Avrupa Birliği Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen, "Türkiye'nin AB'ye tam üye olacağına inanmıyorum. Başka bir çözüm bulmalıyız" dedi. Sözde Ermeni Tasarısı, ABD Senatosu'ndan geçebilir. ABD, kaçırılan Türk askerleri ile ilgili özür dilemiyor. Bunlar dün gazetelerde çıkan haberler. Hepsi de aleyhimize. Niçin böyle oluyor? Haberin cevabı, bir başka haberde var: "Türkiye insani gelişmişlik liginde 11 basamak birden gerileyerek 96 sıraya düştü. Tunus, Dominik Cumhuriyeti, Arnavutluk bile Türkiye'den daha iyi durumda." İşte acı gerçek burada yatıyor. Eğer Türkiye'nin kişi başı milli geliri 2600 dolar yerine 7-8 bin dolar olsaydı bunlar başımıza gelmeyecekti. İthalatımız ve ihracatımız 100 milyar doların üzerinde olsaydı da bunlar olmayacaktı. Yabancı sermaye cenneti olsaydık, yine bize kimse yan bakamayacaktı. Bunları yapamadık....
<b<font size='2'>Çünkü biz 20 yılda 150 milyar doları yolsuzluklara, hırsızlıkları harcadık. 50 milyar doları banka hortumcularına kaptırdık.</font id='size2'></b> Bu nedenledir ki, enflasyonu, işsizliği yenemedik. Yatırım yapamadık. Kalkınamadık.
sabah sabah yazının gerçekleri çok canımı yaktı. sizin de canınız yansın istedim belki acılarımız hafifler.
ama en can yakıcı ne biliyor musunuz yukarıdaki gerçeklere rağmen, ülkemiz onurumuz diye bir şey kalmamsına ramak kalmışken, 80 senedir hiç bir şey üretmeyen silah elektronik makina otomotiv ve bilumum sanayileri hep satın alan, hep tüketen hep çalan bilime ve teknolojiye sırtını dönen, içimizdeki bir çok yetkili ******** hala dünyaya ideolojik gözlüklerle bakıyor. hala sırf hükümet dindar insanlardan kurulu diye yaptiği iyi şeylere köstek olmaya çalışıyor gürüz ben tabiki iideolojikim ne var bunda diyor ve pişkin pişkin de sırıtıyor.
Allahım içimizdeki ********ler yüzünden bize de azap etme. (amin)
SARI ÖKÜZ'ÜN ÖYKÜSÜ...
Eski zamanların birinde bir otlakta öküz sürüsü yaşarmış. Yaşarmış yaşamalarına ama civardaki aslanlar bir türlü rahat bırakmazmış onları. Hemen her gün saldırırlarmış bu sürüye. Öküz dediğin öyle yabana atılır bir hayvan değil ki, bir araya toplandılar mu kolayca defetmesini bilirlermiş o koca aslanları. Gerçi bir iki sıyrık alırlarmış ama... Yine de boyun eğmezlermiş aslanların zorbalığına.
Gün geçtikçe aslanları almış bir kaygı. Ancak tavşan, fare gibi küçük hayvancıklarla beslenir olmuşlar. Gitgide güçten düşmüşler. Eee, aslan bu, hiç fareyle doyar mı?
- 'Herhalde bize bu otlağı terk etmek düşüyor' demiş aslanlardan birisi.
- 'Evet' diye tasdik etmiş diğerleri.
Nereye gideriz diye düşünürlerken 'bir dakika' diye bir ses duymuşlar gerilerden. Herkes dönüp bakmış sesin geldiği tarafa. Sürünün en çelimsiz, ama kurnaz mı kurnaz bir ferdi olan Topal Aslan'mış söze atılan.
- 'Hayır' demiş, 'hiç bir yere gitmiyoruz. Siz bana bırakın, ben hallederim bu işi.'
İnanmamış kimse ona ama haydi bir şans verelim ne çıkar diye düşünmüşler. O da almış yanına bir iki aslan gitmiş öküzlerin yanına. Beyaz bayrak çekmeyi de unutmamış. Öküzlerin lideri olan Boz Öküz başta olmak üzere beş irikıyım öküz yaklaşmış onlara. Sormuşlar ne istediklerini.
Topal aslan başlamış konuşmaya. Bir yandan da Boz Öküz'ün sivri ve kocaman boynuzlarına bakıp ürperiyormuş.
