydu alıcılarında bazen böyle ince tiz bir elektirik sesi gelir düşük seviyede hani; onun gibi bir ses geldiğini farkettim ilginç geldi bana oldukça;
    Programı açıp ana ekranına gelince vızıltı çıkıyor; programı simge durumuna atınca gidiyor..oradan bir bağlantı kurarak acaba PSU olabilirmi diye düşündüm..
    Ses gelen videoyuda bu gün çekip atarım; kulaklıkla rahatlıkla duyabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Oc var mı sistemde
    Bildiğim kadarı ile yok;aşırı anlayan birisi değilim OC işlerinden.
    Şimdi videoya bir daha baktım,yaptığınız aida testi hdd ile alakalı güç kaynağından sonuç alamazsanız farklı bir hdd ile deneyebilirseniz iyi olur diye düşünüyorum.
  • Mavi ekran hatasını bende aşırı fazla alıyorum ama bir kaç gündür fan hızımı hızlandırdım ısınmadan dolayı mavi ekran veriyormuş sanırım düzeldi şuan. ileride bir sorun olur mu bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Şimdi videoya bir daha baktım,yaptığınız aida testi hdd ile alakalı güç kaynağından sonuç alamazsanız farklı bir hdd ile deneyebilirseniz iyi olur diye düşünüyorum.
    Merhaba; kullandığım HDD de mi bir sorun var acaba? demeye çalıştığınızı tam anlayamadım; özür dilerim..
    HDD'mi HDD araçları ile test ettim ama herhangi bir sorun çıkmadı :(

Bu arada bikaç farklı windows 10 sürümü deniyorum; sürekli formatladığım için makinayı pek giremiyorum; kusura bakmayın; son durumu yazamadım; ancak mavi ekran hatası 2 farklı w10 denedim onlarda da devam etmekte..

Bana kalırsa hdd sorunlu gözüküyor,aida ile yaptığınız kararlılık testi "stress cache" hdd testi yapmakta biraz yük görünce mavi ekrana düştüğüne göre hdd tune ile testler yapın anlayan bir arkadaş cevap verecektir,kısa yoldan ise farklı bir hdd ile test etme imkanınız varsa deneyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Bana kalırsa hdd sorunlu gözüküyor,aida ile yaptığınız kararlılık testi "stress cache" hdd testi yapmakta biraz yük görünce mavi ekrana düştüğüne göre hdd tune ile testler yapın anlayan bir arkadaş cevap verecektir,kısa yoldan ise farklı bir hdd ile test etme imkanınız varsa deneyin derim.
    Merhaba; öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)
    Sorunlar hala devam etmekte ve ben testlere W10 sürümleri ile devam etmekteyim hala; kur sil kur sil alet kafayı yiyecek ; HDD bozuk değilsede bozulacak böyle giderse

HD tune 5.70 sürümü ile söylediğiniz gibi bir daha bir test ettim şimdi HDD'mi ancak herhangi bir sorun/bad sektor/healt sorunu vs çıkmadı..Düzgün görünüyor HDD

• Arkadaşlar tekrar merhaba; 3 günlük uzun uğraşlar; tonlarca windows 10 sürümü kurulumu; uzun araştırmalar sonucunda sorunu nihayet çözebildim.İzin verirseniz şimdi size sorunun neden/nelerden kaynaklandığını ve nasıl çözdüğümü paylaşayım ki soruna benzer sorun yaşayan yada ilerde benzer sorunlar yaşayacak olan insanlar olursa çözüm konusunda ufak bir katkımız olursa ne mutlu bize :)

Bilgisayar mavi ekranı 2 sebepten dolayı veriyor;

1.sorun :[/b
    ] Assus prime b250 m-k anakart ile kullandığım için bilgisayarı asus'un kendi programı olan Asus Aİsuit isimli program ile CPU frekans ayarları gibi ayarları programın ara yüzü aracılığı ile tek tuş ile maximal düzeye kadar çekebiliyor ve bu yapılmış olan ayarları kayıtlayabiliyorsunuz kullanıcı profili olarak.Aİsuit aracılığı ile yaptığım frekans ayarlarımı iyice gözden geçirdiğimde maximal düzeylerde kayıtlı olduğunu farkettim ve bu ayarların ANAKART ayarlarına da yansıdığını aynı şekilde farkettim; yani anakartımın arayüzünü açtığımda da aynı maximal düzeylerin anakart ayarlarına ayarlandığını gördüm.Yaptığım ilk işlem şu oldu;
    Anakartımın tüm ayarlarını FABRİKA ayarlarına geri aldım.

2.sorun : Ben kablosuz klavye kullanıyorum.Markası/modeli ise LOGİTECH K360.Bu kablosuz klavyenin bir arayüz programı var.Programın adı "Logitech Setpoint". Her ne sebeptendir anlamam ancak bir şekilde klavyemin bu arayüz programı ve buna ait olan tüm sürücüleri windows 10 pro versiyon 1803 ve sürüm 1709 hatta daha eski windows 10 sürümlerinde bir şekilde mavi ekran sorununa yol açtığını farkettim.

Sonuç;
    Logitech programını kaldırdım, bilgisayardan tamamen temizledim ve anakartımın tüm ayarlarını VARSAYILAN ayaralarına aldım; artık tıkır tıkır çalışıyor bilgisayar arkadaşalar :) tek sorun %5-10 oranında bazı oyunlarda performans kaybı yaşamış olmam oldu hepsi bu..

Yardımcı olmaya çalışan ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Sorun çözebilmenize sevindim,bazen çok küçük detaylar böyle sorunlara sebep olabiliyor,geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.