Şimdi Ara

çok canımı acıtan bir yazı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim hep soyledigim de buydu.once sucu kendimizde arayalım,yanlıslarımızı duzeltip,guclu olalım.guclu olalım ki arkamızdan oyun cevirmek isteyenler kolay lokma olmadıgımızı anlasın.ama nerdeeee?
  • ben bu konuda tamamen berberin yazdiklarina katiliyorum.

simdi birincisi kendimizi fazla buyutuyoruz. hangi konuda fazla buyutuyoruz? bu adamlarin hepsi bizi durdurmak icin oyunlar oynuyorlar, gelismeyelim diye sunu yapiyorlar bunu yapiyorlar bunlar zirva bence. yani adamlarin isi gucu bizi durdurmak degil. diger memleketlerin gelismemesini ne kadar istiyorlarsa bizim de geleismememizi o kadar istiyorlar. ha amerika catir catir kullaniyor mu bizi? evet. avrupada kullandi, kullanmaya calisiyor. emin olun kullanacak da.

sora gelelim berberin yazdiklarina. hortumlama yolsuzluk diger memleketlerde olmuyor mu? sadece bizim memleketlerde mi var? o yuzden mi gerideyiz? hayir. talan, dolan diger memleketlerdede var, belki bizdeki kadar cok degildir ama var. peki o zaman biz nie bu haldeyiz. 1- cunki memleketin kaldiramayacagi buyuklukteki talani halkin kendisi yapiyor. 2- haksizliklara asla ses cikarmiyoruz.

1- bu durum cok basit; herkes vergisini odemiyor en basta. unu da gectim fisini almiyor. "fis almazsam kaca?" bu aslinda su soruyla ayni "devletten vergi kacirmana goz yumarsam bana ne kadar toka edersin?". "ulan adamlar millarlari hortumluyor isin kucucuk fis parasina mi kaldi" diyebilirsiniz. aha cevap; o kucuk fis paralari ust uste yigildigi zaman yani halkin tamaminin yaptigi talani goz onune alirsan hortumcularin yaptiklarini devede kulak oldugunu anlarsin. ee ne yapalim hortumculara goz mi yumalim? hayir yummayalim elbette ama halkin kendi devletini soymasini da engellememiz lazim. cunki soygunun buyugu bu.

2-Evet haksizliklara sesimizi cikarmiyoruz. sadece hukumetlerin halkina yaptigi buyuk haksizliklardan bahsetmiyorum. gunluk hayatta yapilan yanlislara haksizliklara da ses cikarmiyoruz. ornegin yanimizda birisi fis almadan alisveris yapiyorsa kacimiz "fisini alsana kardesim diye uyardik." kamu kuruluslarinda ense yaptigi halde maas aldigini yada cif maas aldigini ovunerek anlatan yada devletin araci ve benziniyle piknige giden vb.. insanlarla herkes karsilasmistir. kacimiz "ulan hayvanlik yapiyorsun" diyebiliyor? kimse hic bir sey yapmiyor. yanlisi kendimiz, komsumuz yada halktan herhangi biri yapinca kimse agzini acmiyor.

"baan göre: bir ülkenin başındakilerde iş yoksa on ülkenin insanları ne kadar çırpınsa da ilerleme göstermeleri zordur. Türklerde bu konuda çok şanssız malesef."

onlari oaraya getiren bizlerin. bizlerde is yok ki o adamlar orda.

bunlari nasil engelleyecegiz? egitim. ama bu bir kisir dongu seklinde. iyi egitim icin haykiran, hak arayan insanlar lazim. ama onun icin de egitim gerek. dolayisi ile bu kotu durumdan hic kurtulamiyoruz.

• cezve dikkat edersen zaten eğitim sistemimiz düşünüp araştırıp karar verecek bağımsız bireyler yerine kendilerine öğretilene inancak ezberci ve tek tip kafada bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. ve beni çıldırtan bunu da büyük bir pervasızlıkla savunuyorlar.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Malcolm</i>
    <br />cezve dikkat edersen zaten eğitim sistemimiz düşünüp araştırıp karar verecek bağımsız bireyler yerine kendilerine öğretilene inancak ezberci ve tek tip kafada bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. ve beni çıldırtan bunu da büyük bir pervasızlıkla savunuyorlar.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    +1
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Malcolm</i>
    <br />cezve dikkat edersen zaten eğitim sistemimiz düşünüp araştırıp karar verecek bağımsız bireyler yerine kendilerine öğretilene inancak ezberci ve tek tip kafada bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. ve beni çıldırtan bunu da büyük bir pervasızlıkla savunuyorlar.
    [dont]bir eğitimci olarak sana katılmıyorum
  • olabilir herkesin herkese katılma gibi bir zorunluluğu yok. ama bu katılmama gerçekleri değiştirmiyor ki!!!
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cezve</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Malcolm</i>
    +1

İst Üni de okuyorum(2.sınıf). (kazanana kadar canım çıktı) sistem yukardaki gibidir. Liseden farkı arama yapmıyorlar

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by firstsoldier</i>
    <br />benim hep soyledigim de buydu.once sucu kendimizde arayalım,yanlıslarımızı duzeltip,guclu olalım.guclu olalım ki arkamızdan oyun cevirmek isteyenler kolay lokma olmadıgımızı anlasın.ama nerdeeee?
    +1
  • Sistem aynen lise gibi Yıldız Teknik Üniversitesi Bilg.Müh.de de.70 kişilik son sınıftan sadece 20 kişi mezun olabiliyor ve bunların 15 tanesi kız.Düşünün ne kadar kişi eksenli bir eğitim sistemi olduğunu.bundan 20 sene önce bölümü kuran adam 20 sene bölüm başkanı olmuş ve 20 senedir insanların canını yakmakta.ha bunu böyle diyorum çünkübu bölümü kazanma kapasitesine sahip 70 kişiden 22 tanesinin mezun olmasında bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.Bu buzdağının görünen kısmı.yani Türkiyedeki diğer üniversitelerde de aynı kafada olan(aslında kafasız) kişiler mevcut ise bu gençlikten ne bekleyebilirsiniz ki[pssd]
  • aslında olması gerekeni herkez biliyor
    asıl babacanlık bir sonraki adımı, <b>bir sonraki hamle</b>yi söylemekte.
    [flag]
  • malcolm nerelerdesin yahu!

sari oküz hikayesi de güzeldir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cezve

malcolm nerelerdesin yahu!

Yaw Malcolm'u attılar Kars'a. Ben Erzurum'dan gelirken o da Kars'a gidiyordu. Oralarda girmesi zor olur nete.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

quote:

Orjinalden alıntı: cezve

malcolm nerelerdesin yahu!

Yaw Malcolm'u attılar Kars'a. Ben Erzurum'dan gelirken o da Kars'a gidiyordu. Oralarda girmesi zor olur nete.

deme yaw...

kendine iyi bak Malcolm

her nerde yaşıyor ve yaşatılıyorsan...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.