- 'Saygıdeğer öküz efendiler' diye başlamış lafa. 'Bugün buraya sizden özür dilemek için geldik. Biliyorum sizleri çok defa incittik, kimbilir kaçınızda şu pençemin izi vardır. Ama inanınız bunların hiç birini isteyerek yapmadık. Biliniz ki biz aslanlar barrışçı bir milletiz. Hele öküzlerle hiç bir alıp vermediğimiz olamaz. Ancak evet size defaatla saldırdık, ama niye biliyor musunuz? Hep o sizin aranızdaki Sarı Öküz yüzünden. Onun rengi öyle sizinkiler gibi değil ki. Gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Onu gördük mü ne kadar barışsever olduğumuzu unutup size saldırıyoruz, ve sürünüze zarar veriyoruz. Yoksa bizim sizinle hiç bir alıp veremediğimiz yok. Onun yüzünden hepiniz zarar görüyorsunuz. Bir türlü hayatınızdan emin rahat rahat otlayamıyorsunuz, belki geceleri bile bizim kükrememiz sizin uykunuzu kaçırıyor. Bunların hepsi Sarı Öküz'ün suçu. Verin onu bize, siz kurtulun, biz de barış içinde yaşayalşm' demiş.
Boz Öküz, diğer önde gelenlerle görüşmek üzere geri çekilmiş. Hepsi de sıcak bakmışlar bu teklife. Bir tek yaşlı Benekli Öküz olmaz demiş ama kimseye dinletememiş sesini. Zavallı Sarı Öküz kurban edilmiş aslanlara. Hepsi birden saldırmışlar zavallı öküzün üzerine. Bir ikisini fırlatmış üstünden ama bitkin düşmüş az sonra. Çırpınmış, haykırmış, yardım istemiş, yalvarmış, ama yokmuş onu işiten. Diğerleri üzülmüşler üzülmesine ama elden ne gelir ki. Bütün sürünün selameti için bir öküz..., gerekliymiş bu.
Gerçekten de günlerce sürüye hiç bir saldıran olmamış. Huzur içinde geçer olmuş günleri. Ama aslan milleti bu, ne kadar sabreder ki. Hele öküz etinin tadını aldıktan sonra. Acıktık demişler Topal Aslan'a daha bir kaç hafta bile geçmemişken. O da yine almış yanına bir kaçını, bir defa daha gitmiş Boz Öküz'ün yanına.
- 'Selam' diye girmiş söze. ' Gördünüz ya biz aslanlar ne denli uysal milletiz. Doğru kararınız için sizi bir daha kutlamak isterim. Siz de huzur içindesiniz, biz de. Ne mutlu. Yalnız buraya bunları söylemek için gelmedim. Büyük bir problemimiz var.'
- 'Nedir?' demiş Boz Öküz merakla..
- 'Şu sizin Uzun Kuyruk' demiş Topal Aslan. Öyle uzun bir kuyruğu var ki nereden baksak görünüyor. O kuyruğunu salladıkça bizim de aklımız başımızdan gidiyor. Gözümüz dönüyor, sürüye saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Halbuki siz öyle mi ya, hepiniz normal kuyruklusunuz. Bir onun suçu yüzünden korkarım hepiniz zarar göreceksiniz. Gelin verin onu bize bu mevzuyu burada kapatalım. Eskisi gibi barış ve sevgi içinde iki taraf da hayatını sürdürsün. Boz Öküz yine istişare yapmış sürünün ulularıyla. Yine sadece Benekli Öküz olmuş karşı çıkan. Hepsi de verelim gitsin demişler. İstişare daha da kısa sürmüş bu defa. Dışlamışlar Uzun Kuyruk'u sürüden. Saatler sürmüş zavallının çırpınışları ama sonunda o da yenik düşmüş aslanlara.
Tekrar tekrar yinelenmiş bu olanlar. Her geçen gün daha da semirmiş aslanlar. Alabildiğince güçlenmişler. Öküzlerse her geçen gün daha da zayıflamışlar, seyreldikçe seyrelmişler. Aslanlar küstahlaştşkça küstahlaşıyorlarmış. Artık bir sebeb bile söyleme gereği duymuyorlarmış. 'Verin bize şu öküzü yoksa karışmayız' derlermiş sadece. Zavallı öküzlerin hayır diyebilecek güçleri kalmamış. Hepsi birer birer can veriyorlarmış aslanların pençesinde. Boz Öküz de aralarında olmak üzere bir kaçı kalmıs en sona. Ne oldu bize, ne zaman kaybettik bu harbi aslanlara karsı, oysa ne kadar da güçlüydük? diye sormus biri Boz Öküz'e.
- 'Biz' demis Boz Öküz gözleri nemli ve sesi pismanlıkla titreyerek 'Sarı Öküzü verdigimiz gün kaybettik bu harbi...'
(YORUMSUZ)
ondan sonra demiyorlar mı biz güçlüyüz, biz şöyleyiz biz böyleyiz. kuduruyorum. NAH güçlüyüz, hala 80 sene önceki kurtuluş savaşının hatıraları ile hayal kuruyorlar. geçmiş kardeşim o. bitmiş, 80 sene önceymiş yunanu denize dökmüşüz bitmiş. artık bugün var. Allahım çıldırıcam ya. adam hayatında çalışmaz, tembeldir, dürüst değildir. oturur hayal kurar, bize bişey olmaaaaz. bi zadamı fena yaparız. hayal kuramazsın kardeşim sen. çalışacaksın. üreteceksin. eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın ondan sonra hayal kuracaksın. füze yapacaksın atom bombası yapacaksın ondan sonra kendini güvende hissedeceksin.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Malcolm</i> <br />ondan sonra demiyorlar mı biz güçlüyüz, biz şöyleyiz biz böyleyiz. kuduruyorum. NAH güçlüyüz, hala 80 sene önceki kurtuluş savaşının hatıraları ile hayal kuruyorlar. geçmiş kardeşim o. bitmiş, 80 sene önceymiş yunanu denize dökmüşüz bitmiş. artık bugün var. Allahım çıldırıcam ya. adam hayatında çalışmaz, tembeldir, dürüst değildir. oturur hayal kurar, bize bişey olmaaaaz. bi zadamı fena yaparız. hayal kuramazsın kardeşim sen. çalışacaksın. üreteceksin. eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın ondan sonra hayal kuracaksın. füze yapacaksın atom bombası yapacaksın ondan sonra kendini güvende hissedeceksin. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
cezve ben bizde potansiyel olduğuna inanıyorum. hatta ırkçı değilsem de dünyada bir dünya imparatorluğu kurabilme kabiliyeti olan 5-6 ırktan birisinin de bizler olduğumuza inanıyorum. ama işte bu kadar... bu potansiyelimizi gün yüzüne çıkarmamamız için dıştan ve içten bizi müthiş abluka altına alıyorlar ve ne yazıkki başarıyorlar.
Burada laf söylemek kolay arkadaşlar çözüm üretelim.Elimizden birşey geliyorsa yapalım.
Biz güçlü bir devletiz ama bunun farkında degiliz.
Bizim kendimize inancımız yok
suriye ile apo gerginliği olduğu zaman rest çekmiştik.Genelkurmay başkanımız 1 saatte şama varırız dediginde suriye apoyu apar topar ülkeden kaçırmıştı.Euronews te (ismini hatırlamıyorum )bir yorumcu ortadoğunun uyuyan devi uyandı.Türkiye dışardan bakıldıgında ne kadar güçlü bir devlet olarak görüldüğünün farkında değil demişti.bizim yapmamız gereken kaybolan imajımızı geri kazanmak.
donanimhaberdeki arkadaşlar olarak biz hiç bir çözüm üretemeyiz, ancak önyargısız bir şekilde sorunun parçası olan insanları tanıyıp onların daha düzgün insanlar olması için kamuoyu baskısı kurabiliriz. alışverişimizi yaparken, bir takımı tutarken, bir partiye oy verirken hep ülke yararına hangisi faydalı ise onu yapmaya çalışmalıyız.
ben kendi yaptıklarıma örnek vereyim: alışverişte her zaman sabancı grubunu diğer gruplara tercih ederim. sebebi ise bilançoları içerisinde ihracat miktarının ithalat miktarına göre oranı en fazla olan grup odur. daha açık bir ifade ile koç grubu daha çok iç pazara yönelirken sabancı koça göre göreceli olarak dış pazara yönlenmiştir.
Mcdonalds yerine bereket döner coca cola yerine Le cola ya da çamlıca gazoz (artık cola turko) levis yerine mavi jeans ya da kumaş pantolon gibi takıntılarım vardır. ben salak değilim coca colanın le coladan daha güzel olduğunu ben de biliyorum ama biliyorum ki coca colaya verdiğim her para ülkemin daha da fakirleşmesine giden yola döşediğim bir taşdır.
takım tutarken; takım tutmam ama bizi yurtdışında hangi takım daha iyyi temsil edecek ise o takımın türkiyede de başarılı olmasını isterim. yurtdışına turk futbolcuların transfer edilmesini destekler kalitesiz yabancı alan kluplerden nefret ederim.
oy verirken, mümkün mertebe en az çalacak ve türk insanına en fazla destek verecek halkın değer yargılarıyla barışık olan partilere oy veririm.
vb hepimiz elimizden geldiğince türk insanını desteklemeliyiz.
malcolm kurtuluş savaşının bu konuyla ne ilgisi var şimdi? aksine o günlere bakıp bugünler için güç almalıyız,bu ülkenin çerçevesi kurtuluş savaşıyla kuruldu ama hala içine güzel bir resim çizemedik bugüne kadar,olay budur bence.
baan göre: bir ülkenin başındakilerde iş yoksa on ülkenin insanları ne kadar çırpınsa da ilerleme göstermeleri zordur. Türklerde bu konuda çok şanssız malesef.
Bankaları boşaltan *****leri tekrardan milletin parasıyla beslemeseydik kafalarına bir tane sıksaydık bunların hiçbiri olmazdı. Düşünce suçu yüzünden asılanlar yerine bu *****leri sallandırsaydık bunların hiçbiri olmazdı. Hepsi bizim suçumuz.
Gün bu gün dem bu dem..
Şimdiye ve şu anki stratejiye bakmak lazım..
geçmişini koypu ortaya çıkardıklarıyla avunmak ÖLÜLERİN işidir.. Zira ancak onlar yapacaklarının hepsini yapmış "kader" topografyasında izini sürmüş ve "ancak onlar" şimdi sadece geçmiş, hesaba katarlar.. Zira sadece onların Ceza-ödül sistemi geçmişe dair birikimlerin hayat bulmasıyla ortaya çıkacak cevherin kalitesine kalmıştır.. <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait Şimdi yeni şeyler söylemek lazım '. Mevlana Celaleddin-i Rumi<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Yani : O zamandan bu zamana derelerde seller aktı gitti..Belki o zaman gösterdiğimiz dişlerle onları fellik fellk kaçırdık ve kuyumuzu kazmaları için yeni cinlikler düşünmeye zorladık onları ama şimdi onlar bu fetbazlıklarının hakklı(!) meyvelerini almaya çalışıyorlar.
Bunun ilk evresi soğuk savaş zamanında Yeşil sermayeyi oluşturup bunu işletecek Yahudi akıllı kesimi başa koyup İslamiyeti pompalamak oldu..Amaç rakip olacak Rusya'yı yemekti..
Sonra bu işi bitince USA hazretleri bunu daha farklı yerlerde değerlendirmeye karar verdi. Geldi bu gruba mensup kişilerle temasa bulundu gruba ilgili ailelerden taze kan buldu ve bunları Casus gibi önce yerel yönetimlere sonra başbakanlığa kadar çıkarttı..Böylece doğrudan ülkelere "Remote control" yapacaktı..Yapıyor da.. sonuç olarak USA hazretleri bize müstemleke muamelesi yapıyor..İlginçtir Milletin giyecek don bulamadığı Afganistan'da Amerika eli değdikten sonra Rahmetullah misali(!) T1 bağlantı standardı yükseldi.. Demek ki isteyince Amerika iki üfürük konduruveriyormuş..
Bakınız Yeşil Sermaye=Amerika nın adamı olan ve onun hatyrına çalışan Recep "Teyp" Erdogan-AKp hükümetinde iyiye giden hiçbirşey olmadı..Bu sefer USa remote ctrl u daha bir el geçirdi..şimdi manyak parmağında oynatıyor.. Bakınız kaç kerre iletişim hususunda fiyaskoyla karşılaştık(Avuç açtığımız ADSL ler mesela)
Ya dış ilişkiler.. Bu kadar şeyin içinde bilerek yapma gibi bir bit yeniği bence %1500 var..
Yani adamlar bizi içeriden güçsüz düşürmeye taviz vrdirtmeye çalışıyorlar sarı öküz olayındaki gibi..
bunu da legalleştirmek için yönetileni afyonlarak işe başladılar zira bizim yönetilenler hem top tüfekle fetihte zahmetli oluyor hem de sonuçta verimi düşük oluyordu.. Bu yüzden İslamiyeti pompalayarak bu işe başladılar.. Yeni yeni kukla büyükler koydular ortaya..(Faraza 70lerde <b>gülen diye birşey yoktu</b>)İşi bitince yeni amaçlar için kullanacaklar ya da arz talep ayarlarına "tuning" çekecekler ve yokedecekler.. (Bkz. F. Gülen'in faaliyetleri,Emperyalizm Yeşil Sermaye Cemaat Tarikat&ticaret [Deja Vu.. amerika sanki Afrika'yı yeniden sömürecek herhalde)
bu böyle belli..
Elden de birşey glmez..
Eldeki sıyrılmış düşünür kesimin de tek yapabileceği Bu hususta aynı yolda ilerleyen ve Amerika'nın oyunlarını bozmaya çalışan kuyu kazmaya çalışan Avrupa'an yana olmak..Bireysel ya da grupsal faaliyetlerde onlardan yana olmak.. Zira tek yol bu.. Kama yerine jilet yeriz sadece.. Zira kaba direnişe felan girsek solcu kızılcıların afişlerde bombaladığı gibi(bu işler o kadar kolay değil ne yazık ki)hemen ekarte edileceğimiz kesin..
Yani tek yol elimine olarak kurtulmak.. Zira Amerika bayağı bitr zehir enjekte etmiş ülkeye.. kanda zehirlenme ve ilerlemiş kanser var.. Bu hususta propaganda yapan ve kendilerini temiz göstern milliyetçi kesim ise "HABİS TÜMÖRün ta kendisi"..
Çare bireysel harekette.. Kendini geliştir evvela..Devamlı iletişim ve herkesin üzerine düşeni yapması şu an için daha iyi bir kurtuluş gibi.. Rusya da böyle yapmaya çalışıyor..
+1
<b>köle kölelikten kurtulunca efendi olmak istermiş</b>
ben buna inanıyorum nice kaçak elektirik, su vs kullanan insanlar bu ülkeye yolsuzluklardan ötürü küfr ediyolar. oysa kendisi geçse değdiği kişinin yerine daha beterini yapar...
<b>dinine küfr eden müslüman olsa!</b> konuyla pek alakası olmayarak bide müslüman ülkeleri neden geri düyolar kimse kimsenin müslümanlığı hakkında karar veremez ama önce kendisine baksa, yapıyomu görevini
bu güne kadar soyulmuş, hortumlanmış insanlar acaba o silah/imkan kendi eline geçse <i>"ulan benmi kurtarıcam bu ülkeyi"</i> demezmi. bilmiyorum ben çok duydum bu lafı
bir anne. oğlu üniversitede okuyo staj muhabbeti var ama zorunlu staj değil. bu yeni hükümet bunlara sıkı denetim getirmiş ve zorunlu staj açığı olan yerlerde -stajı zorunlu olmayan-diğer muhatablara öncelik verilemez. diye bişey çıkarmış ve kadın buna isyan ediyor. bize mi ras geldi diye. ablacım ona rast gelmiyecek buna gelmiyeek kime denk gelecek peki?
bunlar büyük devlet meselesi deil ama çevremde gördüğün gerçek olaylar
1de forumda sık sık okuyorum "asalım", "sallandıralım" yuh! "bu kadar kolay adam asmak". bir tek adam kalmaz mesela Başbakanımız geçmişte kötü durumlara muhattab olmuş onuda asalım. ASMAK asılan kişiyi <i>bu yolda can verdi</i> ,diye dahada yüceltir, liderleştirir, putlaştırır. Cem Uzan başbakana hakaret etti onuda asalım. türk dil kurumu imla hatalarına uymadığımız için bizi assın. fenerliler galatasaraylıları assın. "kola türka büyüsün" ün ardından ingilizce muhalifleri çıkıyor. o zaman bütün ingilizce nikleri kiklesinler. ingilizce terim kullanmak yasak olsun. bu forum tükçe olsun. her zaman birden bire &-sihirli deyenek ile- düzelecek değil hiçbirşey... yavaş yavaş olacak. bizi iyiye götürecek şey zamana göre uyarlanmalıdır. bizi iyiye götürecek zor durumlara kötü deyip bi kenara atamayız. mesele İslamın ilk zamanlarında heykelcilik yasaktı. çünkü 1 fikir değişimi vardı gelenekçilerin eski bağtıl inançları(putperestlik)cahilcede olsa yeniden yer edinebilirdi.ama şimdi kime sorarsan sor <i>heykeltraşlık dinimizce hoş görülmemektedir</i> diyemezz. +mesele Halifelik ATatürk halifeliği normalde saltanatla beraber kaldırması lazımdı ama kaldırmadı <u>millet buna hazır değildi</u> önce uygun ortam oldu sonra kaldırıldı.